Πραγματικά πρέπει να ενυδατώσετε;

Έχω καταφύγει'χρησιμοποιείτε τακτικά ενυδατική κρέμα σε πιθανώς ένα χρόνο και δεν μπορώ'δεν το λείπεις. 

εγώ δεν'Τον το παρακαλώ, σκεφτείτε. αυτό ακριβώς συνέβη. 

Πρώτα απ 'όλα, γιατί'είναι τόσο δύσκολο να βρει κανείς ένα καλό. Σχεδόν κάθε νέα ενυδατική κρέμα που διασχίζει το γραφείο μου περιέχει έναν συνδυασμό νερού, σιλικόνης, αλκοόλ, συντηρητικών, ορυκτελαίου και / ή ασταθών πολυακόρεστων ελαίων. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτά τα είδη προϊόντων είναι μια "γρήγορη λύση" που δίνουν προσωρινά την ψευδαίσθηση της ομαλότερης επιδερμίδας, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να βελτιώσουν την κατάστασή της βαθιά κάτω.

Ευτυχώς, μου αρέσουν οι οροί. Το Consonant HydrExtreme αποτελεί καθημερινό βασικό στοιχείο για χρόνια, και πρόσφατα εγώ'είχα σοβαρά την καθημερινή απολέπιση. Ο τελευταίος βελτίωσε το δέρμα μου στο σημείο όπου άρχισε να είναι εκπληκτικά φυσιολογικό, όχι ξηρό, ούτε λιπαρό, ούτε ευαίσθητο, με μόνο περιστασιακά ξεμπλοκάρισμα. Υποθέτω ότι αυτό με έκανε lazier, γιατί άρχισα να κοιμάμαι με τον ορό JUST, και βασιζόμενος στον ορό συν ένα καθαρό φυσικό θεμέλιο (συνήθως το RMS Beauty "Un" Cover-Up) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αντίθεση με όλους τους κανόνες περί περιποίησης της επιδερμίδας, δεν συνέβη τίποτα κακό. Στην πραγματικότητα, το αντίθετο "Ι'm ΠΟΛΥ πιο ευτυχισμένη με το δέρμα μου σε αυτή την απλή ρουτίνα από ό, τι στα προηγούμενα χρόνια, όταν έψαχνα πάντα τις κρέμες για να λύσω τα προβλήματά μου.

Αλλά πώς μπορεί αυτό να είναι, όταν το πιο πολυσυζητημένο κομμάτι της συμβουλής για την φροντίδα της επιδερμίδας είναι ότι ο καθένας πρέπει να ενυδατώνει. 

Είναι ενυδατική ... υπερτιμημένη?

Εγώ'm αρχίζουν να σκέφτονται έτσι, ναι! Και υπάρχουν δερματολόγοι που συμφωνούν. Έκανα κάποια σκάψιμο και ήταν πραγματικά σοκαρισμένος σε όλα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ενυδατική κρέμα για το δέρμα σας. Εδώ'γιατί μπορεί να θέλετε να το ξανασκεφτείτε: 

1. Ενυδατική κρέμα μπορεί να επιβραδύνει τη φυσική διαδικασία απολέπισης.

Το δέρμα μας ξεφλουδίζει φυσικά σε μηνιαία βάση. Νέα κύτταρα του δέρματος μεταναστεύουν από το κάτω μέρος της επιδερμίδας μέχρι την επιφάνεια των προσώπων μας, όπου πεθαίνουν και ξεφλουδίζουν για να αποκαλύψουν την επόμενη στρώση φρέσκων κυττάρων κάτω από. 

Το Moisturizer παρεμβαίνει σε αυτόν τον φυσικό κύκλο κρατώντας τα παλιά, νεκρά κύτταρα κολλημένα στο δέρμα αντί να τα αφήνουν να ρίξουν φυσικά. (Ick!) 

Αυτό όχι μόνο δημιουργεί μια θαμπό εμφάνιση και ξηρή υφή, αλλά επιβραδύνει επίσης ολόκληρη τη διαδικασία αναγέννησης κυττάρων. Σύμφωνα με τον δερματολόγο Zein Obagi στο βιβλίο του, The Art of Skin Health, η συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην κορυφή σηματοδοτεί την επιδερμίδα να επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο δημιουργεί νέα κύτταρα ακριβώς απεναντι απο σε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε. 

2. Ενυδατική κρέμα μπορεί να εμποδίσει το δέρμα σας να ενυδατωθεί. 

Μόνο το 15% του πληθυσμού έχει γενετικά ξηρό δέρμα που απαιτεί ενυδατική κρέμα, λέει ο δερματολόγος Rachael Eckel. Νομίζει ότι οι υπόλοιποι από εμάς έχουν πιθανώς μια "επίκτητη ξηρότητα" που επιφέρουμε στον εαυτό μας με υπερβολικά ενυδατική κρέμα.

Αυτό το δέρμα μας θα είναι εγγενώς κατασκευασμένο για να κρατήσει τον εαυτό του ενυδατωμένο, χωρίς εξωτερική βοήθεια, έχει νόημα. Αλλά όταν συνηθίζει σε εφαρμογές ενυδάτωσης δύο φορές την ημέρα, γίνεται τεμπέλης και σταματά να ρυθμίζει τη δική της υγρασία από μέσα.

Τα κύτταρα του δέρματος στην επιδερμίδα που λαμβάνουν τακτικές δόσεις ενυδάτωσης στέλνουν ένα μήνυμα σε αυτούς κάτω από ότι ναι, έχουν αρκετό νερό, ευχαριστώ πολύ. Ως αποτέλεσμα, τα κύτταρα στο χόριο παγώνουν. Και το δέρμα γίνεται ξηρότερο και λιγότερο ελαστικό "noes"!

3. Ενυδατική κρέμα μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο.

Φαίνεται σαν εσένα όχι'θέλετε να κρατήσετε ευαίσθητο δέρμα ευαίσθητο. Λοιπόν ... ίσως όχι.

Όταν εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα, αλλάζει το δέρμα'φυσική ισορροπία πρωτεϊνών, νερού και λιπιδίων. Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τη λειτουργία φραγής, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά και τα βακτήρια και τα ερεθιστικά. Αυτή η μελέτη, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι η χρήση μακροχρόνιας ενυδατικής κρέμας με ορισμένα συστατικά αύξησε την απώλεια νερού από την επιδερμίδα.

Το'Είναι βέβαιο ότι ένα παραμορφωμένο φράγμα του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και ευαισθησία. Έτσι, μπορείτε να δείτε πόσο εύκολα θα μπορούσε να δημιουργηθεί εξάρτηση όταν προσπαθείτε να "διορθώσετε" αυτές τις συνθήκες με περισσότερη ενυδατική κρέμα.

4. Η υγρασία μπορεί να φράξει τους πόρους σας.

Εγώ'm όχι μόνο μιλάμε για τους φραγμένους πόρους που οδηγούν στην ακμή, αν και οι ενυδατικές κρέμες που είναι πολύ βαριές μπορεί σίγουρα να είναι ένας παράγοντας.

Αλλά ακόμα κι αν δεν είστε'μην πάρετε ακμή, οι ενυδατικές κρέμες μπορεί να φράξουν τους πόρους σας και να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα σας. Οι σιλικόνες είναι ο κύριος ένοχος και μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα προϊόντα αυτές τις μέρες επειδή λειτουργούν ως φθηνά "πληρωτικά" και προσφέρουν ένα άμεσο (αλλά προσωρινό) οφέλη εξομάλυνσης του δέρματος. 

Καθώς καθίστανται στην επιφάνεια του δέρματος, η ανησυχία για τις σιλικόνες δεν είναι απορρόφηση. μάλλον, αυτό'το γεγονός ότι σχηματίζουν μια σφραγίδα στο δέρμα'που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και μπορεί εύκολα να παγιδεύει λάδι, βρωμιά και νεκρά κύτταρα του δέρματος μέσα στους πόρους σας. 

Αυτά τα συντρίμμια δεν μπορούν μόνο να προκαλέσουν ακμή, αλλά και να δημιουργήσουν πόρους μεγαλύτερους, μια κατάσταση που συχνά συνδέεται με τη γήρανση. Ακόμη πιο ανησυχητικό, τα τσόκαρα μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρη την διαδικασία αναγέννησης κυττάρων που ανέφερα, ενδεχομένως να οδηγήσει σε αφυδάτωση, θαμπάδα και πρόωρη γήρανση.

Πώς να ξεφορτωθείτε τον εαυτό σας εκτός ενυδάτωσης

Ισως εσύ'θα εξετάσει ένα πείραμα για να δούμε αν μπορείτε επίσης να ζήσετε χωρίς ενυδατική κρέμα! 

Τώρα που ο καιρός's θέρμανση, αυτό'είναι ο ιδανικός χρόνος για να το δοκιμάσετε, επειδή το δέρμα σας πρέπει να παράγει περισσότερα από τα δικά του φυσικά έλαια.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διευκολυνθεί η μετάβαση:

Μεταβείτε στον ορό

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό χωρίς θειικό άλας

Εντατικοποιήστε την Απολέπιση

Υφηγητής't Ξεχάστε το SPF

Περιμένετε μια περίοδο μετάβασης

συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε ότι εσείς'όπως το ενδιέφερε αυτό το πράγμα χωρίς ενυδάτωση όπως εγώ!

Για να είμαι σαφής, δεν μπορώ'δεν σκέφτομαι ενυδατική κρέμα πάντα κακό. Το 15 τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν γενετικές συνθήκες ξηρού δέρματος θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουν, για παράδειγμα. Και αυτό'είναι απαραίτητα για τους χρόνους που το δέρμα έχει υποστεί βλάβη από ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ο άνεμος και το κρύο.

Σε διαφορετική περίπτωση? Μάλλον δεν είμαστε'Δεν το χρειαζόμαστε τόσο συχνά όσο νομίζουμε ότι κάνουμε. (Ή τόσο συχνά όσο οι εταιρείες ομορφιάς υπονοούν.) Να μην είναι κυνικός, αλλά πολλά "συμβουλές" για την περιποίηση της επιδερμίδας είναι πραγματικά να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αγοράζουν περισσότερα προϊόντα. Ωστόσο, πρέπει να αναρωτηθούμε αν ορισμένα από αυτά τα λεγόμενα δερματικά προβλήματα δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας τα εν λόγω προϊόντα στην πρώτη θέση...

Προσωπικά, αμφιβάλλω'θα επιστρέψω στη χρήση ενυδατικής κρέμας σε τακτική βάση και πάλι & don;'t ανάγκη, επειδή υπάρχουν οροί! Και οξέα, και απαλά καθαριστικά! Αυτά είναι τα πράγματα που έχουν αλλάξει πραγματικά την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου για το καλύτερο πρόσφατα ... Θα ήθελα πολύ να μάθω αν αυτό λειτουργεί για εσάς!

Χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα?
Θα προσπαθείτε ποτέ να πάτε χωρίς αυτό?

Leave A Comment

− 1 = 1