7 Σημαντικές Συμβουλές και Οφέλη Διαλογισμού Στυλ στη ζωή

Αρχικά ο διαλογισμός είναι σαν ένα βοήθημα που σας βοηθά να απελευθερώσετε το άγχος, να βελτιώσετε την υγεία σας, να μειώσετε τον πόνο και τις ανησυχίες και να πάρετε καλό ύπνο. Σας κάνει να αισθάνεστε ειρηνικά και είστε πιο ευτυχισμένοι ένα άτομο που ήσαστε πριν. Καθώς πλησιάζετε βαθύτερα, γνωρίζετε περισσότερα από την άγνωστη πλευρά που είχατε στον εαυτό σας. Ανοίγει τις πόρτες της συνείδησης ότι γνωρίζει την ψυχή μας και αυτό μας μετατρέπει. Αρχίζουμε να γίνουμε πιο προσεκτικοί, πιο συμπονετικοί, πιο ήρεμοι και πιο ευαίσθητοι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διαλογιστείτε σωστά και να ανακαλύψετε ένα νέο σας.

Διαλογισμός tips

Μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για διαλογισμό που κάποιος μπορεί ενδεχομένως να διατίθενται παρέχονται σε αυτό το άρθρο. Αυτές οι συμβουλές διαλογισμού και τα κόλπα και γενικά προτείνονται από τους ειδικούς και είναι το καλύτερο σύνολο συμβουλών που μπορεί κανείς να αναζητήσει πριν από το διαλογισμό. Για τη σωστή συγκέντρωση διαλογισμού και την αναπνοή απαιτείται.

Καλύτερες Συμβουλές Διαλογισμού για αρχάριους:

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει σχετικά με τις εύκολες συμβουλές για το διαλογισμό που λέει πώς να καθίσετε, πώς να αναπνεύσετε και πόσο χρόνο διαλογίζεστε όπως και άλλα πράγματα μαζί με τα οφέλη.

1. Θέση:

Διαλογισμός Tips and Benefits - Position

Η θέση ή η στάση του σώματος είναι σημαντικές στον διαλογισμό. Όταν καθίσετε στο πάτωμα με τα πόδια σας σταυρωμένα ή στην καρέκλα, θυμηθείτε ότι η σπονδυλική σας στήλη πρέπει να είναι όρθια. Εάν δεν ακολουθήσετε αυτό δεν θα είστε σε θέση να επικεντρωθεί ως μυαλό και το σώμα και αλληλένδετα, έτσι θα πρέπει να ισορροπήσει το σώμα σας για να ισορροπήσει το μυαλό σας. Κρατήστε το κεφάλι σας ίσια σαν να αγγίζει τον ουρανό. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις θέσεις διαλογισμού, η λήψη ορισμένων συμβουλών από ειδικούς μπορεί να είναι δικαιολογημένη. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε τη σωστή θέση για διαλογισμό είναι η πρακτική. Πολλοί άνθρωποι (ιδιαίτερα οι έφηβοι) αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα με την προσαρμογή των ποδιών.

Δείτε περισσότερα: Καθημερινός διαλογισμός

2. Μάτια:

Μάτια - Meditation Tips and Benefits

Αρχικά, προσπαθήστε να διαλογιστείτε κρατώντας τα μάτια σας ανοικτά. Αυτό θα σας κρατήσει πιο εστιασμένο από το κλείσιμο των ματιών που θα πρέπει να σας παρασύρεται μακριά. Αλλά αν κλείσετε τα μάτια σας και βρείτε ότι σας ταιριάζει καλύτερα τότε θα πρέπει να κάνετε με αυτό. Ο σωστός διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση πολλών ψυχικών διαταραχών και να επιτρέψει σε κάποιον να εστιάσει πολύ καλύτερα από ότι ήταν σε θέση να κάνει πριν. Το κλείσιμο των ματιών (όχι πολύ σφιχτό) επιτρέπει σε κάποιον να χαθεί στις σκέψεις του και η εκκένωση του νου επιτρέπει να εστιάζεται ή να συγκεντρώνεται καλύτερα.

3. Συμπύκνωμα:

Η συγκέντρωση είναι το πιο σημαντικό μέρος του διαλογισμού. Στις συνηθισμένες εποχές μας δεν συνειδητοποιούμε ότι όταν κάνουμε ένα συγκεκριμένο πράγμα που συχνά παρασύρεται μακριά λόγω κάποιων σκέψεων. Αυτό το πρόβλημα βοηθάται καλύτερα με το διαλογισμό, όπως όταν αρχίζετε να διαλογίζεστε αρχίζετε τη συγκέντρωση. Καθώς μαθαίνετε να εστιάζετε και να συγκεντρώνετε θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε σε θέση να επικεντρωθείτε στις άλλες καθημερινές εργασίες που κάνετε επίσης. Ένας από τους σημαντικότερους καθοριστικούς παράγοντες του σωστού διαλογισμού είναι η συγκέντρωση.

Συγκεντρώνομαι - Meditation Tips and Benefits

Χωρίς σωστή συγκέντρωση δεν θα έχετε επιτυχία σε τίποτα, είτε πρόκειται για εργασία, σπουδές κ.λπ. Οι άνθρωποι που έχουν επιτυχία στη ζωή τους και είναι εκεί που θέλουν ή ήθελαν να είναι, έχουν πάρει τη βοήθεια του διαλογισμού σε κάποιο σημείο της ζωής τους . Εάν έχετε κάποια προβλήματα συγκέντρωσης, τότε υπάρχουν πάντα διαθέσιμες στην αίθουσα σας ορισμένες τάξεις συγκέντρωσης και ανακούφισης του στρες.

Δείτε περισσότερα: Τεχνικές Διαλογισμού για Συγκέντρωση

4. Αναπνεύστε:

Πάντα κρατήστε την προσοχή στην εισπνοή και την εκπνοή σας ενώ διαλογισμό. Εάν προσπαθήσετε να επικεντρωθείτε σε αυτό, δεν θα παρασυρθείτε ούτως ή άλλως στις δικές σας σκέψεις. Δεν υπάρχει αναπνοή γρηγορότερα ή πιο αργά, διατηρώντας τη φυσική σας ταχύτητα και διατηρώντας την ηρεμία. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα να ρυθμίσετε την αναπνοή σας, αρχίστε να την μετράτε. Καταμέτρηση από ένα έως τέσσερα και στη συνέχεια επιστροφή σε ένα. Ξαφνικά, αν επιδοθείτε σε σκέψεις, επιλέξτε έναν τυχαίο αριθμό και μιλήστε έξω, αυτό θα σας φέρει πίσω στην εστίαση και πάλι ξεκινάτε από το ένα. Η συγκέντρωση στην αναπνοή είναι μία από τις καλύτερες συμβουλές διαλογισμού που σας κάνει πιο τέλεια.

Αναπνέω - Meditation Tips and Benefits

Υπάρχουν μερικοί εμπειρογνώμονες σε αυτό το θέμα, οι οποίοι έβαλαν υπερβολική πίεση στο θέμα της αναπνοής. Σύμφωνα με αυτούς, η αναπνοή είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο διαλογισμό δίπλα στη συγκέντρωση. Αντίθετα, σύμφωνα με το κήρυγμά τους, η σωστή αναπνοή θα βοηθήσει πραγματικά να συγκεντρωθεί πολύ καλύτερα. Αυτό είναι κάτι που οι επαγγελματίες του διαλογισμού θα βρουν ενδιαφέρουσες. Η σωστή αναπνοή και ο αποτελεσματικός διαλογισμός θα κάνουν το σώμα και το μυαλό σας υγιές και θα ενισχύσουν τη διασύνδεση.

5. Συναισθήματα:

Συναισθήματα - Meditation Tips and Benefits

Τα συναισθήματα εμποδίζουν το διαλογισμό, επειδή κάποια συναισθήματα αρχίζουν να δημιουργούν ιστορίες στο μυαλό σας. Αρχίζετε να σκεφτόμαστε το παρελθόν ή να έχετε ανησυχίες για το μέλλον και τα συναισθήματα όπως ο θυμός, η ντροπή και οι εντάσεις επηρεάζουν περισσότερο από τα υπόλοιπα. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά τα συναισθήματα είναι να τα συσχετίσετε με μέρη του σώματός σας, για παράδειγμα είστε σε θυμό και αυτό είναι σαν μια σφιχτή ζώνη φόβου γύρω από την κοιλιά σας, είστε σφιγμένοι και αυτό σας δίνει ένα αίσθημα τρεμούλας το στομάχι σας, έτσι θα είστε σε θέση να εστιάσετε ξανά στον διαλογισμό σας. Εάν είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε τον εαυτό σας σε διαλογισμό, τότε το πρώτο βήμα θα είναι να ξεχάσετε τον υπόλοιπο κόσμο και να σας προκαλέσει μούδιασμα. Θα νιώσετε σαν να επανεκκινείτε τον εαυτό σας. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο και συνιστάται και από τους καθηγητές διαλογισμού. Αυτό μπορεί να λεχθεί ότι είναι μία από τις καλύτερες συμβουλές για διαλογισμό.

6. Διάρκεια:

Διάρκεια - Meditation Tips and Benefits

Ξεκινήστε να διαλογίζεστε αρχικά με 10 λεπτά και στη συνέχεια τραβήξτε το χρόνο περισσότερο όσο και όταν αισθάνεστε ότι δεν αρκεί. Με τις επόμενες εβδομάδες καθώς πηγαίνετε βαθύτερα στο διαλογισμό θα θέλατε να επεκτείνετε τα 10 λεπτά στα 25 λεπτά και αυτό θα συνεχίσει να απελευθερώνει όλες τις εντάσεις και τις πιέσεις σας. Θα υπάρξει χρόνος, όταν μέσα από μια τεράστια πρακτική θα φτάσετε σε μια σκηνή, όταν ο χρόνος δεν θα είναι ένας παράγοντας που θα χάσετε μέχρι τότε στον διαλογισμό σας και θα νιώσετε ότι το μυαλό και η ψυχή σας έχουν αφήσει το σώμα σας και είναι ελεύθερα από το ενοχλητικό περιβάλλον και είναι σε ειρήνη. Μην ανησυχείτε! Δεν θα αντιμετωπίζετε κανένα είδος ψυχικών προβλημάτων. Αυτό σημαίνει ότι, ο διαλογισμός σας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός και κάνετε το σωστό. Ο καθένας από εμάς πρέπει να προσπαθήσει να φτάσει σε αυτό το στάδιο μέσω του διαλογισμού, καθώς αυτός είναι ο απώτερος στόχος του διαλογισμού, ο οποίος θέτει το μυαλό μας ειρηνικό για την κατάκτηση των επερχόμενων εμποδίων.

Δείτε περισσότερα: Μουσική Διαλογισμού Γιόγκα

7. Περιβάλλον:

Θα πρέπει να είστε απομονωμένοι σε ένα μέρος όπου δεν ακούτε θόρυβο εκτός από την αναπνοή σας ενώ διαλογίζεστε. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αλλαγή για το διαλογισμό σας. Αλλάξτε από όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα όπως κεριά για να επικεντρωθείτε. Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε πέτρες ή λουλούδια για να παρατηρήσετε και να παραμείνετε ήρεμοι. Διαλογισμός νωρίς το πρωί είναι ένας ανοικτός χώρος όπως οι κήποι είναι οι καλύτεροι. Εάν θέλετε να κάνετε τα φάρμακά σας αποτελεσματικά, τότε το κατάλληλο περιβάλλον είναι μία από τις βασικές απαιτήσεις. Όπως φαίνεται σε αυτή την εικόνα, ο διαλογισμός σε έναν ήσυχο και ήσυχο κήπο μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετικά χρήσιμος. Εάν είστε διατεθειμένοι να είστε αφοσιωμένοι στο πρόγραμμα διαλογισμού σας, τότε η ύπαρξη ενός τέτοιου περιβάλλοντος θα σας βοηθήσει και θα πρέπει να αναζητήσετε τέτοια σημεία στην περιοχή σας.

περιβάλλον - Meditation Tips and Benefits

Μερικές φορές, αν βρίσκεστε σε έναν κήπο ή σε ένα πεδίο με καλή ποσότητα δέντρων και μπορείτε να διαλογιστείτε, αλλά το θόρυβο των ζευγαριών που παίζουν πικνίκ ή παιδιά σας ενοχλεί, τα ακουστικά θα έρθουν σε βολικό (ή ακουστικά). Συνδέστε τα και μειώστε την ένταση λίγο ανάλογα με την ακοή σας. Δοκιμάστε κάποια χαλαρωτική μουσική, η οποία θα είναι μόνο χρήσιμη. Αυτή είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για διαλογισμό αλλά ταυτόχρονα ζουν σε μια πολυσύχναστη πόλη. Με τη βοήθεια αυτής της συγκεκριμένης τεχνικής, μπορείτε ακόμα να πετάξετε έξω το πρόγραμμα διαλογισμού σας χωρίς να διαταραχθεί από κανέναν. Αυτή είναι μια από τις πιο απλές συμβουλές διαλογισμού που θα σας επιτρέψουν να διαλογίζεστε σωστά.

Σε αυτό το άρθρο, έχουν συζητηθεί τα γεγονότα σχετικά με τον αποτελεσματικό διαλογισμό που είναι πιθανώς μερικά από τα καλύτερα εκεί έξω. Εάν θέλετε να διαλογιστείτε με επιτυχία, τότε θα πρέπει να εξετάσετε αυτά τα σημεία πριν.

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο, 1, 2, 3, 4, 5, 6 & 7.

Leave A Comment

7 + 1 =