15 εκπληκτικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ | Στυλ στη ζωή

Το Σριναγκάρ είναι η πρωτεύουσα των όμορφων κρατών Τζαμού και Κασμίρ και είναι γνωστή για τα γαλήνια νερά, τα ακτινοβολούμενα ποτάμια, τις κορυφές, τους όμορφους κήπους και τη φυσική ομορφιά. Είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλους τους τουρίστες και τους επισκέπτες και είναι επίσης μια εξαιρετική τοποθεσία για όλα τα πουλιά αγάπης και νιόπαντρα ζευγάρια. Οι κατοικίες, οι λίμνες και οι πλαγιές του βουνού προσθέτουν στη γοητεία και την ομορφιά του.

Σριναγκάρ Τουριστικά μέρη για επίσκεψη:

Έχετε επισκεφθεί ποτέ το Σριναγκάρ στο Τζάμμου και το Κασμίρ Αν σχεδιάζετε να κάνετε διακοπές αργά το Σριναγκάρ, πρέπει να έχετε μια ιδέα για το ποια μέρη θα πρέπει να επισκεφθείτε. Μερικές από τις καλύτερες τουριστικές τοποθεσίες του Srinagar για επίσκεψη έχουν αναφερθεί παρακάτω για εσάς.

1. Dal Lake:

15 εκπληκτικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ | Στυλ στη ζωή

Η λίμνη Dal είναι πολύ δημοφιλής στο Σριναγκάρ και είναι γεμάτη όλο το χρόνο. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Shikara ιππασία, θαλάσσιο σέρφινγκ, κολύμπι, ψάρεμα, καγιάκ και πολλές άλλες δραστηριότητες διασκέδασης εδώ. Οι αλιευτικές δραστηριότητες και η συγκομιδή υδάτινων φυτών πραγματοποιούνται επίσης εδώ. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι τόσο κρύο που η λίμνη αυτή σχεδόν αρχίζει να παγώνει.

2. Λίμνη Nagin:

15 εκπληκτικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ | Στυλ στη ζωή

Η λίμνη Nagin είναι γνωστή ως "Jewel in the Ring". Διαθέτει θαλάσσιο σκι, θαλάσσιο σκι και ιστιοπλοϊκές εγκαταστάσεις. Θα βρείτε επίσης φανταχτερά houseboats που αναζητούν εδώ. Η λίμνη είναι καθαρή, απομονωμένη και πολύ όμορφη. Στο ταξίδι σας στο Σριναγκάρ, βεβαιωθείτε ότι θα έρθετε εδώ μια φορά. Δεν μπορείτε να δείτε αυτό το είδος όμορφο μέρος σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Δείτε περισσότερα: Βιετνάμ τόπους τουρισμού

3. Jama Masjid:

15 εκπληκτικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ | Στυλ στη ζωή

Το Jama Masjid είναι το παλαιότερο τέμενος του Srinagar και αποτελεί αναπαράσταση της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και παραδόσεων. Είναι επίσης γνωστό ως Τζαμί της Παρασκευής και έχει καταστραφεί και καινοτομεί πολλές φορές. Έχει προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ.

4. Τζαμί Hazratbal:

15 εκπληκτικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ | Στυλ στη ζωή

Το τζαμί Hazratbal είναι ένα παλιό και αρχαίο μέρος που έχει καθιερωθεί στη σύντηξη του Κασμίρ και της αρχιτεκτονικής Mughal. Υπάρχει επίσης ένα διάσημο ιερό που πιστεύεται ότι έχει μαλλιά του ισλαμικού προφήτη Μωάμεθ ως λείψανο. Αυτό είναι ένα από τα ιδανικά και ιστορικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ.

5. Ναός Shankaracharya:

15 εκπληκτικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ | Στυλ στη ζωή

Ο ναός Shankaracharya του Srinagar βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Shankaracharya. Χτίστηκε το έτος 200 π.Χ. από τον γιο του μεγάλου αυτοκράτορα Ashoka Jaluka. Από την κορυφή του λόφου θα μπορείτε να δείτε μερικά γραφικά αξιοθέατα όπως τα χιονισμένα βουνά γνωστά ως σειρά Pir Panjal.

6. Μουσείο Sri Pratap Singh:

15 εκπληκτικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ | Στυλ στη ζωή

Αυτό το μουσείο ιδρύθηκε το έτος 1898 και προσφέρει μερικά από τα πιο εκλεκτά και ιστορικά κεραμίδια του 17ου και 18ου αιώνα. Διαθέτει επίσης πλούσιοι πίνακες, νομίσματα, χειροτεχνία, αρχιτεκτονική και όπλα. Στο ταξίδι σας στο Σριναγκάρ, δεν πρέπει να χάσετε αυτό το μέρος.

Δείτε περισσότερα: Θέσεις για επίσκεψη στο Kodaikanal

7. Indira Gandhi Tulip Κήπος:

15 εκπληκτικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ | Στυλ στη ζωή

Το Indira Gandhi Tulip Garden βρίσκεται στα βουνά Zabarwan που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Dal. Ο κήπος είναι γνωστός για τα φεστιβάλ της τουλίπας που πραγματοποιούνται επτά ημέρες κάθε χρόνο. Ο κήπος έχει 70 διαφορετικούς τύπους τουλίπας και όλα είναι πολύ μοναδικά για να δούμε. Ο καθένας μπορεί να προσελκύσει για την ομορφιά και την τελειότητα αυτού του υπέροχου κήπου που αποτελεί τουριστικό μέρος στο Σριναγκάρ.

8. Shalimar Bagh:

15 εκπληκτικά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ | Στυλ στη ζωή

Το Shalimar Bagh του Srinagar είναι ένας κήπος Mughal που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της λίμνης Dal. Χτίστηκε από τον βασιλιά Jahangir για την πολύτιμη σύζυγό του Nur Jahan. Ο κήπος αποτελείται από μια υπέροχη πισίνα γλυκού νερού, Chinar δέντρα, θάμνους και εξωτικά λουλούδια. Ερχόμενοι εδώ θα είναι μια μεγάλη εμπειρία.

9. Gulab Bhavan:

Gulab Bhawan

Το Σριναγκάρ είναι γεμάτο από όμορφες και γραφικές τοποθεσίες και για να αναφέρουμε μερικές, πρέπει να αναφέρουμε τον Gulab Bhawan. Πρόκειται για ένα παλάτι που είναι η πρώην κατοικία του Maharaja του Τζάμμου και του Κασμίρ, που ανήκε στην αριστοκρατική δυναστεία Dogra. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Srinagar και είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε.

10. Nishat Bagh:

Σριναγκάρ Tourist Places to Visit-Nishat Bagh

Αυτό είναι βασικά ένας βοτανικός κήπος και ένα από τα πιο όμορφα μέρη στο Srinagar επίσης. Η Nishat Bagh είναι γνωστή για την όμορφη δημιουργία και το υπέροχο vibe της. Ο κήπος ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας Mughal σε αυτή τη γη και καλύπτεται με μια διαφανή βεράντα που είναι ο λόγος για τον οποίο ο κήπος αυτός ονομάζεται τετραγωνισμένος κήπος του Srinagar. Η ομορφιά αυτού του κήπου το καθιστά ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στο Σριναγκάρ. Βρίσκεται πολύ κοντά στη λίμνη Dal και στην πραγματικότητα εμπίπτει στον κατάλογο των μεγαλύτερων κήπων Mughal στο Κασμίρ, όπου κερδίζει τη δεύτερη θέση λόγω του τεράστιου μεγέθους του.

11. Hill Shankaracharya:

Σριναγκάρ Tourist Places to Visit-Shankaracharya Hill

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο Srinagar για τουρίστες, όπου μπορεί κανείς να έχει τους τόνους της διασκέδασης. Ο τόπος έχει σχεδιαστεί ειδικά για τουριστικούς προορισμούς και έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες από εξωτερικές εκτάσεις και από τους κατοίκους των γειτονικών κρατών. Υπάρχουν εδώ αρκετοί ναοί και όλα είναι όμορφα σχεδιασμένα και διατηρημένα. Ο λόφος θεωρείται επίσης ένα μεγάλο σημείο πεζοπορίας και προσφέρει μερικές από τις καλύτερες απόψεις αυτού του τόπου. Ο ναός στην κορυφή αυτού του λόφου καθιστά ακόμη πιο δημοφιλή.

Δείτε περισσότερα: Τουριστικές κατατάξεις στο Uttar Pradesh

12. Λίμνη Nigeen:

Σριναγκάρ Tourist Places to Visit-Nigeen Lake

Υπάρχουν πολλά υδατικά συστήματα στο Σριναγκάρ. Ένα από τα πιο όμορφα είναι η λίμνη Nigeen. Αυτό μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε στο Σριναγκάρ. Κάποιος δεν θα ήθελε να εγκαταλείψει αυτό το μέρος μόλις το έχουν επισκεφτεί. Η αρχή της λίμνης φροντίζει σωστά το περιβάλλον της λίμνης για να κρατήσει όλο το σημείο ενδιαφέρον και ελκυστικό. Η ατμόσφαιρα της λίμνης είναι αρκετά όμορφη και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να επισκεφθούν ξανά και ξανά τη λίμνη αυτή, παρόλο που έχουν έρθει αρκετές φορές εδώ.

13. Betab Valley:

Σριναγκάρ Tourist Places to Visit-Betab Valley

Ψάχνετε για μερικά από τα υπέροχα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Σριναγκάρ; Η κοιλάδα Betab είναι ο τόπος όπου πρέπει να πάτε. Εδώ, το περιβάλλον περιβάλλον είναι πολύ όμορφο και μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε στο Srinagar. Ο χώρος είναι γεμάτος φυσική ομορφιά και μπορεί κανείς να χαθεί στην απόλυτη γοητεία της όμορφης αφής της φύσης. Η κοιλάδα είναι ένα δημοφιλές σημείο συγκέντρωσης και πεζοπορίας για τους επισκέπτες σε αυτό το μέρος. Η ομορφιά αυτής της κοιλάδας προσελκύει ανθρώπους από όλες σχεδόν τις γωνιές της Ινδίας. Άνθρωποι από το εξωτερικό έρχονται επίσης να γίνουν μάρτυρες της ομορφιάς αυτού του τόπου.

14. Κήπος Nishat:

Σριναγκάρ Tourist Places to Visit-Nishat Garden

Ο κήπος Nishat είναι ένας από τους πολλούς όμορφους κήπους σε αυτό το μέρος. Αυτός ο κήπος είναι γεμάτος με όμορφο τοπίο και εκπληκτική θέα. Το περιβάλλον αυτού του τόπου προσελκύει ειδικά τους ανθρώπους να έρθουν και να το επισκεφθούν. Οι άνθρωποι που έχουν επισκεφτεί αυτό το μέρος είναι εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά και την απόλυτη γοητεία αυτού του κήπου. Ο κήπος είναι γεμάτος με λουλούδια ομορφιά και σχετίζεται με το Nishat Bagh, γεωγραφικά. Εάν επισκέπτεστε ποτέ το Srinagar, τότε αυτός ο κήπος είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να περάσετε κάποιο ποιοτικό χρόνο.

15. Pari Mahal:

Σριναγκάρ Tourist Places to Visit-Pari Mahal

Από αυτή τη θέση μπορείτε να δείτε μια όμορφη θέα στη λίμνη Dal καθώς βρίσκεται αρκετά κοντά σε αυτό το μέρος. Το Pari Mahal είναι ένα από τα καλύτερα μέρη σε αυτό το Srinagar και όταν κάποιος επισκέπτεται αυτό το μέρος, θα ήθελε να έρθει και να το επισκεφθεί ξανά και ξανά. Φρούτα δάσος είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα αυτού του τόπου. Το φρούτο δάσος και άλλα αξιοθέατα κάνουν αυτό ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στο Srinagar και επίσης ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα του Srinagar.

Υπάρχουν πολλά τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Srinagar που θα σας προσφέρει την απόλυτη ανακούφιση από την σκληρή και κουραστική ζωή. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να αφιερώσετε λίγο χρόνο στη ζωή σας και να επισκεφθείτε μέρη όπως το Σριναγκάρ όπου θα βρείτε έναν αριθμό από όμορφους προορισμούς όπου μπορείτε να περάσετε αρκετό χρόνο.

Leave A Comment

− 3 = 1