10 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να τρώτε καβούρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η διάρκεια των εννέα μηνών εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τρώτε μόνο το σωστό είδος τροφίμων για να παραμείνετε υγιείς. Θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τι να φάτε και τι όχι. Εδώ είναι μια λίστα με τα οφέλη της κατανάλωσης καβούρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και επίσης γιατί πρέπει να ελέγξετε το ποσό της.

Κάβουρας During Pregnancy

10 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να τρώτε καβούρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Τα καβούρια βοηθούν στην πρόληψη της αναιμίας:

Τα καβούρια έχουν υψηλή θρεπτική αξία και έτσι έχουν βέλτιστη ποσότητα βιταμίνης Β12. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας μεταξύ των εγκύων γυναικών. Έτσι, τρώγοντας καβούρια ενώ είστε έγκυος είναι ευεργετικός καθώς διεγείρει τα ερυθρά αιμοσφαίρια στο σώμα σας.

Καβούρια Περιέχουν Φολάτη:

Μαζί με την πρόσληψη λαχανικών και φρούτων, είναι επίσης πολύ σημαντικό να προσθέσετε ένα φυλλικό οξύ στη διατροφή σας. Το είδος των οφελών για την υγεία που προσφέρουν τα φυλλίδια είναι τα καλύτερα για μια έγκυο γυναίκα. Η πρόσληψη φυλλικού οξέος βοηθά στην πρόληψη οποιωνδήποτε ελαττωμάτων στον νευρικό σωλήνα. Το φυλλικό οξύ περιέχει βιταμίνη Β9 και έτσι μπορεί να σας κάνει να αναρωτιέστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα καβούρια βοηθούν στη μείωση της καρδιακής νόσου Σχετικοί κίνδυνοι:

Τα καβούρια είναι επίσης μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα οξέα είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του εμβρυϊκού νεύρου. Είναι επίσης σημαντικό κατά τη στιγμή της γέννησης. Βοηθά στη μείωση των λιπών στο αίμα και επίσης μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι επίσης επωφελείς για την πρόληψη κάθε κινδύνου που συνδέεται με το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Καβούρια Περιέχουν Μαγνήσιο:

Τα καβούρια είναι γεμάτα από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ένα από αυτά είναι το μαγνήσιο. Για όσους από εσάς σκέφτεστε να φάω καβούρια όταν είστε έγκυος, η απάντησή σας είναι μια οριστική ναι. Αυτό είναι ένα τέτοιο ορυκτό που ο οργανισμός δεν μπορεί να παρασκευάσει και έτσι πρέπει να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σε αφθονία. Επιτρέπει την κανονική λειτουργία των νεύρων και των μυών στο σώμα.

Βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης:

Η παρουσία μαγνησίου στα καβούρια βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης. Μια έγκυος συνήθως τείνει να έχει υψηλό επίπεδο έντασης και άγχους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ως εκ τούτου, είναι ουσιαστικά σημαντικό να καταπολεμήσετε την υπέρταση για εσάς και την υγεία του μωρού σας. Είναι πολύ απαραίτητο να είστε χωρίς άγχος και τον έλεγχο της έντασης και των καβουριών σας επιτρέπουν να παραμείνετε ένα.

Διευκολύνει την ανάπτυξη του μωρού:

Υπάρχει μια καλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και πρωτεΐνη στα καβούρια. Αυτό προκαλεί τη γενική ανάπτυξη και ανάπτυξη του μωρού. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ανοσοποιητικού συστήματος της εγκύου μητέρας. Έτσι, η πρόσληψη καβουριού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ ευεργετική για την αναμενόμενη μητέρα.

Πλούσιο σε σίδερο Περιεχόμενο:

Τα καβούρια είναι πολύ πλούσια σε περιεκτικότητα σε σίδηρο και ως εκ τούτου αποτελούν μια καλή πηγή παροχής σιδήρου για αναμένοντες μητέρες. Αυξάνει την ποσότητα αιμοσφαιρίνης στο σώμα. Εξασφαλίζει επίσης την ασυλία των εγκύων γυναικών. Η αύξηση της αποτελεσματικότητας της ανοσίας επιτρέπει την υγιή γέννηση του παιδιού. Έτσι θα πρέπει να συμπεριλάβετε καβούρια στη διατροφή σας ενώ είστε έγκυος.

Παρέχει ασβέστιο:

Τα καβούρια έχουν επίσης καλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Το ασβέστιο βοηθά στην ενίσχυση των οστών στο σώμα. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη των οστών του μωρού. Είναι επίσης επωφελής για την ανάπτυξη των δοντιών, των μυών, των νεύρων και των αυτιών. Εξασφαλίζει επίσης καλής ποιότητας μητρικό γάλα κατά τη διάρκεια της περιόδου γαλουχίας.

Καταπολεμά την κατάθλιψη:

Τα καβούρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης σε μια έγκυο γυναίκα. Έτσι, δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτιέστε ότι οι έγκυες γυναίκες τρώνε καβούρια ή όχι, όπως μπορείτε σίγουρα. Αν αισθάνεστε κατάθλιψη λόγω υπερβολικού επιπέδου στρες και έντασης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η πρόσληψη καβουριών μπορεί να σας ωφελήσει.

Καλή διατροφική αξία:

Τα καβούρια, όπως θα γνωρίζατε ήδη, έχουν πολύ καλή διατροφική αξία. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, ασβέστιο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, σίδηρο και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ευημερία της αναμενόμενης μητέρας και του μωρού της. Έτσι είναι απολύτως ασφαλές να καταναλώνετε καβούρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δείτε περισσότερα: είναι ασφαλές στη δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

5 πράγματα που πρέπει να θυμάστε ενώ καταναλώνετε καβούρια:

Αποφύγετε το ακατέργαστο / κάτω μαγειρεμένο κρέας καβουριών:

Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε την εμφάνιση ακατέργαστου ή μαγειρεμένου κρέατος καβουριού. Η ακατέργαστη πρόσληψη κρέατος καβουριού είναι πιο πιθανό να έχει βακτήρια ή παράσιτα σε αυτό. Η κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές ασθένειες οι οποίες είναι τρόφιμα όπως η λιστερίωση, η τοξοπλάσμωση και η σαλμονέλα. Η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή και γενετικές ανωμαλίες.

Να είστε πολύ πικοι:

Είναι πολύ σημαντικό να είστε πολύ επιλεκτικοί και choosy ενώ αγοράζετε θαλασσινά και καβούρια είναι ένα από αυτά. Θα πρέπει να αγοράσετε μόνο τα καβούρια που είναι πολύ καλής ποιότητας και δεν είναι ξεχασμένα. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε φρέσκα, τα οποία έχουν παραληφθεί πρόσφατα από τη θάλασσα. Έτσι θα πρέπει να επιλέγετε μόνο υψηλής ποιότητας φρέσκα.

Προετοιμασία καλά:

Μαζί με την ποιότητα, είναι επίσης πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε καλά. Δεν πρέπει να καταναλώνετε κάτω από τα μαγειρεμένα καβούρια, καθώς μπορεί να έχουν βακτήρια. Συνιστάται να καταναλώνετε θαλασσινά όταν είναι φρέσκα και ζεστό. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να έχετε καταψυγμένα καβούρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείτε επίσης να βάζετε σε θρεπτικά λαχανικά μαζί με καβούρια για να αυξήσετε τη θρεπτική αξία του τροφίμου.

Δείτε περισσότερα: γαρίδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Χειριστείτε τα καβούρια με έναν υγιεινό τρόπο:

Πρέπει να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις ενώ παράγετε καβούρια. Όλα τα σκεύη και τα μαχαιροπίρουνα πρέπει να πλυθούν σωστά πριν και μετά την προετοιμασία των καβουριών. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε χωριστές σανίδες κοπής και μαχαίρια κατά το χειρισμό ωμών θαλασσινών. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την αποθήκευση θαλασσινών καθώς θα πρέπει να αποθηκεύονται σε κατάλληλες συνθήκες.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό εάν θα σας κοστίσει τα θαλασσινά:

Είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό πριν καταναλώσετε οποιοδήποτε είδος θαλασσινών και καβούρια είναι ένα από αυτά. Οπωσδήποτε δεν ταιριάζει σε όλους και μπορεί να προκαλέσει διάφορες αλλεργίες στο σώμα και άλλες ασθένειες. Συνεπώς, συνιστάται να επισκεφθείτε τον γιατρό πριν καταναλώσετε καβούρια.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε πλήρως τα οφέλη της κατανάλωσης καβουριών κατά την εγκυμοσύνη, μπορείτε να σχεδιάσετε τη διατροφή σας ανάλογα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να έχουμε λίγα πράγματα στο μυαλό που έχουν ήδη αναφερθεί. Τρώτε υγιεινά τρόφιμα για να διατηρήσετε εσάς και το μωρό σας υγιές.

Leave A Comment

95 − 88 =