6 καλύτερα ιερά και πάρκα στο Μπιχάρ Στυλ στη ζωή

Το Bihar είναι συνώνυμο με πολλά πράγματα, τα πιο σημαντικά είναι τα πάρκα του. Η ιστορία της ιστορικής σημασίας, το δωδέκατο μεγαλύτερο κράτος της Ινδίας, παίζει περήφανο οικοδεσπότη σε ένα εκπληκτικό 21 ιπποειδών άγριας ζωής. Αυτή η πολιτεία διαθέτει επίσης 2 εθνικά πάρκα.

Έτσι, το Bihar είναι γεμάτο πλούσια βλάστηση, που είναι μια δύσκολη κατάσταση σε όλα τα τροπικά κλίματα. Τα ιερά της άγριας ζωής του Bihar αποτελούν το ιδανικό σημείο εκτροφής για πολλά μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Παρέχουν επίσης πολύ καλές ιατρικές εγκαταστάσεις που εξασφαλίζουν ότι τα διατηρημένα ζώα παρακολουθούνται καλά και βοηθούνται ιατρικά.

Τα ιερά είναι σπίτια για ζώα όπως:

• Τίγρεις,
• Αυτιά φέρουν,
• Αγρια σκυλιά,
• Sambhars,
• Nilgai,
• Λύκοι,
• Λεοπάρδαλα,
• Hyenas,
• Ράφια,
• Pythons,
• Ρινόκερος με ένα κέρατο,
• ινδική bison και πολλά άλλα.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο διάσημα ιερά και πάρκα στο Bihar:

Palamau Tiger Reserve:

πάρκα in bihar

Το απόθεμα Palamau είναι η απόλαυση όλων των βοτανολόγων. Με πλούσια βλάστηση είναι ένας τόπος που φιλοξενεί μια πληθώρα σπάνιων ειδών στα φυτά. Δέντρα όπως Sal, Pala, Mahua και Bamboo συνοδεύουν τα μικρότερα ανάχωμα των Murhu, Gulgul, Hulk και Netarhat. Η εξαίσια πτώση νερού Mirchaiya που βρίσκεται μαζί με τους καταρράκτες Garu, Suga Bandh σίγουρα θα σας γοητεύσει με την αιθέρια ομορφιά τους. Η ομορφιά αυτού του τόπου έχει από καιρό ενθουσιαστεί από πολλούς συγγραφείς για να τραγουδήσει επευφημίες της μαγευτικής μαγείας που δημιουργείται με τις ραβδώσεις των ηλιακών δέντρων που διαπερνούν τα πυκνά δάση.

Δείτε περισσότερα: Εθνικά πάρκα στην Assam

Εθνικό Πάρκο Βαλμίκι:

parks-in-bihar-valmiki-εθνικό-πάρκο

Το σπίτι του Μαχαρίσι Βαλμίκι, ο φασκόμηλος και ο συνθέτης της επικής Ραμαγιάνας αποκαθίστανται σε αυτό το εθνικό πάρκο. Πρόκειται για ένα μάθημα στην έκκληση για το πώς ένας ληστής μετατράπηκε σε φασκόμηλο και κατέγραψε ιστορίες του Κυρίου. Όποιος έρχεται να επισκεφθεί αυτόν τον τόπο απολαμβάνει την ηρεμία και την ηρεμία που τα παίρνει μακριά από το άγχος της ζωής της πόλης.

Καταφύγιο άγριας φύσης Rajgir:

parks-in-bihar-rajgir-άγρια ​​φύση-ιερό

Χτισμένο σε ένα γραφικό οικόπεδο έκτασης περίπου 34 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το καταφύγιο άγριας φύσης Rajgir είναι προικισμένο με την ευοίωνο παρουσία αιχμών που έχει τις ρίζες της στην περίφημη εποχή των βουδιστών και των Jains στην περιφέρειά της. Ο τόπος αυτός είναι παρόμοιος με τα περισσότερα βουδιστικά ιερά και έχει μια ηρεμία εμπορικού σήματος που πρέπει να βιωθεί προσωπικά.

Δείτε περισσότερα: Πάρκα ψυχαγωγίας στο Lucknow

Καταφύγιο άγριας ζωής Hazaribagh:

parks-in-bihar-hazaribagh-άγρια ​​ζωή-ιερό

Βρίσκεται στα λοφώδη εδάφη του Bihar και καλύπτει πάνω από 184 τετραγωνικά χιλιόμετρα με χοντρά τροπικά δάση και λιβάδια χόρτου είναι το πολύ διάσημο ιερό ζωής της Hazaribagh Wild Life. Το σπίτι σε μια πλούσια βιοποικιλότητα πανίδα, είναι ένα πολύ περιζήτητο τουριστικό σημείο στο Bihar. Ο καλύτερος χρόνος είναι η έναρξη της άνοιξης, όπου το δάσος ζωντανεύει με μια βουτιά των χρωμάτων του ουράνιου τόξου. Με τους πολυάριθμους πύργους παρατήρησης που βρίσκονται στο πάρκο, οι τουρίστες και οι λάτρεις της άγριας ζωής μπορούν να έχουν μια πιο προσεκτική ματιά στα ζώα.

Udhwa Lake Bird Sanctuary:

πάρκα-σε-bihar-udhwa-λίμνη-πουλί-ιερό

Κατασκευασμένο από δύο απολαυστικές λίμνες Pataura και Berhale και καλύπτοντας σχεδόν 565 χιλιόμετρα είναι αυτό το πανέμορφο καταφύγιο πουλιών. Κάθε μια από τις λίμνες καλύπτει μια τεράστια έκταση, δηλαδή Pataura 155 εκτάρια και Berhale 410 εκτάρια αντίστοιχα. Βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών από το λόφο του Αγίου Γκάνγκας, προσδίδει μια ευχάριστη πνευματική πινελιά. Είναι καλύτερο να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των χειμώνων, όταν τα αποδημητικά πουλιά συρρέουν στο ιερό. Είναι πραγματικά φαντασίωση ενός εραστή πουλιών.

Οι αξιωματούχοι του Δάσους του Bihar εξασφαλίζουν ότι δεν υπάρχουν δραστηριότητες λαθροθηρίας και ότι οποιαδήποτε τέτοια δικαίωση των νόμων τιμωρείται αυστηρά.

Δείτε περισσότερα: Πάρκα ψυχαγωγίας στην Andhra Pradesh

Funtasia νησί πάρκο νερού Patna:

parks-in-bihar-funtasia-water-park-patna

Το πρώτο και μόνο θαλάσσιο πάρκο του Μπιχάρ είναι μια τρέλα μεταξύ των νέων και των παιδιών. Ανοιχτό από Πέμπτη έως Τρίτη είναι κλειστό κάθε Τετάρτη. Αυτό το πάρκο έχει από πολύ καιρό αναμένεται από τους κατοίκους και είναι ένα αστέρι έλξης στην Patna. Επισκεφθείτε το για να ξεφύγετε από την τροπική θερμότητα που είναι συνώνυμη με το Bihar στα καλοκαίρια. Σίγουρα θα άρει τα πνεύματά σας.

Είστε σαν αυτά τα καταπληκτικά ιερά και πάρκα στο Bihar; Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Leave A Comment

8 + 1 =