24 εβδομάδες της εγκυμοσύνης – Συμπτώματα και εμβρυϊκή ανάπτυξη Στυλ στη ζωή

Λέγεται ότι τίποτα δεν ταιριάζει με την ομορφιά μιας μητέρας που φέρει το παιδί της και ενώ η λέξη ταιριάζει απόλυτα, υπάρχουν συχνά κάποια εμπόδια που καλύπτουν τα γεγονότα γλυκό άρωμα. Κοιτάζοντας αυτά τα ευτυχισμένα πρόσωπα στα γυαλιστερά περιοδικά, νομίζετε ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστική. Αλλά δυστυχώς είναι μόνο ένα θέμα χρόνου μέχρι η γλυκιά σκέψη να φέρει μια νέα ζωή μετατρέπεται σε ώρες αϋπνίας νύχτες και ημέρες pandemonium.

24 Weeks Pregnant

Δείτε περισσότερα: 21 εβδομάδες έγκυες συμπτώματα

Στην αρχή η εγκυμοσύνη ξεκινά με τη φυλή των σπερματοζωαρίων στην ωοθήκη. Σε αυτό το σημείο αυτό δεν είναι παρά ένας επιστημονικός υπολογισμός των ημερών εντός των οποίων το γονιμοποιημένο ωάριο ταξιδεύει τώρα στην ωοθήκη μέσω των σαλπίγγων και βρίσκοντας ένα κατάλληλο τοίχωμα της ωοθήκης που είναι επίσης γνωστό ως πλακούντα, φυτρώνει εκεί. Αυτή η επιστημονική διαδικασία προσθέτει τώρα μια συναισθηματική αφή σε αυτό όταν αυτό το αυγό ή η βλαστοκύστη μεταμορφώνεται σε ένα έμβρυο και τελικά σε ένα έμβρυο ή μια μικροσκοπική ανθρώπινη μορφή. Το έμβρυο του μωρού μεγαλώνει τώρα κάθε μέρα, με λίγες εξελίξεις του να ολοκληρώνονται. Μόλις τελειώσει η περίοδος των εννέα μηνών, το μωρό προετοιμάζεται να αφαιρεθεί από το προστατευτικό του κέλυφος και στα χέρια των αγαπημένων του.

Αυτή η εννιάμηνη περίοδος δυσκολίας και ευδαιμονίας είναι σε ιατρικούς όρους που υπολογίζονται σε εβδομαδιαία βάση, καθώς καθιστά ευκολότερη τη συχνή παρακολούθηση. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ληφθεί η τελευταία έως την τελευταία ενημέρωση με προειδοποίηση ενός μηνός. Για το σκοπό αυτό συνολικά 40 εβδομάδες αποτελούν εννέα μήνες. Αυτές οι 40 εβδομάδες χωρίζονται περαιτέρω σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή το πρώτο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο που βασίζεται στα αναπτυξιακά στάδια του μωρού. Σε αυτό το άρθρο μιλάμε για την 24η εβδομάδα της εμβρυϊκής ανάπτυξης.

Δείτε περισσότερα: 22 εβδομάδες έγκυος

Τι να σκεφτείτε για αυτή την εβδομάδα:

Μέσα από τις ευτυχισμένες στιγμές της αλλαγής των σελίδων με τα ονόματα των μωρών, τα αλαζονικά πρωινά φθάνουν εκεί όπου στη ρήξη της αυγής τρέχει στο μπάνιο που την αδειάζει. Η πρωινή ασθένεια υποχωρεί σιγά-σιγά και κάποιος σκέφτεται ότι τα αησυχαστικά συναισθήματα εξαφανίζονται για πάντα. Αλλά με τη μείωση της ναυτίας έρχονται οι μεγαλύτερες προκλήσεις όπως η περιστασιακή εναλλαγή της διάθεσης και η πείνα τέρας μαζί με την κατάθλιψη ή τη θλίψη που μπορεί να είναι αποτέλεσμα του σώματος σας που παράγει μια περίσσεια οιστρογόνου. Τα όμορφα ακτινοβόλα λάμματα της εγκυμοσύνης όπως περιγράφονται στα περιοδικά έχουν αντίστροφη αποτελέσματα που εκχέονται με τη μορφή μπαλωμάτων και κηλίδων και acnes.

Εμβρυϊκή ανάπτυξη του μωρού:

Όντας 40 εβδομάδες μετράνε, μέχρι την 20η εβδομάδα κάποιος έχει ήδη φτάσει στο μισό και καθώς περνάς τις εβδομάδες τόσο πιο κοντά φτάνεις στην τελευταία μέρα. Ορισμένες από τις εμβρυακές εξελίξεις σε αυτό το στάδιο είναι.

Αυξανόμενες ανάγκες:

Με τις περασμένες εβδομάδες το μωρό σας έχει πλέον καταφέρει να επιλύσει τις ανάγκες του. Αυτό που ήταν κάποτε μόνο μια μικρή σφαίρα της ζωής τώρα ζυγίζει μια καλή και μισή λίβρα με σχεδόν οκτώ και μισό ίντσες σε μήκος. Ωστόσο, μερικά μωρά μπορεί να είναι πάνω από αυτό το βάρος ή κάτω. Αν δεν το κάνει πολύ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα βάρη. Τώρα σιγά-σιγά αρχίζει να αισθάνεται στριμωγμένη ή γεμάτη μέσα στη μήτρα της μητέρας έτσι πιθανώς αυτή είναι η στιγμή που μπορεί να νιώσετε μια ξαφνική γροθιά ή λάκτισμα που είναι το μωρό, προσπαθώντας να κάνει χώρο. Ο σχηματισμός των δακτυλικών αποτυπωμάτων εξακολουθεί να είναι σταθερός όπως είναι ο καρδιακός παλμός και η ολοκλήρωση των πνευμόνων. Οι αερόσακοι στους πνεύμονες συμπληρώνονται. Το σώμα της είναι ανάλογο τώρα.

Αυστηρότερες δράσεις:

Το δέρμα, το οποίο ήταν μόλις καλές εβδομάδες πριν, είναι διαφανές και πολύ μαλακό για να αγγίξει τώρα σιγά-σιγά το mastering της μορφής ενηλίκων δέρμα καθώς παίρνει το σωστό χρώμα και την υφή του. Το λιπαρό λευκό στρώμα συνεχίζει να προστατεύει το σχηματισμό αυτού του μαλακού δέρματος του μωρού. Μαζί με μια σταθερή καρδιά που χτυπά και λειτουργεί το συκώτι, οι αισθήσεις του μωρού παίρνουν τώρα πράγματα, όπως η ευαισθησία στο φως και η αίσθηση της γεύσης και της αφή. Η ακοή της αυξάνεται επίσης.

Δείτε περισσότερα: 28η Εβδομάδα για την Εγκυμοσύνη

Δημιουργία προσώπου:

Σχεδόν αυτή τη φορά η μακρά διαδικασία σχηματισμού ενός προσώπου τώρα σιγά-σιγά ολοκληρώνεται με τα τέλεια χαρακτηριστικά που πέφτουν σαν παζλ σε ένα κομμάτι παζλ. Το πρόσωπο τώρα παίρνει ένα ξεχωριστό σχήμα με τα φρύδια και τις βλεφαρίδες σχηματίζοντας και έτσι είναι αρκετά ροζ puckers της. Τα μάτια παίρνουν το όμορφο σχήμα τους. τα μαλλιά στο κεφάλι της έχουν σχηματιστεί πάρα πολύ, αλλά είναι ακόμα λευκό, αφού δεν έχει ακόμη λάβει τις κατάλληλες χρωστικές ουσίες.

Λιπαρή απόθεση:

Όλα αυτά, ενώ ο σχηματισμός ήταν στην κορυφαία ταχύτητα και μόλις η διαδικασία σχηματισμού του μωρού στρογγυλεύεται μέχρι το τέλος, η άπαχη δομή του μωρού σας προσελκύει όλο και περισσότερη απόθεση λίπους για την καλή υγεία του μωρού. Στο τέλος της εβδομάδας 24 μπορεί να δείτε το μωρό σας πολύ πιο ψηλά από ό, τι την περασμένη εβδομάδα και να φανείτε υγιέστερο σε αυτά τα κόκκινα μάγουλα.

Αμνιακό υγρό:

Το μωρό θα είναι πλέον σε θέση να ανοίξει το στόμα του και θα είναι σε θέση να πιπιλίζουν το αμνιακό υγρό στη μήτρα της μητέρας. Το μικρό ένα στόμα μπορεί να ανοίξει. μπορεί να χασμουρήσει, να καταπιεί και να πιπιλίζει το αμνιακό υγρό.

Κίνηση:

Σε αυτό το στάδιο, τα πόδια και τα χέρια του μωρού σας θα διαμορφωθούν πλήρως και το μωρό θα προσπαθήσει να πάει στη νέα θέση.

Συμπτώματα της 24ης Εβδομάδας Εγκυμοσύνη και πώς να ξεπεραστεί

Η μητέρα περνά μέσα από αλλαγές στο πλάι του μωρού.

Επέκταση:

Κάθε πρωί η μητέρα ξυπνά για να δει το μωρό της να χτυπάει λίγο πιο βαρύ και πιο αδύνατο από την τελευταία φορά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το εσωτερικό μωρό που περνά συνεχώς τις αλλαγές. Αυτό προκαλεί μια παράξενη ελαστική αίσθηση στον μύκητα των ωοθηκών και της κοιλιάς. Αυτό στον ιατρικό όρο είναι γνωστό ως Braxton Hicks σύσπαση που μπορεί να κάνει την τεντωμένη περιοχή φαγούρα και ξηρό καθιστώντας το μηδέν.

Διαβήτης:

Ενώ ο διαβήτης είναι μια κοινή ασθένεια, συχνά μια κατάσταση που ονομάζεται διαβήτης κύησης συμβαίνει σε έγκυο γυναίκα και αυτό μπορεί να είναι μια καλή εβδομάδα για να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με αυτό το θέμα.

Θυγατρικά προβλήματα:

Συχνά μαζί με την εγκυμοσύνη υπάρχουν σημαντικά προβλήματα υγείας όπως η θολότητα του ματιού, το κρύο και οι ρίγος, τα εγκαύματα ή οι καυτές εκρήξεις κ.λπ..

Πρωϊνη αδιαθεσία:

Στο δεύτερο τρίμηνο, οι ορμόνες θα αρχίσουν να ξεσηκωθούν και ως εκ τούτου θα μειώσουν την πρωινή ασθένεια. Η μήτρα θα μετατοπιστεί προς τα πάνω και συνεπώς η συχνότητα ούρησης θα είναι χαμηλή. Αλλά έχει επίσης κάποια αρνητικά, η μετεωρισμός και η καούρα θα αυξηθούν.

Χλωάσμα:

Αναφέρεται επίσης ως "μάσκα εγκυμοσύνης" και είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ίσως έχετε παρατηρήσει τα αποχρωματισμένα και καφετιά έμπλαστρα ή κάποια άλλα σημάδια στα μέτωπά σας, το πηγούνι και τα μάγουλά σας. Περίπου το 70% των γυναικών θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και εάν αποκρύψετε τον εαυτό σας από την έκθεση στον ήλιο, αυτά τα μπαλώματα δεν θα σκουραίνουν. Το χλόασμα θα έχει ως αποτέλεσμα ένα αυξημένο επίπεδο παραγωγής μελανίνης και αυτό δεν είναι παρά μια χρωστική ουσία του δέρματος που βοηθά τους ανθρώπους να προστατεύονται από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

Δραστηριότητες 24ης εβδομάδας:

Για τις έγκυες γυναίκες, η μετακίνηση κάθε μήνα θα είναι σίγουρα μια πρόκληση καθώς στροβιλίζονται με πολλές σκέψεις που έρχονται στο μυαλό τους ειδικά κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης. Το καλύτερο που πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση είναι να προγραμματίσετε το έργο της επίσκεψης του γιατρού από την αρχή. Έπειτα είναι να έχετε περισσότερο χρόνο με τα μέλη της οικογένειας και να σχεδιάσετε μια ψώνια τους ερχόμενους μήνες. Εκτός από αυτά δεν θα είναι τόσο σημαντικό και θα πρέπει να διατηρήσετε έναν καλό ύπνο, δίαιτα και επίσης τα σχέδια άσκησης. Όταν ασχολείσαι με έργα, προσπαθήστε να μειώσετε την καταπόνηση που προκαλείται από αυτό.

Μπορείτε να πάρετε το χρόνο για αναψυχή με μια βόλτα το βράδυ ή με το μαγείρεμα το αγαπημένο σας φαγητό. Την 24η εβδομάδα, θα πρέπει να εγκατασταθείτε με τα πάντα έτσι ώστε οι επόμενοι μήνες να μετακινηθούν καλά. Σίγουρα το σπάνια θα συμβεί στην εποχή σας. Εάν εργάζεστε γυναίκες, θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας ζογκλέζοντας που περιλαμβάνει διλήμματα, άγχος και ορμονικές αλλαγές. Έχετε έναν τακτικό έλεγχο που κάνει το γονεϊκό σας ως καλύτερο πράγμα.

Διατροφή και άσκηση για την 24η εβδομάδα:

Σχέδια διατροφής-

1. Επίπεδο νερού:

Σε αυτό το στάδιο, δεν πρέπει να παραβλέπετε την ενυδάτωση καθώς χρειάζεστε για να στηρίξετε τη ζωή που υπάρχει μέσα σας. Έχοντας αρκετό νερό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ότι έρχεται ο τρόπος σας και σας κάνει να παραμείνετε υγιείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2. Σίδηρος και βιταμίνη Β6:

Εάν προγραμματίζετε μια δίαιτα, βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει όλα τα συμπληρώματα σιδήρου με κάποιες αλλαγές. Μπορείτε να προσθέσετε αυγά, φασόλια, μπρόκολο και πατάτες που προσθέτουν υγιή οφέλη στην υγεία σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κάποιες άλλες επιλογές που περιλαμβάνουν καρύδια και σολομό.

3. Ίνα:

Όταν δοκιμάζετε μια κίνηση του εντέρου, θα πρέπει να πάρετε το πλούσιο σε φυτικές ουσίες περιεχόμενο που δίνει μια υγιή αλλαγή. Μπορείτε να ανατολικά φρούτα όπως το ρόδι, τα πορτοκάλια, το πεύκο μήλο και τα καρπούζια.

4. Ασβέστιο:

Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, το κόκαλο του παιδιού σας θα αναπτυχθεί και συνεπώς το να έχετε φρέσκο ​​γάλα είναι πολύ σημαντικό που βοηθά στην ανάπτυξη των οστών του μωρού. Το γάλα είναι πράγματι όπως έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τα τρόφιμα γάλακτος όπως έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό. Μπορείτε να έχετε τα τρόφιμα όπως το γιαούρτι, το τυρί και τις κρέμες, αλλά πρέπει να το πάρετε αυτό δύο φορές μόνο μία εβδομάδα. Επίσης, τρώτε μπανάνες μέσα στο μήνα.

5. Κρέατα:

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η λήψη κρέατος θα είναι η σωστή επιλογή, ειδικά τα άπαχα κρέατα είναι τα καλύτερα για τις έγκυες κυρίες.

Προγεννητική Άσκηση:

 • Η εγκυμοσύνη δεν είναι η σωστή στιγμή που προσπαθείτε να χάσετε το βάρος, αλλά οι ασκήσεις θα διευκολύνουν τον πόνο της εγκυμοσύνης σας.
 • Η πεζοπορία και η γονική γιόγκα θα βελτιώσουν τη στάση σας και θα ξεπεράσουν τα βάσανα του επιπλέον βάρους στην κοιλιά. Αυτές οι ασκήσεις αυξάνουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος.
 • Ο περίπατος θα ξαναζήσει επίσης το άγχος σας και θα ενεργοποιήσει το σώμα σας.
 • Ενδυναμώνει επίσης τους μυς κατά τη διάρκεια των ημερών παράδοσης. Θα κάνει επίσης μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά τη στιγμή της παράδοσης. Αυξάνει τις πιθανότητες απώλειας βάρους μετά την εγκυμοσύνη και διευκολύνει τη διαδικασία.

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην 24η εβδομάδα:

Το να κάνεις σεξ σε αυτό το στάδιο θα είναι καλό μόνο αφού πάρεις τη συμβουλή του γιατρού. Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα τότε μπορείτε να συνεχίσετε καθώς αυτός είναι ο τρόπος που φέρνει πίσω την οικειότητα που έχετε χάσει κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Μη διστάσετε να μιλήσετε με τον σύντροφό σας, καθώς η γονική μέριμνα είναι πολύ σημαντική για εσάς σε αυτό το στάδιο.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 1. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο σε αυτό το στάδιο. Αυτό θα σας σώσει και την υγεία του μωρού σας πάρα πολύ.
 2. Η μετάβαση και η παρακολούθηση των μαθημάτων των γονέων θα είναι οι καλύτερες ιδέες, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε έξυπνα.
 3. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, έχοντας αρκετό χρόνο για ξεκούραση, συνιστάται ιδιαίτερα από τους γιατρούς, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να θεραπεύεστε από το άγχος.
 4. Καθημερινά, προσπαθήστε να κάνετε ένα σύντομο περπάτημα με τον σύντροφό σας, το οποίο θα ενισχύσει την ψυχική σας υγεία μειώνοντας το άγχος.
 5. Συζητήστε με τον συνεργάτη σας σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια, όπως αγοράζοντας τα βασικά πράγματα για το μωρό σας, ανάλογα με τις οικονομικές σας καταστάσεις.

Ιατρικές θεραπείες και έλεγχος:

Σε αυτό το στάδιο, η εξέταση ρουτίνας είναι πολύ σημαντική, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να ξέρετε για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού σας. Πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία που υποβλήθηκε για τους τελευταίους έξι μήνες. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα φάρμακα που βλάπτουν την υγεία του μωρού σας και πηγαίνετε με τα καλύτερα φάρμακα όπως ορίστηκε από το γιατρό σας.

 • Πυρετός-Παρακεταμόλη ή Ακυκλοβίρη
 • Καρδιά-Αντιόξινα
 • Δυσκοιλιότητα - Αποφύγετε τα καθαρτικά και το μεταλλικό έλαιο. Μπορείτε να πάρετε φάρμακα όπως το Metamucil
 • Βήχας - Δεξτρομεθορφάνη

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 1. Φάτε όχι περισσότερο από 12 ουγγιές μαγειρεμένου φαγητού καθημερινά
 2. Το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο εμβρυϊκού αλκοόλ. Τα μωρά με αυτό το σύνδρομο μπορεί να αναπτυχθούν αργά και να έχουν μαθησιακά προβλήματα και μη φυσιολογικά χαρακτηριστικά του προσώπου.
 3. Πρέπει να παρακολουθείτε τακτικά και να διατηρείτε την υγεία σας. Πάρτε τις συμβουλές από τους συμβούλους φυσικής κατάστασης για να διατηρήσετε την ορμονική αθωότητά σας.
 4. Βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να περπατήσετε καλά καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό για εσάς.
 5. Αποφύγετε να τρώτε ωμά τρόφιμα και να προσπαθήσετε να πάτε με τα τρόφιμα στη θάλασσα. Φροντίστε να αποφύγετε το βόειο κρέας και να δοκιμάσετε να τρώτε αυγά και πρωτεϊνικές ουσίες.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια δύσκολη στιγμή για εσάς, αλλά δεν είναι η πιο δύσκολη. Θα γεννήσετε ένα όμορφο παιδί και θα αρχίσετε σύντομα μια οικογένεια. Αυτό θα σας δώσει καλό κίνητρο για να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια και να συνεχίσετε. Τα καλύτερα.

Leave A Comment

5 + 5 =