6 καλύτερα μουσεία στην Βομβάη με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το Βομβάη είναι μια πρωταρχική πόλη στην Ινδία στη δυτική ακτή. Η πόλη έχει ευλογήσει με ιστορικά μνημεία και τουριστικά σημεία, τα οποία προσελκύουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η πόλη είναι ένα σπίτι σε πολλές θρησκείες, πολιτισμούς, κουζίνες και γλώσσες. Εκτός από το μακρύ και ελκυστικό Marine Drive και τις παραλίες διαθέτει επίσης μερικά μουσεία που είναι αξιέπαινα λόγω των συλλογών τους.

Όμορφα και καλύτερα μουσεία στη Βομβάη:

Εδώ είναι μια λίστα με διάσημα μουσεία στη Βομβάη της Ινδίας.

1. Μουσείο Βικτώριας και Άλμπερτ:

μουσεία in mumbai

Το Μουσείο Βικτώριας και Άλμπερτ ιδρύθηκε το 1872. Πρόκειται για το παλαιότερο μουσείο στη Βομβάη και επίσης το πιο βραβευμένο. Αργότερα μετονομάστηκε σε μουσείο Bhau Daji Lad. Το μουσείο προβάλλει τις βιομηχανικές ζωές του 19ου αιώνα, μαζί με πολλές τέχνες-τέχνες. Υπάρχει ένα μικρό τμήμα που δείχνει την εξέλιξη στη Βομβάη, από ένα σύμπλεγμα νησιών σε μια όμορφη πόλη. Έχει επίσης αρχαιολογικές ανασκαφές, χάρτες, χειρόγραφα, φωτογραφίες, είδη αργύρου και χαλκού κλπ.

2. Αίθουσα Cowasji Jehangir:

6 καλύτερα μουσεία στην Βομβάη με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το Cowasji Jehangir Hall είναι ένα μουσείο που χτίστηκε από τον George Wittet και χρηματοδοτήθηκε από τον Cowasji Jehangir με δωρεά 4.00.000 ρουπών. Βρίσκεται στην Colaba και χτίστηκε το 1911. Έχει 20.000 τετραγωνικά πόδια επιφάνειας, εκθέσεις που κοστίζουν πάνω από 3, 30, 00.000 ρουπίες. Το μουσείο διοικείται από την Εθνική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης (NGMA) Δελχί. Υπάρχουν και κατοχές του NGMA.

Δείτε περισσότερα: Μουσείο στο Μπανγκαλόρ

3. Μουσείο Prince of Wales:

6 καλύτερα μουσεία στην Βομβάη με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το Μουσείο Prince of Wales ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, σήμερα είναι γνωστό ως «Chatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya». Το μουσείο παρουσιάζει αρχαία έργα τέχνης, έργα τέχνης, γλυπτά κλπ. Στις γκαλερί. Υπάρχει ξεχωριστό τμήμα ενός συγκεκριμένου αντικειμένου, όπως τα αντικείμενα ελεφαντόδοντου είναι στη μία πλευρά, κοστούμια από τη μια πλευρά, πέτρες από τη μια πλευρά κ.λπ. Τα αντικείμενα δεν είναι μόνο από τη χώρα, αλλά και από το Θιβέτ, το Νεπάλ και άλλες γειτονικές χώρες. Διαθέτει διαφορετικά τμήματα και διαφορετικές γκαλερί για τη ζωολογία, τη γεωλογία και την αρχαιολογία και διαρκεί περισσότερο από μια μέρα για να πάρει κανείς λεπτομερείς πληροφορίες από το μουσείο.

4. Mani Bhavan:

6 καλύτερα μουσεία στην Βομβάη με εικόνες Στυλ στη ζωή

Η Mani Bhavan έχει δημιουργηθεί στη μνήμη του Mahatma Gandhi στην οδό Laburnum Road. Τονίζει το στυλ Γκουτζαράτι εκείνη την εποχή στην εποχή του Gandhiji. Τα αρχεία του πρώτου ορόφου έχουν ένα αμφιθέατρο που προβάλλει ταινίες στο Gandhiji, παίρνουν ακόμη και τις ομιλίες του και τις ηχογραφήσεις του εκεί. Στο πάτωμα πάνω έχουν φέρει τον τρόπο ζωής του Gandhiji, το δωμάτιό του, τον τόπο εργασίας του. Έχουν απεικονίσει τις κινήσεις του όπως Satyagraha, Dandi March σε φωτογραφίες μαζί με εξηγήσεις. Το «Bhavan» μας οδηγεί πίσω στους πολιτικούς αγώνες που αντιμετώπισε ο Gandhiji για την ανεξαρτησία της Ινδίας.

Δείτε περισσότερα: Εθνικό Μουσείο Καλκούτα

5. Πλανητάριο Nehru:

6 καλύτερα μουσεία στην Βομβάη με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το Νεραϊκό Πλανητάριο εγκαινιάστηκε από τον Indira Gandhi το 1977 στο Worli Mumbai, προς τιμήν του Jawaharlal Nehru. Ο τόπος είχε γίνει δημοφιλής ανάμεσα στους αστρονόμους, τους διαστημικούς υποψήφιους και τους σπουδαστές που ενδιαφέρονται για την επιστήμη. Είναι ένα κέντρο λογικής για όλους τους μαθητές, όπου υπάρχουν λεπτομερείς μηχανές που παρουσιάζουν διαφορετικές μορφές επιστήμης και τα αποτελέσματά τους. Υπάρχουν πολλές συζητήσεις στο πλανητάριο για την επιστήμη, την αστρονομία και την κοσμολογία και αποτελούν τακτική επίσκεψη μαθητών και καθηγητών.

Δείτε περισσότερα: Μουσείο στο Χαϊντεραμπάντ

6. Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης:

6 καλύτερα μουσεία στην Βομβάη με εικόνες Στυλ στη ζωή

Η Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης έγινε με το κίνητρο να προωθήσει τις σύγχρονες τάσεις στον ινδικό πολιτισμό. Βρίσκεται στη Νότια Βομβάη. Αρχικά ήταν μόνο ένας χώρος για συναυλίες, αλλά αργότερα μετατράπηκε σε γκαλερί. Αυτό έχει υποκαταστήματα στο Δελχί και το Μπανγκαλόρ και παρουσιάζει καλλιτεχνικά έργα από την Ινδία και τον κόσμο. το οποίο περιλαμβάνει έργα του Μ. Φ. Χουσεΐν, του Amrita Sher gill, του Gaganendranath Tagore και στη συνέχεια πηγαίνει στον θρυλικό καλλιτέχνη Picasso και αιγυπτιακές τέχνες και πολλούς πιο γνωστούς καλλιτέχνες. Διαθέτει πάνω από 14.000 έργα τέχνης, τα οποία είναι παλιά, έχει το 1857. Είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα καλύτερα στην Ινδία.

Το Μουμπάι έχει πολλά ιστορικά μνημεία και τουριστικούς προορισμούς που προσελκύει σε όλο τον κόσμο. Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικά διάσημα μουσεία στη Βομβάη με εικόνες. Ενδιαφέρεσαι? παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας.

Πηγή εικόνας: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Leave A Comment

27 + = 36