Κορυφαία 9 οφέλη της κανέλας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Υπάρχουν διάφορα βότανα με ποικίλες ιδιότητες και χρήσεις. Γενικά, αυτά τα βότανα μπορούν να αποδειχθούν πολύ ωφέλιμα όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Ωστόσο, ποια βότανα είναι ασφαλή στη χρήση και τα οποία δεν είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε και πού πρέπει πραγματικά να δώσουμε προσοχή. Μπορεί η κανέλα να εμποδίσει την εγκυμοσύνη είναι μια μεγάλη ερώτηση!

Κανέλα during Pregnancy

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πάντοτε ασφαλές να καταναλώνετε προϊόντα διατροφής σε συνεννόηση με το γιατρό σας. Υπάρχουν μερικά βότανα που είναι πραγματικά καλά και θα πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας περίοδο. Υπάρχουν και άλλα βότανα που πρέπει να αποφεύγονται εντελώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το έμβρυο ή να είναι τοξικά για σας. Η πρόσληψη αυτών των βοτάνων σε υψηλές δόσεις μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μητέρα και το έμβρυο. Η κανέλα είναι ένα τέτοιο βότανο.

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα και δημοφιλώς χρησιμοποιημένα βότανα. Κάνει καλή χρήση για γαστρονομικούς σκοπούς, καθώς και για ιατρικούς σκοπούς. Συνήθως, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι αν είναι ασφαλές για τις έγκυες γυναίκες ή να μην καταναλώνουν κανέλα και αν ναι, πόση κανέλα θεωρείται η κανονική δόση. Οι γιατροί λένε ότι οι έγκυες γυναίκες μπορούν να τρώνε με ασφάλεια τρόφιμα που περιέχουν μέτρια ποσότητα κανέλας σε αυτά, με πολύ μικρό κίνδυνο οποιασδήποτε παρενέργειας. Ωστόσο, δεν συνιστάται στις γυναίκες που είναι έγκυες να χρησιμοποιούν συμπληρώματα φλοιού κανέλας ή ακόμα και αιθέρια έλαια με κανέλα.

Δείτε περισσότερα: Πώς να αποφύγετε την εγκυμοσύνη φυσικά μετά το γάμο

Οφέλη από την κανέλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ας δούμε ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να πάρει μια έγκυο γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

1. Φυσικό Αντιοξειδωτικό:

Η κανέλα φιλοξενεί φυσικά αντιοξειδωτικά, κάτι που δεν είναι ένα συγκεκριμένο όφελος για την εγκυμοσύνη. Αυτό σημαίνει ότι η κανέλα είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών εάν καταναλώνεται γενικά. Βοηθά το σώμα να καταπολεμά τις βακτηριακές, μυκητιακές και παρασιτικές λοιμώξεις. Είτε πρόκειται για κάποιο είδος μόλυνσης, κρύου ή γρίπης, μπορεί να θεραπευτεί με κανέλα.

2. Υγιέστερος αναπληρωτής στα τρόφιμα:

Κανέλα έχει μια ισχυρή γεύση, και είναι επίσης χαμηλή σε ζάχαρη. Αυτό καθιστά δυνατή τη χρήση κανέλας ως υγιέστερο υποκατάστατο στο φαγητό έχει την καλύτερη επίδραση της κανέλας στην εγκυμοσύνη.

3. Για τον διαβήτη κύησης:

Ο φλοιός της κανέλας είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες με διαβήτη κύησης. Ο διαβήτης κύησης είναι μια κατάσταση στις έγκυες γυναίκες, όπου τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους είναι ασταθή. Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα για ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Δείτε περισσότερα: Πράσινο τσάι για την αρτηριακή πίεση

Παρενέργειες της κανέλας:

Η κανέλα προκαλεί συνήθως ήπιες παρενέργειες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκαλέσει κανέλα, εάν καταναλώνονται σε μεγάλες δόσεις.

ένα. Αλλεργική αντίδραση:

Κανέλα που καταναλώνεται σε μεγάλες δόσεις μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα δερματικά εξανθήματα. Εκείνοι που έχουν αλλεργία στο φλοιό κανέλας ή στο Περού Βάλσαμ, ένα φυτό, πρέπει να μείνουν μακριά από τα συμπληρώματα κανέλας. Γιατί λοιπόν να αναλάβετε τον κίνδυνο όταν είστε έγκυος?

σι. Δυσπεψία ή καούρα:

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν δυσπεψία ή καούρα κατά την κατανάλωση συμπληρωμάτων κανέλας ή κανέλας τσαγιού. Επίσης, η κανέλα που καταναλώνεται σε υψηλή δόση μπορεί να προκαλέσει αυτά τα προβλήματα δυσπεψίας και καούρας.

ντο. Ανάπτυξη του εμβρύου:

Θεωρητικά, η κανέλα σε έγκυες γυναίκες προκαλεί διαταραχή στον πλακούντα. Αυτή η διαταραχή στον πλακούντα εκθέτει το έμβρυο στις ορμόνες και τις τοξίνες του στρες στο σώμα της μητέρας. Η έκθεση σε αυτές τις ορμόνες και τοξίνες του στρες στο σώμα της μητέρας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. Με αυτό τον τρόπο, η υπερβολική δοσολογία της κανέλας για την πρόληψη της εγκυμοσύνης γίνεται η αιτία.

Δείτε περισσότερα: Βότανα διορθωτικά μέτρα για τη γρίπη

ρε. Συσπάσεις της μήτρας:

Πιστεύεται επίσης ότι η κανέλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλεί μια σκανδάλη στις συστολές της μήτρας και στον πρόωρο τοκετό. Η κανέλα που καταναλώνεται σε υψηλές δόσεις ή ακόμα και εισπνέεται μέσω βασικών ελαίων κανέλλας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί να προκαλέσει συστολές της μήτρας και πρόωρο τοκετό σε έγκυες γυναίκες.

Ο κίνδυνος της κατανάλωσης κανέλας από τις εγκύους εξακολουθεί να παραμένει θεωρητικός από τώρα. Ωστόσο, υπάρχει αρκετός λόγος να αισθανθείτε ότι είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από τα συμπληρώματα του φλοιού κανέλας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατανάλωση υψηλών δόσεων κανέλας, σε αντίθεση με τη κανέλα που χρησιμοποιείται στη συνήθη μαγειρική. Επίσης, η κανέλα στα αιθέρια έλαια πρέπει να αποφεύγεται εντελώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τώρα που γνωρίζετε τους κινδύνους και τα οφέλη της κατανάλωσης κανέλας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή. Θυμηθείτε, η δοσολογία δεν είναι ποτέ καλή. Ένα καλό ποσοστό κανέλας στη διατροφή σας δεν θα κάνει καμιά βλάβη όμως!

Leave A Comment

− 1 = 7