14 διαφορετικές γιόγκα θέτει για τον έλεγχο της πτώσης των μαλλιών Στυλ Στο LIFe

Ο καθένας μας θέλει για μακριά, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Η υγεία των μαλλιών αποκαλύπτει πραγματικά τον τρόπο ζωής που οδηγούμε και το καθεστώς που ακολουθούμε. Όμως, με την αυξανόμενη αστικοποίηση αντιμετωπίζουμε μια απώλεια άγχους, απολαύστε το πρόχειρο φαγητό, κοιμάστε και τρώτε σε ακατάλληλες στιγμές. Όλοι αυτοί οι παράγοντες παίρνουν φόρο στα μαλλιά μας με αποτέλεσμα διάφορες ασθένειες των τριχών όπως η τριχόπτωση, η χαμηλή ανάπτυξη.

γιόγκα-για-απώλεια μαλλιών

Για να καταπολεμήσετε τα προβλήματα της τριχόπτωσης εφαρμόζουμε διάφορα καλλυντικά στα μαλλιά σας για να πάρετε τη λάμψη και την λάμψη πίσω. Αλλά συχνά ξεχνάμε ότι τα καλλυντικά μπορούν να μας παράσχουν άμεσα αποτελέσματα αλλά προσωρινά. Είναι το εσωτερικό μας που πρέπει να είναι υγιές για το δέρμα και τα μαλλιά μας να είναι υγιή.

Η γιόγκα είναι σίγουρα ένα πολύ ασφαλές και ισχυρό φάρμακο. Δεν βοηθά μόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τριχόπτωσης αλλά βοηθά επίσης στην ανάπτυξη των χαμένων μαλλιών. Η ενσωμάτωση λίγων ασαναίων της γιόγκα στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική μακροπρόθεσμα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε γιόγκα για τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα και να οδηγήσετε σε ένα καλύτερο και υγιέστερο μέλλον.

Διάφορα Asanas γιόγκα για έλεγχο πτώσης των μαλλιών:

Οι ασάνες που εμπλέκουν την κάμψη προς τα εμπρός λειτουργούν καλά για προβλήματα τριχόπτωσης καθώς ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της κορώνας. Η κυκλοφορία του αίματος τρέφει τις ρίζες των μαλλιών και ως αποτέλεσμα μπορεί κανείς να παρατηρήσει τις αλλαγές στην ανάπτυξη των τριχών και τη μείωση της τριχόπτωσης σε διάστημα ενός μηνός περίπου. Κάποιος πρέπει να εκτελεί αυτές τις γιόγκα asanas θρησκευτικά σε καθημερινή βάση για την επίτευξη διαφόρων παροχών για τα μαλλιά που σχετίζονται με την υγεία. Εδώ είναι οι λίγες θέσεις γιόγκα που πρέπει να δοκιμάσετε!!

1. Balayam Γιόγκα ή τρίψιμο καρφιά:

14 διαφορετικές γιόγκα θέτει για τον έλεγχο της πτώσης των μαλλιών Στυλ Στο LIFe

Βήματα:

 • Μπορεί να γίνει είτε κάθεται είτε να στέκεται σύμφωνα με τη θέλησή σας και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
 • Πρέπει να εκτελεστεί για 5-7 λεπτά σε ένα τέντωμα.
 • Η παρακάτω εικόνα δείχνει πώς να την εκτελέσετε.

Οφέλη:

 • Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της βαριάς πτώσης των μαλλιών γρήγορα. Δείχνει άμεσα αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.

Δείτε περισσότερα: Baba Ramdev γιόγκα για την τριχόπτωση

2. Kapalbhati Pranayam:

14 διαφορετικές γιόγκα θέτει για τον έλεγχο της πτώσης των μαλλιών Στυλ Στο LIFe

Βήματα:

 • Αναπνέει μέσα και έξω από το πραναγιάμ.
 • Η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές.
 • Ξεκινήστε με 20 την ημέρα και μπορείτε να αυξήσετε κατά βούληση.
 • Η παρακάτω εικόνα δείχνει πώς να την εκτελέσετε.

Οφέλη:

 • Εκτός από την εξυπηρέτηση ως διάσωση απώλειας τρίχας βοηθάει επίσης στην απώλεια βάρους και τον διαβήτη.

3. Uttanasana:

14 διαφορετικές γιόγκα θέτει για τον έλεγχο της πτώσης των μαλλιών Στυλ Στο LIFe

Βήματα:

 • Εισπνεύστε βαθιά.
 • Σταθείτε στη στάση που φαίνεται παρακάτω στην εικόνα.
 • Κρατήστε τη θέση για ένα λεπτό ή 40 δευτερόλεπτα.
 • Εκπνεύστε και επιστρέψτε στην κανονική θέση.
 • Οι αρχάριοι πρέπει να προσπαθήσουν να αγγίξουν το έδαφος. Ωστόσο, αν δεν είναι σε θέση να το πράξουν, δεν είναι πρόβλημα. Θα επιτευχθεί η σωστή στάση του σώματος με το χρόνο.

Οφέλη:

 • Καθώς το κεφάλι κρέμεται κάτω, λαμβάνει χώρα σωστή κυκλοφορία αίματος με αποτέλεσμα την σωστή ανάπτυξη των τριχών.
 • Μια καλή στάση για να στενοχωρήσει τον εαυτό του.

4. Ustrasana:

14 διαφορετικές γιόγκα θέτει για τον έλεγχο της πτώσης των μαλλιών Στυλ Στο LIFe

Βήματα:

 • Η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι όρθια.
 • Εισπνεύστε βαθιά ενώ λυγίζετε προς τα πίσω.
 • Εκτελέστε το asana όπως αναφέρεται στην εικόνα.
 • Η στάση πρέπει να κρατηθεί για περίπου 30 έως 60 δευτερόλεπτα.
 • Αναπνεύστε κανονικά κατά την εκτέλεση.
 • Εκπνεύστε αργά ενώ επιστρέφετε στην αρχική στάση σας.

Οφέλη:

 • Το αίμα ρέει στον εγκέφαλο ως αποτέλεσμα της αναγέννησης των θυλάκων των τριχών.

5. Uttanpadasana:

14 διαφορετικές γιόγκα θέτει για τον έλεγχο της πτώσης των μαλλιών Στυλ Στο LIFe

Βήματα:

 •  Η Asana πρέπει να εκτελεστεί όπως φαίνεται στην εικόνα.
 •  Πρέπει να πραγματοποιηθεί κανονική αναπνοή.
 • Αυτές οι ασάνες πρέπει να εκτελούνται καθημερινά με άδειο στομάχι για καλύτερα αποτελέσματα.

Οφέλη:

 • Πολύ αποτελεσματική στην εκ νέου ανάπτυξη θυλάκων τρίχας.

6. Sasangasana:

Γιόγκα Asanas for Hair Fall - Sasangasana

Ο όρος Sasangasana αν μεταφραστεί σημαίνει πόδι κουνελιού. Το Sasangasana είναι μία από τις χρήσιμες γιόγκα ασάνα για τον έλεγχο πτώσης των μαλλιών. Τώρα γνωρίζουμε γιατί τα κουνέλια έχουν μαλακά μεταξένια μαλλιά. Η γιόγκα για την πρόληψη της τριχόπτωσης περιλαμβάνει sasangasana επειδή βοηθά στην ταχύτερη ροή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα πτώσης των μαλλιών και θρέφει επίσης το τριχωτό της κεφαλής. Δυστυχώς, αυτό δεν θα βοηθήσει τους φαλακρούς ανθρώπους να μεγαλώσουν τα μαλλιά τους πίσω.

7. Adho Mukha Svanasana:

Γιόγκα Asanas for Hair Fall - Adho Mukha Svanasana

Ο Adho Mukha Svanasana είναι πραγματικά διασκεδαστικό και φαίνεται σαν να μιμείται ένα λόφο. Αυτή η ασάνα απαιτεί να σπρώχνεις το ισχίο σου ενώ σπρώχνεις το έδαφος με τις παλάμες και τα πόδια σου. Αυτό asana αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και, συνεπώς, θρέφει τις ρίζες των μαλλιών. Και φαίνεται σαν να είσαι διασκεδαστικό να κάνεις γιόγκα για έλεγχο πτώσης των μαλλιών, έτσι δεν είναι; Αυτή είναι μία από τις καλύτερες γιόγκα που θέτει τον έλεγχο της πτώσης των μαλλιών και φέρνει πίσω στην ανάπτυξη των μαλλιών.

8. Matsyasana:

Γιόγκα Asanas for Hair Fall - Matsyasana

Ποιος ήξερε ότι η απομίμηση ενός ψαριού μπορεί να σώσει την ατέρμονη ποσότητα κλώνων μαλλιών από την πτώση. Δεδομένου ότι είναι ευρέως αποδεκτό ότι η πρακτική της γιόγκα για τη μείωση της απώλειας τρίχας λειτουργεί πραγματικά Matsyasana γίνεται δημοφιλής μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να αποτρέψουν την πτώση των μαλλιών. Το Matsyasana βοηθά στη ρύθμιση της ροής αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και θρέφει επίσης τις ρίζες των μαλλιών για να μην τους πέσει

9. Apasana Yoga:

Γιόγκα Asanas for Hair Fall - Apasana

Η Apasana είναι μία από τις εξαιρετικότερες γιόγκα που θέτει πρόβλημα πτώσης των μαλλιών. Το Apasana είναι μια ασάνα που βοηθά στην απελευθέρωση όλων των βλαβερών αερίων και ως εκ τούτου βελτιώνει την πέψη (σημειώστε: σιγουρευτείτε ότι δεν απελευθερώνετε αέριο κοντά σε άλλους ανθρώπους καθώς θα μπορούσε να τους προκαλέσει πολύ άβολα) λόγω της βελτίωσης η πέψη καθαρίζει το αίμα και αυτό το καθαρισμένο αίμα βοηθά στην ενίσχυση των θυλάκων των τριχών.

10. Sarvangasana:

Γιόγκα Asanas for Hair Fall - Sarvangasana

Όντας ένα όφελος για τους ανθρώπους, sarvangasana είναι η καλύτερη μορφή γιόγκα για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Αυτό το asana δεν προορίζεται για άτομα που πάσχουν από πόνο στην πλάτη ή οποιοδήποτε άλλο χρόνιο πόνο. Το Sarvangasana σας απαιτεί να σηκώσετε το σώμα σας από κάτω από τον ώμο κάθετα προς το έδαφος και όλο το βάρος του σώματός σας θα πρέπει να ληφθεί στους ώμους ενώ στηρίζετε την πλάτη με τα δύο χέρια. Αυτό το asana έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρσενική φαλάκρα και τη γυναικεία φαλάκρα, καθώς και την πτώση των μαλλιών.

11. Anulom Vilom:

Γιόγκα Asanas for Hair Fall - Anulom Vilom

Αυτό δεν είναι μια ασάνα, αλλά είναι μια τεχνική αναπνοής, μια μορφή γιόγκα για τη μείωση της πτώσης των μαλλιών. Για όλους τους τεμπέλης ανθρώπους που δεν επιθυμούν να μετακινήσουν έναν μυ και όμως θέλουν να σταματήσουν την πτώση των μαλλιών, το anulom vilom είναι ιδανικό για εσάς, καθώς το μόνο δύσκολο πράγμα είναι να αναπνέετε και να αναπνέετε. Αυτή η άσκηση αναπνοής διατηρεί τους πνεύμονες υγιείς και επίσης διεγείρει τη ροή του οξυγονωμένου αίματος στο σώμα που επίσης τρέφει το τριχωτό της κεφαλής και παίρνετε μια υγιή ανάπτυξη μαλλιών.

12. Bhastrika Pranayama:

Γιόγκα for Hair Fall - Bhastrika Pranayama

Το Πραναγιάμα είναι μέρος της γιόγκα και η μπραστρίκα πραναγιάμα είναι ο υπερφορτωμένος τρόπος πραναγιάμα. Στο bhastrika pranayam πρέπει να εισπνεύσετε μέσα από ένα ρουθούνι κλείνοντας το άλλο ρουθούνι με τον αντίχειρα. Πρέπει να εισπνεύσετε και να βγάλετε 20 φορές πολύ γρήγορα και το κοιλιακό τοίχωμά σας θα κινείται μέσα και έξω όπως κάτω. Το Bhastrika pranayama είναι ένα σημαντικό μέρος της γιόγκα για την απώλεια μαλλιών. διατηρεί τους πνεύμονες υγιείς και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα που βοηθά στην καλή όραση και επίσης την πρόληψη πτώσης των μαλλιών.

13. Sirsasana:

Γιόγκα Asanas for Hair Fall - Sirsasana

Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες ασάνες είναι εύκολο να εκτελεστούν και απαιτούν λιγότερη προσπάθεια, αλλά το sirsasana είναι δύσκολο με όρους που πρέπει να ασκείστε καθημερινά και να στενεύει το σώμα, αλλά ταυτόχρονα τα αποτελέσματα της εκτέλεσης sirsasana κανονικά μπορεί να φανεί στο σώμα . Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα asanas γιόγκα για τον έλεγχο πτώσης των μαλλιών. Το Sirsasana δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα headstand. Πρέπει να λυγίσετε το χέρι σας προς τα μέσα από τον αγκώνα και να τραβήξετε το σώμα σας προς τα πάνω και να βάλετε όλο το βάρος στα χέρια. Αυτή η ασάνα αυξάνει τη ροή του αίματος στο κεφάλι που βοηθά στην αναγέννηση των θυλάκων της τρίχας και θρέφει επίσης το τριχωτό της κεφαλής

14. Pawanmuktasana:

Γιόγκα Asanas for Hair Fall - Pawanmuktasana

Αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι το καλύτερο asanas στην γιόγκα για την πτώση των μαλλιών. Οι άνθρωποι έχουν αισθανθεί τη διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών τους καθώς και τη μείωση της πτώσης των μαλλιών. Το Pawanmuktasana γίνεται με το να φέρνουν τα γόνατα πιο κοντά στο πηγούνι, ενώ βρίσκονται στο πίσω μέρος. Αυτό το asana βοηθά στη μείωση του στρες που θεωρείται ότι είναι ο μεγαλύτερος λόγος για την τριχόπτωση.

Τα παραπάνω είναι τα yanas asanas για έλεγχο πτώσης των μαλλιών. Κάποιος πρέπει να είναι πολύ υπομονετικός εάν θέλει να πάρει το αποτέλεσμα αυτών των ρινοειδών. Επειδή τα αποτελέσματα γιόγκα δεν μπορούν ποτέ να ληφθούν εν μία νυκτί. Αντί να πηγαίνετε για χημικές θεραπείες για να σταματήσετε την πτώση των μαλλιών, πρέπει να στραφείτε στη γιόγκα για να αποτρέψετε την απώλεια μαλλιών.

Leave A Comment

20 − 14 =