18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης – Συμπτώματα και εμβρυϊκή ανάπτυξη

Χρειάζονται δύο για να τάνγκο όταν πρόκειται για την εγκυμοσύνη. Το σπέρμα από τον πατέρα γονιμοποιεί το ωάριο στις ωοθήκες της μητέρας. Μεταξύ των εκατομμυρίων, μόνο μία ή ίσως δύο στις περισσότερες περιπτώσεις το καθιστούν μέχρι το αυγό. Εδώ οι αντιδράσεις συνδυάζουν τα δύο και το κάνουν σε μια βλαστοκύστη που δεν είναι ακόμα μωρό. Στη συνέχεια, η βλαστοκύστη σχηματίζει ένα έμβρυο που είναι το πρώιμο στάδιο του σχηματισμού του μικρού μέσα στη μήτρα της μητέρας.

Αυτό το έμβρυο αλλάζει έπειτα σε εμβρυϊκό και τελικά εισέρχεται στο πρώτο στάδιο του μωρού. Αυτό το μωρό που βρίσκεται ακόμη στη βλαστοκύστερη μορφή του ταξιδεύει μέσα από τις σάλπιγγες μιας ωοθήκης και συνδέεται με τον πλακούντα ή το τοίχωμα των ωοθηκών. Εκεί μέσω της τροφής από τη μητέρα αρχίζει να σχηματίζει ασαφή σχήματα τελικά μοιάζει με ένα μωρό. Με κάθε χρόνο που περνάει, μεγαλώνει όλο και περισσότερο σε μωρό-όπως, και με κάθε ξυπνήστε στιγμή του καρδιακού παλμού του γίνεται όλο και ισχυρότερη και ισχυρότερη. Τελικά αισθάνεται γεμάτος σε ένα μικρό χώρο, περισσότερο αν υπάρχουν δίδυμα υπόψη. Αισθάνεται η έλλειψη χώρου για να κινηθεί και αποφασίζει ότι είναι έτοιμος να βγει.

Δείτε περισσότερα: 15 εβδομάδες έγκυες συμπτώματα

18ο week of pregnancy

Ωστόσο, αυτή είναι μια μακρά διαδικασία και δεν γίνεται εν μία νυκτί. Για να φέρει μια νέα ζωή σε αυτόν τον κόσμο, οι γονείς, ειδικά η μητέρα, περνάει μια δύσκολη περίοδο αρκετούς μήνες. Διακυμάνσεις της διάθεσης, κατάθλιψη, ευαισθητοποίηση, διαγράμματα διατροφής και επισκέψεις σε γιατρούς - είναι ένας αυστηρός χρόνος και μια ισχυρή καρδιά που πρέπει να αντιμετωπίσει όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Αλλά μετά από μήνες αναταραχής, όταν τελικά κρατάτε το μωρό σας στα χέρια σας και κοιτάζει σε σας με χαριτωμένα μάτια κουμπιών, ξέρετε ότι όλος ο πόνος αξίζει τον κόπο.

Τι να σκεφτείτε για την 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης?

Οι συνολικοί μήνες που καλύπτονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εννέα μήνες και είναι ένα καλό σχέδιο 40 εβδομάδων. Λόγω των συχνών επισκέψεων γιατρού και εβδομαδιαίας παρακολούθησης, η εγκυμοσύνη μετριέται ως επί το πλείστον σε εβδομάδες. Αυτές οι 40 εβδομάδες ταξινομούνται σε τρία μέρη. Το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. σε αυτό το άρθρο μιλάμε για την εγκυμοσύνη 18 εβδομάδων αυτό είναι το δεύτερο τρίμηνο που είναι επίσης γνωστό ως «χρυσή εποχή». Την εβδομάδα 13 έως 27, ο ιδανικός χρόνος για το δεύτερο τρίμηνο είναι τελικά όταν η μητέρα έχει συνηθίσει όλες τις νέες αλλαγές μέσα και γύρω της.

Δείτε περισσότερα: 16 εβδομάδες έγκυος

Τα προηγούμενα συμπτώματά της όπως η πρωινή ασθένεια και τυχαία συναισθήματα ελέγχονται τώρα και τελικά μπορεί να απολαύσει τον ύπνο της καλής νύχτας. Με το πέρασμα του χρόνου το έμβρυο αναπτύσσεται αργά και έτσι είναι αυτή τη στιγμή που η παρακολούθηση της ανάπτυξης απαιτείται περισσότερο από ποτέ για να εξασφαλιστεί η υγιής ανάπτυξη. Η εβδομάδα 18 παρουσιάζει πολλές εξελίξεις στο έμβρυο, μερικές από τις οποίες κατατάσσονται παρακάτω.

Εμβρυϊκή ανάπτυξη του μωρού την 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης:

Η εβδομάδα 18 παρουσιάζει πολλές εξελίξεις στο έμβρυο, μερικές από τις οποίες κατατάσσονται παρακάτω.

Μέτρηση και βάρος μωρών:

Από ένα μικρό μικρό δείγμα σε μια καλή μιάμιση ίντσα μπορεί να δει στο σώμα του μικρού μωρού σας, από την κορυφή προς τα κάτω. Μέχρι την 18η εβδομάδα το μωρό φαίνεται να αναπτύσσεται σε περίπου πέντε και μισή ίντσα που είναι όταν ζυγίζει περίπου πέντε ουγκιές. Ωστόσο, αυτό είναι ένα μέτρο περίπου για όλα και κάθε μωρό διαφέρει σε ύψος και βάρος που είναι αρκετά εντάξει αν είναι κάτι στην άκρη των δεδομένων μετρήσεων. Μερικά μωρά μπορεί να είναι κάτω από το βάρος, ενώ κάποια μπορεί να είναι πάνω. Η συχνή διδακτορική εποπτεία και η παρακολούθηση είναι ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε υγιή ανάπτυξη του μωρού.

Κινήσεις:

Το κύριο σημείο αυτής της εβδομάδας είναι το χασμουρητό που μαθαίνει το παιδί σας μέσα. Το μωρό μέσα στην κοιλιά έχει πλέον μάθει να χασμουρίζει και να κρατάει σε αλλαγή θέση που αισθάνεται σαφώς από τη μητέρα. Αυτή είναι μια από τις κύριες επισημανθείσες εμβρυϊκές κινήσεις και οι χρόνοι της τοποθεσίας που δεν μπορείτε να βρείτε καμία κίνηση επίσης. Οι άλλες εμβρυϊκές κινήσεις από πριν περιλαμβάνουν ελαφρά κλωτσιές στο στομάχι. Εάν η μητέρα αισθάνεται μια αδέξια συρρίκνωση μέσα στο στομάχι της, είναι μάλλον το μωρό που κυλά κάτω κάτω με ένα παιχνιδιάρικο τρόπο που είναι απολύτως φυσιολογικό και ασφαλές.

Δείτε περισσότερα: 17 εβδομάδες έγκυος κίνημα του μωρού

Ανάπτυξη του νευρικού συστήματος:

Κατά την 18η εβδομάδα, η παρακολούθηση και η γνώση από τον γιατρό μας λέει ότι το νευρικό σύστημα του μωρού αυξάνεται και επεκτείνεται αργά καθώς βάζει τα νεύρα του σε αυτή την περίοδο. Το σώμα μας είναι ένα στριμμένο με κόμπους μοτίβο νεύρων που συνδέεται με το άλλο σε μια μάζα όπως το πλέγμα. Τα νεύρα που συνδέονται μεταξύ τους αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται σε αυτό το σημείο. Αυτός ο σύνδεσμος νεύρων είναι γνωστός ως μυελίνη, ο οποίος τώρα μπορεί να δει ότι εργάζεται στο σώμα του παιδιού σας. Αυτή η μυελίνη είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση γρήγορων παρορμήσεων ή μηνυμάτων από τον εγκέφαλο ή τη σπονδυλική στήλη στα άλλα μέρη του σώματος. Τώρα μπορεί να αισθανθεί και να μυρίζει και να δοκιμάζει καθώς τα αισθητήρια όργανα του αρχίζουν να γίνονται ενεργά.

Φυσική ανάπτυξη:

Δεν μπορούν να καταχωρηθούν ή να παρατηρηθούν όλες οι εσωτερικές λειτουργίες του μωρού, αλλά οι φυσικές εξελίξεις είναι εμφανείς στον υπερηχογράφημα. Το δέρμα του μωρού δεν είναι πλέον διαφανές αλλά έχει το πρωτότυπο χρώμα του. Τα νύχια του και τα τριχοθυλάκια σχηματίζουν αργά. Το Lanugo, το μαλακό τρίχωμα που αναπτύσσεται γύρω από το σώμα του για να τον προστατεύσει, φαίνεται τώρα. Ο καρδιακός παλμός του είναι αρκετά ισχυρός ώστε ο γιατρός να τον εκτιμήσει άμεσα χρησιμοποιώντας στηθοσκόπιο για το χτύπημα του μωρού σας.
Γεννητικά όργανα:

Τώρα είναι η στιγμή που γνωρίζετε εάν το μωρό σας είναι αγόρι ή κορίτσι θα σας συναρπάσει. Και ο σύντροφός σας φυσικά δεν μπορεί να περιμένει. Ενώ ορισμένοι γονείς αποφασίζουν να περιμένουν να γνωρίζουν, μερικοί δεν με πειράζει να χαλάσουν
μυστήριο εκ των προτέρων για να προχωρήσετε με το σχεδιασμό του σπιτιού και του παιδιού. Τώρα είναι μόνο η εβδομάδα 18, οπότε ίσως να μην είναι σαφές ακόμα, ωστόσο μην ανησυχείτε, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή δύο, θα έρθει όλοι στη σαφή.

Χρωμοσώματα σεξ:

Αν και το φύλο του μωρού σας δεν καθορίζεται μέχρι να γεννηθεί, είναι σταθερό ακριβώς κατά τη στιγμή της γονιμοποίησης. Κάθε αυγό περιέχει δύο χρωμοσώματα, τα X αυτά, και ένα σπέρμα έχει Χ και Υ χρωμοσώματα. Ανάλογα με την αντιστοίχιση, αν είναι ένα ζευγάρι Χ, θα επηρεάσει σίγουρα το φύλο του μωρού σας και θα είναι ένα κορίτσι, αλλιώς θα είναι αγόρι αν το ζευγάρι είναι Χ και Υ. Τελικά, αυτό είναι το στάδιο όπου θα γνωρίσετε τι συνέβη πίσω κατά τη στιγμή της σύλληψης. Γι 'αυτό, αυτή την εβδομάδα είναι μια σημαντική εξέλιξη.

18 εβδομάδες έγκυες συμπτώματα και πώς να ξεπεραστούν:

Με το μωρό αλλάζει και η μητέρα που μπορεί να είναι κάπου σε αυτές τις γραμμές.

Χαμηλή πίεση αίματος:

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου ενδέχεται να εμφανιστούν ορισμένα προβλήματα πίεσης, συμπεριλαμβανομένων των κιρσών. Καθώς το εσωτερικό του μωρού μεγαλώνει όλο και περισσότερο, αρχίζει να ασκεί μεγαλύτερη πίεση στο σώμα και με τέτοιες συνθήκες πίεσης και καρδιαγγειακή πίεση, η χαμηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να είναι ένα κοινό σενάριο. Με αυτά μπορεί να έρθουν πρησμένα όπως τα πρησμένα πόδια που είναι ένα φυσιολογικό πράγμα. Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, πίνετε πολύ τσάι και ίνες. Κόψτε το αλάτι, γιατί αυτό μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος για την αλλαγή της πίεσης. Αυτά τα βήματα θα σας ωφελήσουν σε όλη τη διαδρομή μακροπρόθεσμα.

Ανάπτυξη όρεξης:

Οι κύριες εμβρυακές εξελίξεις συμβαίνουν σε αυτό το γύρο, οπότε από την 18η εβδομάδα, η μητέρα μπορεί να αισθανθεί ότι το μωρό της χτύπημα μεγαλώνει λίγο περισσότερο με την όρεξή της να αυξάνεται περισσότερο από την περασμένη εβδομάδα. Συνιστάται να κολλήσετε σε τρόφιμα βιολογικής διατροφής αυτή τη στιγμή, αφού το μωρό τρέφεται από τη μητέρα. Ωστόσο, μην διστάσετε να δαγκώσετε την σοκολάτα μια φορά. Για να ξεπεραστεί το πλεονάζον κέρδος λίπους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βελτιώστε την ανάπτυξη ανάπτυξης παιδιών. πάρτε σνακ όπως σαλάτες, καρύδια σε τακτική βάση, ενώ είστε πιο πείνα. Εάν παίρνετε ένα μεγάλο γεύμα σε καθημερινή βάση, θα κερδίσει το βάρος σας συχνά.

Πόνοι στην πλάτη:

Την εβδομάδα αυτή ο περίεργος πόνος στην πλάτη σας ενοχλούσε σωστά; Είναι λόγω της θέσης σας στον ύπνο. Με το μωρό μέσα στην ύπαιθρο να κοιμάται στην πλάτη σας τώρα μπορεί να ασκήσει πολλή πίεση όχι μόνο στην πλάτη αλλά και την καρδιακή πίεση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως συνιστάται να κοιμάστε στο πλευρό σας για να εξισώσετε τη ροή του αίματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως συνιστάται να κοιμάστε στο πλευρό σας για να εξισώσετε τη ροή του αίματος. Εκτός από αυτό, υποστηρίξτε την πλάτη σας ανά πάσα στιγμή και μην περάσετε τα πόδια σας όταν καθίσετε πια.
Γαστρεντερικά θέματα:

Τα περισσότερα από τα πεπτικά προβλήματα της εγκυμοσύνης ξεκινούν με δυσκοιλιότητα. Ορισμένες γυναίκες έχουν γαστρεντερικές διαταραχές που είναι μοναδικές στην εγκυμοσύνη. Τα υψηλά επίπεδα ορισμένων ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χαλαρώνουν τους μυς των εντέρων και καθιστούν δύσκολο για αυτούς να εργάζονται αποτελεσματικά. Η αυξανόμενη ώθηση της μήτρας στο έντερο και διαταράσσει την κανονική λειτουργία, για να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα, πρέπει να παρακολουθείτε τις προσλήψεις σας με ελάχιστες θερμίδες και γεμάτες θρεπτικές ουσίες.

Καούρα:

Περισσότερο από το ήμισυ των εγκύων γυναικών αναφέρουν συμπτώματα σοβαρού καρκίνου, κυρίως κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου τριμήνου. Η καρδιά καίει επίσης μια κατάποση οξέος, είναι ένας ερεθισμός ή αίσθημα καύσου του οισοφάγου που προκαλείται από το περιεχόμενο του στομάχου που αντανακλά το στομάχι. Για να μειώσετε το πρόβλημα, τρώτε σιγά-σιγά, πίνετε λιγότερο ενώ τρώτε και μην ξαπλώνετε μετά το φαγητό. Φορέστε τα ρούχα που είναι χαλαρά τοποθετημένα. θα αυξήσει την πίεση στο στομάχι και την κοιλιά σας.

18 εβδομάδες Έγκυες δραστηριότητες:

Βρίσκεται στη 18η εβδομάδα, το χτύπημά σας εξακολουθεί να αναπτύσσεται και πρέπει να βρείτε νέους τρόπους για να προσαρμόσετε τη θέση σας στο βάδισμα και τη θέση σας στον ύπνο. Σε αυτή την εβδομάδα, το νευρικό σύστημα του μωρού σας, το οποίο ωριμάζει γρήγορα, έτσι πρέπει να επικεντρωθεί η στάση του σώματος σας, ενώ πηγαίνετε για ύπνο, βεβαιωθείτε ότι με τη θέση του ύπνου, η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευθεία, και ενώ σηκώνεστε το πρωί, να διατηρήσετε την ισορροπία του σώματός σας και στη συνέχεια να σηκωθείτε από το χώρο ή το κρεβάτι σας. Ο εγκέφαλος του παιδιού αισθάνεται τη γεύση, τη μυρωδιά και την όραση, την ακοή, το μωρό σας αυξάνεται περισσότερο ενεργοποιώντας. Κάντε το μικρό σας να συνειδητοποιήσει τους ήχους που προέρχονται από το σώμα σας. Διατηρώντας τη θέση σας στον ύπνο και το περπάτημα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, η οποία θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη σας

Διατροφή και άσκηση για 18 εβδομάδες Έγκυος:

Διατροφή:

 1. Η διατροφή σας αυτή την εβδομάδα χρειάζεται όλες τις βιταμίνες και τα φρούτα που υπάρχουν. Το καθημερινό σας φαγητό πρέπει να περιέχει λαχανικά και φρούτα. Τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν γεμάτα θρεπτικά συστατικά θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε το μωρό σας εύκολα και υγιεινά.
 2. Αντί να τρώτε ωμά λαχανικά, θα πρέπει να παίρνετε ομαλά και φρέσκα λαχανικά στη διατροφή σας για να αυξήσετε την ενέργειά σας. Μερικά από τα ομαλά φρούτα είναι ροδιές, φράουλες, ακτινίδια και πορτοκάλια, μήλα, μπανάνες
 3. Το σημαντικό και βασικό θρεπτικό συστατικό είναι ο σίδηρος, η ανάπτυξη και η ενίσχυση των ερυθροκυττάρων σας. πρέπει να πάρετε τα τρόφιμα όπως το σπανάκι, το άπαχο κρέας και τις μπανάνες, και τα κεράσια.
 4. Το ασβέστιο είναι ένα από τα βασικά θρεπτικά συστατικά που βοηθάει στην ανάπτυξη της ανάπτυξης του παιδιού σας. Οι γιατροί προτείνουν να πάρουν φυλλώδη λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμιά, σταφίδες και ολικής αλέσεως, καρύδια σε τακτική βάση, θα αυξήσουν το ασβέστιο στο σώμα σας.
 5. Η βιταμίνη C κάνει το σώμα σας φρέσκο ​​και υγιές, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να πάρετε μια πρόσληψη όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, ανάμεσα στα εσπεριδοειδή για να ενισχύσετε τα στάδια σας.

Γυμνάσια:

Κάνοντας κάποια άσκηση κατά τη διάρκεια της 18ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το σώμα σας υγιές και να ενισχύσετε την ανάπτυξη του παιδιού σας. Εδώ είναι λίγες ασκήσεις που συνιστώνται για εσάς.
1. Αναπνοή της κοιλιάς:

Η τεχνική γιόγκα αναπνοής στην κοιλιά θα σας βοηθήσει να δώσετε ανακούφιση από το στρες. Για αυτή την άσκηση, καθίστε και βάλτε τα πόδια σας σταυροειδώς. Υποστήριξη με την πλάτη και τα χέρια σας στην κοιλιά. Επαναλάβετε το για 5 φορές.

2. Πέενο υπόλοιπο:

Για να δώσετε τη λεκάνη ανάπαυσης, θα πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε αυτή την άσκηση σε τακτική βάση. Κατά τη διάρκεια αυτής της θέσης στήριξης με το μαξιλάρι και ξεκουραστείτε την πλάτη σας, τους μηρούς για να διατηρήσετε το κέντρο βάρους.

3. Περπάτημα:

Το περπάτημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε πιο ενεργό. Αλλά επίσης σας αφήνει άγχος λιγότερο και να σας κάνει πιο ευτυχισμένη και ειρήνη.

4. Εισπνοή και εκπνοή:

Εισπνεύστε τη μύτη σας και κρατήστε την αναπνοή σας και εκπνεύστε την αναπνοή σας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κοιλιακή σας υγεία και επίσης θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τους μύες για να βοηθήσετε με τη συστολή σας αργότερα.

5. Γιόγκα:

Η καλύτερη και απλή γιόγκα θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την ελαστικότητα του σώματός σας και να ενισχύσετε τις δυνάμεις της αντοχής. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε το μυαλό και το σώμα καλύτερα όταν έρθει η ώρα για την απελευθέρωσή σας.

Σεξ κατά τη διάρκεια της 18ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης:

Εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της 18ης εβδομάδας, το σεξ είναι πολύ ασφαλές και μπορείτε να κρατήσετε τις σκέψεις σας για να βλάψετε το μωρό σας μακριά. Βεβαιωθείτε με το γιατρό σας, ότι το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλές ή όχι για το μωρό. Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί συχνά να σας κάνουν να θέλετε για σεξ, ενώ κάποια ικανότητα χάνει επίσης το ενδιαφέρον σας εντελώς. Εκτός από αυτά τα πράγματα, αποφασίσατε να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιλώντας για τις θέσεις, πηγαίνοντας εύκολα και αργά θα ήταν μια σοφή κίνηση.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του στρες κατά τη διάρκεια της 18ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης:

 1. Είναι ακριβώς καιρός να αρχίσετε να χαλαρώνετε. Ανακοίνωση στην εργασία ότι έχετε φτάσει το όριο σας. Οι άνθρωποι θα καταλάβουν και θα συνεργαστούν και το παιδί σας θα σας ευχαριστήσει αργότερα.
 2. Συζητήστε με τον συνεργάτη σας όλη την ώρα για όλες τις εξελίξεις. Αυτό θα σας ξεκαθαρίσει τα πράγματα και θα σας διευκολύνει επίσης να μάθετε πού κατευθύνεστε, ενώ αισθάνεστε περισσότερο εμπλεκόμενοι.
 3. Ενώ τα συμπτώματα του καθενός ποικίλουν, η εύρεση κάτι συνηθισμένου με άλλες μητέρες δεν είναι κακό συναίσθημα. Τα προγεννητικά μαθήματα πρέπει να είναι η σωστή επιλογή για τα ίδια.
 4. Τα τρόφιμα και ο ύπνος είναι σημαντικά. Μην παρασυρθείτε από τους πόθους, αλλά διασκεδάζετε περισσότερο τις υγιεινές επιλογές.
 5. Ασκείτε καλά, καθώς μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Μπορείτε να απολαύσετε τη γιόγκα και το διαλογισμό, εάν το άγχος σας είναι σοβαρό.

Ιατρικές θεραπείες και έλεγχος για 18 εβδομάδες Έγκυος:

Υπάρχουν μερικά θέματα υγείας και εξετάσεις που πρέπει να θυμάστε, αλλά από την 18η εβδομάδα, μπορεί να κάνει το μωρό σας ασφαλές. οι εξετάσεις αίματος θα πρέπει να κάνουν τα πράγματα σαφή για σας και περιστασιακά υπερήχων μπορεί επίσης να αναμένεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα νωτιαία και HCG υγρά θα ελεγχθούν για να προσδιοριστούν οι ανωμαλίες στο έμβρυο και λίγα φάρμακα συνιστώνται για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές

 1. Νεκρός πόνος και προβλήματα- Ακεταμινοφέν. οδηγός για την απομάκρυνση του Ibuprofen και του Naproxen.
 2. Αλλεργική αντίδραση - αντιισταμινικά και ιωραταδίνη. Πρέπει να αποφύγετε τα φάρμακα ψευδοεφεδρίνη και αποσυμφορητικά όπως η φαινυλεφρίνη.
 3. Βήχας - Για βαρύ βήχα Dextromethorphan και Guaifenesin συνταγογραφούνται.
 4. Γαστρεντερικά προβλήματα - Metamucil και Colace. Αποφύγετε καθαρτικά και ορυκτέλαια.
 5. Δυσπεψία και καψίματα στομάχου - Αντιόξινα και Famotidine.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Ενυδατώστε το δέρμα σας πιο συχνά τώρα για να απαλλαγείτε ή να αποφύγετε τα ραγάδες, τα οποία μέχρι σήμερα έχετε φοβίσει.
 • Για να αποφύγετε την υπερβολική αύξηση βάρους, προσπαθήστε να κόψετε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα, όπως ζάχαρη, καφέ και λάδι.
 • Πίνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο για να κρατήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο, ακόμα κι αν σημαίνει περισσότερη ούρηση. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να μειώσετε την επιθυμία σας για φαγητό και να σας βοηθήσουμε να χάσετε βάρος.
 • Προφυλάξεις άσκησης στο συνολικό σας σύστημα στοματικής υγιεινής, αποτρέπει από κακές περιόδους και άλλες λοιμώξεις στα ούλα σας, που μπορούν να ξεπεράσουν μέσω της τροφής .
 • Μπορεί να υπάρχει κάποια κνησμός λόγω της έκτασης του δέρματός σας. Κρατήστε τα φάρμακα και το πετρέλαιο για πιο γρήγορη ανακούφιση.

Ενώ η 18η εβδομάδα μπορεί να μην είναι η πιο δύσκολη, σίγουρα σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη στο παιδί σας. Αυτό σημαίνει ότι βιάζεστε στην κλινική κάθε δεύτερη μέρα για να ελέγξετε την πρόοδο, καθώς και ασυνήθιστες συνθήκες. Εάν μπορείτε να διαχειριστείτε μέσω των συμπτωμάτων και να αναδυθείτε ως νικητής, τότε αυτή η εβδομάδα θα είναι αρκετά διαχειρίσιμη.

Leave A Comment

37 − = 33