14 Καλύτερα τουριστικά μέρη του Τζοντπούρ για επίσκεψη | Στυλ στη ζωή

Η πόλη Jodhpur βρίσκεται στο Rajasthan και βρίσκεται στους πρόποδες ενός λόφου που είναι γεμάτο άμμο και έτσι η πόλη φαίνεται να μοιάζει με όαση. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Rajasthan και πολλοί επισκέπτες από όλη τη χώρα έρχονται εδώ κάθε χρόνο. Η ένδοξη ιστορία των Rajputs απεικονίζεται μέσα από διάφορα οχυρά, μνημεία, ναούς, παλάτια στο Jodhpur.

Όμορφα τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Τζοντπούρ:

Θέλετε να πάτε για να επισκεφθείτε μερικά όμορφα μέρη στην Ινδία στη συνέχεια επιλέξτε Jodhpur από Rajasthan, Έχει μια υπέροχη και ιστορικούς προορισμούς για να επισκεφθείτε. Παρακάτω δίνουμε λίστα με 14 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Jodhpur.

1. Mehrangarh Fort:

Mehrangarh Fort_Jodhpur Tourist Places

Το Mehrangarh Fort είναι ένα μεγαλοπρεπές οχυρό στο Jodhpur και βρίσκεται σε λόφο 150 μέτρων. Ο Rao Jodha, αρχηγός μιας φυλής Rathore, το είχε κατασκευάσει το 1459. Υπάρχουν πολλά σημεία έλξης στο φρούριο, καθώς αποτελείται από πολλά παλάτια, γκαλερί, ναούς και το μουσείο Mehrangarh είναι το πιο διάσημο. Το μουσείο δίνει την αρχική αίσθηση του βασιλικού λαού. έχει μια μεγάλη συλλογή παλακιών της εποχής εκείνης.

2. Balsamand Lake:

balsamand-lake_jodhpur-τουριστικά μέρη

Η λίμνη Balsamand είναι ένα δημοφιλές σημείο πικνίκ μεταξύ των ανθρώπων του Τζοδπούρ. Ο τόπος περιβάλλει πολλούς λόφους και η λίμνη είχε κατασκευαστεί τεχνητά το 1159 μ.Χ. Το παλάτι Balsamand βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη λίμνη και δίνει μια καλλιτεχνική θέα στη λίμνη. Υπάρχουν γύρω από τη λίμνη καταπράσινοι κήποι και πολλά φυτά που φυτεύονται.

Δείτε περισσότερα: Βιετνάμ Τουριστικά μέρη

3. Ναός Siddhanth Shiv Jodhpur:

siddhanth-shiv-temple-jodhpur_jodhpur-τουριστικά μέρη

Ο ναός Siddhanth Shiv στο Jodhpur βρίσκεται ανάμεσα στον Takhat Sagar Hills. Ο χώρος ήταν άγονος πριν από πολλά χρόνια και λόγω της απομόνωσης άρχισε να μένει εδώ ένας αφέρης, ο Veetragi Narain Swami. Το φασκόμηλο λατρευόταν ιδιαίτερα από τους κοντινούς ανθρώπους και ενώθηκε με έναν φυσικά ικανό άνθρωπο που ονομάζεται Νεπάλι Μπάμπα. Έχει τέσσερα δάχτυλα στα χέρια και τα πόδια του και ο ίδιος έχει κάνει τον ναό κόβοντας πέτρα. Αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά μέρη στο Jodhpur.

4. Umaid Bhawan:

umaid-bhawan_jodhpur-τουριστικά μέρη

Το παλάτι Umaid Bhavan στο Jodhpur χτίστηκε από τον Maharaja Umaid Singh. Είχε το ανάκτορο που χτίστηκε από έναν γνωστό αρχιτέκτονα της Εδουάρδου και ήταν πραγματικά χτισμένο από την ευημερία του λαού. Ο λόγος ήταν να προσφέρουμε απασχόληση στους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ξηρασία και λιμό. Το Bhavan μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πολιτιστικής κληρονομιάς το 1977. Έτσι τώρα έχει το παλάτι, το ξενοδοχείο, το μουσείο και η βασιλική κατοικία. Ο Umaid Bhavan είναι ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς του Jodhpur που επισκέπτονται.

5. Jaswant Thada:

jaswant-thada_jodhpur-τουριστικά μέρη

Το Jaswant Thada βρίσκεται στα αριστερά του συγκροτήματος του οχυρού Mehrangarh. Το μνημείο έχει χτιστεί με λευκό μάρμαρο, υπενθυμίζοντας τις μνήμες του Maharaja Jaswant Singh. Μερικά σπάνια πορτρέτα των κανόνων του Jodhpur εμφανίζονται σε αυτό το μέρος. Είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για να επισκεφθείτε το Jodhpur.

Δείτε περισσότερα: Κατάλογος τουριστικών θέσεων στο Σριναγκάρ

6. Ναός Kunj Bihari:

kunj-bihari-temple_jodhpur-τουριστικά μέρη

Ο ναός Kunj Bihari είναι διάσημος για την αρχιτεκτονική του, ειδικά την κορυφή του ναού και την είσοδο, τα οποία έχουν γίνει πολύ όμορφα. Οι λάτρεις του Λόρδου Krishna πρέπει να επισκεφθούν αυτόν τον ναό. Η είσοδος έχει ένα άγαλμα αν Meera Bai, ο αφοσιωμένος του Λόρδου Krishna, στα δεξιά του υπάρχει ένα άγαλμα του Αγίου Namdeo, στα αριστερά του υπάρχει ένα άγαλμα του Hanumanji. Αυτό είναι το vintage jodhpur τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε.

7. Ναός Rasik Bihari:

rasik-bihari-temple_jodhpur-τουριστικά μέρη

Ο ναός Rasik Bihari αφιερωμένος στον Rasik Bihari, τον Λόρδο Krishna και τη Θεά Radha. Παρέχει συναρπαστική θέα, με αίθουσες συνεδριάσεων και πυλώνες κατασκευασμένες με κόκκινο ψαμμίτη. Η συντήρηση πραγματοποιείται από την Αρχαιολογική Έρευνα της Ινδίας.

8. Umed Garden:

Umaid Bhawan Palace_Jodhpur Tourist Places

Το Umed Garden είναι ένας δημοφιλής κήπος στο Jodhpur και καλύπτει έκταση 82 στρεμμάτων. Έχει ιδρυθεί από τον Maharaja Umed Singh και πήρε το όνομά του. Έχει 5 ξεχωριστές πύλες γύρω από αυτό που αφήνει τους τουρίστες να έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις. Υπάρχουν πράσινοι χλοοτάπητες με πολύχρωμα λουλούδια, μουσείο, βρύσες, βιβλιοθήκη και μικρό ζωολογικό κήπο.

9. Udai Mandir:

udai-mandir_jodhpur-τουριστικά μέρη

Ο ναός είναι όμορφα σκαλισμένος και φημίζεται για τις αρχιτεκτονικές του ανέσεις. Ο κύριος ναός βρίσκεται στο πάνω μέρος της πύλης του ναού και υποστηρίζεται από 102 πυλώνες. Υπάρχουν ζωγραφιές ασιατικών γιόγκα μέσα στο ναό. αυτό είναι ένα από τα πιο αρχαία ναό στο Τζοντπούρ.

10. Zip Γραμμή και εναέρια Πάρκα Περιπέτειας:

ιπτάμενοι-αλεπού-jodhpur_jodhpur-τουριστικά μέρη

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά σημεία στο Jodhpur. Μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο Jodhpur για το hangout και να διασκεδάσουν. Μπορεί κανείς να έρθει με την οικογένειά του και καλά και να περάσει ένας φοβερός χρόνος εδώ. Υπάρχει άφθονο χώρο για δραστηριότητες σε αυτό το μέρος και μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ιδανικό για τους ενήλικες παιδικής καρδιάς και τους εφήβους, φυσικά. Κάποιος δεν μπορεί να βαρεθεί μόνο όταν επισκέπτονται αυτό το μέρος. Κάποιος μπορεί απλά να μαντέψει από το όνομα ότι αυτό το μέρος είναι γεμάτο με τους τόνους της περιπέτειας και η γραμμή φερμουάρ μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα αυτού του τόπου. Αν έρχεστε ποτέ στο Τζοντπούρ, τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το μέρος.

Δείτε περισσότερα: Udaipur Visiting Places

11. Πύργος ρολογιού:

ρολόι-πύργος_jodhpur-τουριστικές θέσεις

Υπάρχουν ίσως όμορφα αξιοθέατα στο Jodhpur και ένας από αυτούς είναι ο διαβόητος πύργος ρολογιού. Ο πύργος ρολογιού είναι ένας από τους πιο ωραίους χώρους σε αυτό το μέρος και οι άνθρωποι από όλη τη χώρα έρχονται να δουν αυτό το μέρος από ενδιαφέρον. Αυτό δεν είναι απλώς ένας συνηθισμένος πύργος ρολογιού. Έχει τεράστια ιστορική σημασία και έρχεται επίσης χρήσιμο, καθώς είναι αρκετά ψηλό και οι άνθρωποι μπορούν να δουν από μια καλή απόσταση. Επομένως χρησιμεύει και ως χρονιστής. Η αρχιτεκτονική αυτού του συγκεκριμένου πύργου είναι εντελώς εντυπωσιακή και μπορεί κανείς εύκολα να ερωτευτεί με την ενεργητική ατμόσφαιρα όλων των ξένων τουριστικών και ινδών επισκεπτών από τα γειτονικά κράτη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δείτε αν επισκέπτεστε το Jodhpur. Ο πύργος ρολογιού βρίσκεται στην περιοχή της αγοράς.

12. Mandore Gardens:

mandore-gardens_jodhpur-τουριστικά μέρη

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που έχουν επισκεφθεί αυτό το μέρος, μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε στο Jodhpur. Περιέχει όμορφα λουλούδια και είναι πραγματικά καλά διατηρημένο και καλά οργανωμένο. Οι τουρίστες θα έχουν μεγάλη διασκέδαση εδώ. Είναι τόσο γοητευτικό που μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στο Jodhpur. Από αυτό το μέρος έρχονται επίσης άτομα από τα γειτονικά κράτη. Υπάρχουν πολλά κοντινά αξιοθέατα και εστιατόρια που περιβάλλουν αυτόν τον κήπο.

13. Σχολή Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς Umaid:

umaid-κληρονομιάς-art-school_jodhpur-τουριστικά μέρη

Εάν είστε λάτρης της τέχνης, τότε αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για σας στο Jodhpur. Δεν μπορεί κανείς απλώς να αντισταθεί στο καταπληκτικό καλλιτεχνικό περιβάλλον αυτού του καταπληκτικού τόπου. Είναι γεμάτο με μικρές γκαλερί τέχνης και είναι πολύ καλά διατηρημένο επίσης. Ο τόπος είναι γεμάτος με όμορφους πίνακες, από τους οποίους δεν μπορείτε να απομακρύνετε τα μάτια σας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που ήταν, αυτό είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε και εκείνοι που πηγαίνουν στο Τζοδπούρ θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθούν αυτό το μέρος.

14. Ναός Sachiya Mata:

sachiya-mata-temple_jodhpur-τουριστικά μέρη

Μεταξύ των πολλών ινδουιστών προσκυνητών στο Τζοδπούρ, αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Με βάση τα σχόλια των επισκεπτών, ο ναός αυτός είναι εξαιρετικά όμορφος. Εξετάζοντας την εικόνα αυτού του ναού μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο όμορφη είναι η αρχιτεκτονική του ναού. Η εικόνα μιλάει για τον εαυτό της και σχεδόν θα πείσει όλους να πάνε και να επισκεφτούν αυτόν τον ναό. Ο ναός αξίζει να επισκεφθείτε και η όμορφη θέα αυτού του ναού στην εικόνα δικαιολογεί αυτή τη δήλωση. Αυτό είναι το καλύτερο τουριστικό θέρετρο jodhpur.

Υπάρχουν μερικά από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στο Τζοδπούρ. Εάν έχετε έρθει ποτέ σε αυτό το μέρος, τότε μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε αυτές τις θέσεις. Κάποιος μπορεί εύκολα να βρει πολλές ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις και εκπληκτικές ευκαιρίες σε αυτό το μέρος.

Πηγή εικόνων: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14.

Leave A Comment

− 5 = 4