15 διάσημα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Κασμίρ | Στυλ στη ζωή

Η κοιλάδα του Κασμίρ είναι πλούσια στην ιστορία, τον πολιτισμό και τα φυσικά φαινόμενα από τη μία πλευρά και είναι μια πολιτική αντιπαράθεση από την άλλη πλευρά. Η πικάντικη γεύση της τοπικής κουζίνας, τα διάφορα είδη τσαγιού, η πεζοπορία, η διαμονή στις κατοικίες και η επίσκεψη σε πολλά ιερά ιερά είναι ευνοϊκά πράγματα που οι τουρίστες θα ήθελαν να κάνουν. Τα τοπικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και η χειροτεχνία είναι αρκετά διάσημα και επομένως τα ψώνια εδώ είναι καλά.

Όμορφα τουριστικά μέρη του Κασμίρ για επίσκεψη:

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει την ομορφιά του καταλόγου των τουριστικών θέσεων στο Κασμίρ για να επισκεφθείτε που εξηγούν επίσης την κουλτούρα και την ιστορία αυτών των προορισμών μαζί με εικόνες που θα κάνουν το ταξίδι σας ευτυχισμένο.

1. Jama Masjid:

jama-masjid_kashmir-τουριστικά μέρη

Το Jama Masjid που βρίσκεται στην Nowhatta είναι ένα από τα πιο επισκέπτοντα τζαμιά στο Srinagar, την πρωτεύουσα. Το τζαμί χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σικαντάρ το 1400 μ.Χ. και αργότερα επεκτάθηκε από τον γιο του Ζαϊν-ου-Αβιδίν. Το τζαμί έχει 370 ξύλινους πυλώνες μαζί με την ινδο-Σαρανσενική αρχιτεκτονική είναι μερικά στοιχεία που αντλούν τους ανθρώπους εδώ. Οι Παρασκευές είναι γεμάτες από 1000 μουσουλμάνων την Παρασκευή, καθώς θεωρείται η πιο ιερή ημέρα λατρείας.

2. Chashmashahi:

chashmashahi_kashmir-τουριστικές θέσεις

Το Chashmashahi είναι το μικρότερο από τους τρεις κήπους Mughal που βρίσκονται στο Κασμίρ. Ο κήπος βρίσκεται πάνω από το Memorial Park Nehru και το όνομα σημαίνει Royal Spring. Από τον κήπο μπορείτε να δείτε την όμορφη λίμνη Dal και επίσης τα βουνά που βρίσκονται στο περιβάλλον. Οι κήποι έχουν επίσης πολλές βεράντες και συντριβάνια και κατασκευάζονται από το κέντρο.

Δείτε περισσότερα: Τουριστικά μέρη του Κατμαντού

3. Λίμνη Nagin:

nagin-lake_kashmir-τουριστικά μέρη

Η λίμνη Nagin βρίσκεται προς τα ανατολικά της κοιλάδας του Κασμίρ. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Zabarwan και η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα σε ιτιές και λεύκες. Ο Shankaracharya Hill βρίσκεται στα νότια της λίμνης και ο Hari Parbat βρίσκεται στα δυτικά. Είναι διάσημο για θαλάσσιο σκι, εκτοξεύσεις και βαρκάδα. Η λίμνη Naga είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία στο Κασμίρ για να επισκεφθείτε.

4. Εθνικό Πάρκο Dachigam:

dachigam-εθνικό-park_kashmir-τουριστικά μέρη

Το εθνικό πάρκο Dachigam απέχει περίπου 22χλμ. Από το Srinagar και βρίσκεται σε έκταση περίπου 141 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το πάρκο φημίζεται για τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως το ελάφι. Το πάρκο βρίσκεται σε μια βαθιά κοιλάδα με απότομες πλαγιές ξύλου. Το εθνικό πάρκο ποικίλλει σε υψόμετρο από 1600 έως 4200 μέτρα, όπως είναι στην ορεινή περιοχή. Αυτό το εθνικό πάρκο είναι ένα από τα διάσημα σημεία του Κασμίρ για περιπέτεια ταξίδι.

Δείτε περισσότερα: Τουριστικά μέρη στο Μποπάλ

5. Drass:

drass_kashmir-τουριστικά μέρη

Το Drass είναι το δεύτερο πιο κρύο μέρος στον κόσμο που έχει κατοίκους. Βρίσκεται σε ύψος 3.230 μέτρων και απέχει περίπου 60 χλμ. Από το Kargil. Είναι μια μικρή πόλη στη μέση της κοιλάδας και το μονοπάτι για το Λαντάκ από εδώ είναι εύκολο καθώς το πέρασμα του Ζοζίλα πέφτει από τη θέση. Οι τουρίστες απολαμβάνουν πεζοπορία και η κοιλάδα Suru είναι πιο διάσημη για αυτό.

6. Hazratbal:

hazratbal_kashmir-τουριστικά μέρη

Ο Χαστραμπάλ είναι ένα διάσημο μουσουλμανικό ιερό και πιστεύει ότι ένα σκέλος μαλλιών, που σώζεται στο ιερό, ανήκε στον Προφήτη Μοχάμαντ. Βρίσκεται στα αριστερά της λίμνης Dal και είναι ένα από τα πιο ιερά μέρη στο Κασμίρ. Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε αυτό το ιερό είναι μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου λόγω του ευνοϊκού καιρού. Hazratbal είναι ένα από τα ιδανικά και ιστορικά μέρη για να δείτε στο Κασμίρ που θα δώσει την αίσθηση της γαλήνης.

Δείτε περισσότερα: Τουριστικά μέρη κοντά στο Mysore

7. Sonamarg:

sonamarg_kashmir-τουριστικά μέρη

Το Sonamarg πρέπει να προσεγγιστεί μέσω της κοιλάδας Sindh και δείχνει μια διαφορετική ατμόσφαιρα του Κασμίρ στην ύπαιθρο, η οποία δεν είναι πολύ κοινή. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2730 μ. Και το όνομα του σημαίνει το Λιβάδι του Χρυσού λόγω του ορεινού σκηνικού του με καθαρό ουρανό. Ο ποταμός Sindh ρέει μέσα από την κοιλάδα και τα πόνυ συχνά προσλαμβάνονται για να περιηγηθούν στο χώρο. Το Sonamarg είναι ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα στο Κασμίρ για να επισκεφθείτε.

8. Shiv Khori:

shiv-khori_kashmir-τουριστικά μέρη

Το Shiv Kori είναι μια σπηλιά που βρίσκεται σε ένα λόφο και απλώνεται για περίπου ένα χιλιόμετρο. Το σπήλαιο είναι γνωστό ότι έχει φυσικό Shiva Lingam και είναι πάνω από 100 χρονών. Οι τουρίστες εντυπωσιάζονται από τη σφραγισμένη οροφή του σπηλαίου Sheshnaag.

9. Khanqah-e-Moula:

khanqah-e-moula_kashmir-τουριστικά μέρη

Το Khana-e-Mola είναι ένα από τα παλαιότερα μουσουλμανικά ιερά στο Κασμίρ. Το ιερό είχε κατασκευαστεί από τον σουλτάνο Sikandar και ήταν όμορφα σκαλισμένο στο εσωτερικό. Κατασκευάστηκε προς τιμή του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, Μιρ Σιέντε Αλί Χαμάνι.

10. Srinagar:

srinagar_kashmir-τουριστικά μέρη

Το Σριναγκάρ έχει χέρια κάτω από ένα από τα πιο όμορφα μέρη σε όλη την Ινδία, πόσο μάλλον το Κασμίρ. Ενώ στο Σριναγκάρ, μπορείτε να απολαύσετε μια σειρά από δραστηριότητες που κυμαίνονται από πεζοπορία, παρατηρήσεις πουλιών, βαρκάδα ή θαλάσσιο σκι. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός μήνα του μέλιτος στην Ινδία. Αν και ο τόπος μπορεί να επισκεφθείτε όλο το χρόνο, η χιονόπτωση που συμβαίνει μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου προσδίδει μια ιδιαίτερη ηρεμία και ομορφιά σε αυτό το υπέροχο μέρος. Είναι ένα από τα πιο φυσικά και διάσημα τουριστικά μέρη που επισκέπτονται στο Κασμίρ.

11. Leh:

leh_kashmir-τουριστικά μέρη

Εάν επισκέπτεστε το Κασμίρ κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών και σκέφτεστε τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στο Κασμίρ, τότε ο Leh είναι ο τόπος για εσάς. Τα ψηλά βουνά και οι λίμνες προσφέρουν εκπληκτική θέα στα γραφικά τοπία. Η ομορφιά του Leh γοητεύει όσους το επισκέπτονται. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για όσους αγαπούν την ορεινή ποδηλασία και την πεζοπορία. Η απόλαυση σε αυτές τις δραστηριότητες θα σας δώσει μια ζωή αναμνήσεων και περισσοτέρων ιστοριών για να πείτε στα εγγόνια σας. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να πάτε στο Leh για ορεινή ποδηλασία, το καλοκαίρι είναι η ώρα για σας, επειδή μετά τον Νοέμβριο, πολλά από τα μονοπάτια είναι κλειστά λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

12. Kupwara:

kupwara_kashmir-τουριστικά μέρη

Το Kupwara είναι επίσης γνωστό ως το «στέμμα του Κασμίρ». Τα όμορφα, πράσινα λιβάδια, τα βουνά και τα καθαρά ρέματα κάνουν το Kupwara ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Κασμίρ. Λόγω του γραφικού του τοπίου, αυτό το μέρος είναι μια επίσκεψη που πρέπει να επισκεφτείτε αν σκοπεύετε να κάνετε ένα ταξίδι στο Κασμίρ. Ο Kupwara αποτελεί παράδειγμα της ομορφιάς του Κασμίρ με πολλούς τρόπους. Ο Σεΐχ Μπάμπα Μπεχράμ, η κοιλάδα Lolab και το Shahah Shrine του Qamar Reshi είναι μερικά από τα μέρη που πρέπει να πάτε.

13. Kathua:

kathua_kashmir-τουριστικά μέρη

Αν έχετε ποτέ προσελκύσει το Σουφισμό και έχετε κλίση προς αυτόν, το Kathua είναι το μέρος για σας. Η Κατούα είναι επίσης γνωστή ως η πόλη των Σούφι. Απεικονίζει την όμορφη ιστορία του παρελθόντος του Κασμίρ και είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στο Κασμίρ. Είναι μια επίσκεψη που πρέπει να επισκεφθείτε αν τυχαίνει να είναι λάτρης της ιστορίας και μην χάσετε το φρούριο Jasrota. Το Kathua προσφέρει γαλήνια και γαλήνια ατμόσφαιρα για όσους επισκέπτονται.

14. Kargil:

kargil_kashmir-τουριστικά μέρη

Είναι μια πόλη που δεν μπορεί εύκολα να ξεχαστεί. Ακόμα και σήμερα, η αναφορά του Kargil φέρνει ταράτες κάτω από τις σπονδυλικές στήλες κάθε Ινδού που είχε ζήσει κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτή η πόλη είναι μια αναγκαιότητα επίσκεψης, διότι κατέχει μια ξεχωριστή θέση στα συναισθήματα κάθε Ινδού πολίτη. Είναι ένας από τους τουριστικούς προορισμούς του Κασμίρ λόγω του πλήθους των συναισθημάτων που έχει να προσφέρει. Για πολλούς, αυτή η πόλη φέρνει ζωντανές μνήμες από πολύ καιρό και τους κάνει περήφανους για την ινδική εθνικότητά τους. Ενώ στο Kargil, μπορείτε να κάνετε ορειβασία ή πεζοπορία στην κοντινή κοιλάδα Suru. Άλλα σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν Mulbek Gompa, Shergol, Wakha Rgyal.

15. Pahalgam:

pahalgam_kashmir-τουριστικά μέρη

Η φρεσκάδα είναι υπερφορτωμένη σε αυτή τη μικροσκοπική πόλη που είναι κρυμμένη στα βουνά. Υπάρχει άφθονη ηρεμία και γαλήνη για όσους επισκέπτονται. Το Pahalgam είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε, να διαλογιστείτε και να συνδεθείτε με τη φύση. Βρίσκεται μακριά από την κούρσα αρουραίων της πολυάσχολης πόλης ζωής, το Pahalgam θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πάντα για τις ανησυχίες και το άγχος σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας εκεί. Αυτή η μικροσκοπική πόλη είναι πολύ γνωστή για την τεράστια έκταση του κωνοφόρων δέντρων. Η χειμερινή περίοδος που ξεκινάει από τα τέλη Οκτωβρίου είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε αυτήν την πόλη επειδή το χιόνι δίνει μια επιπλέον ομορφιά στον τόπο. Κατά την επίσκεψή σας στο Pahalgam μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως κανό και ιππασία. Τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν το Betab και την κοιλάδα Aru.

Αγαπημένη ανάγνωση σχετικά με αυτά τα μέρη; Τώρα πηγαίνετε για ένα μακρύ ταξίδι και τα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Κασμίρ με την οικογένεια και τους φίλους σας! Απολαύστε τη γραφική ομορφιά όλων αυτών των θέσεων και μην ξεχάσετε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες!

Leave A Comment

8 + 1 =