14η Εβδομάδα της Εγκυμοσύνης – Συμπτώματα και εμβρυϊκή ανάπτυξη Στυλ στη ζωή

Στο στάδιο των δεκατεσσάρων εβδομάδων το βρέφος σας έχει δημιουργηθεί αρκετά ώστε να μπερδεύεται, να γκρινιάζει και να πιπιλίζει τον αντίχειρά του. Τα νεφρά του παιδιού σας έχουν δημιουργηθεί αρκετά για να παραδώσουν το κατούρημα που αυτός / αυτή κάνει συνεχώς τώρα στο αμνιακό υγρό γύρω τους. Αυτό το βρέφος σας θα προχωρήσει μέχρι τη γέννηση.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων το μωρό σας περνάει πολλές εξελίξεις - τώρα τεντώνει και μετρά 3 ½ ίντσες και ζυγίζει 1 ½ ουγκιά. Το σώμα του μωρού σας κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων μεγαλώνει ταχύτερα από το κεφάλι του και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας τα όπλα του θα έχουν μεγαλώσει σε ένα μήκος που είναι ανάλογο με το υπόλοιπο σώμα του. Το μωρό σε αυτή την εβδομάδα είναι στην πιο κρίσιμη εβδομάδα ανάπτυξης του, όπως γράφτηκε πάνω από τα χέρια και τα πόδια του και τα δύο αυξάνονται αν και τα χέρια του μεγαλώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα από τα πόδια του ανάλογα με το μήκος του σώματός του.

14ο week of pregnancy

Τι να σκεφτείτε για αυτή την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης:

Τώρα είναι η εποχή που τα τζιν σας δεν θα έχουν πόδια και θα πάρετε συγχαρητήρια βλέμματα από όλους γύρω σας. Τα καινούρια σας μεταβαλλόμενα στήθη μπορεί να σας κάνουν ακόμα πιο περήφανα για τη μητρότητα σας τώρα. Θα νιώσετε πολύ θετική γύρω σας σε αυτό το στάδιο. Αυτό που σας απασχολεί ιδιαίτερα είναι δύσκολο να το πείτε, αλλά πιθανότατα θα περιμένετε και θα προσβλέπουμε σε κάθε ραντεβού που έχει προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα για να ακούσετε περισσότερα νέα σχετικά με τη νέα εξέλιξη, καθώς το μωρό σας θα κάνει άλμα αυτό το μήνα. Τα ονόματα των μωρών θα σας κρατήσουν προληπτικά και θα έχετε προτάσεις που θα χυθούν από παντού και από όλους.

Εμβρυϊκή ανάπτυξη στην εγκυμοσύνη στις 14 εβδομάδες Έγκυος:

Η 14η εβδομάδα δείχνει σημαντική ανάπτυξη του εμβρύου, σε αντίθεση με το παρελθόν. το μωρό σας έχει αυξηθεί σημαντικά αυτή τη φορά. Μερικές από αυτές τις εξελίξεις δίνονται παρακάτω:

Ανάπτυξη:

Σε αυτό το σημείο ο εγκέφαλός του είναι επίσης πολύ αναπτυγμένος επιτρέποντας στο νευρολογικό του σύστημα να αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αρχίσει τελικά να κατανοεί τη λειτουργία του σώματος του. Ακόμα κι αν το σώμα αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή, εξακολουθεί να μην έχει αυξηθεί αρκετά, όπως είναι το μέγεθος ενός λεμονιού. Σε αυτό το σημείο η μητέρα δεν μπορεί να αισθάνεται ότι το μωρό κλοτσιάζει μέσα, αλλά αυτό είναι ένα σίγουρο πράγμα που συμβαίνει σε 1-1 ½ εβδομάδες. Αν πάτε για υπερηχογράφημα στα 14 σαςth εβδομάδα της εγκυμοσύνης, μπορεί να έρθει η ώρα και το θαύμα όπου το μωρό σας μπορεί να πιπιλίζει τον αντίχειρά του.

Ανάπτυξη:

Το μωρό σας μεγαλώνει σε μέγεθος, το σώμα του μωρού σας μεγαλώνει ταχύτερα από το κεφάλι του και τα χέρια του αυξάνονται με σημαντικό ρυθμό. Αφού κάνετε ένα υπερηχογράφημα, εσείς ο ίδιος θα εκπλαγείτε από το γεγονός πόσο μεγάλο το μωρό σας έχει αναπτυχθεί σε τόσο μικρή χρονική περίοδο. Σε καμία περίπτωση το μωρό σας δεν θα είναι μεγαλύτερο και ισχυρότερο από πριν. Η ανάπτυξη βοηθά το μωρό σας να αγγίζει τώρα τα μικρά πόδια του επιτρέποντας περαιτέρω και πιο κίνηση από ό, τι πριν. Αυτά είναι όλα καλά σημάδια του μωρού σας να είναι ισχυρό και υγιές.

Δείτε περισσότερα: 13 εβδομάδες έγκυος

Λειτουργία νεφρών:

Σε αυτό το στάδιο το νεφρό του μωρού σας έχει τεθεί σε λειτουργία. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης αρχίζει η ανάπτυξη των οργάνων. Καθώς η ανάπτυξη των νεφρών έχει αρχίσει τώρα το βρέφος σας μπορεί να ουρήσει και να επιτρέψει στα ανεπιθύμητα βακτήρια να βγουν από το σώμα. Το κατούρημα αναμιγνύεται με το υγρό γύρω από το μωρό και τελικά εκκρίνεται από τη μητέρα. Τα νεφρά είναι ένα από τα σημαντικά όργανα της ανάπτυξης του μωρού και στα 14th εβδομάδα η συγκεκριμένη εξέλιξη συμβαίνει.

Δάχτυλα και δάχτυλα:

Το μωρό έχει μια αναπτυσσόμενη δέσμη των δακτύλων και των ποδιών που μπορούν τώρα να μαλακώσουν αργά. Τα δάχτυλά τους όμως είναι πιο ανεπτυγμένα από τα δάχτυλα των ποδιών τους, λόγω του γεγονότος ότι τα χέρια τους μεγαλώνουν ταχύτερα από τα πόδια τους. Το πιπίλισμα του αντίχειρα είναι το καλύτερο σημείο για να δείξει ότι το μωρό σας αναπτύσσεται κανονικά. Τα δάχτυλα και τα δάχτυλα των ποδιών είναι τα πιο σημαντικά κομμάτια στην ανάπτυξη του μωρού και αποτελούν το σκαλοπάτι για την ισχυρή υγεία του μωρού σας.

Καρδιά:

Αν και η καρδιά του μωρού σας εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά μικρή, αρχίζει να λειτουργεί κανονικά, δηλ. 60 έως 70 καρδιακές παλμούς ανά λεπτό. Αυτός είναι ο κανονικός καρδιακός παλμός για όλους και δείχνει ότι το μωρό σας μεγαλώνει με καλή και δυνατή ταχύτητα. Η καρδιά τώρα αντλεί αίμα με πιο αποτελεσματική ταχύτητα επιτρέποντας στο μωρό σας να μετακινηθεί από μια αδρανοποιημένη κατάσταση σε πιο ενεργό κατάσταση.

Ανοσοποιητικό σύστημα:

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το πιο ζωτικό μέρος ενός ατόμου, επομένως κατά τη δέκατη τέταρτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης αυτή η συγκεκριμένη βελτίωση είναι κρίσιμη. Ένα υγιές παιδί έχει ένα αυξανόμενο ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια για να καταπολεμήσει συγκεκριμένα βακτήρια που θα εμπόδιζαν κάπως την ανάπτυξή του.

Δείτε περισσότερα: Πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης 1η εβδομάδα

Συμπτώματα Στην 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και πώς να ξεπεραστεί:

Υπάρχουν μερικά συμπτώματα που οι μητέρες περνούν μέσω των οποίων είναι νέα κατά τη διάρκεια των 14th εβδομάδα εγκυμοσύνης, ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα είναι τα εξής:

Έμετος:

αυτό είναι ένα νέο και μοναδικό σύμπτωμα επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού αναπτύσσεται. Αυτό συμβαίνει επειδή το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν επιτρέπει στο σώμα του να δεχτεί όλα όσα καταναλώνει η μητέρα αυτή τη στιγμή. Ο εμετός είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι το μωρό σας είναι υγιές. Μπορεί να σας προκαλέσει μια μικρή ταλαιπωρία, αλλά μην ανησυχείτε ότι είναι φυσικό. Δεν υπάρχουν τρόποι για να αποφύγετε την κατάσταση που βρίσκεστε, αλλά σίγουρα μπορείτε να μειώσετε πόσο δυσάρεστο είστε. Μερικοί τρόποι που έρχονται στο μυαλό είναι να πίνετε λιγότερο νερό και να αλλάζετε σε υγρά τρόφιμα αντί να σας κρατάνε ενυδατωμένους. Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε τον εμετό σας είναι να παρασκευάσετε τσάι τζίντζερ και να το έχετε το πρώτο πράγμα το πρωί με λίγο μέλι. Αυτό φέρνει μια αλλαγή της γεύσης και διατηρεί το αίσθημα ναυτίας σας ελεγχόμενο.

Δείτε περισσότερα: 12 εβδομάδες συμπτώματα εγκυμοσύνης

Διαταραχή ύπνου:

αυτό συμβαίνει αυτή την εβδομάδα επειδή το μωρό είναι ανήσυχο στη μήτρα. Οι συνεχείς κινήσεις του σάς προκαλούν να αισθάνεστε ανήσυχοι και να συμβείτε κυρίως κατά τις νύχτες, προκαλώντας σας πολλές αϋπνίες νύχτες. Από αυτό το σημείο σε αυτό θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. Οι διαταραχές ύπνου μπορεί να σας προκαλέσουν κουρασμό και λήθαργο. Προτείνεται να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο δραστήριοι καθώς το πιο ενεργό είστε το μωρό σας παραμένει πιο υγιές. Οι διαταραχές ύπνου σίγουρα θα συνεχίσουν να σας ενοχλούν για λίγο και τώρα και ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε τις ώρες σας είναι να πάρετε την δύναμη νάπα οπουδήποτε μεταξύ 15 λεπτών και μιας ώρας κάθε φορά που είναι δυνατόν. Εκτός από αυτό, προσπαθήστε να κάνετε ελαφρές εργασίες για να κρατήσετε τον εαυτό σας κουρασμένο, διευκολύνοντας έτσι σας να κοιμηθείτε. Αποφύγετε τις μακριές και δύσκολες δραστηριότητες, καθώς αυτές μπορεί να σας οδηγήσουν σε αρρώστια μόνο. Δεν διασκεδάζω τώρα, υπάρχει?

Αύξηση βάρους:

κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα αποκτήσετε ένα σημαντικό βάρος, αλλά στα 14 σαςth εβδομάδα κερδίζετε το πιο σημαντικό βάρος σε όλο το χρόνο της εγκυμοσύνης. Αυτό είναι το δεύτερο τρίμηνο στο οποίο το σώμα σας χρειάζεται όλο το είδος υποστήριξης, ώστε να μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να αναπτυχθεί και αυτός είναι ο λόγος πίσω από το κέρδος βάρους. Το επιπλέον λίπος στο σώμα σας παρέχει τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά για το βρέφος καθώς το αμινοξύ του στομάχου σας διεισδύει στο λίπος για να παρέχει τη διατροφή του μωρού σας, επομένως, όσο περισσότερο το λίπος το πιο υγιές είναι το μωρό. Η άσκηση θα πρέπει να έρχεται στο μυαλό σας ως προφανής λύση για τα μπλουζ σας κέρδους βάρους. Μην ανησυχείτε, δεδομένου ότι δεν υπάρχει τίποτα όπως άσκηση και τίποτα που αυτές οι εύκολες ασκήσεις γυμναστικής δεν μπορούν να λύσουν. Λίγες από αυτές δίνονται παρακάτω για να διαλέξετε και να προχωρήσετε. Εκτός από αυτό, απολαύστε το υγιεινό φαγητό και μην αφήσετε τους πόθους να σας πάρουν το καλύτερο. Συζητήστε με τον διαιτολόγο σας και κάντε σχέδια για την ποσότητα θερμίδων που μπορείτε να έχετε σε μια μέρα. Μιλώντας για φαγητό, αυτό είναι ένα σύμπτωμα και για τη 14η εβδομάδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα το συζητήσουμε στη συνέχεια.

Τροφικός πόθος:

Λοιπόν, τώρα που η φάση του εμετού μειώνεται σιγά-σιγά, δεν θα τελειώσει ακόμα βέβαια, αλλά οι επιθυμίες σας για φαγητό θα μπουν μέσα. Μερικά τρόφιμα θα σας κάνουν να θέλετε να σκάψετε μέσα, ενώ κάποιοι θα σας ζητήσουν να ρίξετε αρκετά γρήγορα ακόμη και στο γυμνό βλέμμα τους. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι, καθώς αυτό συνεπάγεται μια υγιή επιτάχυνση στην ταχύτητα ανάπτυξης του μικρού σας. Σίγουρα δεν σας διευκολύνει. Για να ξεπεραστούν οι ανεπιθύμητες ενέργειες αυτού του συμπτώματος, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση του βάρους και την καούρα, στοιβάζετε στο ψυγείο σας με το πιο υγιεινό από τα φρούτα για να τρώτε και γυρίζετε για να γεμίσετε περισσότερο τα τρόφιμα. Φροντίστε τα σνακ που τρώτε εν τω μεταξύ, καθώς περιέχουν πολύ λίπος εάν δεν παρακολουθούνται.

Ρινική συμφόρηση:

Η μύτη σας θα φαίνεται πιο πιεστική από το συνηθισμένο αυτήν την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να φτερνίζετε περισσότερο και να βρεθείτε σε μια κατάσταση αμηχανίας στο κοινό. Μην ανησυχείτε ότι είναι πιο συνηθισμένο που νομίζετε. Αυτό είναι συνήθως μια περίπτωση όταν η μύτη και τα μάτια σας πιάσουν μια αλλεργία εύκολα, τώρα που είστε τόσο ευάλωτοι εξαιτίας της κατάστασής σας. Οι συμβουλές του γιατρού μπορεί να χρειαστούν για να ξεκαθαρίσουν τα συμπτώματά σας ή μπορείτε επίσης να κρατήσετε τις αισθήσεις σας σε εγρήγορση για οποιαδήποτε ασυνήθιστη βλέννα, όπως πράσινο ή κίτρινο, καθώς αυτό σημαίνει μόλυνση. Η αιμορραγία από τη μύτη σας μπορεί να είναι κακό και πρέπει να ελέγχετε τη μύτη σας κατά διαστήματα. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί μια βουλωμένη μύτη είναι να σβήνει κάθε τόσο με ένα καθαρό ιστό. Χρησιμοποιείτε έναν ιστό και όχι ένα μαντήλι, καθώς αυτές είναι βρώμικες και μπορεί να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη μόλυνση. Ένας καθαρός ιστός είναι ένα ασφαλέστερο στοίχημα και μπορεί να βοηθήσει τα μικρόβια να εξαπλωθούν επίσης. Ζητήστε ιατρική φροντίδα εάν ο πόνος στον κόλπο σας σας προκαλεί πρόβλημα μαζί με τη συμφόρηση. Αυτό μπορεί να μην σημαίνει καλά. Γυρίστε με ζεστό νερό και αλάτι κάθε φορά που παίρνετε το χρόνο, καθώς αυτό βοηθά στη διευκόλυνση του ρινικού σας καναλιού. Δοκιμάστε τις σταγόνες της μύτης, αν δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτε άλλο προς όφελός σας.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν ορατές ενδείξεις ότι είστε έγκυος, αλλά από την 14η εβδομάδα στις αποθήκες το στομάχι σας αρχίζει να αναπτύσσεται με μια ισορροπία και αυτό είναι πολύ ορατό για εσάς.

Δραστηριότητες Στην 14η Εβδομάδα της Εγκυμοσύνης:

Αν είστε εργαζόμενος, αυτή η εβδομάδα μπορεί να είναι ακριβώς η ίδια με την τελευταία. Εργάζεστε και φτάσετε στο σπίτι πιο κουρασμένοι από το συνηθισμένο. Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να σας προβληματίσει σε αυτό το στάδιο είναι το δικό σας

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους στην 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης:

 1. Αναβάλλετε κάθε μία από τις δραστηριότητες που απομακρύνουν την ενέργεια σας για πάντα. Αυτό μπορεί να είναι σαν μια ανοιχτή πρόσκληση για συντριπτική ανησυχία.
 2. Καθίστε μαζί με τον σύντροφό σας και ξεκινήστε με τη διαμόρφωση ενός γονικού σχεδίου. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για όλα - να αποφασίσετε το όνομα του παιδιού σας για το πώς θέλετε να γεννήσετε.
 3. Οι προτεραιότητες πρέπει να ξανασκεφτούν και να αναλυθούν εγκαίρως. Δώστε αρκετό χρόνο στον εαυτό σας μόνοι σας, ώστε να μπορείτε να ξέρετε ακριβώς πού κατευθύνεστε, αποφεύγοντας έτσι το άγχος.
 4. Μην αφήσετε την τεχνολογία να σας αναλάβει. Ναι, το διαδίκτυο είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για online φόρουμ. ωστόσο θυμηθείτε ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Μην αφήνετε τίποτα να σας τονίσει.
 5. Ο ύπνος είναι μια καλή ιδέα. Τώρα που το μωρό σας έχει τη δική του ύπνο ρουτίνας, ίσως είναι δύσκολο για σας να το διαχειριστείτε, αλλά μην αφήστε να σας κρατήσει ψηλά. Πάρτε power nap.

Διατροφή και άσκηση για 14 εβδομάδες Έγκυος:

Διατροφή:

1. Ανάγκη σιδήρου:

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας πρέπει να τρώτε τροφή πλούσια σε σίδηρο, όπως ξηρά φρούτα, σπανάκι, πατάτες και σόγια για την ανάπτυξη του μωρού σας.

2. Φολικό οξύ:

Για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του μωρού σας θα χρειαστείτε πολύ φυλλικό οξύ. Για αυτό τρώνε λαχανικά, μπανάνες, σπόρους και φασόλια.

3. DHA:

Είναι το κύριο συστατικό που απαιτείται για την ανάπτυξη του μωρού σας. Τρώτε τρόφιμα όπως τα αυγά, τα ψάρια και το κρέας.

4. Ασβέστιο:

Είναι μια καλή θρεπτική ουσία για τα ισχυρά οστά του βρέφους σας. Τρώτε τροφή πλούσια σε ασβέστιο όπως αμύγδαλα, γάλα, μπρόκολο κλπ.

5. Βιταμίνη C:

Ακούσατε το κολλαγόνο; Είναι η ουσία που βοηθάει να τείνει στο χόνδρο του μωρού σας. Επιδιορθώνει τους ιστούς του μικρού σας ατόμου. Τα πλούσια σε βιταμίνη C φρούτα περιλαμβάνουν μάνγκο, πορτοκάλια, μπρόκολα, πιπεριές, φράουλες και παπάγια.

Ασκηση:

1. Σκύλος προς τα κάτω:

Για τη στήριξη των μυών του μηρού σας, αυτή η άσκηση κάνει θαύματα. Επεκτείνετε τα πόδια σας και λυγίστε στα τέσσερα σας. Αυτή η θέση πρέπει να κρατηθεί για λίγο. Επαναλάβετε 5 γύρους.

2. Τσομπέρ:

Καλή για ευελιξία στην περιοχή της πυέλου, αυτή η άσκηση βοηθά στη δημιουργία ενός τεντώματος στην κατώτερη κοιλιά σας, διευκολύνοντας την παράδοση.

3. Περπάτημα:

Όταν αισθάνεστε τεμπέλης για άλλες ασκήσεις, περπατάτε οπουδήποτε γύρω βοηθάει. Προβλήματα όπως η αρτηριακή πίεση και η δυσκοιλιότητα μπορούν να ξεπεραστούν περπατώντας.

4. Κεφαλικές Ασκήσεις:

Αυτή η άσκηση είναι σημαντική, καθώς βοηθά στην τάνυση των μυών του πυελικού σας εδάφους. Επαναλάβετε την άσκηση όποτε παίρνετε το χρόνο.

5. Γιόγκα:

Τα οφέλη της γιόγκα δεν χρειάζεται να τονιστούν. Γνωρίζετε ήδη πώς επιτρέπει την ειρήνη στο άγχος σας. Ενισχύει επίσης την αντοχή στην αντοχή.

Σεξ κατά τη διάρκεια της 14ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης:

Ακόμα και τώρα, είναι απολύτως ασφαλές να απολαύσετε τον εαυτό σας στην αγάπη την 14η εβδομάδα από τη στιγμή που ο αμνιακός σάκος και τα υγρά θα μαζεύουν το μωρό σας καλά. Μην ανησυχείτε για τυχόν διακοπές, καθώς το μωρό σας θα είναι εντάξει. Παρόλο που για εσάς, τα μπλοκάκια της μύτης σας και τις επιθυμίες φαγητού μαζί με τη ναυτία, ίσως να μην είστε σε θέση να αισθανθείτε την εργασία σας. Επιλέξτε εύκολα θέσεις και είστε καλό να πάτε. Μια μικρή οικειότητα μπορεί να σας κάνει πολύ δρόμο.

Ιατρικό έλεγχο και θεραπεία:

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις εξετάσεις για την πρόσθετη διαβεβαίωση που χρειάζεστε. Όχι μόνο θα σας ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αλλά και θα σας διευκολύνει να γνωρίζετε πού κατευθύνεστε. Αναζητήστε τον σύμβουλο για όλα τα θέματα όπως ναυτία, καούρα, δυσκοιλιότητα και πόνο. Ωστόσο, μερικά φάρμακα που είναι γνωστό ότι βοηθούν τα συμπτώματα είναι:

 • Βήχας - Δεξτρομεθορφάνη.
 • Πόνος - Ακεταμινοφέν. Μην απολαύσετε το Ibuprofen και το Naproxen.
 • Δυσκοιλιότητα - Μεταμακίλ. Αποφύγετε το ορυκτέλαιο.
 • Αλλεργία - Αντιισταμινικά και Ιωραταδίνη. Αποφύγετε τη χρήση ψευδοεφεδρίνης και αποσυμφορητικών όπως η φαινυλεφρίνη.
 • Καρδιά-Αντιόξινα.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 1. Πάντα φορέστε άνετα ρούχα που ταιριάζουν τώρα που το μωρό σας χτύπημα έχει αρχίσει να μεγαλώνει. Αποφύγετε τα ελαστικά.
 2. Όταν ταξιδεύετε, αποφύγετε τους ανώμαλους δρόμους, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μωρό σας.
 3. Πρέπει να κρατήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο ανά πάσα στιγμή. Εάν το υγρό σας κάνει να φουσκώσει, δοκιμάστε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.
 4. Συνεχίστε την άσκηση αυτή την εβδομάδα, για να αποφύγετε ξαφνική αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ραγάδες.
 5. Ανακοινώστε την εγκυμοσύνη σας στο χώρο εργασίας, καθώς αυτό θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε παραχωρήσεις. Παιρνω την ευκαιρια.

Η 14η εβδομάδα είναι εδώ, και είστε τόσο ανήσυχοι για τις νέες αλλαγές και πώς θα τις αντιμετωπίσετε, αλλά μην ανησυχείτε! Ο χρόνος της εγκυμοσύνης κάνει πιο υπεύθυνο τον τρόπο της μητέρας και βλέπετε πώς τα ένστικτά σας επιτρέπουν να μην θολώνετε την κρίση σας, έτσι ώστε να είστε εξίσου σπουδαία έγκυος όπως και την περασμένη εβδομάδα. Αυξήστε και κάνετε καλά με την εγκυμοσύνη σας!

Πηγή εικόνας: 1

Leave A Comment

7 + 1 =