25 απλές συμβουλές φυσικής ομορφιάς για τα σπυράκια Στυλ στη ζωή

Για τους περισσότερους από εμάς, τα σπυράκια είναι ένα από τα πιο οδυνηρά ομορφιά προβλήματα, τα οποία τείνουν να εμφανίζονται στις πιο γεμάτες ημέρες γεμάτες ζωή. Αποδεικνύουν ότι είναι μια μεγάλη αποτυχία για την εμπιστοσύνη σας. Λοιπόν, αυτό που χρειαζόμαστε είναι μερικές διορθωτικές συμβουλές ομορφιάς που συμβάλλουν στην αποφυγή εμφάνισης σπυριών και επίσης απομακρύνουν τα σημάδια που αφήνουν πίσω τους. Διαβάστε παρακάτω για να ξεδιπλώσετε ένα μυστικό ομορφιάς.

συμβουλές for pimples

Τα σπυράκια είναι η πηγή πολλών ανθρώπων. Εμφανίζονται στα πιο δυσάρεστα μέρη και αρνούνται να εξαφανιστούν γρήγορα. Επιπλέον, ακόμη και όταν φεύγουν, αφήνουν πίσω τα μνημεία με τη μορφή μπαλωμάτων ή σημάτων. Ποιος δεν αρέσει ομαλή, καθαρή επιδερμίδα; Μερικοί άνθρωποι είναι αρκετά τυχεροί για να γεννηθούν μαζί τους. Αλλά για τους άλλους, πρέπει να εργαστούν σκληρά για να το επιτύχουν.

πι

Best Homemade Συμβουλές ομορφιάς για τα σπυράκια Αφαίρεση:

Αυτό το άρθρο στοχεύει να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε την περίπτωσή σας από σπυράκια ή αν δεν θεραπεύσετε, τουλάχιστον το χειριστείτε καλύτερα. Εδώ είναι οι 25 εξαιρετικές σπιτικές ομορφιά συμβουλές για τα σπυράκια ή σημάδια ακμής στο πρόσωπο.

1. Προσεκτική πλύση του προσώπου:

Πρόσωπο wash

Είναι επιτακτική ανάγκη να μην προσπαθήσετε να ξεφλουδίσετε ή να σπάσετε τα σπυράκια σας. Αυτό μπορεί να είναι οδυνηρό και σίγουρα αφήνει σημάδια. Θα πρέπει μάλλον να πλένετε το πρόσωπό σας απαλά και να δοκιμάζετε ειδικές κρέμες ακμής ή πάστες βοτάνων για να μειώσετε τη σοβαρότητά τους.

2. Συχνές πλύσιμο:

Πρόσωπο wash (2)

Πλύνετε το πρόσωπό σας συχνά, για να το κρατήσετε απαλλαγμένο από λάδια και λάδια. Το λάδι και η βρωμιά είναι δύο παράγοντες που βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της σοβαρότητας των σπυριών. Αυτή είναι μια από τις απλούστερες συμβουλές ομορφιάς για τα σπυράκια στο πρόσωπο που είναι πολύ χρήσιμο για να απαλλαγούμε από την ακμή.

3. Μη-Comedogenic Μακιγιάζ:

Πρόσωπο makeup wedding

Κρατώντας το πρόσωπό σας καθαρό είναι εξαιρετικά σημαντικό ενώ προσπαθείτε να μειώσετε τα σπυράκια. Συχνά η κύρια αιτία του σπυριού μας δεν είναι τίποτα άλλο από τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε. Έτσι κάνουν χρήση μη-comedogenic μακιγιάζ και οργανικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

4. Υγιεινή μαξιλαροθήκες, πετσέτες και ούτω καθεξής:

Δέρμα care tips - towel

Πρέπει να διατηρήσετε όλες τις μορφές ρούχων που έρχονται σε τακτική επαφή με το πρόσωπό σας καθαρό. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι η μαξιλαροθήκη σας καθαρίζεται τακτικά και ότι χρησιμοποιείτε ένα φρέσκο ​​ένα κάθε βράδυ. Επίσης μην χρησιμοποιείτε ποτέ βρώμικες πετσέτες ενώ στεγνώνετε το πρόσωπό σας.

5. Υγιεινή διατροφή:

Βιταμίνη foods

Οι διατροφικές σας συνήθειες επηρεάζουν την ομορφιά του δέρματός σας επίσης! φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα οδηγούν σε υγιέστερο δέρμα σε σύγκριση με τα λιπαρά σκουπίδια. Αποφύγετε έτσι την πικάντικη, λιπαρή τροφή ενώ προσπαθείτε να ελέγξετε μια περίοδο ακμής.

6. Στεγνώστε το πρόσωπό σας απαλά:

Μαλλιά Around towel

Και πάλι όπως το πλύσιμο, πρέπει να είστε ευγενής ενώ στεγνώνετε και το πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε μαλακές πετσέτες και χαλαρώστε απαλά το δέρμα σας. Μην χρησιμοποιείτε ξανά την ίδια πετσέτα ή αφήστε άλλους να το χρησιμοποιήσουν. Αυτό εξαπλώνει τα μικρόβια πιο γρήγορα.

7. Σταφύλια:

Σταφύλια

Ναι, τα υπέροχα σταφύλια που όλοι αγαπούν να τρώνε είναι πραγματικά εξαιρετικά για το δέρμα κάποιου, ειδικά για τη θεραπεία των σπυριών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αξιοποίησης αυτού του μέτρου. Μπορείτε να κόψετε μόνο μερικά μεγάλα κομμάτια σταφυλιών και να τα τοποθετήσετε πάνω από τα σπυράκια σας, ή μπορείτε να ξεφλουδίσετε μερικά σταφύλια και να τα εφαρμόσετε σαν μια πάστα.

8. Rose Water:

Καλύτερος Beauty Tips for Pimples - Rose Water

Το υπερβολικό έλαιο είναι η κύρια αιτία των σπυριών. Επομένως, το πιο σημαντικό είναι να ελέγχετε την έκκριση πετρελαίου. Το πλύσιμο του προσώπου σας με τριαντάφυλλο νερό μετά τον καθαρισμό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του πετρελαίου από το δέρμα σας. Αναμίξτε εξίσου ποσότητα ροδόνερου και στυπτικό. Βάλτε μια βαμβακερή σφαίρα και εφαρμόστε αυτό το γενναιόδωρο στο πρόσωπό σας. Αυτή η θεραπεία μπορεί να γίνει 2-3 φορές κάθε μέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

9. Αλόη Βέρα:

Αλόη gel leaf

Η αλόη βέρα είναι πάντα γνωστή για τις εξαιρετικές ιδιότητες της τόνωσης του δέρματος. Ο χυμός των φύλλων της αλόης είναι πολύ χρήσιμο για να κάνει το δέρμα σας μαλακό, απαλό και σπυράκι ελεύθερο! Εάν έχετε ένα φυτό αλόης στο σπίτι σας, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φέρετε ένα από τα φύλλα του και στη συνέχεια να εφαρμόσετε το τζελ πάνω στην πληγείσα περιοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιολογικά πηκτώματα ή κρέμες αλόης εάν δεν έχετε φυτό.

10. Πάστα Tulsi:

Τάλσι

Το Tulsi είναι ένα άλλο εξαιρετικό φυτικό φάρμακο για τα σπυράκια. Τα φρέσκα βασιλικά ή tulsi φύλλα είναι τα καλύτερα, αλλά τα αποξηραμένα φύλλα εξυπηρετούν το σκοπό πάρα πολύ. Απλά συντρίψτε μερικά από τα φύλλα σε λίγο ζεστό νερό και μετατρέψτε το σε μια πάστα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε την επάνω στην πληγείσα περιοχή και περιμένετε το βότανο να δουλέψει τη μαγεία της.

Δείτε περισσότερα: Ayurvedic Συμβουλές για τα σπυράκια

11. Γαρύφαλλο:

Καλύτερος Beauty Tips for Pimples - Cloves

Τα γαρίφαλα είναι ένα πολύ κοινό συστατικό της κουζίνας που χρησιμοποιείται επίσης σε πολλές θεραπείες ομορφιάς. Πάρτε 3-4 σκελίδες και αλέστε το χονδροειδώς. Ανακατέψτε τα γειωμένα σκελίδες σε λίγο γάλα ή νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε αυτό στα σπυράκια στο πρόσωπό σας και αφήστε για 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό. Σημειώστε ότι η περιεκτικότητα σε λάδι σκελίδας σε αυτή την πάστα μπορεί να προκαλέσει αίσθηση καψίματος, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε επιδεινωμένα σπυράκια. Είναι επομένως σκόπιμο να κάνετε πρώτα μια δοκιμή εμπλάστρου και στη συνέχεια να συνεχίσετε

12. Μέλι:

Μέλι Face Pack

Το μέλι χρησιμοποιείται σε πολλές ομορφιές. Βοηθά να κάνετε το δέρμα σας πιο απαλό και απαλό. Η προσθήκη χυμού λεμονιού σε αυτό είναι μια εξαιρετική ιδέα. Ωστόσο, ο χυμός λεμονιού μπορεί να είναι κακή ιδέα για τα σοβαρά σπυράκια, καθώς μπορεί να προκαλέσει καύση και διέγερση. Χρησιμοποιήστε ξηρή κανέλα για αυτά.

13. Μοσχοκάρυδο:

Καλύτερος Beauty Tips for Pimples - Nutmeg

Μοσχοκάρυδο ή «jaiphal» που είναι πιο γνωστό είναι μια από τις απίστευτες σπιτικές συμβουλές ομορφιάς για τα σπυράκια. Πάρτε 4-5 μοσχοκάρυδο και τσιγαρίστε τα σε ένα μύλο για να φτιάξετε λεπτή σκόνη. Τώρα προσθέστε κάποια ποσότητα γάλακτος ή μέλι για να κάνετε μια πάστα. Εφαρμόστε αυτό στις πληγείσες περιοχές του προσώπου σας και σε άλλες περιοχές. Αφήστε το για όχι περισσότερο από 10 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε καλά με νερό.

14. Γιαούρτι:

Γιαούρτι 2

Η απλή εφαρμογή του γιαουρτιού στο δέρμα σας βοηθά επίσης να απαλλαγείτε από τα σπυράκια. Το γιαούρτι βοηθά επίσης να κόβει το μαύρισμα και να κάνει το δέρμα πιο δίκαιο και πιο ομαλό. Γιαούρτι είναι ένα από τα τέλεια και φυσική ομορφιά συμβουλές για τα σπυράκια.

15. Σπόροι σουσαμιού:

Σουσάμι Seeds

Μια λεπτή πάστα σουσάμι κάνει τη δουλειά πάρα πολύ! αν χρησιμοποιείτε σπόρους τότε πρέπει να τους απολαύσετε τη νύχτα. Μπορείτε να βάλετε τους σπόρους σε μια πάστα το πρωί. Σουσάμι είναι η καλύτερη άκρη ομορφιάς για το σπυρί πρόσωπο.

16. Κανέλα και μέλι:

Καλύτερος Beauty Tips for Pimples - Cinnamon and Honey

Ένας συνδυασμός κανέλας και μέλι μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε αποτελεσματικά τα προβλήματα των σπυριών χωρίς πολλά πράγματα. Είναι οι καλύτερες σπιτικές συμβουλές για τα σπυράκια. Στεγνώστε ξεφλουδίστε μερικά κανάλια κανέλλας ή νταλτίνι και στη συνέχεια αλέστε σε μια λεπτή σκόνη. Προσθέστε περίπου μια κουταλιά της σούπας μέλι για να κάνει μια ομαλή πάστα. Εφαρμόστε αυτό απευθείας στα σπυράκια ή τα σημάδια ακμής και αφήστε για 10-15 λεπτά. Πλύνετε αργότερα με κρύο νερό. Αυτή η θεραπεία μπορεί να γίνει σχεδόν κάθε μέρα για μια εβδομάδα για να δείτε αξιοσημείωτη μείωση στα σπυράκια.

17. Πατάτα:

Πατάτα Juice

Οι πατάτες μπορούν να εφαρμοστούν με πολλούς τρόπους. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πατάτας στις πληγείσες περιοχές είτε απλά να βάλετε φέτες πατάτας πάνω στο δέρμα σας. Μπορείτε ακόμη να γαρνίρετε κάποια πατάτα και να το χρησιμοποιήσετε.

18. Συμβουλή σκόρδου για τα σπυράκια:

Καλύτερος Beauty Tips for Pimples - Garlic

Το σκόρδο είναι η καλύτερη συμβουλή για την αφαίρεση των σπυριών. Είναι φορτωμένο με αντιβακτηριακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Η αφθονία του θείου στο σκόρδο ενισχύει τη διαδικασία επούλωσης. Πάρτε ένα μεγάλο σκελίδα σκόρδο και κόψτε τα σε μισά. Εκχυλίστε το φρέσκο ​​χυμό σκόρδου και εφαρμόστε απευθείας στα σπυράκια. Αφήστε το για 5 λεπτά κατ 'ανώτατο όριο και στη συνέχεια πλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτή η θεραπεία πρέπει να είναι 3-4 φορές την ημέρα για να δείτε τη διαφορά στην εμφάνιση των σπυριών. Επιπλέον, η κατανάλωση 1-2 σκελίδες σκόρδου καθημερινά βοηθά επίσης στον καθαρισμό του αίματος.

19. Πάστα Σανταλόξυλου και Ροζόσουρο:

Καλύτερος Beauty Tips for Pimples - Sandalwood Paste and Rosewater

Το σανδαλόξυλο έχει υπέροχες θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Η χρήση του κρατά το δέρμα πιο καθαρό, εμποδίζοντας έτσι τον σχηματισμό σπυριών. Κάνετε μια λεπτή πάστα αναμειγνύοντας επιμελώς 2 κουταλιές της σούπας σανδαλόξυλου με την απαιτούμενη ποσότητα τριαντάφυλλου. Εφαρμόστε στις πληγείσες περιοχές στο πρόσωπο. Αφήστε το να στεγνώσει για μία ώρα και κατόπιν πλύνετε με νερό.

20. Neem Φύλλα:

Neem leavs

Το Neem έχει πολλές αντισηπτικές ιδιότητες. Αυτά συμβάλλουν στη μείωση των μικροβίων που προκαλούν επιδείνωση των σπυριών. Έτσι η εφαρμογή των φύλλων neem είναι μια μεγάλη βοήθεια για να απαλλαγούμε από τα σπυράκια.

21. Ατμός:

Καλύτερος Beauty Tips for Pimples - Steam

Ο ατμός είναι γνωστό ότι είναι μια ωφέλιμη σπιτική ομορφιά συμβουλές για τα σπυράκια. Βοηθά να ανοίξει φραγμένους πόρους στο δέρμα και επίσης να απομακρύνει οποιαδήποτε ίχνη βρωμιάς, βακτηρίων και ελαίων. Μετά την επεξεργασία με ατμό το δέρμα σας θα μπορεί να αναπνέει ελεύθερα. Αφαιρέστε τη μπανιέρα ατμού και γεμίστε την με ζεστό νερό μέχρι την απαιτούμενη ένδειξη. Αφήστε το πρόσωπό και το λαιμό σας να πάρουν την καλοσύνη του ατμού για λίγα λεπτά. Μετά από αυτό το πλύσιμο το πρόσωπό σας με ελαφρώς ζεστό νερό και στη συνέχεια να στεγνώσει. Η θεραπεία με ατμό μπορεί να γίνει δύο φορές την ημέρα και θα μπορείτε να δείτε τη διαφορά στο δέρμα σας μετά από 4-5 ημέρες.

22. Λάδι για το τσάι:

Καλύτερος Beauty Tips for Pimples - Tea Tree Oil

Η χρήση του πετρελαίου τσαγιού είναι μια πολύ καλή συμβουλή ομορφιάς για τα σπυράκια. Περιέχει τερπινέν-4-όλη και βρίσκει χρήση σε πολλές φαρμακευτικές θεραπείες. Το έλαιο δέντρων τσαγιού διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των σπυριών που προκαλούν βακτήρια. Είναι σημαντικό να αραιωθεί το έλαιο δέντρων τσαγιού πριν από τη χρήση. Επίσης σημειώστε ότι μια πολύ μικρή ποσότητα λαδιού θα πρέπει να εφαρμόζεται στα σπυράκια. Αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε με νερό.

23. Νομισματοκοπείο:

μέντα

Μια λεπτή πάστα από θρυμματισμένα φύλλα μέντας είναι επίσης χρήσιμη στη μείωση των σπυριών. Τα φύλλα δυόσμου που αναμιγνύονται με τη βρώμη αναρωτιούνται για τα σπυράκια. Οι περισσότεροι από τους έμπειρους επαγγελματίες που λέγεται ότι είναι μέντα είναι μια από τις πιο ιδανικές συμβουλές ομορφιάς για τα σπυράκια του προσώπου.

24. Χυμός αγγουριού:

Καλύτερος Beauty Tips for Pimples - Cucumber Juice

Ο χυμός αγγουριού είναι μια από τις εξαιρετικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια. Είναι συσκευασμένο με ευεργετικές ιδιότητες ενυδάτωσης και ψύξης για το δέρμα. Βγάλτε 2 κουτάλι φρέσκο ​​χυμό αγγουριού. Για αυτό προσθέστε λίγο γάλα και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Βυθίστε μια καθαρή βαμβακερή σφαίρα στο υγρό και εφαρμόστε γενναιόδωρα στις πληγείσες περιοχές των σπυριών στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια πλύνετε με νερό. Αυτή η θεραπεία χυμού αγγουριού είναι χρήσιμη τόσο για το λιπαρό όσο και για το συνδυασμένο δέρμα.

25. Ακατέργαστη Παπάγια:

Καλύτερος Beauty Tips for Pimples - Raw Papaya

Η ακατέργαστη παπάγια είναι μια πολύ αποτελεσματική σπιτική συμβουλή για τα σπυράκια. Το κολλώδες λευκό γάλα από την ακατέργαστη παπάγια μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα σας. Η σκέψη για τη χρήση του μπορεί να ακούγεται ως απενεργοποίηση, αλλά το τελικό αποτέλεσμα της κανονικής χρήσης θα αλλάξει την προοπτική σας. Κόψτε μια ωμή παπάγια σε δύο κομμάτια και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να βγάλετε το γαλακτώδες υγρό. Εφαρμόστε αυτό απευθείας στα σπυράκια και αφήστε για 15-20 λεπτά. Πλύνετε καλά με κρύο νερό. Χρησιμοποιήστε αυτή τη θεραπεία για να αποφύγετε πλήρως τα προβλήματα των σπυριών.

Έτσι, αν έχετε ασχοληθεί με τα προβλήματα των pimples για πολύ, να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις αποτελεσματικές σπιτικές συμβουλές ομορφιάς για τα σπυράκια, και να πείτε αντίο να σπυράκια για πάντα. Το δέρμα σας δεν θα είναι μόνο απαλλαγμένο από αυτές τις ανεπιθύμητες εκρήξεις, αλλά θα παρουσιάσει επίσης μια λαμπερή λάμψη που θα σας φέρει θαυμασμό παντού.

Leave A Comment

42 − = 38