7 λόγοι για να αποφύγετε τις σιλικόνες στο δέρμα σας

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, ένα από τα συστατικά που συνιστώ να αποφύγω είναι η σιλικόνη.

Ή σιλικόνες, Θα πρέπει να πω γιατί αυτά τα ολισθηρά πολυμερή πηγαίνουν κάτω από δεκάδες διαφορετικά ονόματα, με νέες ενώσεις που αναπτύσσονται συνεχώς. 

Αυτό τους καθιστά δύσκολο να εντοπιστούν και ακόμη πιο δύσκολο να αποφευχθούν, όπως've γίνει η νέα φυσιολογική σύνθεση ομορφιάς, από το μακιγιάζ μέχρι την περιποίηση του δέρματος μέχρι την περιποίηση των μαλλιών.

Τώρα, δεν μπορώ'Μην σκέφτεστε τα σιλικονούχα μάτια, τα μασκάρα ή ακόμα και τα χείλη χρώματα είναι μια μεγάλη υπόθεση. 

Αλλά η εξάπλωση σιλικόνης πάνω στο υπόλοιπο πρόσωπο μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα για μια μεγάλη χροιά. Ακόμη και τα προϊόντα με βάση τη σιλικόνη μπορούν να είναι κακά νέα για το δέρμα σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε:

Γιατί οι εταιρείες ομορφιάς χρησιμοποιούν σιλικόνες

Εδώ'γιατί οι σιλικόνες έχουν γίνει τόσο πανταχού παρόν σε προϊόντα ομορφιάς:

Αυτοί're safe (είδος). Οι σιλικόνες γενικά θεωρούνται χαμηλός κίνδυνος για τον άνθρωπο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Health Canada, ορισμένοι τύποι σιλικόνων (σιλοξάνες) μπορεί να είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και τη βιολογική ποικιλομορφία του. 

Αυτοί'εκ νέου εξομάλυνση. Οι σιλικόνες δίνουν στα προϊόντα μια μεταξένια, επεκτάσιμη, πολυτελή υφή. Συμπληρώνουν ρωγμές για να κάνουν το δέρμα να φαίνεται και να αισθάνεται πιο ομαλό, πράγμα που σας κάνει να νομίζετε ότι το προϊόν «λειτουργεί», παρόλο που'μόνο ένα προσωρινό, επιφανειακό αποτέλεσμα.

Αυτοί'ανθεκτικό στο νερό. Οι υδρόφοβες σιλικόνες σχηματίζουν μια σφραγίδα πάνω στο δέρμα, η οποία επιτρέπει στις εταιρείες να διεκδικούν μακροχρόνια (24- έως 48-ωρών) οφέλη "ενυδάτωσης". Η ίδια οικογένεια συστατικών είναι πίσω από τα αντηλιακά ανθεκτικά στο ιδρώτα και οι περισσότεροι ψεκασμοί ρύθμισης μακιγιάζ.

Αυτοί'είναι φθηνό. Αφήνω's πραγματικό. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι σιλικόνες είναι παντού! Οι εταιρείες ομορφιάς ενδιαφέρονται περισσότερο για την κατώτατη γραμμή από ό, τι πραγματικά βοηθούν το δέρμα σας. Αυτοί'd χρησιμοποιούν μάλλον φθηνά, ανθρωπογενή πλαστικά ως υλικά πληρώσεως παρά να διατυπώνουν με ακριβότερες πρώτες ύλες που μπορεί να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής. Αλλά don't υποθέτω ότι αυτό σημαίνει μόνο μάρκες φαρμακείο χρήση σιλικόνες "αυτοί'να βρεθούν ακόμα και στις πιο φτηνές γραμμές, κάτι που είναι ιδιαίτερα εξωφρενικό.

Λόγοι για να αποφύγετε τις σιλικόνες

Εξαφάνισα σιλικόνες από τη ρουτίνα μου πριν από μερικά χρόνια και το δέρμα μου έχει βελτιωθεί τόσο πολύ! Εδώ'γιατί μπορεί να θέλετε να κάνετε το ίδιο:

1. Σιλικόνες παγιδεύουν τα συντρίμμια στους πόρους σας.

Όπως το πλαστικό περιτύλιγμα, οι σιλικόνες αποτελούν ένα φράγμα πάνω από το δέρμα σας. Αυτό το φράγμα μπορεί να κλειδώσει στην υγρασία, ναι, αλλά μπορεί επίσης να παγιδεύει μαζί τους βρωμιά, ιδρώτα, βακτήρια, σμήγμα, νεκρά κύτταρα του δέρματος και άλλα συντρίμμια!

2. Οι σιλικόνες μπορούν να προκαλέσουν ακμή και συμφόρηση.

Η παρατεταμένη έκθεση στο πετρέλαιο, το νεκρό δέρμα και τα βακτηρίδια κάτω από την ημι-αποφρακτική σφράγιση των σιλικόνων μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες απώλειες. Εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή, θεωρώ σιλικόνες μεταξύ των σημαντικότερων συστατικών για να αποφύγετε ίσως ακόμη και το πιο σημαντικό. Οι σιλικόνες μπορούν επίσης να είναι ένοχοι σε υπογλυκαιμικά στρώματα (π.χ. συμφόρηση), ακόμη κι αν δεν'να αναπτύξει ακμή πλήρους εμφύσησης.

3. Οι σιλικόνες μπορούν να κάνουν το δέρμα σας θαμπό και αφυδατωμένο.

Οι σιλικόνες θα μπορούσαν επίσης να φράξουν τους πόρους σας, αλλά να εκδηλώνονται ως ξηρότητα και σαθρότητα αντί για ακμή. Όχι μόνο οι σιλικόνες εμποδίζουν την πρόσθετη υγρασία από το να εισχωρήσουν, αλλά τα επιρρεπή υλικά μπορούν να αφυδαίνουν τους πόρους σας και να ρίξουν το δέρμα σας'οι φυσικές ρυθμιστικές διαδικασίες της εκτός ισολογισμού. Το αποτέλεσμα? Το δέρμα σας γίνεται λιγότερο ικανό να ρίξει νεκρά στρώματα και να ενυδατωθεί.

4. Οι σιλικόνες παρεμβαίνουν στην ανανέωση των κυττάρων.

Η επιδερμίδα μας ανανεώνεται κάθε 28 ημέρες, με αποτέλεσμα τα παλιά κύτταρα να αφαιρούνται και τα νέα κύτταρα να φτάνουν μέχρι την επιφάνεια. Οι σιλικόνες αναστέλλουν αυτή τη διαδικασία επιβραδύνοντας την παραγωγή νέων κυττάρων και κρατώντας τα νεκρά κύτταρα κολλημένα περισσότερο. Η μειωμένη ανανέωση των κυττάρων θα μπορούσε να επιβραδύνει τη βελτίωση των συνθηκών όπως η χρώση, η ερυθρότητα, οι λεπτές γραμμές και οι ουλές!

5. Οι σιλικόνες δεν παρέχουν τίποτα ευεργετικό για το δέρμα σας.

Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας βαριά σε σιλικόνες, εσείς'Μην πραγματικά να ενυδατώσετε ή να θρέψετε το δέρμα σας, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να απαιτήσει η ετικέτα'απλά μια βραχυπρόθεσμη εξομάλυνση. (Και ένας πολύ τεμπέλης τρόπος διατύπωσης, θα μπορούσα να προσθέσω!) Ως καταναλωτές ομορφιάς, αξίζουμε υλικά υψηλότερης ποιότητας που υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος. Σκεφτείτε: Βοτανικά, όπως η αλόη βέρα, και ασφαλή βουτύρες και έλαια όπως η shea και το jojoba, για εκκινητές.

6. Οι σιλικόνες εμποδίζουν την απορρόφηση άλλων συστατικών.

Αν είστε προϊόντα στρωματοποίησης (που οι περισσότεροι από εμάς!), Οι σιλικόνες μπορούν να τους εμποδίσουν να κάνουν τις δουλειές τους σωστά. Αφήνω's λέτε ότι χρησιμοποιείτε μικκυλιακό νερό με βάση τη σιλικόνη ή ορό. Οποιεσδήποτε ενυδατικές κρέμες ή θεραπείες που βάζετε στη συνέχεια θα μπορούσαν να έχουν μειωμένη ικανότητα διείσδυσης, καθιστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά. Heck, υποψιάζομαι ακόμη ότι οι σιλικόνες πιθανότατα εμποδίζουν την απορρόφηση οποιωνδήποτε ευεργετικών συστατικών μέσα στον ίδιο τύπο! 

7. Οι σιλικόνες μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Η πιο συνηθισμένη σιλικόνη, η διμεθικόνη, είναι εξαιρετικά βαρύ και αφήνει επικάλυψη στο δέρμα, εκτός εάν αφαιρεθεί προσεκτικά. Αυτό συμβαίνει συχνά γιατί οι άνθρωποι βλέπουν μια τέτοια διαφορά από το νυκτερινό καθαρισμό, διότι'σωστά αφαιρώντας τις σιλικόνες από το δέρμα σας - ένα μόνο πέρασμα με κανονικό πλύσιμο προσώπου απλά δεν είναι't αρκετά! Το ίδιο ισχύει για κλιματιστικά μαλλιών σιλικόνης. ακόμα και αν εσύ'πλύνετε με νερό, μπορούν να αφήσουν πίσω τα υπολείμματα που ενεργοποιούν την πλάτη και την ακμή των μαλλιών.

Πώς να Spot σιλικόνες σε προϊόντα ομορφιάς

Ο ευκολότερος τρόπος για την ταυτοποίηση των σιλικόνων στις ετικέτες προϊόντων είναι να αναζητήσετε λέξεις που καταλήγουν σε ένα από αυτά:

-Κώνος

-Σιλοξάνη

-Conol

Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη συντριπτική πλειοψηφία των σιλικόνων στα προϊόντα ομορφιάς. 

Παρόλα αυτά, εγώ'παρατηρώντας μια αυξανόμενη τάση για τη χρήση συστατικών σιλικόνης που ίσως να μην αναγνωρίσετε αμέσως. (Αυτό εννοώ για όλες τις διαφορετικές ταυτότητες που εμπίπτουν σε αυτά τα πράγματα!) Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε αυτά τα ονόματα:

Πολυμερή

Λάβετε υπόψη σας, οι σιλικόνες μπορούν να παραμείνουν σε όλα τα παρακάτω είδη προϊόντων:

Φροντίδα του δέρματος

Μακιγιάζ

Φροντίδα μαλλιών

συμπέρασμα

Ελπίζω'Συμφωνώ ότι το δέρμα σας είναι καλύτερα χωρίς σιλικόνες. 

Ειλικρινά, με ενοχλεί πραγματικά ότι τόσες πολλές εταιρείες ομορφιάς υποστηρίζουν ότι βοηθούν τις επιδερμίδες μας, ενώ ξεδιπλώνουν αυτά τα φτηνά σκευάσματα χωρίς φυσικά, θρεπτικά συστατικά!

Το νομίζω'ένα πρόβλημα με τη χρήση καλλυντικών με βάση τη σιλικόνη για ειδικές περιπτώσεις; Όχι. Αλλά για καθημερινή βάση, εγώ'Θα σας ενθαρρύνουμε πραγματικά να βρείτε πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, ειδικά με τα ενυδατικά σας υφάσματα και τα θεμέλια. 

Τις επόμενες εβδομάδες, εγώ'θα μοιράζεστε μερικά νέα νέα μακιγιάζ μακιγιάζ και περιποιήσεις περιποίησης της σιλικόνης. Πολλά από τα αγαπημένα μου, εσύ'ήδη εξοικειωμένοι, αφού το αναφέρω τόσο συχνά:

Τι'Ήταν η εμπειρία σας με τις σιλικόνες; Εγώ'αγαπώ να ακούσω τις σκέψεις σου!

Αποφεύγετε τις σιλικόνες?
Τι διαφορές έχετε παρατηρήσει με το δέρμα σας?
Ποια είναι τα αγαπημένα σας προϊόντα χωρίς σιλικόνη?

Leave A Comment

50 − = 45