4μηνο μωρό – βάρος, φροντίδα μωρού, ανάπτυξη και ορόσημα

Αγαπάτε απόλυτα τι το μωρό σας γίνεται σε μόλις 4 μήνες. Από την ανάπτυξη αντιδράσεων στο δικό του σύνολο δεξιοτήτων και προσωπικότητας, μπορείτε ήδη να δείτε περισσότερα από ποιον μοιάζει περισσότερο με εσάς ή το σύντροφό σας. Του οποίου χαρακτήρα έχει πάρει περισσότερο, και ούτω καθεξής. Τώρα γνωρίζετε τι ακριβώς κρατά το μωρό σας ευτυχισμένο και μπορείτε πραγματικά να δείτε πώς η γονική μέριμνα είναι μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας. Φυσικά όχι όλες οι ημέρες θα είναι οι ίδιες. Θα είστε κουρασμένοι σε μερικές μέρες πέρα ​​από τη συλλογιστική και σε μερικές μέρες όλα θα ταιριάζουν στη θέση τους.

Ας δούμε τώρα περισσότερα σχετικά με το πώς το μωρό σας θα πρέπει να κοιμάται, να τροφοδοτεί, να ζυγίζει και να αναπτύσσεται μέσω του 4ου μηνός ορόσημο.

4 Month Old Baby

1. Βάρος:

4 μήνες και θα παρατηρήσετε πώς το μωρό σας διπλασίασε το βάρος γέννησης αποτελεσματικά. Συνήθως περίπου το 1-1 λίβρες βάρος (το οποίο είναι περίπου 560 γραμμάρια) και περίπου 0,8 ίντσες (περίπου 2 εκ.) Σε μήκος κερδίζεται από το μωρό. Επιτρέψτε στο γιατρό σας να διατηρεί σταθερή καταγραφή του βάρους του μωρού σας κατά τις επισκέψεις του. Το μέγεθος του κεφαλιού είναι σημαντικό καθώς και αυτό αποτελεί ένδειξη της υγείας του μωρού σας. Είτε υπερβολικά μακρύς είτε πολύ λεπτός και θα πρέπει να το ελέγξετε από το γιατρό σας για την ασφάλεια. Παρόλο που το πρώτο έτος από μόνο του είναι καιρός για ταχεία ανάπτυξη, δεν θέλετε πραγματικά να αναλάβετε κινδύνους.

2. Περιποίηση μωρού:

Τα περισσότερα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης συστήνουν να παραμείνετε το παιδί σας μακριά από οποιαδήποτε ψηφιακή οθόνη μέχρι την ηλικία των δύο ετών. Όσο αδύνατο είναι, προσπαθήστε να αποφύγετε προγράμματα που περιλαμβάνουν βία ή σεξουαλικό περιεχόμενο, καθώς μπορεί να επηρεάσει το παιδί σας με λάθος τρόπο. Υπάρχει πολλή ανάπτυξη του εγκεφάλου που εμπλέκονται από την ηλικία των τεσσάρων ετών, οπότε κρατήστε την απόσταση από τους bouncers και τη χρήση των γνωστών περιπατητών, καθώς αυτά εμποδίζουν την ανάπτυξη του παιδιού σας επιβραδύνοντάς το.

3. Συμπεριφορά:

Το παιδί σας θα αρχίσει να κάνει ευχές και θα πάει πάνω και πέρα ​​για να βεβαιωθείτε ότι έχετε παρατηρήσει και να ξέρετε για αυτούς. Αυτή είναι η εποχή που σηματοδοτούν την αρχή διαμαρτυρίας τους όταν δεν τους αρέσει κάτι. Κρατήστε τον εαυτό σας ήρεμος καθώς συνηθίζετε να αλλάζετε τη συμπεριφορά. Συζητήστε με τον συνεργάτη σας για το θέμα και εμπλεκόμενοι μαζί, ελέγξτε τον τρόπο με τον οποίο το μωρό σας κάνει και ποιες επιλογές συνήθως αντιπαθεί. Προσπαθήστε να εμποδίσετε έμμεσα μια συμπαθεια προς το αν είναι μια υγιεινή συνήθεια. Εάν όχι, συγχαρητήρια, το παιδί σας είναι ένα έξυπνο παιδί. Η συμπεριφορά του παιδιού σας θα αρχίσει τώρα να γίνεται διαφορετική για τους ανθρώπους κοντά σε αυτούς και τους ανθρώπους διαφορετικά.

4. Διατροφή:

Η διατροφή δεν πρέπει να είναι η σκληρή διαδικασία όπως ήταν πριν. Το μωρό σας έχει μάθει τώρα την τέχνη της αναρρόφησης του γάλακτος ή της φόρμουλας όπως απαιτείται και έχει μάθει τελικά τι πρέπει να γίνει όταν βλέπει φαγητό. Δεν θα πρέπει να τον κρατήσετε πεινασμένο και να πειραματιστείτε με τις διατροφικές του συνήθειες αν εντοπίσετε τις δυσκολίες νωρίτερα.

5. Ύπνος:

Τώρα είναι όταν το μοτίβο ύπνου για το μωρό σας θα πέσει στη θέση του. Αυτός θα έχει μεγαλύτερο ύπνο τη νύχτα και σύντομο νάπα ημέρας. Μπορεί να μην φαίνεται σαν μια καλή ιδέα να κρατάτε το μωρό σας μέχρι την ημέρα σας υποθέτοντας ότι θα έχει έναν καλύτερο ύπνο τη νύχτα αφού θα κουραστεί. Αυτή είναι μια εντελώς λανθασμένη ιδέα και δεν είναι καθόλου αλήθεια. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ύπνος ημέρας επηρεάζει το πώς ένα τέκνο 4 μηνών κοιμάται τη νύχτα. Αποφύγετε να τους λικνίζετε να κοιμούνται ή ακόμα και να τρώνε ενώ προσπαθούν να κοιμηθούν, καθώς αυτό τους δίνει μια λανθασμένη ιδέα και μπορεί αργότερα να δυσκολευτούν να κοιμηθούν αλλιώς.

6. Ανάπτυξη:

Η ανάπτυξη είναι μόνο η λέξη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιγράψετε το μικρό σας τώρα. Υπάρχουν περισσότερα για να προσβλέπουμε σε κάθε τομέα γι 'αυτόν. Μπορείτε να διατηρήσετε το λαιμό ευθυγραμμισμένο και βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο για το κεφάλι και τη σπονδυλική του στήλη να αναπτυχθεί με τον σωστό δρόμο. Μην τους ξεκινήσετε να κάθονται στην πλάτη τους, γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ακόμα και είναι ακόμα πολύ νέοι. Βεβαιωθείτε ότι η στήριξη όταν τους αγκαλιάζετε διατηρείται καθώς το κεφάλι του παιδιού σας είναι σε μεγαλύτερη αναλογία αυτή τη στιγμή και θα είναι δύσκολο να τη διατηρήσετε ευθυγραμμισμένη καλά για περισσότερο από λίγα λεπτά.

Το μικρό σας θα χρειαστεί ανοσοποίηση και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι παρακολουθούνται όλες οι συνεδρίες εμβολιασμού. Παρόλο που θα υπάρξει μεγάλη ενόχληση, πρέπει να είστε ισχυροί και να ζητήσετε βοήθεια από τους άλλους φίλους σας, οι οποίοι ήσαν μητέρες. Πάρτε τους μαζί εάν είναι έτοιμοι, καθώς και την πλησιέστερη οικογένειά σας για υποστήριξη. Αυτό εξασφαλίζει ότι το παιδί σας δεν αισθάνεται πάρα πολύ εκτός τόπου και η όλη διαδικασία εμβολιασμού εκτελείται ομαλά.

7. Τρόφιμα & Παιχνίδια:

Τώρα μπορείτε να εισαγάγετε καλά πούλια στερεά και να ελέγξετε αν έχει προβλήματα με την πέψη και αν υπάρχουν κίνδυνοι αλλεργιών σε ορισμένα τρόφιμα και προμήθειες. Μιλώντας για τα παιχνίδια, μπορείτε τελικά να τον εισαγάγετε σε άθραυστα παιχνίδια, αλλά τα καθαρίζετε καλά, αφού τα περισσότερα από αυτά θα καταλήξουν στο στόμα του σίγουρα. Προσπαθήστε να μην του δώσετε πολύ μικρά κομμάτια.

8. Ορόσημα:

Το 4ο μήνα είναι συνήθως όταν το μωρό σας θα αρχίσει να κυλάει. Συνήθως αυτό είναι από την πλάτη προς την εμπρόσθια κατεύθυνση για τις πρώτες εβδομάδες που συμβαίνει αυτό και στη συνέχεια αρχίζει να στρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο χρόνος του πάτωμα γι 'αυτόν είναι σημαντικός, οπότε βεβαιωθείτε ότι το πάτωμα δεν έχει αιχμηρές γωνίες και έχει πάντα ένα χαλί. Προσπαθήστε να είστε γύρω και όχι μόνο για να καταγράψετε τις πρώτες στιγμές του, αλλά για να βεβαιωθείτε ότι δεν χτυπά καμία γωνία του τείχους.

Καταγράψτε τα ερωτήματά σας προτού επισκεφθείτε το γιατρό και μπορείτε να δείτε πώς αυτή είναι η κύρια περίοδος εκμάθησης για το παιδί σας και να τον κρατήσετε μακριά από πράγματα που μπορούν να φέρουν μια αλλαγή στη συμπεριφορά του θα ήταν το σωστό πράγμα.

Leave A Comment

3 + = 4