19 εβδομάδες της εγκυμοσύνης – Συμπτώματα και εμβρυϊκή ανάπτυξη

Φέρνοντας μια νέα γεννημένη ζωή στον κόσμο μπορεί να είναι απλώς το πιο χαριτωμένο πράγμα ποτέ, αλλά η γλυκιά αναταραχή πριν από τη γέννηση είναι ένα κρεβάτι γεμάτο ακανθώδη τριαντάφυλλα. Για κάποιους είναι τόσο εύκολο όσο οτιδήποτε άλλο, περνώντας από τις διαδικασίες και τις ρουτίνες. Για άλλους, ειδικά για πρώτη φορά μαμάδες με πληροφορίες από δεύτερο χέρι, μπορεί να είναι ένας εφιάλτης μιας εποχής. Είναι πάντα δύο από εμάς, οι δύο γονείς που αποφασίζουν αν θέλουν να φέρουν μια νέα ζωή στη γη ή όχι. Μόλις το κάνουν, κάπου ανάμεσα στις μετατοπίσεις μέσω των ονομάτων των μωρών έρχεται η ευθύνη της βαρειάς απόφασης.

Είναι εδώ όταν η ρουτίνα μπαίνει μέσα στις πρώτες εβδομάδες ή ένα μήνα πηγαίνει σε σημαντικά προβλήματα, όπως ασθένεια νωρίς το πρωί και επαναλαμβανόμενες μεταβολές της διάθεσης. Κάθε πρωί, κατά τη διάρκεια της αυγής, η μητέρα τρέχει στο μπάνιο και μέσα σε λίγους μήνες, η οποία εξελίσσεται τελείως σε ένα υπέροχο μωρό που είναι υπερήφανη που δείχνει. Ακόμα κι αν η εγκυμοσύνη είναι ένα όμορφο πράγμα που συχνά κάπου μέσα στις επίπονες εννέα μήνες, ακολουθεί μια αυστηρή ρουτίνα και μερικές άγρυπνες νύχτες μέχρι να φτάσετε τελικά να κρατήσετε το θαύμα στα χέρια σας.

Δείτε περισσότερα: 16η εβδομάδα φροντίδας εγκυμοσύνης

19 Weeks of Pregnancy

Το πρώτο τρίμηνο όπου όλα σχεδόν αυτά συμβαίνουν είναι η συγχώνευση του σπέρματος και το αυγό συμβαίνει είναι το πρώτο στάδιο της εγκυμοσύνης. Το αυγό που ονομάζεται τώρα βλαστοκύστης ταξιδεύει μέσω του σαλπίγγων και συνδέεται με τα τοιχώματα των ωοθηκών, επίσης γνωστό ως πλακούντα. Από εκεί το ταξίδι αρχίζει καθώς το μωρό μετατρέπεται σε έμβρυο και τελικά ένα έμβρυο ενώ το πρώτο τρίμηνο μετακινείται στο δεύτερο. Το τρίτο τρίμηνο είναι το τελευταίο στάδιο με την 40ή εβδομάδα που βλέπει το μωρό να βγαίνει στον πραγματικό κόσμο. Αλλά μέσα σε αυτά τα τρία τρίμηνα το έμβρυο υφίσταται πολλές αλλαγές, καλές αλλαγές.

Τι να σκεφτείτε για αυτή την εβδομάδα:

Ενώ η ευθύνη της κατοχής μιας ζωής που σχηματίζεται μέσα σας είναι τόσο δύσκολη όσο και μαγική, αυτό το συναίσθημα που συγκρίνει κάνει τη μητέρα να υπομείνει σε αυτούς τους δύσκολους μήνες καθώς κρατά τα μάτια της σταθερά στο βραβείο της. Τώρα συνοψίζουμε την εγκυμοσύνη σε 9 μήνες, αλλά λόγω της συχνής διδακτορικής εποπτείας και των περιστατικών με τους γιατρούς σας, η εγκυμοσύνη μετριέται σε εβδομαδιαία μορφή, καθώς σε συνολικά 40 εβδομάδες αποτελεί την όλη διαδικασία εγκυμοσύνης. Αυτό διαχωρίζεται και κατατάσσεται σε τρεις ενότητες.

Δείτε περισσότερα: 17η εβδομάδα έγκυος συμπτώματα

Συμπτώματα και εμβρυϊκή ανάπτυξη των 19 εβδομάδων της εγκυμοσύνης:

Αυτό το άρθρο ανησυχεί για την τρίτη εβδομάδα και εδώ είναι μερικές από τις κοινές εξελίξεις που το έμβρυο σας περνά κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Αλλαγή δέρματος:

Μετά από μια κουραστική μέρα στο πάρτι της πισίνας δεν αισθάνεστε το δέρμα σας τσαλακωμένο και στραβό, ειδικά τα δάχτυλα στην κορυφή που είναι πιο ζαρωμένα από το δέρμα της γιαγιάς σας. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική έκθεση στο νερό και γι 'αυτό το δέρμα τσαλακώνεται. Φανταστείτε να επιπλέει σε υγρό για εννέα μήνες και τι θα κάνει στο δέρμα σας. Στις ωοθήκες μας, ο ελεύθερος χώρος εκτός από το μωρό είναι γεμάτος με αμνιακό υγρό και γι 'αυτό σε αυτό το στάδιο το Vernix αρχίζει να αναπτύσσεται στο μωρό. Ίσως μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας το μωρό σας θα καλυφθεί με λιπαρό λευκό πέπλο που είναι από ιατρική άποψη το vernix caseosa. Το lanugo ή τα μαλακά καστανά μαλλιά που καλύπτουν το σώμα του μωρού σας αποτελούν μέρος αυτού. Αυτό το απαλό κάλυμμα προστατεύει το δέρμα του μωρού από το τράνταγμα.

Νευρικό σύστημα:

Την εποχή εκείνη, το νευρικό σύστημα του μωρού γίνεται όλο και πιο λειτουργικό με κάθε στιγμή. Τα νεύρα που αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους τώρα γίνονται όλο και πιο δυνατά, όπως και ο καρδιακός παλμός του. Το ρυθμό παρορμήσεων γίνεται γρήγορα γρήγορα, γεγονός που υποδηλώνει τις αυξανόμενες αισθήσεις της, όπως η οσμή, η αφή. Τώρα το μωρό σας έχει μεγαλύτερη επίγνωση του ήχου σας. Τα μάτια της προσαρμόζονται τώρα στην όραση.

Δείτε περισσότερα: 18 εβδομάδες έγκυος

Φυσική - Μωρό Μέγεθος και Βάρος:

Το μωρό σας σε αυτό το χρονικό σημείο ίσως εξακολουθεί να είναι το μέγεθος μιας σόφτμπολ. Αρχικά, όταν το μωρό σχηματίζεται, το κεφάλι είναι μεγαλύτερο από το υπόλοιπο σώμα. Το σώμα έπειτα από το τέλος αυτής της εβδομάδας μεγαλώνει σε κανονικές αναλογίες, παρόλο που συνεχίζει να κινείται λίγο. Το συναρπαστικό συναίσθημα στο στομάχι σας πιθανότατα κυλάει για το παιχνίδι. Ορισμένες αισθήσεις, όπως χαμόγελο ή χασμουρητό, μπορούν να παρατηρηθούν και στο μωρό σας. Εάν είστε αρκετά τυχεροί, θα μπορούσατε ακόμη να πάρετε μια από τις ενέργειές της κατά τη διάρκεια υπερήχων.

Μωρό Μαλλιά:

Είναι, επίσης, γύρω από αυτό το χρονικό διάστημα ότι το μικρό τριχωτό της τρίχας παρατηρείται στο τριχωτό της κεφαλής καθώς αρχίζει να αναπτύσσεται τα μαλλιά.

Εκτύπωση δακτύλων:

Με το χρόνο, τα δάχτυλα του μωρού αρχίζουν να εμφανίζονται. Στη συνέχεια έρχονται τα μικρά νύχια που είναι ακόμα μαλακά και ελλιπή σε αυτό το σημείο του χρόνου. Την εποχή εκείνη μπορεί να παρατηρηθεί η αργή εμφάνιση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας το μωρό σας θα αυξήσει το δικό του ξεχωριστό δακτυλικό αποτύπωμα.

Αναπαράγω:

Μέχρι την 19η εβδομάδα, εάν μεταφέρετε ένα κορίτσι, υπάρχει ήδη μια κατάθεση 6 εκατομμυρίων αυγών στις ωοθήκες της που περιμένουν τα 11α γενέθλιά της. Εάν έχετε ένα αρσενικό, το όσχεό του ήδη κατεβαίνει και τα γεννητικά του όργανα τελικά αναπτύσσονται σε σχήμα.

Με το μωρό, η μητέρα του μωρού διαπερνά επίσης τις αλλαγές.

Πόνος στην κοιλιά:

Με την πάροδο του χρόνου η μήτρα αυξάνεται όλο και περισσότερο και αυτή την εβδομάδα αισθανθήκατε μια παράξενη έκταση στην κοιλιά σας με ένα τσούξιμο αίσθημα πόνου. Οι γιατροί κατηγορούν το γεγονός αυτό για το τεντωμένο χτύπημα του μωρού το οποίο παίρνει αργά μια πλήρη μορφή τώρα. Οι αραιωμένοι μύες στην κοιλιά και στον τοίχο των ωοθηκών σας αντιμετωπίζουν τώρα πίεση καθώς γεμίζουν σαν μπαλόνι. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή την εβδομάδα μπορεί να υπάρξει ελαφρύς πόνος στην περιοχή της κοιλιάς σας. Αυτό συμβαίνει όταν έχουν τοποθετηθεί ορισμένα ραγάδες. Για να απαλλαγείτε από τον πόνο είναι μάλλον αδύνατο, αλλά αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι απλό. Αποτελείται από κρύα συμπίεση ή ζεστό σάκο. Έχετε την ιδέα όχι; Τις περισσότερες φορές, αυτά λειτουργούν εξίσου καλά με τους δολοφόνους. Και επειδή είστε έγκυος και η χρήση ναρκωτικών είναι περιορισμένη, αυτό θα ήταν ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Μάσκα της εγκυμοσύνης:

Αυτό μπορεί να είναι μια τρομακτική σκέψη, αλλά τα σκοτεινά μπαλώματα στο πρόσωπό σας δεν οφείλονται σε οποιαδήποτε κατάσταση του δέρματος. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό γεγονός για κάποιους, όπου το σύμπτωμα περιλαμβάνει μαλακά αλλά καφέ μπαλώματα στο πρόσωπο. Κάποιος μπορεί εύκολα να αντέξει με αυτό μέχρι το τέλος όταν εξαφανίζεται από μόνο του. Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ιατρική κατάσταση που ονομάζεται χλόασμα ή «μάσκα εγκυμοσύνης». Μην ανησυχείτε. Απλά κρατήστε μια καλή ποσότητα πετρελαίου και Aloe Vera γύρω. Αυτό θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και λιγότερα σημάδια θα δείξουν. Πιείτε το νερό όλη την ώρα σαν να είναι το τέλος του κόσμου.

Γονιδιακό άλγος:

Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή των συμπτωμάτων καθώς η 19η εβδομάδα δείχνει την ημέρα. Αυτό συμβαίνει όπως γνωρίζετε ότι όπως κάθε όργανο, η μήτρα σας υποστηρίζεται επίσης από τους συνδέσμους. Τώρα που βρίσκεστε στο αναπτυσσόμενο στάδιο και συμβαίνει σε σας τόσο πολύ, οι σύνδεσμοί σας αισθάνονται το τέντωμα που προσπαθεί να κρατήσει την κοιλιά σας στη θέση του. Αυτό το τράβηγμα οδηγεί μερικές φορές σε έντονους πόνους κάθε τόσο. Αυτά συνήθως διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα και, αν γίνει περισσότερο από αυτό, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Τώρα, μιλώντας για το πώς να ξεπεράσετε την κατάσταση που έχετε βάλει, η καλύτερη διέξοδος είναι να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας και να τα κλωτσήσετε. Βρεθείτε σε μια άνετη θέση αν αυτό βοηθάει, αλλά σε περίπτωση που ο πόνος γίνει σοβαρός, ολόκληρο το κτύπημα των ποδιών πρέπει να κάνει το τέχνασμα. Εάν δεν βοηθά κανένα από αυτά, ο γιατρός σας θα είναι η καλύτερη βοήθεια σας.

Αλλαγές διάθεσης:

Τώρα που είναι η 19η εβδομάδα σας, σίγουρα θα νιώσετε την αλλαγή στη ρύθμιση. Και αυτό θα φέρει πολλές αποτυχίες και αλλαγές στη διάθεσή σας. Σε δύσκολες ώρες της ημέρας θα βρείτε τον εαυτό σας ευτυχισμένος για την κατάστασή σας, ενώ σε άλλες ημέρες, για μεγάλες εκτάσεις, θα καθίσετε και θέλετε να κάνετε τίποτα άλλο παρά σκυλάκι. Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τον εαυτό σας προφανώς. Είναι η άσκηση των ορμονών και πρέπει να το χειριστείτε σαν επαγγελματία. Για να περάσετε από την όλη κατάσταση, προσπαθήστε να το κοιμηθείτε, αλλά μπορείτε επίσης να εργαστείτε στη διατροφή σας και να μιλήσετε με έναν σύμβουλο αν χρειαστεί, γιατί θυμηθείτε ότι η κατάστασή σας μπορεί να χειροτερέψει και δεν θέλετε αυτό με όλο το άγχος που ήδη ενοχλεί εσείς. Οι ρουτίνες ύπνου αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τη ρύθμιση των συναισθημάτων σας.

Ψευδείς συσπάσεις:

Μέχρι αυτό το μήνα, θα αρχίσετε να δοκιμάζετε τα πάντα φοβερά αυτά που ονομάζονται Συστολές Braxton Hicks. Αρχίζουν συνήθως στο μέσο. Είναι πιο συνηθισμένο και συμβαίνει λόγω της αφυδάτωσης του σώματος. Η μήτρα θα συρρικνωθεί απαλά και μακριά, συνεπώς η αίσθηση σύσφιξης συμβαίνει όταν η μήτρα μεγαλώσει. Είναι μόνο επειδή η μήτρα γερνάει και το κάνει ζωντανό για τις ακαμψίες της εργασίας. Το πόσιμο άφθονο νερό θα είναι πιο αποτελεσματικό σε αυτό.

Δραστηριότητες 19ης εβδομάδας:

Είναι καιρός να καταλάβετε τα πάντα και να εγκαταστήσετε το μυαλό σας και να αναπληρώσετε τα ζητήματα που σας ενοχλούσαν μέχρι στιγμής. Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες αυτής της εβδομάδας θα περιλαμβάνουν διλήμματα εργασίας, άγχος και ορμονικές αλλαγές. Και το μωρό θα ορίσει τον εγκέφαλό του για τα αισθητήρια όργανα όπως η οσμή, η γεύση, η ακοή, η όραση και η αφή. Το μωρό θα είναι σε θέση να ακούσει την ομιλία, επομένως μην διστάσετε να τραγουδήσετε, να μιλήσετε κτλ. Αυτή την εβδομάδα, οι σύνδεσμοι που στηρίζουν τη μήτρα θα αρχίσουν να επεκτείνονται για να ικανοποιήσουν το αυξανόμενο βάρος του μωρού. Εάν υπάρχει πόνος, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκουραστεί.

Διατροφή και Άσκηση για την 19η εβδομάδα:

Διατροφή:

 • Εάν είστε χορτοφάγος, το tofu και η σόγια θα πρέπει να σας βοηθήσουν με τη συντήρηση του επιπέδου πρωτεΐνης. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε μη χορτοφάγος, η συνηθισμένη περιεκτικότητα σε άπαχο κρέας πρέπει να είναι ωραία.
 • Για την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος στο παιδί σας, μην ξεχνάτε τα συμπληρώματα σιδήρου και το φολικό οξύ στη διατροφή σας. Το σπανάκι και οι μπανάνες θα πρέπει να είναι η καυτή επιλογή σας.
 • Ενώ τα συμπληρώματα ασβεστίου είναι υγιή, από μόνα τους δεν επαρκούν ως πηγή για την ανάπτυξη του οστού του μωρού σας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα πρέπει να είναι απαραίτητη κατά την 19η εβδομάδα σας.
 • Μην ξεχνάτε τα λαχανικά στη διατροφή σας, επειδή θα σας φορτώσουν με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Λάχανο, κολοκύθα, ντομάτες και φασόλια είναι προσωπικές επιλογές μας.
 • Φρούτα είναι συχνά μια έξυπνη επιλογή όταν ψάχνετε για μια υγιεινή δίαιτα εγκυμοσύνης. Μπορούν να χρησιμεύσουν ως ανοιχτήρι πρωινού σας και να γίνουν επίσης τα σωστά σνακ για πόθους πείνας.

Ασκηση:

 • Το αυξανόμενο βάρος του μωρού θα κάνει περισσότερο άγχος στη σπονδυλική στήλη, επομένως θα κάνει κάποιες εκτάσεις για τη σπονδυλική στήλη, και την πλάτη του ώμου και την κλίση του λαιμού προς τα εμπρός.
 • Το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για το άγχος και η αύξηση του σωματικού βάρους θα κάνει επιπλέον το άγχος στο περιστροφικό περιστροφή θα κάψει κάποιες επιπλέον θερμίδες πρόσληψης.
 • Στη λίστα άσκησης εγκυμοσύνης Stretching, δεν θα χάσετε καθώς είναι μία από τις ασφαλέστερες και πιο εύκολη άσκηση.
 • Η ευελιξία στην κολπική περιοχή μπορεί να αυξηθεί με την άσκηση kegel έτσι ώστε να είναι λιγότερο οδυνηρή στον χρόνο παράδοσης.

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην 19η εβδομάδα:

Είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν συνδέεται με το μωρό καθώς το παχύ βλεννώδες βούλωμα σφραγίζει τον τράχηλο και προστατεύει το μωρό από τη μόλυνση. Οι ισχυροί μύες της μήτρας και του αμνιακού σάκου θα εμποδίσουν επίσης το μωρό. Ωστόσο, δεν προτιμάτε να κάνετε σεξ εάν υποθέτεστε να κάνετε σεξ, εάν αιμορραγείτε, έχετε πόνο ή κράμπες, σπασμένα νερά, ιστορικό τραχηλικής αδυναμίας, χαμηλό πλακούντα που βρίσκεται.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Είναι καλό για το μωρό να χαλαρώσει να κάνει chat και να τραγουδήσει στο αγέννητο μωρό, μπορούν να σας ακούσουν. Ακούστε το σώμα σας σε περίπτωση που είστε εξαντλημένοι. Πηγαίνετε στο κρεβάτι το συντομότερο δυνατόν. Καθώς το σώμα σας εργάζεται περισσότερο για να θρέψει το μωρό. Αναμείνετε την κρίση της μητρότητας για να γεμίσετε το μυαλό σας.
 • Η φροντίδα του εαυτού σας μπορεί να είναι μια καλή ιδέα σε αυτό το στάδιο, δεδομένου ότι πρέπει να αισθάνεστε καλύτερα και να αυξήσετε τη διάθεσή σας.
 • Ζυγίστε την υγεία σας και τους κινδύνους σας και αποφασίστε τι είναι καλύτερο για σας. Μην αφήνετε άλλους να συσσωρεύουν τις αποφάσεις σας σε εσάς και να σας εργάζονται.
 • Η σύμπραξη είναι κάτι που μαθαίνει μακρύ δρόμο, Να είσαι πιο ειλικρινής στον συνεργάτη. Δεν είναι δίκαιο να επιβαρύνεστε υπερβολικά με άγχος, να μοιράζεστε όλα τα πράγματα με τον σύντροφο.
 • Πηγαίνετε για τακτικούς ελέγχους για να αποφύγετε το στρες για το πώς η υγεία του μωρού. Αυτό δεν είναι μόνο απαραίτητο, αλλά επίσης σταματά να καταστρέφει την υγεία σας όταν ανησυχείτε για όλη την κατάσταση.

Ιατρικές θεραπείες και έλεγχος:

Οι συνήθεις ιατρικοί έλεγχοι παρακολούθησης του μωρού θα είναι ενεργοί. Αυτό σημαίνει περισσότερους υπερήχους και λιγότερες εξετάσεις αίματος. Παρόλο που οι όροι σας ενδέχεται να μην χειροτερεύουν, ίσως θέλετε να τοποθετήσετε αυτά τα φάρμακα στη λίστα αγορών σας:

 • Πόνος - Οτιδήποτε περιμένεις Ibuprofen. Κατά προτίμηση επιλέξτε Acetaminophen.
 • Αλλεργία - οι Allegra και Xryzal θα πρέπει να σφραγίσουν τη συμφωνία.
 • Ο βήχας - οι εξιδρωματικοί είναι οι καλύτεροι για την κατάστασή σας.
 • Δυσκοιλιότητα - Το Metamucil είναι ευπρόσδεκτο, αλλά τα καθαρτικά πρέπει να αποφεύγονται.
 • Δυσπεψία: Δοκιμάστε τα αντιόξινα, αλλά αποφύγετε εξ ολοκλήρου τους αναστολείς της αντλίας πρωτονίων.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Προσοχή στο Braxton Hicks και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε σύντομα τη διαφορά μεταξύ κάθε συστολής. Αν και δεν είναι επιβλαβές, πρέπει να αναφερθούν ασυνήθιστα συμπτώματα.
 • Μην ξεχάσετε να αποδείξετε το μωρό στο σπίτι για να κρατήσετε το μικρό σας από τη ζημιά. Ξεκινώντας νωρίς μόνο σημαίνει καλύτερη ασφάλεια και λιγότερη πίεση.
 • Για το πάγωμα του ομφάλιου λώρου σας σε περίπτωση που το χρειάζεστε, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε και να εργαστείτε.
 • Κόψτε το πρόχειρο φαγητό σας εξ ολοκλήρου, καθώς επηρεάζει το σώμα σας με αρνητικό τρόπο και το υπερβολικό λίπος μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο για τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
 • Μην αγνοείτε κανένα σύμπτωμα που φαίνεται ασυνήθιστο. Αυτό μπορεί να είναι αιμορραγία, κηλίδες, τεράστιος πόνος και ούτω καθεξής.

Τώρα που η 19η εβδομάδα είναι εδώ, ζητήστε συμβουλές από άτομα που ήταν έγκυες πριν. Ξέρουν πολλά για την όλη κατάσταση και θα σας βοηθήσουν. Φυσικά, κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική και οι πιθανότητες είναι ότι αυτό που αντιμετωπίζουν δεν θα είναι το σενάριό σας καθόλου. Γνωρίζοντας όμως τα συμπτώματά σας, θα βοηθήσετε καλύτερα την κατάστασή σας.

Εικόνες Πηγή: Shutterstock

Leave A Comment

8 + 1 =