9 διαφορετικοί τύποι σοκολάτες που πρέπει να δοκιμάσετε στην ημέρα σοκολάτας

Η Γη είναι πιο ευτυχισμένη από τις σοκολάτες! Σίγουρα δεν μπορείς να το αρνηθείς αυτό. Οι σοκολάτες είναι ένα είδος γλυκού φαγητού που φτιάχνεται από τη φρύξη και τη γείωση των σπόρων κακάου. Μπορούν ή όχι να είναι γλυκά, ανάλογα με τη σοκολάτα που γίνεται. Τρώγεται σαν ζαχαροπλαστική. Είναι κατασκευασμένα ως συμπαγή μπλοκ, όπως σκόνη ή ακόμα και πάστα. Ορισμένες από αυτές τις μορφές είναι συστατικά για την παρασκευή ενός κέικ ή γάλακτος ζεστού σοκολάτας και τυπικά ως αρωματικού παράγοντα σε πολλά άλλα τρόφιμα.

τύπους of choclates

Μια μέτρια κατανάλωση σοκολάτας είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη διάθεσή σας και σας κάνει να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι. Έχει επίσης πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ως εκ τούτου είναι επωφελής για το σώμα. Είναι επίσης γνωστό ότι ενισχύει τις γνωστικές σας ικανότητες και μειώνει τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Αλλά περίμενε! Η κατανάλωση υπερβολικά σοκολάτας μπορεί να υποδεχτεί μια σειρά κινδύνων όπως ο διαβήτης, η στεφανιαία νόσο και μερικές φορές η υπέρταση. Σίγουρα είναι εντάξει να καταναλώνετε σε ήπιες ποσότητες. Η μαύρη σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι είναι καλύτερη από τους άλλους τύπους. Ρίξτε μια ματιά στα είδη σοκολάτας που είναι διαθέσιμα.

Τύποι σοκολάτας και τα γεγονότα τους:

Οι σοκολάτες έρχονται σε πολλούς τύπους και σχήματα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο σκοτάδι και μερικές για τις σοκολάτες γάλακτος και υπάρχουν σίγουροι λόγοι για τους οποίους μας αρέσουν. Εδώ είναι οι τύποι σοκολάτας που οι περισσότεροι από εμάς έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον σε ένα σημείο της ζωής μας.

1. Γάλα Σοκολάτα:

9 διαφορετικοί τύποι σοκολάτες που πρέπει να δοκιμάσετε στην ημέρα σοκολάτας

Η σοκολάτα γάλακτος περιέχει περίπου 10% καθαρή σοκολάτα με μερικές επιπλέον δόσεις βουτύρου κακάου και ζάχαρης. Αρχικά γίνονται για ανθρώπους που ήταν αλλεργικοί στο κακάο και περιέχουν περισσότερο γεύση βανίλιας. Συνήθως λιώνουν στο στόμα και χρησιμοποιούνται συχνότερα για την παρασκευή επικάλυψης για ψημένες απολαύσεις ή ως γέμιση και γέμιση. Εάν έχετε γλυκό δόντι, τότε η σοκολάτα γάλακτος είναι αυτή για εσάς.

2. Λευκή σοκολάτα:

9 διαφορετικοί τύποι σοκολάτες που πρέπει να δοκιμάσετε στην ημέρα σοκολάτας

Η λευκή σοκολάτα είναι περισσότερο βούτυρο κακάο, ζάχαρη και άλλα στερεά γάλακτος. Έχουν χρώμα κίτρινο ή ελεφαντόδοντο και δεν περιέχουν καθόλου στερεά κακάου. Είναι φτιαγμένο από φυτικό έλαιο και έχει τη μυρωδιά του κακάου μαζί με τη γεύση. Η λευκή σοκολάτα χρησιμοποιείται κυρίως για το πάγωμα και για άλλους διακοσμητικούς σκοπούς σε μπισκότα και κουλουράκια. Εάν θα ήταν εντάξει με μια σοκολάτα που μοιάζει με υποκατάστατο, η λευκή σοκολάτα είναι για σας. Δεν είναι πραγματικά αποδεκτές ως σοκολατάκια, εκτός από το ότι μοιάζει με ένα.

3. Σκούρο σοκολάτα:

9 διαφορετικοί τύποι σοκολάτες που πρέπει να δοκιμάσετε στην ημέρα σοκολάτας

Η σκοτεινή σοκολάτα είναι επίσης γνωστή ως η πικρή σοκολάτα. Πρόκειται για 35% καθαρή σοκολάτα με πολύ μικρή ποσότητα ζάχαρης. Είναι σκοτεινοί και συνήθως είναι λιγότερο γλυκοί από τους ημίθεους. Η σκοτεινή σοκολάτα είναι μια υγιής επιλογή μεταξύ των πολλών τύπων και είναι γνωστό ότι έχει υψηλό περιεχόμενο αντιοξειδωτικού, που θα προάγει μια υγιή καρδιά. Επιτρέπει καλύτερη γνωστική λειτουργία και περιέχει φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή του κακάου έχουν δείξει ότι βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Η συνιστώμενη δόση μαύρης σοκολάτας είναι περίπου 30 έως 60 γραμμάρια. Χρησιμοποιούνται σε κέικ, τρούφες και μους. Αν ψάχνετε να φάτε κάτι και να παραμείνετε υγιείς, η μαύρη σοκολάτα αποτελεί συνιστώμενη επιλογή.

4. Σοκολάτα χωρίς ζάχαρη:

9 διαφορετικοί τύποι σοκολάτες που πρέπει να δοκιμάσετε στην ημέρα σοκολάτας

Η μη ζαχαρωμένη σοκολάτα είναι η πιο απλή σοκολάτα ποτέ. Είναι φτιαγμένο με στερεά κακάου και βούτυρο κακάο, με περίπου 55% φασόλια κακάο. Περιέχει 0% ζάχαρη. Η μη ζαχαρωμένη σκόνη σοκολάτας χρησιμοποιείται κυρίως σε κέικ και μπισκότα. Η μη ζαχαρωμένη σοκολάτα είναι γνωστό ότι ενισχύει την εγκεφαλική δύναμη και βελτιώνει επίσης την υγεία της αρτηρίας. Έτσι, εάν κοιτάζετε να τρώτε φρέσκο, αυτό είναι μια ελεύθερη επιλογή ενοχής.

5. Σοκολάτα Couverture:

9 διαφορετικοί τύποι σοκολάτες που πρέπει να δοκιμάσετε στην ημέρα σοκολάτας

Coverture είναι μια υψηλής ποιότητας σοκολάτα με υψηλό ποσοστό βούτυρο κακάο και ήπια δόση σοκολάτας. Πρέπει να μετριάζεται και συνεπώς χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή κατά την προετοιμασία του. Εάν δεν έχει υποστεί σωστή επεξεργασία, η σοκολάτα δεν θα είναι καλή. Όταν γίνεται τέλεια, ακτινοβολεί μια γυαλιστερή λάμψη και μπορεί κυριολεκτικά να λιώσει στο στόμα σας. Η σκλήρυνση είναι ιδανική ανύψωση και μείωση της θερμοκρασίας, ενώ αναδεύεται συνεχώς. Το Choco fudge χρησιμοποιεί το κουβέρτα και έτσι είναι ιδανικό για βυρσοδεψία, επίστρωση και γαρνίρισμα.

6. Σοκολάτα Gianduja:

9 διαφορετικοί τύποι σοκολάτες που πρέπει να δοκιμάσετε στην ημέρα σοκολάτας

η σοκολάτα gianduja είναι το πλούσιο λείο γλυκό που παρασκευάζεται από την ανάμειξη φουντουκιών σε μια πάστα. Αναμιγνύεται με κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο. Έρχεται σε ημι-στερεά κρέμα σαν υφή και μπορεί να κοπεί εύκολα σε σχήματα που σας αρέσει. Είναι ως επί το πλείστον χρήσεις ως spreads (μαρμελάδα σαν υποκατάστατο) στα ψωμιά. Δεν γνωρίζουμε όλοι τη Nutella; Περισσότερο όπως αυτό, αλλά η Nutella είναι μόνο ένα εμπορικό σήμα για την πάστα σοκολάτας-φουντουκιού. Το Gianduja μπορεί επίσης να φτιαχτεί από αμύγδαλα.

7. Σοκολάτα Coating Coating:

9 διαφορετικοί τύποι σοκολάτες που πρέπει να δοκιμάσετε στην ημέρα σοκολάτας

Η επικάλυψη καραμελών που βλέπετε είναι η σοκολάτα είναι η φτιαγμένη από σκόνη, γάλα ή λευκή σοκολάτα. Η κύρια διαφορά είναι το βούτυρο του κακάο. Η σοκολάτα επικάλυψης καραμελών μπορεί να περιέχει έλαια όπως το φοινικέλαιο. Όπως το όνομά τους, χρησιμοποιούνται για την επικάλυψη και δίνουν τη σωστή δόση σοκολάτας για την καραμέλα.

8. Ημι-γλυκιά σοκολάτα:

9 διαφορετικοί τύποι σοκολάτες που πρέπει να δοκιμάσετε στην ημέρα σοκολάτας

Αυτά είναι τα τυποποιημένα που θα δείτε σε μια κουζίνα του αρτοποιού. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή cookies choco chip. Είναι μαύρη σοκολάτα, φτιαγμένη με στερεά κακάου, ζάχαρη και άλλους γαλακτωματοποιητές. Η γλυκύτητα όμως θα διαφέρει με τα εμπορικά σήματα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα συστατικά πριν αγοράσετε ένα.

9. Σοκολάτα Bittersweet:

9 διαφορετικοί τύποι σοκολάτες που πρέπει να δοκιμάσετε στην ημέρα σοκολάτας

Η σοκολάτα Bittersweet είναι συνήθως υγρό σοκολάτας. Περιέχει ζάχαρη (πολύ λιγότερο), περισσότερο βούτυρο κακάο, εκχύλισμα βανίλιας και λεκιθίνη. Είναι επομένως λιγότερο γλυκιά λόγω του λιγότερου από το ένα τρίτο της ζάχαρης. Χρησιμοποιείται επίσης για το ψήσιμο και μπορεί να αντικατασταθεί στη θέση της ημι-γλυκιάς σοκολάτας.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα αρχίσετε να ψήνετε αναρωτηθείτε εάν χρησιμοποιείτε τη σωστή σοκολάτα. Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ένοχοι για το φαγητό τους συχνά. Πολλοί από αυτούς έχουν αποδειχθεί επωφελείς για το σώμα. Έτσι, κρατήστε μια βρύση στο είδος της σοκολάτας και πόσο τρώτε. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ανησυχείτε και να ανησυχείτε!

Leave A Comment

62 + = 63