4 κοινά συμπτώματα ψώρα σε ενήλικες και παιδιά

Πρώιμα σημάδια και συμπτώματα της ψώρα:

Η ψώρα είναι μια μεταδοτική δερματική λοίμωξη που προκαλείται από ένα ακάρεα. Ένα ακάρεα είναι ένα παράσιτο που κλέβει τον εαυτό του κάτω από το δέρμα και τις φυλές των ξενιστών. Αυτή είναι η κύρια αιτία για την ανεξέλεγκτη αίσθηση κνησμού. Πρόκειται κυρίως για ασθένεια που σχετίζεται με το νερό και στις περισσότερες περιπτώσεις η μεταφορά συμβαίνει μέσω άμεσης επαφής με το δέρμα.

Η κίνηση των ακάρεων προκαλεί κυρίως την αίσθηση κνησμού και είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο η θεραπεία διαρκεί λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο. Η ψώρα συνήθως εξαπλώνεται από τα ακάρεα που έχουν κολλήσει κάτω από το νύχι σας από το να έχουν γρατσουνίσει την πληγείσα περιοχή νωρίτερα. Μπορεί να εξαπλωθεί έμμεσα και μέσω αντικειμένων, τα οποία περιλαμβάνουν κλινοσκεπάσματα, ρούχα κλπ. Η ψώρα μπορεί επίσης να εξαπλωθεί από τη σεξουαλική επαφή, παρά τη χρήση προφυλακτικού από λατέξ.

Τα γνωστά συμπτώματα είναι,

Ψώρα Symptoms

Δερματικές βλάβες:

Το δέρμα παρουσιάζει ένα σημάδι μικρών τσιμπήματα εντόμων. Μοιάζει με σπυράκια ή φουσκάλες ή τσιμπήματα κουνουπιών. Αρχικά αναπτύσσεται σε περιοχές όπως το γόνατο, το κάτω μέρος του ώμου, οι αγκώνες, οι καρποί. Το δέρμα μπορεί επίσης να γίνει κόκκινο και να έχει πληγές ως αποτέλεσμα του γρατσουνίσματος.

Δείτε περισσότερα: Αιτίες Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας

Σημάδια ενός λαγού:

Υπάρχει μια πίστα σχήματος S στις περισσότερες περιπτώσεις, η οποία είναι τόσο μικρή που μπορεί να αγνοηθεί. Αυτό το βουνό είναι το σημάδι της κίνησης ακάρεων κάτω από το δέρμα σας. Το T βρίσκεται συνήθως ανάμεσα στα δάκτυλα και τα δάχτυλα των ποδιών σας. Κάθε φορά που υπάρχει έντονη ή αφόρητη φαγούρα χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, πρέπει να εξεταστεί η ψώρα. Χτυπήστε το χώρο του γιατρού το συντομότερο δυνατόν.

Παχύσαρκοι:

Οι εξελίξεις που μοιάζουν με εξάνθημα μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω, δημιουργώντας ανομοιόμορφα δερματικά χτυπήματα και λεκέδες δέρματος. Μπορεί επίσης να φαίνεται κάτι παρόμοιο με το έκζεμα.

Δείτε περισσότερα: Τα συμπτώματα της παχυσαρκίας

Crusted Patches:

Οι κρούστες σχηματίζονται στο δέρμα σας, συνήθως με γκριζωπό χρώμα. Αυτό συμβαίνει όταν έχετε μολυνθεί από μια πολύ σοβαρή μορφή ψώρα που ονομάζεται ψώρα scabies ή νορβηγική ψώρα. Στεγάζει χιλιάδες ακάρεα. Μπορεί να μην υπάρχει πάρα πολύ φαγούρα, αλλά εάν το δέρμα σας παρουσιάζει τέτοιες έγχρωμες κηλίδες, τρέξτε στο γιατρό!

Στα παιδιά:

Σε ορισμένες περιπτώσεις για παιδιά, το εξάνθημα εξαπλώνεται σε όλο το σώμα. Εκρήγνυνται στις παλάμες του παιδιού, στα πέλματα και ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής. Η φαγούρα είναι τόσο ενοχλητική και ενοχλητική για τα παιδιά. Μπορεί να αρνηθεί να φάει ή να κοιμηθεί.

Δείτε περισσότερα: Συμπτώματα του πόνου του αυχένα

Αυτό αντιμετωπίζεται με λοσιόν ή κρέμα που συνταγογραφείται από το γιατρό σας. Φορέστε καθαρά ρούχα πλυμένα με αντισηπτικό υγρό. Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί επίσης να συνταγογραφηθεί για φαγούρα. Όλη η οικογένεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ταυτόχρονα, για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση. Μπορεί να υπάρχει φαγούρα κατά τη διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά αυτό δεν σημαίνει μόλυνση.

Leave A Comment

42 + = 50