10 εκπληκτικές τουριστικές περιοχές του Κατμαντού για επίσκεψη | Στυλ στη ζωή

Το Κατμαντού είναι η πρωτεύουσα του Νεπάλ, η πόλη είναι 1336 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε μια κοιλάδα και καλύπτει μια έκταση περίπου 218 τετραγωνικών μιλίων. Στα περίχωρα έχει πράσινα βουνά με κορυφές που καλύπτονται με χιόνι. Η κοιλάδα χωρίζεται σε τρεις συνοικίες και διατηρούν 7 τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως δήλωσε η UNESCO. Εδώ έχουμε μερικά φημισμένα μέρη για να επισκεφτούμε το Κατμαντού με εικόνες.

Kathmandu Tourist Places:

Πλατεία Durbar:

durbar-square_kathmandu-τουριστικά μέρη

Η πλατεία Durbar στο Κατμαντού είναι η έδρα του βασιλείου, καθώς οι βασιλιάδες του Νεπάλ στέφτηκαν εδώ. Ο τόπος συνοδεύεται από παλιούς ναούς που υπογραμμίζουν την πολιτιστική και θρησκευτική ζωή των κατοίκων. Είναι ένας από τους χώρους της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ορισμένα σημεία τουριστών είναι ο ναός Taleju, ο Gaddi Baithak, το άγαλμα του εμπορικού κέντρου Pratap Mall, το Big Drum, το Kasthmandap, ο ναός Jagannath κ.λπ..

Singha Durbar:

singha-durbar_kathmandu-τουριστικά μέρη

Το Singha Durbar είναι ένα μεγάλο παλάτι, χτισμένο είναι ένα νεοκλασικό στυλ το 19ο αιώνα. Ήταν μια ιδιωτική κατοικία των Πρωθυπουργών της Ράνα το 1904 και ήταν το πιο πολυτελές ανάκτορο στην Ασία μέχρι το 1973, όταν μεταφέρθηκε ως Γραμματεία της κυβέρνησης του Νεπάλ της Αυτού Μεγαλειότητας.

Δείτε περισσότερα: Τουριστικά μέρη στο Mangalore

Ναός Pashupatinath:

pashupatinath-temple_kathmandu-τουριστικά μέρη

Ο ναός Pashupatinath είναι ο ιερός τόπος που αφιερώνεται στον Λόρδο Shiva. Έχει μια κλιμακωτή χρυσή στέγη και μια ασημένια πόρτα που το καθιστά ένα από τα ιερά ιερά για τους Ινδουιστές. Μόνο οι Ινδουιστές επιτρέπονται στο εσωτερικό του ναού, οι άλλοι επισκέπτες μπορούν να δουν τις εγκαταστάσεις του ναού από την ανατολική όχθη του ποταμού Bagmati. Αυτό επίσης παρατίθεται στην UNESCO ως τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Swayambhunath Stupa:

swayambhunath-stupa_kathmandu-τουριστικές θέσεις

Το Swayambhunath Stupa είναι μία από τις πιο διάσημες βουδιστικές μονές στο Νεπάλ. Είναι γνωστό ότι είναι 2000 ετών και έχει τέσσερις πλευρές ζωγραφισμένες με μάτια που βλέπουν τον Λόρδο Βούδα. Παρέχει εξαιρετική θέα καθώς βρίσκεται σε ένα λόφο που βρίσκεται περίπου 77 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι η παλαιότερη κοιλιά και καταμετράται από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Δείτε περισσότερα: Pondicherry Τουριστικά μέρη

Πλατεία Patan Durbar:

patan-durbar-square_kathmandu-τουριστικά μέρη

Η πλατεία Patan Durbar βρίσκεται στη μέση της πόλης και προσελκύει πολλούς τουρίστες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Ο τόπος είναι γεμάτος ναούς, ιερά και παλάτια από την αρχαιότητα και έχει χαρακτηριστεί για τις αρχιτεκτονικές του ανέσεις. Το durbar αποτελείται από τρία κύρια chowks, τα Mul Chowk, Sundari Chowl και Kesar Narayan Chowk. Είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο της UNESCO για το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ναός Κρίσνα:

kishna-temple_kathmandu-τουριστικά μέρη

Ο ναός του Κρίσνα κατέχει μια διοικητική θέση του Λόρδου Krishna στο συγκρότημα παλατιών του Patan. Είναι γνωστό ότι είναι το πρώτο δείγμα στυλ αρχιτεκτονικής Shikhara στο Νεπάλ. Είναι ο μόνος ναός με 21 σπίτια και είναι από πέτρα.

Δείτε περισσότερα: Μέρη για επίσκεψη στο Κασμίρ

Η Χρυσή Πύλη:

το χρυσό-gate_kathmandu-τουριστικά μέρη

Η Χρυσή Πύλη είναι η είσοδος στην κύρια αυλή του Παλατιού, η οποία είναι γνωστή ότι διαθέτει 55 παράθυρα. Κατασκευάστηκε από έναν βασιλιά της Μάλλας και η πύλη είναι η πιο όμορφη και πλούσια σκαλισμένη αρχιτεκτονική και είναι μια μοναδική τοποθεσία σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πύλη έχει διακοσμηθεί από θεότητες και τέρατα. Είναι ένας από τους διάσημους τουριστικούς προορισμούς στο Κατμαντού.

Gokarna Safari Park:

gokarna-safari-park_kathmandu-τουριστικά μέρη

Το Gokarna Safari Park είναι ένα ιερό βασιλικό παιχνίδι το οποίο θα ενδιαφέρει όλους τους λάτρεις των ζώων. Κατοικεί πολλά άγρια ​​ζώα, μεταξύ των οποίων το διάστικτο ελάφι είναι ένα από τα πιο διάσημα. Το ιερό μπορεί να δει ιππασία στο πίσω μέρος των ελεφάντων.

Εθνικό μουσείο:

εθνικά-μουσειακά-κατμαντού-τουριστικά μέρη

Το Εθνικό Μουσείο διαθέτει μια τεράστια συλλογή όπλων, αντικειμένων από την αρχαία μέχρι το σύγχρονο Νεπάλ. Οι αρχαιολογικές αναπαραστάσεις της ιστορίας είναι αξιέπαινες. Το μουσείο είναι κλειστό για τους τουρίστες μόνο την Τρίτη. αυτό είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα του Κατμαντού που πρέπει να επισκεφτείτε.

Chabahil:

chabahil_kathmandu-τουριστικά μέρη

Το Chabahil είναι μια στούπα η οποία είναι αρχαιολογικά γνωστό ότι χτίστηκε από τον Charumati, κόρη του ινδικού αυτοκράτορα Ashoka κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. Η κοιλιά έχει αρχαία αγάλματα στο περιβάλλον.

Ελπίζω να σας αρέσουν αυτά τα τουριστικά μέρη στο Κατμαντού, ώστε ποτέ να χάσετε αυτά τα καταπληκτικά μέρη. Αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Leave A Comment

25 + = 28