Κορυφαίοι 9 Ναοί στο Ταμίλντα Στυλ στη ζωή

Το Tamil Nadu μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς τόπους λατρείας με στιλ Dravidian. Ας ρίξουμε μια ματιά στους 9 κορυφαίους ναούς.

1. Ναός Meenakshi Amman Στο Madurai:

ναούς in tamilnadu

Αυτός ο όμορφος ναός που βρίσκεται στην πόλη του Ναού Madurai, το Tamil Nadu έχει 14 gopurams με το ψηλότερο είναι 170 πόδια. Είναι επίσης γνωστό ως MeenakshiSundareswarar Temple που πραγματικά είναι εναλλακτικά ονόματα των Parvati και Shiva αντίστοιχα. Η πόλη των Ναυπλίου Madurai ήρθε στην ύπαρξη πριν από 2.500 χρόνια με αυτήν την ιερή δομή. Υπάρχουν δύο χρυσοί γλυπτικοί βιμάνοι, τα ιερά πάνω από τα ιερά των κύριων θεοτήτων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 15.000 επισκέπτες την ημέρα και 25.000 την Παρασκευή επισκέπτονται το MeenakshiSundareswarartemle. Μια εκτίμηση 30.000 γλυπτών είναι καυχημένη από αυτόν τον ναό. Τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, ένα εκατομμύριο επισκέπτες επισκέπτονται το ναό για να γιορτάσουν το ετήσιο Φεστιβάλ Meenakshi Tirukalyanam 10 ημερών.

2. Ναός Thillai Natarajah Στο Chidambaram:

Ναοί in Tamilnadu 2

Ο ναός ThillaiNatarajah στο Chidambaram, το Ταμίλ Ναντού είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Shiva. ThillaiKoothan ή Natarajh είναι η θεότητα που προεδρεύει εδώ από τον 12ο αιώνα. Αυτός ο ναός ήταν η αρχή όλων των ναών στους Saivites. Ο Chidambaram αντιπροσωπεύει τον Aakash (aether), ένα από τα πέντε κλασικά στοιχεία του ιερού των Shiva ναών γνωστών ως PanchaBoothaSthalams. Ο ναός του Chidambaram γιορτάζει διάφορα φεστιβάλ όλο το χρόνο.

3. Ναός Kanchi Kailasanathar Στο Kanchipuram:

Ναοί in Tamilnadu 3

Ο ναός KanchiKailasanthar είναι η παλαιότερη δομή στο Kanchipuram, που είναι ένας ινδουιστικός ναός σε αρχιτεκτονικό στιλ Dravidian. Αφιερωμένο στον Λόρδο Shiva, χτίστηκε από το 685-705 μ.Χ. από έναν κυβερνήτη της δυναστείας Pallava. Ο ναός έχει 58 ιερά αφιερωμένα σε διάφορες μορφές του Σίβα. Χιλιάδες θιασώτες προσφέρουν τις προσευχές τους από το βράδυ του MahaShivratri από παντού. Είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

4. Σπήλαιο Ναο Mahabalipuram Στην περιοχή Kanchipuram:

Ναοί in Tamilnadu 4

Οι σπηλαιώδεις ναοί του Mahabalipuram βρίσκονται στον λόφο της πόλης στην περιοχή Kanchipuram. Υπάρχουν έντεκα μαντάπες ή σπηλιές στο Mahabalipuram, εκ των οποίων οι σημαντικότεροι είναι οι ναοί του Krishna, Mahishasuramardini, Varaha, Trimurti, Kotikal, Tiger, Atirachandana, Panchapandava. Αυτοί οι ναοί θεωρούνται αριστούργημα της ινδικής τέχνης.

5. Ναός Ramanathswamy στο Rameshwaram:

Ναοί in Tamilnadu 5

Ramanathswamy ναός βρίσκεται στο Rameshwaram είναι αφιερωμένο στην Jyothirlinga, μια μορφή του Λόρδου Shiva. Ο ναός επεκτάθηκε κατά τον 12ο αιώνα. Θεωρείται ως ιερός τόπος προσκυνήματος για τους Shaivites, Vaishnavites και Smarthas. Η πρωταρχική θεότητα έχει τη μορφή ενός λίθου ή φαλλικής πέτρας. Ο ναός είναι ένας από τους τέσσερις πιο ιερούς χώρους Hindu Char Dham.

Δείτε περισσότερα: Ναοί της Δυτικής Βεγγάλης

6. Ναός Brihadeeswarar στο Thanjavur:

Ναοί in Tamilnadu 6

Ο ναός Brihadeeswarar στο Thanjavur είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς στην Ινδία, που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Raja RajaChola I το 1010 μ.Χ. Η πρωταρχική θεότητα του ναού Brihadeeswar είναι ο Λόρδος Shiva. Έχει επίσης τα είδωλα για την Άστα-δυπαλάκα ή κηδεμόνες των κατευθύνσεων όπως οι Ινδρά, Αγκνί, Γιάμα, Νυρρί, Βαρούνα, Βαγιού, Κούμπερα και Ίσανα. Ένα μεγάλο άγαλμα του Nandi ή ιερό ταύρο σκαλισμένο από ένα μόνο βράχο είναι παρόν στην είσοδο του ναού.

7. Ναός Perur Pateeswarar στο Perur, West Coimbatore:

Templs in tamilnadu 7

Ο ναός PerurPateeswarar είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Shiva και βρίσκεται στο Perur στο δυτικό τμήμα του Coimbatore. Χτίστηκε περίπου 2000 χρόνια πίσω από τον Raja RajaChola Ι. Ο ναός αποτελείται από ένα χρυσό άγαλμα του Nataraja εκτός από πολλά gopurams και αίθουσες. Υπάρχει ένα ιερό αφιερωμένο στον Σίβα και τον Γανέσα και σε διάφορα άλλα αγάλματα του Γατζασαμάρα, του Βιραμπάνδρα, του Σαρασουάτι και άλλων.

Δείτε περισσότερα:  Διάσημοι ναοί στην Άντρα Πραντές

8. Ναός της Ουλαgalanda Perumal στο Kanchipuram:

Ναοί in Tamilnadu 8

UlagalandaΠολύ ναός είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Vishnu που βρίσκεται στο Kanchipuram. Είναι μια αρχιτεκτονική Dravidian στιλ δοξασμένη στο DivyaPrabandha. UlgalanthaPerumal, μια μορφή του Λόρδου Vishnu λατρεύεται που είναι ένα από τα 108 Divyadesam αφιερωμένο στον Vishnu. Ο ναός εκτελεί έξι καθημερινές τελετουργίες και διάφορα ετήσια φεστιβάλ μεταξύ των οποίων το φεστιβάλ των Αμαξών είναι το πιο γνωστό.

9. Ναός Aiyarappar In Tiruvaiyaru:

Ναοί in Tamilnadu 9

Ο ναός Aiyarappar βρίσκεται στο χωριό Tiruvaiyaru στις όχθες του ποταμού Kaveri είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Vishnu. Οι ύμνοι του Thevaram ενσαρκώνονται στον ναό. Οι άνθρωποι που συναντώνται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ SaphtaSthanam που διενεργείται τον Απρίλιο κάθε χρόνο μαρτυρούν τη σύγκλιση επτά γυαλικών παλακανίνων που φέρουν κύριες θεότητες των αντίστοιχων ναών από επτά μέρη.

Δείτε περισσότερα: Ασσάμ Ναοί

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

− 4 = 2