15 εβδομάδες εγκυμοσύνης – Συμπτώματα και εμβρυϊκή ανάπτυξη Στυλ στη ζωή

Κανονικά, η εγκυμοσύνη μπορεί να διαρκέσει περίπου 40 εβδομάδες. Συνήθως χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν την απουσία των τακτικών περιόδων σας, τις μεταβολές στο στήθος και τη ναυτία. Μέχρι το δεύτερο τρίμηνο, οι ταλαιπωρίες των τροφίμων και οι διακυμάνσεις της διάθεσης είναι κοινές. Για το τελικό τρίμηνο, θα είστε ως επί το πλείστον κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς καν να προσπαθείτε.

Την 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης το μωρό σας αναπτύσσεται ήδη και τώρα τα σημαντικότερα όργανα του, όπως τα νεφρά του, έχουν αναπτυχθεί επιτρέποντάς του να ουρήσει όποτε χρειάζεται. Άλλα όργανα όπως η καρδιά και ο εγκέφαλος αναπτύσσονται τώρα επιτρέποντας στο μωρό σας να κάνει πολλές νέες εκφράσεις του προσώπου που διαφορετικά θα δυσκολευτεί να κάνει. Μια ισχυρή καρδιά επιτρέπει στο μωρό να κινείται πιο ανυπόμονα από πριν. Σε αυτό το σημείο τα κανονικά κτυπήματα στο εσωτερικό τοίχωμα του στομάχου σας είναι φυσιολογικά. τα λακτίσματα δεν είναι ακόμα αρκετά δυνατά καθώς το μωρό δεν είναι μεγαλύτερο από πέντε ίντσες. Αυτή είναι μια σημαντική εβδομάδα για τα πόδια του μωρού. Τα πόδια αρχίζουν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και γι 'αυτό αρχίζουν τα λάκτισμα.

15 weeks of pregnancy

Σε αυτό το σημείο το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε εξέλιξη και επιτρέπει στον κόλπο να κάνει τώρα τις δικές του αποφάσεις σχετικά με το αν του αρέσουν ορισμένα τρόφιμα ή όχι ότι η μητέρα καταναλώνει. Μαζί με το ανοσοποιητικό σύστημα το μωρό έχει ένα ισχυρό και λειτουργικό εγκέφαλο που είναι καλά συνδεδεμένο με το νευρικό σύστημα του μωρού. Το μωρό σας μπορεί τώρα να αισθάνεται πόνο, πείνα, κόπωση και πολλά άλλα συναισθήματα.

Τα μάτια αναπτύσσονται επίσης σε αυτό το σημείο επιτρέποντας στο πρώτο μωρό σας να κοιτάζει το μέλλον τους. Συνολικά αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για το μωρό.

Δείτε περισσότερα: 13 Εβδομάδα φροντίδα εγκυμοσύνης

Συμπτώματα 15 εβδομάδων της εγκυμοσύνης:

Υπάρχουν μερικά συμπτώματα που δείχνουν ότι εισέρχεστε στην 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, μερικά από αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ εύκολο να χειριστούν αν και συμβαίνει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μερικά από αυτά τα συμπτώματα είναι:-

Αύξηση βάρους:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα αποκτήσετε σημαντική ποσότητα βάρους, αλλά στην εβδομάδα σας 15 κερδίζετε περισσότερο σημαντικό βάρος, αλλά μην ανησυχείτε μετά από αυτήν την εβδομάδα το κέρδος βάρους σας θα υποχωρήσει. Αυτή είναι μια σημαντική περίοδος ανάπτυξης του μωρού σας και σε αυτό το χρονικό σημείο το σώμα σας έχει προσαρμοστεί σε εγκυμοσύνη αλλά το μωρό αυξάνεται και γι 'αυτό το σώμα σας χρειάζεται όλη την υποστήριξη που μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να αναπτυχθεί και αυτός είναι ο λόγος που κερδίζετε βάρος. Το λίπος στο σώμα σας παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το μωρό καθώς τα στομάχια αμινοξέα διασπά το λίπος σας για να παρέχουν διατροφή για το μωρό, επομένως, τόσο περισσότερο το λίπος το πιο υγιές το μωρό. Για να ξεπεράσετε το επιπλέον βάρος που κερδίζετε, απολαύστε γρήγορες και άνετες ασκήσεις που θα σας οδηγήσουν σε πολύ δρόμο. Εκτός αυτού, μπορείτε επίσης να διατηρήσετε μια διατηρημένη διατροφή και να μεγιστοποιήσετε το χρόνο που κάθονται αντί να ξαπλώνετε.

Προβλήματα του εντέρου:

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να πάσχετε από ανεπιθύμητα προβλήματα στο έντερο και να τρέχετε στην τουαλέτα περισσότερο από το συνηθισμένο, μόνο και μόνο επειδή το μωρό είναι τώρα σε θέση να επεξεργαστεί την κατανάλωση τροφίμων σε καλύτερη ταχύτητα από πριν. Και όσο περισσότερο επεξεργάζεται, τόσο περισσότερο εκκρίνεται προκαλώντας όχι μόνο να αισθάνεστε πεινασμένοι αλλά και να σας κάνει να τρέχετε στην τουαλέτα πιο συχνά από το κανονικό. Λαμβάνοντας φάρμακα δυσκοιλιότητας όπως το Metamucil θα πρέπει να φροντίσετε τα προβλήματα του εντέρου σας σε χρόνο μηδέν. Μια ρυθμιζόμενη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην ανύψωση του μεταβολισμού και στη βελτίωση των κινήσεων.

Δείτε περισσότερα: 14 εβδομάδες έγκυος

Χαμηλά επίπεδα ενέργειας:

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το μωρό σας είναι πιο ενεργό στο στομάχι σας, κινείται πολύ και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τη γέννηση του μωρού και γι 'αυτό θα αρχίσετε να αισθάνεστε κουρασμένοι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το παιδί σας είναι συνδεδεμένο με εσάς και όσο περισσότερο ενέργεια καταναλώνει το μωρό τόσο περισσότερη ενέργεια θα χρησιμοποιήσετε. Θα διαπιστώσετε ότι έχετε αρχίσει να κοιμάται περισσότερο και όταν ξυπνάτε, θα αισθανθείτε σαν να μην κοιμηθείτε. Κρατήστε ένα ενεργειακό ποτό γύρω και αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την έλλειψη ενθουσιασμού σας. Μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τα συμπληρώματα που είναι ασφαλή για την 15η εβδομάδα εγκυμοσύνης σας.

Γαστρεντερικά θέματα:

Ένα άλλο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του 15ου μήνα είναι τα θέματα αερίου. Το γαστρεντερικό ζήτημα συμβαίνει επειδή τα επίπεδα προγεστερόνης σας βοηθούν τους γαστρεντερικούς μύες να χαλαρώσουν, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία της πέψης σας. Αυτό το ζήτημα μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και μετεωρισμός. Για να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα, πρέπει να παρακολουθείτε τις διατροφικές σας συνήθειες, ώστε να ελαχιστοποιείται η πρόσληψη θερμίδων. Αυτό θα διευκολύνει την πέψη σας.

Αυπνία:

Θα βρείτε τον εαυτό σας να έχει πρόβλημα να κοιμηθεί. Οι μελέτες δείχνουν ότι το 70% των εγκύων γυναικών είναι αδιανόητες από την 15η εβδομάδα. Ο κύριος λόγος πίσω από αυτό μπορεί να είναι η πίεση στην κύστη σας από την αυξανόμενη κοιλιά σας, αναγκάζοντας την ούρηση σας να είναι συχνότερη και να σας ξυπνά. Μια μεγαλύτερη κοιλιά σημαίνει επίσης ότι έχει πρόβλημα να βρει τη σωστή θέση για να κοιμηθεί μέσα. Αυτό μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό είναι να πάρει δύναμη NAP όπως και όταν είναι δυνατόν. Αυτό θα δώσει στο σώμα σας μια καλύτερη βολή στην ηρεμία. Υπάρχουν μαξιλάρια εγκυμοσύνης διαθέσιμα στα καταστήματα τώρα επίσης, έτσι μπορείτε να αγοράσετε αυτά που υποστηρίζουν την κοιλιά σας.

Καούρα:

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα τώρα ημέρες κατά την εγκυμοσύνη είναι καούρα. Η υπερβολική σιελόρροια μπορεί να χειροτερέψει αυτό το ζήτημα. Για να αποφύγετε αυτό, προσπαθήστε να πείτε όχι στους σάντουιτς, στα πικάντικα και ξινά τρόφιμα. Προσπαθήστε επίσης να ελαχιστοποιήσετε την παραγωγή γαστρικού οξέος, κρατώντας έναν έλεγχο στη διατροφή σας.

Βουλωμένη μύτη:

Η μύτη γεμάτη μύτη είναι ένα σύμπτωμα που θα βρεθείτε εσείς που πέφτει θύμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην εβδομάδα του 15ου. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω της διόγκωσης των μεμβρανών της μύτης λόγω της αύξησης της παραγωγής ορμονών. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ρινικό κανάλι είναι να αποφύγετε καταστάσεις που προκαλούν κακό κρυολόγημα. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να κρατάτε πάντα μια ζεστή τσάντα και να παίρνετε τσάι τζίντζερ κάθε πρωί.

Κατά τη διάρκεια της 15ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις που δείχνουν την ανάπτυξη και ανάπτυξη του παιδιού σας. Οι συνεχείς εξετάσεις υπερήχων κάθε εβδομάδα θα σας δώσουν ένα λεπτομερή απολογισμό της εβδομαδιαίας ανάπτυξης του μωρού σας. Κατά τη διάρκεια της 15ης εβδομάδας, μερικές σημαντικές εξελίξεις είναι-

Τι να σκεφτείτε για αυτή την εβδομάδα:

Τώρα που η μήτρα σας αρχίζει να δείχνει περισσότερα ιστορικά σημάδια της εγκυμοσύνης, θα παρατηρήσετε πόσο τακτοποιημένο το κοιλιακό κουμπί σας φαίνεται.

Μια άλλη αλλαγή αυτή την εβδομάδα θα είναι είτε ενεργοποιημένοι αδένες γάλακτος που έχουν ήδη αρχίσει την παραγωγή, είτε θα ξεκινήσουν σύντομα. Κρατήστε τα μαξιλάρια του μαστού γύρω έτσι ώστε να μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέσα στο σουτιέν όταν χρειάζεται. Το σώμα σας θα αισθάνεται επίσης να χαλαρώνει, βάζοντας μια πίεση στο δέρμα σας. Θα πρέπει να βρείτε τρόπους για τον έλεγχο των ραγάδων, έτσι βάλτε το στη λίστα σκέψης σας επίσης.

Εμβρυϊκή ανάπτυξη του μωρού:

Λειτουργία νεφρών:

Την 15η εβδομάδα, ο νεφρός του μωρού σας έχει εισέλθει στη φάση λειτουργίας, καθώς αρχίζει και η ανάπτυξη οργάνων. Λόγω αυτού, το μωρό σας μπορεί να κάνει ούρα, επιτρέποντας έτσι στα αβέβαια βακτήρια να ξεφύγουν από το σώμα. Το κατούρημα αναμιγνύεται με το υγρό και τελικά εκκρίνεται από το να είναι μαμά. Τα νεφρά παίζουν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του μωρού.

Δείτε περισσότερα: 18 εβδομάδες έγκυες συμπτώματα

Οι πνεύμονες:

Οι πνεύμονες του μωρού διευρύνονται τώρα επιτρέποντας στο μωρό να ξεκινήσει στη διαδικασία της αναπνοής. Αν και οι πνεύμονες επεκτείνονται, το μωρό δεν αναπνέει μέχρι να γεννηθούν. Οι πνεύμονες μέχρι αυτή τη στιγμή θα επεκταθούν και θα παραμείνουν αδρανείς. Οι πνεύμονες είναι ένα από τα σημαντικά όργανα ανάπτυξης του σώματος του παιδιού σας και αυτό συμβαίνει κατά την 15η εβδομάδα ανάπτυξης.

Στομάχι:

Το στομάχι είναι μια άλλη εξέλιξη που το παιδί σας περνάει. Λόγω αυτής της εξέλιξης, το παιδί σας μπορεί πλέον να επεξεργάζεται όλο και περισσότερα τρόφιμα, επιτρέποντας την αύξηση της δύναμης και της ανάπτυξης τους με σημαντικό ρυθμό. Το σώμα αρχίζει να δέχεται περισσότερους τύπους τροφίμων από ό, τι πριν, δείχνοντας ότι το παιδί μεγαλώνει κανονικά.

Ανοσοποιητικό σύστημα:

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το πιο σημαντικό μέρος ενός ατόμου, επομένως κατά τη διάρκεια της 15ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης η συγκεκριμένη ανάπτυξη είναι εξαιρετικά σημαντική. Ένα υγιές μωρό έχει αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια της 15ης εβδομάδας ανάπτυξής του και τώρα έχει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια για να καταπολεμήσει ορισμένα βακτήρια που διαφορετικά θα παρεμπόδιζαν την ανάπτυξή του.

Μαλλιά:

Ένας υπερηχογράφος θα δείξει ότι το μωρό έχει ένα επίπεδο τρίχας στο κεφάλι που δεν ήταν εκεί πριν. Αν και τα μαλλιά είναι μικρά εξακολουθεί να είναι μια σημαντική εξέλιξη που δείχνει ότι το μωρό σας τώρα βλάπτει τα μαλλιά. Τα μαλλιά μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος και συνήθως εξαρτώνται από το χρώμα των μαλλιών των γονιών. Το χρώμα των μαλλιών είναι συνήθως κληρονομικό. Τα μαλλιά είναι το πρώτο ιστορικό σημάδι της ολοκληρωμένης ανάπτυξης του μωρού σας. Ένα μικρό στρώμα μαλλιών αναπτύσσεται επίσης σε όλο το σώμα του μωρού, αν και δεν είναι ορατό τα μαλλιά που υπάρχουν στο δέρμα του μωρού.

Χέρια και πόδια:

Το μικρό σας έχει τα πόδια του αυξάνεται γρηγορότερα και περισσότερο τώρα σε σύγκριση με τα όπλα του. Οι αρθρώσεις του είναι πιο ευέλικτες και μπορούν να κινηθούν τώρα. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο για την επόμενη σάρωση, η οποία προγραμματίζεται συνήθως γύρω από την 20η εβδομάδα.

Δραστηριότητα 15ης εβδομάδας:

Η κοιλιά σας είναι ακόμα σε περίοδο ανάπτυξης, έτσι πρέπει να μάθετε τρόπους για άνετο περπάτημα. Σε αυτή τη φάση πρέπει επίσης να φροντίζετε στη θέση ύπνου σας. Την 15η εβδομάδα έπρεπε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη συνεδρίασή σας. Στυλ και ύπνο. Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι υιοθετείτε καλή στάση, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πάτε από τον πόνο. Η σπονδυλική στήλη του σώματός σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευθεία και όταν σηκώνεστε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάτι για να διατηρήσετε την ισορροπία και το κέντρο βάρους σε όλο το σώμα σας.

15η εβδομάδα Δίαιτα & Ασκήσεις:

1. Φρούτα και λαχανικά:

Μια υγιεινή διατροφή θα θεραπεύσει εσάς και το μωρό σας από όλα τα προβλήματα. Πάρτε τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά που θα σας δώσουν βιταμίνες. Στην πρότασή μου πάρτε τουλάχιστον πέντε διαφορετικές ποικιλίες πλούσιων φρούτων και λαχανικών μέσα στην εβδομάδα.

2. Raw Foodstuff:

Μην σκεφτείτε ποτέ ότι πρέπει να τρώω περισσότερο φαγητό καθώς το μωρό μου αναπτύσσεται, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα. Προσπαθήστε να τρώτε ωμό φαγητό όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά διατηρημένα και ως εκ τούτου μπορεί να κρατήσει περισσότερα από τα τρόφιμα που καταναλώνονται.

3. Σίδηρος:

Ο καθένας χρειάζεται σίδηρο για να ζήσει υγιή ζωή, έτσι κάνει μια έγκυος κυρία. Ο σίδηρος παρέχει ερυθρά αιμοσφαίρια για την ανάπτυξη του μωρού σας. Θα πρέπει να τρώτε τρόφιμα όπως σπανάκι, όσπρια, μπανάνα, κρέας κλπ. Οι τανίνες από την άλλη πλευρά, που βρίσκονται στο τσάι και τον καφέ είναι γνωστό ότι παρεμβαίνουν στο πώς απορροφάται ο σίδηρος από το σώμα σας. Για το λόγο αυτό, το σωστό πράγμα για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα αξιοπρεπές χάσμα μεταξύ του τσαγιού ή του καφέ και των τροφών πλούσιων σε σίδηρο.

4. Ασβέστιο:

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το κρέας ή είστε χορτοφάγος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε περισσότερο ασβέστιο και σίδηρο, αφού αυτά είναι τα δύο κύρια συστατικά εκτός από τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες που χρειάζονται για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει να φάτε γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμί, φυλλώδη λαχανικά, σταφίδες και ξηρούς καρπούς.

5. Βιταμίνη C:

Η απορρόφηση της βιταμίνης C μπορεί να διευκολύνει το σώμα σας να αποκομίσει σίδηρο. Για αυτό μπορείτε να έχετε πορτοκάλια και λεμόνια μεταξύ των καρπών για να ωθήσετε τα επίπεδα σας. Η λήψη βιταμινών C συμπληρώματα δεν είναι μια σοφή ιδέα δεδομένης της κατάστασής σας.

Γυμνάσια:

Οι καλύτερες ασκήσεις για να εργαστείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να είναι αυτές που επικεντρώνονται στο στομάχι και τη λεκάνη σας για μια καλύτερη στάση του σώματος. Μερικές ασκήσεις που μπορείτε να βοηθήσετε είναι:

1. Αναπνοή της κοιλιάς:

Για να κάνετε αυτή την άσκηση καθίστε και διασχίστε τα πόδια σας. Δώστε την υποστήριξη στην πλάτη σας και κρατήστε τα χέρια σας στο στομάχι. Εισπνεύστε τώρα τη μύτη σας και συνεχίστε να αναπτύσσετε την κοιλιά σας. Επαναλάβετε για 5 φορές.

2. Squat:

Για να ξεκινήσετε την κατακόρυφη άσκηση, κρατήστε κάποιο αντικείμενο όπως μια μπάλα άσκησης ή μια καρέκλα και να σταθείτε μακριά από αυτό. Χαμηλώστε το σώμα σας αργά και κρατήστε το βάρος σας πιο πάνω στα τακούνια σας. Εισπνεύστε και εκπνέετε κάνοντας το ίδιο. Επαναλάβετε 5 φορές. Αυτή η άσκηση βοηθά στη διόρθωση της στάσης σας και δίνει μεγαλύτερη έκταση στην περιοχή της πυέλου για επέκταση.

3. Περπάτημα:

Κάθε γιατρός προτείνει να περπατήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτή η άσκηση όχι μόνο σας κρατάει ενεργό, αλλά και βοηθάει να αισθάνεστε ήρεμοι και να χαλαρώσετε και να σκεφτείτε καλά, παρά να κάθομαι φαλακρός και να σκέφτεστε αρνητικά ενώ παράλληλα ξοδεύετε χρόνο στο ξαπλωμένο στο δωμάτιό σας.

4. Εισπνοή και εκπνοή:

Αυτή η άσκηση εισπνοής και εκπνοής σας βοηθά να ενισχύσετε τους μυς σας ώστε να βοηθήσουν με τις συστολές σας σε μεταγενέστερο στάδιο. Για να κάνετε αυτή την άσκηση εισπνέετε την αναπνοή μέσω της μύτης και κρατήστε την για λίγο. Στη συνέχεια, εκπνέετε και ενώ κάνετε αυτό, επαναφέρετε την κοιλιά σας και φέρετε τον ομφαλό σας κοντά στην σπονδυλική στήλη.

5. Τεντώστε:

Το τέντωμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας δίνει την ευελιξία και τη δύναμη στα πόδια σας. Αυτή η άσκηση επίσης απελευθερώνει την ένταση των μυών, προσφέροντας έτσι άμεση ανακούφιση στην πληγή και τη λεκάνη σας.

Sea Περισσότερα: Stretching Ασκήσεις για την έγκυο

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 15η εβδομάδα:

Μπορείτε σίγουρα να εμπλακείτε σε σεξουαλικές δραστηριότητες όταν είστε έγκυος. Ωστόσο γνωρίζοντας ότι είναι η 15η εβδομάδα και σύντομα θα μπείτε στο δεύτερο τρίμηνο, το χειρισμό των πραγμάτων με προσοχή θα ήταν ο σωστός τρόπος να πάτε. Πράγματι, η εγκυμοσύνη είναι όταν χρειάζεστε περισσότερο το σύντροφό σας και το σεξ μπορεί να σας δώσει τη σύνδεση καλύτερα από ποτέ. Προσπαθήστε να αποφύγετε επικίνδυνες θέσεις και δοκιμάστε αργές κινήσεις. Αυτό θα πρέπει να είναι μια καλή εμπειρία και για τους δύο εταίρους και να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας γι 'αυτό σίγουρα θα φωτίσει τα πράγματα.

Συμβουλές για να ξεπεραστεί το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Προσπαθήστε να εστιάσετε στο μωρό σας και τα υπόλοιπα που χρειάζεστε για να τον αναπτύξετε. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να χαλαρώσετε. Εμπιστευθείτε μας, το μωρό σας θα σας ευχαριστήσει αργότερα.
 • Συζητήστε με το γιατρό σας ώστε να ξεπεράσετε το άγχος στο κεφάλι σας. Μιλώντας όχι μόνο αυτό θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα για σας, αλλά και θα σας διευκολύνει να μάθετε πού κατευθυνθείτε.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προγεννητικά μαθήματα για μια αλλαγή για να δείτε πώς άλλες μαμάδες να ασχολούνται με το άγχος τους σε παρόμοιες καταστάσεις. Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.
 • Μην αφήνετε τα τρόφιμά σας. Πολλοί ξηροί καρποί και σπόροι βοηθούν στη μείωση της κατάθλιψης λόγω των συνθέσεων τους.
 • Κάνετε τακτικά την Άσκηση, καθώς μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Μπορείτε επίσης να πάτε για γιόγκα και διαλογισμό, εάν το άγχος σας είναι σοβαρό.
 • Χαλαρώστε και μην ανησυχείτε. Προετοιμαστείτε για τη γέννηση. Μιλήστε με το καλύτερο ήμισυ και χαρείτε.

Ιατρική περίθαλψη και τακτικός έλεγχος:

Υπάρχουν εξετάσεις και θέματα υγείας, αλλά δεδομένου ότι αυτή είναι η 15η εβδομάδα, μπορεί εύκολα να θεραπευτεί. Περιστασιακό υπερηχογράφημα και εξέταση αίματος μπορεί να κάνει τις σκέψεις σαφείς. Τα νωτιαία ρευστά και τα υγρά HCG θα ελεγχθούν επίσης για τον προσδιορισμό οποιωνδήποτε ανωμαλιών στο έμβρυο, τα οποία πρέπει τώρα να είναι καθαρά. Λίγα φάρμακα που πρέπει να κρατήσετε δίπλα στο κρεβάτι σας είναι:

 • Πόνοι και πόνοι - Ακεταμινοφέν. Αποφύγετε το Ibuprofen και το Naproxen.
 • Βήχας - Δεξτρομεθορφάνη και Γουαϊφενεσίνη.
 • Κάψιμο-αντιόξινα και φαμοτιδίνη.
 • Αλλεργία-Αντιισταμινικά και Ιωρατιδίνη. Αποφύγετε την ψευδοεφεδρίνη και τα αποσυμφορητικά όπως η φαινυλεφρίνη.
 • Δυσκοιλιότητα - Metamucil και Colace. Αποφύγετε καθαρτικά και ορυκτέλαια.

15η φροντίδα και προφυλάξεις της εβδομάδας:

 • Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να αποφύγετε τα προβλήματα του δέρματος.
 • Χρησιμοποιήστε πολύ στοματική υγιεινή τώρα για να αποφύγετε κακές περιόδους μολύνσεων στα ούλα σας, τα οποία μπορούν να περάσουν από το φαγητό και να βλάψουν το μικρό σας.
 • Κατάστημα για ρούχα μητρότητας πολύ μπροστά στο χρόνο
 • Χρησιμοποιήστε μια καλύτερη φροντίδα για τη θέση σας όταν περπατάτε, κοιμάται ή κάθεται, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κακούς πόνους διαφορετικά.
 • Πίνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο για να κρατήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο, ακόμα κι αν σημαίνει περισσότερη ούρηση.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται κατά τη διάρκεια της 15ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης λόγω των δραστηριοτήτων του μωρού αλλά φέρουν αυτά τα δευτερεύοντα προβλήματα καθώς θα υποχωρήσουν προς το τέλος της εγκυμοσύνης.

Πηγή εικόνας: 1

Leave A Comment

+ 6 = 9