13 κορυφαία φεστιβάλ του Δελχί Στυλ στη ζωή

Η πολυπολιτισμική ποικιλομορφία της Ινδίας μπορεί να διαπιστωθεί στους πολλαπλούς ετήσιους θρησκευτικούς εορτασμούς που επηρεάζουν την κοινωνία του Δελχί κάθε χρόνο. Αυτό το άρθρο απαριθμεί τα φεστιβάλ που είναι ειδικά για το Δελχί ΜΟΝΟ και δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στην Ινδία ή στον κόσμο.

Φεστιβάλ του Δελχί:

Εδώ καταχωρήσαμε μερικά φημισμένα φεστιβάλ του Δελχί με εικόνες που σίγουρα σας προσελκύουν.

• Lohri - 13 Ιανουαρίου:

Δελχί-φεστιβάλ

Το Lohri είναι το φεστιβάλ που σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα. Η κορύφωση αυτής της εποχής γιορτάζεται από το Lohri, το οποίο περιλαμβάνει φωτιές, χορούς και τραγούδια.

• Kite Flying Festival - Ιαν:

Χαρταετός Flying Festival Jan

Αυτό το φεστιβάλ πραγματοποιείται την ίδια μέρα με τον Makar Sankranti. Γιορτάζεται πάνω από το παζάρι Palika, στους πράσινους χλοοτάπητες, ακόμα και στο Connaught Place. Αυτό το φεστιβάλ προσελκύει ένα διεθνές ακροατήριο.

Δείτε περισσότερα: Διάσημο Φεστιβάλ της Άντρα Πραντές

• Βασιλικό Παντσάμι - 2 Φεβρουαρίου:

13 κορυφαία φεστιβάλ του Δελχί Στυλ στη ζωή

Αυτό είναι ένα ινδουιστικό φεστιβάλ που καλωσορίζει και γιορτάζει την άνοιξη μετά από τους σκληρούς ψύχους και δαγκώματα του χειμώνα τους μήνες Ιαν και Φεβ. Αυτή είναι η μόνη στιγμή που οι κήποι Mughal πίσω από Rashtrapati Bhavan επιτρέπουν στους δημόσιους επισκέπτες για ένα μήνα.

• Φεστιβάλ Thyagaraja - Φεβ:

Thyagaraja Festival Feb

Αυτό το φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδηλώσεις νότιας ινδικής μουσικής και χορού. Γιορτάζεται απέναντι από το πανεπιστήμιο Jawaharlal Nehru το οποίο βρίσκεται στον ναό Vaikunthnath.

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ Pondicherry

• Μαχά Σιβράτρι - Μάρτιος:

13 κορυφαία φεστιβάλ του Δελχί Στυλ στη ζωή

Αυτό το φεστιβάλ χρησιμοποιείται για να γιορτάσει το "Tandava Nritya" του Λόρδου Shiva. Διαρκεί τον μήνα Φάλγκουνα, τη νύχτα της Αμαβάσιας. Το «Tandava Nritya» είναι ο κοσμικός χορός του Shiva που γιορτάζεται όλη τη νύχτα μέσα από προσευχές και νηστείες που κρατούν οι γυναίκες.

• Επέτειος του Amir Khusrau - Απρίλιος:

Amir Khusraus Anniversary April

Αυτό το φεστιβάλ ή η επέτειος γιορτάζεται μέσα από μια έκθεση που πραγματοποιείται στο Nizamuddin που συνοδεύεται από qawwali μουσική και μουσική Sufi. Το Εθνικό Φεστιβάλ Δράματος πραγματοποιείται επίσης στο Rabindra Bhawan αυτή τη στιγμή.

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ Lakshadweep

• Baisakhi -13η Απριλίου:

13 κορυφαία φεστιβάλ του Δελχί Στυλ στη ζωή

Αυτό το φεστιβάλ σηματοδοτεί το ινδουιστικό νέο έτος. Είναι η αρχή της εποχής της συγκομιδής και γιορτάζεται στην κορυφή του καλοκαιριού.

• Βούδα Jayanti -May:

Βούδας Jayanti May

Αυτό το φεστιβάλ σηματοδοτεί τη γέννηση του Λόρδου Βούδα. Γιορτάζεται την πρώτη πανσέληνο του Μαΐου. Υπάρχουν συναντήσεις προσευχής που πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη όπως ο Βούδας Βιχάρ, ο περιφερειακός δρόμος και ο Μαντρίρ Μάργκ. Αυτό το φεστιβάλ όχι μόνο γιορτάζει τη γέννηση του Λόρδου Βούδα, αλλά και την επίτευξη του διαφωτισμού και της νιρβάνας.

• Mahavir Jayanti -May:

Μαχαβιρ Jayanti May

Αυτό το φεστιβάλ σηματοδοτεί τη γέννηση του Λόρδου Mahavira. Υπάρχουν συναντήσεις προσευχής σε διάφορα μέρη και είναι ένα φεστιβάλ Jaina.

• Διεθνές Φεστιβάλ Μάνγκο - Ιούλιο:

Διεθνές Mango Festival July

Αυτό το φεστιβάλ περιλαμβάνει την προβολή περισσότερων από πεντακόσιες διαφορετικές ποικιλίες μητρικών μανγών. Εμφανίζονται στο Talkatora Stadium. Αυτό προσελκύει διεθνείς και εθνικούς τουρίστες που επιτρέπεται να δοκιμάσουν τα μάνγκο και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

• Phoolkwalon-ki-Sair-Οκτώβριος:

Phoolkwalon ki Sair October

Αυτό το φεστιβάλ είναι παρόμοιο με το Mehrauli. Αυτή η πομπή πωλητών λουλουδιών ξεκίνησε τον 16ο αιώνα. Διεξάγεται στις αρχές Οκτωβρίου. Οι άνθρωποι φέρουν διακοσμημένους ανεμιστήρες λουλουδιών στην πομπή που είχε ευλογήσει στο ιερό Khwaja Utb-ud-din Bakhtyar Kaki, ένας άγιος του Sufi του 13ου αιώνα και ο ναός Jogmaya hindu στο Mehrauli. Η πομπή τελειώνει στο Jahaz Mahal, με επίσημη τελετή.

• Φεστιβάλ Qutub-Οκτώβριος:

Qutub Festival October

Αυτό το φεστιβάλ είναι ο εορτασμός του Qutub Minar, που χαρακτηρίζεται από χορό και τραγούδι για τους λόγους αυτού του ιστορικού μνημείου του 12ου αιώνα. Οργανώνεται από τον Τουρισμό του Δελχί κάθε χρόνο για τους τουρίστες.

• Guru Purab - Νοέμβριος έως Δεκέμβριος:

13 κορυφαία φεστιβάλ του Δελχί Στυλ στη ζωή

Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζει τη γέννηση του Guru Nanak, του πρώτου από τους δέκα γκουρού που έχουν οι Sikhs. Γιορτάζεται στο Gurudwaras από όπου οι Nagar Kirtans βγαίνουν στους δρόμους. Οι Granthees διάβασαν αποσπάσματα από το ιερό βιβλίο των Sikhs, τον Guru Granth Sahib.

Συνιστάται να περάσετε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε αυτά τα φεστιβάλ, καθώς θα σας φέρουν σε επαφή με το πνεύμα του Δελχί. Με μια σειρά από παραδοσιακές τελετές, χορούς, κοστούμια και χαρούμενα, είστε υποχρεωμένοι να απολαύσετε κάθε φεστιβάλ Δελχί ρίχνει το δρόμο σας.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13.

Leave A Comment

+ 17 = 22