9 διάσημοι ναοί του Βισνού στην Ινδία Στυλ στη ζωή

Υπάρχουν πολλοί ναοί του Βισνού σε όλη την Ινδία. Ακολουθεί μια λίστα με 9 τέτοιους ναούς.

Ναός Badrinath στο Badrinath, Uttarakhand:

9 διάσημοι ναοί του Βισνού στην Ινδία Στυλ στη ζωή

Ένας από τους τέσσερις Char Dhams, ο ναός Badrinath βρίσκεται στο Uttarakhand. Ο Λόρδος Badrinath λατρεύεται στον ναό που είναι ενσάρκωση του Λόρδου Vishnu. Ο ναός Badrinath είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα κέντρα προσκυνήματος στην Ινδία. Βρίσκεται κατά μήκος των όμορφων όχθων του ποταμού Alakananda. Ο ναός στεγάζει ένα μαύρο πέτρινο άγαλμα του Βισνού το οποίο είναι 3,3 πόδια ψηλό και πέφτει κάτω από ένα από τα οκτώ swayamvyaktakshetras. Το Mata MurtiKaMela είναι το πιο σημαντικό φεστιβάλ που γιόρτασε σε αυτό το ναό.

Ναός Jagannath στο Puri, Odisha:

Βισνού Temples in India2

Ο ναός του Sri Jagannath είναι επίσης ένα από τα τέσσερα σημεία προσκυνήματος της Χαρ Νταμ της χώρας και βρίσκεται στην παραλιακή πόλη Puri. Είναι ένας γνωστός διάσημος ινδουιστικός ναός αφιερωμένος στον Λόρδο Βισνού. Χτισμένο τον 12ο αιώνα, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά και ιερά σημεία προσκυνήματος της Ινδίας. Οι προεδρικές θεότητες του ναού είναι ο Λόρδος Jagannath, μια μορφή του Λόρδου Vishnu μαζί με τον Λόρδο Balabhadra και τη Θεά Subhadra. Το RathYatra ή το φεστιβάλ Chariot είναι το εξαιρετικά δημοφιλές ετήσιο φεστιβάλ του ναού

Ο ναός Sri Venkateswara Swamy στο Τιρουπάτι, Άντρα Πραντές:

Βισνού Temples in India3

Ο ναός Sri Venkateswara Swamy θεωρείται ως ο πλουσιότερος ναός του κόσμου μαζί με το να είναι ο πιο επισκέψιμος τόπος λατρείας από άποψη δωρεών και πλούτου. Βρίσκεται στην οροσειρά Τιρουμάλα στο Τιρουπάτι. Ο ναός λατρεύει το είδωλο του Λόρδου Βενκατεσβάρα, μια άλλη μορφή του Λόρδου Βισνού. Ο ναός είναι χτισμένος σε αρχιτεκτονική Dravidian και είναι γνωστός ως «ο ναός των επτά λόφων». Το πιο σημαντικό φεστιβάλ που γιορτάζεται εδώ είναι το ετήσιο Brahotsavam, κατά το οποίο επισκέπτονται περίπου 500.000 προσκυνητές.

Ulagalanda Perumal Ναός στο Kanchipuram, Ταμίλ Ναντού:

Βισνού Temples in India4

Ο ναός του UlagalandaPerumal ναός βρίσκεται στο Kanchipuramandis αφιερωμένο στον Λόρδο Vishnu. Η δομή Dravidian στυλ δοξάζεται στο DivyaPrabandha. Ο Λόρδος UlagalanthaPerumal, μια ενσάρκωση του Λόρδου Vishnu λατρεύεται εδώ. Είναι επίσης ένα από τα 108 Divyadesam αφιερωμένο στον Λόρδο Vishnu. Κάθε μέρα, ο ναός ακολουθεί και εκτελεί έξι τελετουργίες μαζί με εορτασμούς ετήσιων φεστιβάλ. Το RathYatra ή το φεστιβάλ των Αμαξών είναι το πιο δημοφιλές εδώ.

Ο ναός Padmanabhaswamy στο Thiruvanthapuram της Κεράλα:

Βισνού Temples in India5

Ο ναός Padmanabhaswamy είναι ένα Dravidian στυλ αρχιτεκτονικό θαύμα που βρίσκεται στο Thiruvanthapuram. Είναι επίσης ο πλουσιότερος ινδουιστικός ναός στον κόσμο. Η προνομιούχος θεότητα του ναού είναι ο Λόρδος Vishnu ο οποίος είναι καθιερωμένος στη θέση του AnanthaSayanam ή στον αιώνιο γιόγκικο ύπνο του φιδιού Adisheshan. Ο ναός έχει έναν αυστηρό κώδικα ενδυμασίας και είναι ανοιχτός μόνο στους ινδουιστές θιασώτες. Τα πιο σημαντικά φεστιβάλ που γιορτάζονται εδώ είναι οι Alpashy και Panguni.

Δείτε περισσότερα: Οι ναοί του ήλιου στην Ινδία

Ναός Koodal Azhagar στο Madurai, Ταμίλ Ναντού:

Βισνού Temples in India6

Ο ναός Koodal Azhagar Kovil ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Vishnu βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ναού, Madurai. Το Koodaland βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Madurai και είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Vishnu. Το Koodal και το Azhagar είναι λέξεις ταμίλ που σημαίνουν συνώνυμο της πόλης Madurai και της «όμορφης», αντίστοιχα. Αυτός ο ναός υπάγεται στους 108 Divyadesams. Το Koodal Azhagar έχει τρεις στάσεις που είναι η στάση του καθίσματος, η στάση ως Sri Surya Narayan και η ανάκλιση της στάσης. Η προεδρική θεότητα του ναού έχει ληφθεί για μια βουτιά στον ποταμό Vaigai στο φεστιβάλ της Chitra Purnima. Επίσης, γιορτάζεται ένα 10ήμερο φεστιβάλ σκαφών την ημέρα MasiMagam.

Sri Varadharaja Perumal Ναός στο Kanchipuram, Ταμίλ Ναντού:

Βισνού Temples in India7

Sri Varadharaja Perumal ναός βρίσκεται στο Kanchipuram και αφιερωμένο στον Λόρδο Vishnu και είναι ένα από τα 108 Divya Desams του Vishnu. Αυτός ο ναός θεωρείται ένας από τους πιο ιερούς από τους Vaishnavites και χτίστηκε αρχικά από τον Cholas το 1053. Ο ναός έχει ένα ιερό Varadharaja ή Vishnu είναι σε ένα μικρό λόφο. Τα μεγάλα φεστιβάλ που γιορτάστηκαν εδώ είναι το Bhramotsavam όταν προσκυνητές συρρέουν στον ναό.

Δείτε περισσότερα: Διάσημοι ναοί Sikh στην Ινδία

Ναός Asvakranta στο Guwahati, Assam:

Βισνού Temples in India8

Ο ναός Asvakranta βρίσκεται στο Guwahati, Assam. Ο ναός θεωρείται ιερός από το «γιόγκικ τάντρα» και είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Βισνού. Η προεδρική θεότητα του ναού είναι η Anantashayana Vishnu, η οποία είναι η ανακλινόμενη θέση του Λόρδου Vishnu στο σώμα ενός φιδιού. Ο ναός στεγάζει επίσης ένα είδωλο του Λόρδου Brahma που κάθεται σε έναν λωτό που αναδύεται από τον ομφαλό του Λόρδου Vishnu. Υπάρχουν και άλλα είδωλα μέσα στο συγκρότημα του ναού.

Sri Ranganathaswamy Ναός στο Srirangam, Ταμίλ Ναντού:

Βισνού Temples in India9

Ο ναός Sri Ranganathaswamy βρίσκεται στο Srirangam και είναι ένας από τους μεγαλύτερους λειτουργικούς ναούς στην Ινδία. Η δομή του ναού περικλείεται από τα prakarams που είναι επτά ομόκεντρα τοιχώματα και υπάρχουν 21 κλειστά gopurams. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Βισνού και έχει 49 ιερά, όλα αφιερωμένα σε αυτόν. Μέρη των επτά ομόκεντρων τοίχων, τρία χρησιμοποιούνται για ιδιωτικές εμπορικές εγκαταστάσεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, κατοικημένη περιοχή και πολλά άλλα

Δείτε περισσότερα: Κατάλογος Shiva Ναών στην Ινδία

Leave A Comment

− 4 = 2