9 διάσημοι βουδιστικοί ναοί στην Ινδία με εικόνες Στυλ στη ζωή

Ο Βουδισμός είναι μία από τις σημαντικότερες θρησκείες του κόσμου και κυριαρχεί σε αρκετές χώρες. Βασίζεται στις διδασκαλίες του Siddhartha Gautama, ο οποίος ήρθε γνωστός ως Λόρδος Βούδα αφού πέτυχε φώτιση τον 5ο αιώνα μ.Χ. Οι βουδιστικοί ναοί δεν είναι μόνο δημοφιλείς στην Ινδία, αλλά είναι επίσης γνωστοί σε χώρες όπως το Νεπάλ, η Κορέα και η Ταϊλάνδη. Οι ναοί είναι καλλιτεχνικοί και κατασκευάζονται με διαφορετικά στυλ και σχέδια. Ακριβώς σε περίπτωση που προγραμματίζετε να επισκεφθείτε κάποιους βουδιστικούς ναούς στην Ινδία αυτή την εορταστική περίοδο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τραβήξει μια ματιά σε μερικούς από τους ναούς που περιέχονται στις επόμενες παραγράφους.

Διάσημοι Βουδιστικοί Ναοί στην Ινδία:

Ναός Μαχαμπόδι:

Περίφημος Buddhist Temples in India

Ο ναός Mahabodhi βρίσκεται στο Bodh Gaya του Bihar και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και ιερούς ναούς του βουδισμού, αφού αυτός είναι ο τόπος όπου η Siddhartha Gautama είχε φθάσει στη φώτιση ενώ καθόταν κάτω από το αρχαίο δέντρο Bodhi. Η αρχιτεκτονική αυτού του ναού είναι όμορφη και αντικατοπτρίζει σαφώς τα διαφορετικά έθιμα, τον πολιτισμό και την παράδοση του βουδισμού.

Ναός Μαχαπαρινιράνα:

Περίφημος Buddhist Temples in India-Mahaparinirvana Temple

Ο ναός Mahaparinirvana βρίσκεται στο Kushinagar που βρίσκεται στο Uttar Pradesh στο βόρειο τμήμα της χώρας μας. Αποτελείται από το άγαλμα του ανακλινόμενου Βούδα των έξι μέτρων. Έχει χαραχθεί στο ψαμμίτη Chunar και δείχνει με επιτυχία την πεθαμένη εποχή του Βούδα.

Δείτε περισσότερα: Διάσημος ναός στην Καρνάτακα

Ναός Ramabhar Stupa:

Περίφημος Buddhist Temples in India-Ramabhar Stupa Temple

Ο ναός Ramabhar Stupa βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρα μακριά από το ναό Mahaparinirvana. Έχει ύψος περίπου 49 πόδια και έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτός ήταν ο τόπος όπου ο Λόρδος Βούδα αποτέφρωκε. Η εμφάνιση αυτής της κοιλιάς είναι αρκετά πλούσια, ένδοξη και ελκυστική.

Namdroling Nyingmapa Θιβετιανός μονήρης και χρυσός ναός:

Περίφημος Buddhist Temples in India-Namdroling Nyingmapa Tibetian Monestary

Αυτό το μοναστήρι και ο ναός βρίσκεται στην Καρνατάκα είναι πράγματι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Η αίθουσα προσευχής είναι σκαλισμένη σε χρυσό και το θέαμα είναι σχεδόν συντριπτικό. Τα δύο χρυσά αγάλματα του Βούδα είναι επίσης μαγευτικά και πανέμορφα σε εμφάνιση.

Δείτε περισσότερα: Εικόνες Ινδουιστών Ναών στην Ινδία

Dhamekha Stupa:

Περίφημος Buddhist Temples in India-Dhamekha Stupa

Το Dhamekha Stupa είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και όμορφους ναούς του Sarnath. Χτίστηκε το έτος 500 μ.Χ. και κάθε χρόνο έχει χιλιάδες προσκυνητές και θιασώτες που περιβάλλουν αυτόν τον τόπο για να λατρεύουν τον μεγάλο Βούδα.

Ναός Παρινίναρα:

Περίφημος Buddhist Temples in India-Parinivara Temple

Ο ναός Parinivara του Kushinagar είναι ένα από τα πιο σημαντικά και σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα που βλέπουμε σήμερα. Αυτός ο βουδιστικός ναός είναι αρχαίος, όμορφος και πολύ καλά διαμορφωμένος. Έχει μεγάλη ιστορική σημασία και αξίζει να επισκεφθείτε.

Wat Thai Temple:

Περίφημος Buddhist Temples in India-Wat Thai Temple

Ο Wat Thai Temple είναι ένας από τους πιο μοναδικούς βουδιστικούς ναούς της Ινδίας. Κατασκευάστηκε για να γιορτάσει τη νίκη του μεγάλου βασιλιά Bhumibol. Ο ναός αυτός δεν πρέπει να χάσετε, ειδικά λόγω της γραφικής ομορφιάς και γοητείας του.

Δείτε περισσότερα: Δελχί διάσημους ναούς

Οι Βουδιστικοί Ναοί του Ladakh:

Περίφημος Buddhist Temples in India-Buddhist Temples of Ladakh

Το Ladakh είναι γνωστό για τους βουδιστικούς ναούς και μοναστήρια του. Η αρχιτεκτονική, το ύφος και η ζωγραφική αυτών των ναών είναι απόλυτα λαμπρά. Η επίσκεψη στους ναούς στην περιοχή αυτή είναι σίγουρα μια θαυμάσια και γόνιμη εμπειρία. Αντιπροσωπεύουν έντονα τον πολιτισμό, το ύφος και την παράδοση της βουδιστικής θρησκείας. Οι περισσότεροι από τους ναούς είναι περιτριγυρισμένοι από κήπους που είναι τόσο φυσικοί και όμορφοι για να το κοιτάξετε. Ερχόμενοι εδώ είναι σίγουρα μια εντελώς νέα εμπειρία.

Οι Βουδιστικοί Ναοί του Δελχί:

Περίφημος Buddhist Temples in India-Buddhist Temples Of Delhi

Οι Βουδιστικοί Ναοί του Δελχί είναι ζωντανές, πολύχρωμες, ιερές και υπέροχες. Η χρυσή εικόνα του Βούδα που βρίσκεται σε αυτούς τους ναούς είναι βέβαιο ότι θα πέσει τα σαλάχια σας. Συμβολίζουν επίσης την πνευματικότητα, την ηρεμία και την ευχάριστη φύση που διδάσκει αυτή η θρησκεία. Οι ναοί εδώ είναι διάσημοι και επισκέπτονται χιλιάδες κάθε χρόνο.

Leave A Comment

3 + 7 =