Πώς να επιλέξετε το καλύτερο καθαριστικό για το δέρμα σας

Ασε με να μαντέψω. Όταν επενδύσατε στα τρέχοντα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας, μάλλον σκεφτήκατε πολύ περισσότερο την επιλογή της ενυδατικής σας ουσίας από ό,. 

Είμαι σωστός? Το ίδιο ισχύει και για τις κρέμες ματιών, τον ορό, τη θεραπεία κατά της γήρανσης ή την ακμή. 

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν ότι τα επίκαιρα προϊόντα που παραμένουν ανοιχτά είναι τα εργαλεία των ρουτινών μας, τα πράγματα που Πραγματικά κάνει τη διαφορά στις επιδερμίδες μας. 

Καθαριστικό, από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως ένα είδος "οτιδήποτε λειτουργεί". Θέλω να πω, ξεπλένει, έτσι; Πόσο σημαντική είναι? 

ΠΟΛΥ.

Γιατί's Σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό καθαριστικό

Το'δεν είναι τόσο πολύ που ένα καλό καθαριστικό, από μόνο του, πρόκειται να κάνει κάτι θαυμαστό για το δέρμα σας. 

Το's ότι το λάθος μπορεί να δημιουργήσει μια κατάσταση του δέρματος που don't κανονικά έχετε ένα που εσείς'θα προσπαθούμε συνεχώς να "διορθώνουμε" τα προϊόντα σας με το επίκεντρο. Για παράδειγμα:

  • Εάν το καθαριστικό σας είναι πολύ απογυμνωμένο: Μπορεί να σας αφήσει με ξηρό, ερεθισμένο ή ευαισθητοποιημένο δέρμα. Τότε λοιπόν εσύ'να βασίζεστε σε κρέμες για να επαναφέρετε την ενυδάτωση που το καθαριστικό σας έβγαλε ... ξανά και ξανά. Μερικές φορές, τα επιθετικά καθαριστικά μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν παραγωγή σμήγματος ανάκαμψης, καθιστώντας το δέρμα σας ωμότερο από αυτό που θα ήταν αυτόνομο'd στη συνέχεια κυνηγούν με μαξιλάρια, τα προϊόντα ελέγχου του πετρελαίου, κλπ.
  • Εάν το καθαριστικό σας είναι πολύ πλούσιο: Ορισμένα καθαριστικά βάλσαμα ή λάδι μπορούν εμφανίζομαι για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ καλά, αλλά στην πραγματικότητα αφήνουν ένα υπόλειμμα πίσω από αυτό που φράζει τους πόρους σας. Τα "θρεπτικά" καθαριστικά μπορεί να φαίνονται σαν μια μεγάλη ιδέα για την πρόληψη του ξηρού δέρματος, αλλά ορισμένα συστατικά κάνουν το δέρμα ακόμη πιο ξηρό με το σχηματισμό μιας σφραγίδας που παρεμβάλλεται στο δέρμα'της διαδικασίας φυσικής αναγέννησης. 

Σαφώς, εκεί'που μπορεί να πάει στραβά! Η επιλογή του σωστού καθαριστικού δεν είναι εύκολη, αλλά ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν.

Κάνετε ένα διπλό καθάρισμα

Πριν βρεθούμε σε συγκεκριμένα προϊόντα recos, η πρώτη συμβουλή μου είναι να ενσωματώσετε ένα διπλό καθαρισμό στην ρουτίνα της βρεφικής περιποίησης. (Εσείς'Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό το πρωί ... εκτός αν τραβήξατε ένα Charlotte Tilbury και φόρεσε το μακιγιάζ στο κρεβάτι, hehe.) 

Ο καθαρισμός δύο φορές σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε περισσότερο τα καθαριστικά σας εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν ίχνη μακιγιάζ, SPF ή βρωμιά πάνω στο δέρμα. Η συνηθισμένη συμβουλή είναι να επαναλάβετε το πλύσιμο με το ίδιο προϊόν και μπορείτε να το κάνετε ή να κάνετε αυτό που κάνω και να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές.

Αποσμητικό καθαρισμού μακιγιάζ: Ένα από τα καθαριστικά σας θα πρέπει να έχει ως σκοπό την αφαίρεση του μακιγιάζ σας. Προσωπική μου προτίμηση είναι τα μυκηλιακά καθαριστικά ή τα καθαριστικά νερά, όπως το Bioderma Sensibio H2O, αν και τα λάδια και τα βάλσαμα δουλεύουν καλά και εδώ. Αυτός ο καθαρισμός είναι ουσιαστικά το πρώτο σας πέρασμα, για να βγάλετε τα πράγματα στην επιφάνεια του δέρματός σας. 

Σημείωση: Εγώ'έχω βρει πρόσφατα μερικές ακόμη "φυσικές" εναλλακτικές λύσεις για το αγαπημένο μου Bioderma (αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι εκτελεί το καλύτερο). Ανανέωση του Botanicals Eye + Face Remover είναι η πιο φυσική Ι'το οποίο έχει βρεθεί 99,7 τοις εκατό! και έχει έναν διανομέα αντλίας πίεσης κάτω από το στόμα. Το Caudalie Micellar Cleansing Water είναι βασισμένο στη γλυκερίνη και απαλλαγμένο από ορυκτέλαιο και συντηρητικά. Το Απλό Καθαριστικό Μικελικό Νερό δεν περιέχει άρωμα και χαρακτηρίζει γλυκερίνη και νιασιναμίδη.

Βαθύ καθαριστικό: Ο δεύτερος καθαριστής σας πρέπει να σας δώσει ένα βαθύτερο, λεπτομερέστερο καθαρισμό, προφανώς χωρίς απογύμνωση. Αυτό είναι όπου εγώ'προτείνουμε μια γέλη καθαρισμού, αφρό, γάλα ή λοσιόν. Ένα που θα πρέπει να ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος είναι Consonant Natural Foaming Face Wash ... Ορκίζομαι'έχετε περάσει από τρία ή τέσσερα μπουκάλια μέχρι στιγμής!

Τα περισσότερα έλαια, εγώ δεν'αγάπη ως δεύτερο βήμα καθαρισμού, διότι ανάλογα με τα συστατικά, μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα και φράξιμο αν παραμείνουν στο δέρμα. (Επιπλέον, όταν εσύ'να τα χρησιμοποιήσετε τελευταία, εκεί'μια καλή ευκαιρία που κερδίσατε'μην πάρετε κανένα κομμάτι.) Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό που έχετε επιλέξει σε συνδυασμό με μια απαλή βούρτσα προσώπου, όπως το Foreo Luna 2. Βρίσκω ότι αφήνει το πρόσωπό μου εξαιρετικά καθαρό και εξαιρετικά ομαλό, αλλά όχι σε όλους τους ερεθισμένους.

Κάνοντας αυτά τα δύο βήματα, νομίζω εσύ'θα διαπιστώσετε ότι έχετε μια πιο εμπεριστατωμένη καθάρισμα, χωρίς να αφήσετε υπολείμματα και χωρίς να χρειαστεί να χτυπήσετε με το χέρι το δέρμα σας με ένα washcloth ή φανέλα (όπως λένε στο Ηνωμένο Βασίλειο). Η χροιά σας είναι πλήρως προετοιμασμένη για να λαμβάνετε τα επίκαιρα προϊόντα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε θειικά άλατα

Η δεύτερη συμβουλή μου είναι να αποφύγετε τα θειικά όπως η πανούκλα, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας. Ακόμη και λιπαρό δέρμα!

Το λαυρυλοθειικό νάτριο και το θειικό λαουρέθιο του νατρίου είναι συνθετικά απορρυπαντικά. Αυτοί'χρησιμοποιούνται σε καθαριστικά επειδή, όταν συνδυάζονται με νερό, παράγουν ένα αφρό που γαλακτωματοποιεί και ανασηκώνει το πετρέλαιο. Αυτή η δράση αφρισμού μπορεί να αισθάνεται αρχικά ικανοποιητική, ειδικά αν είστε επιρρεπείς σε πετρέλαιο ή ακμή. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να αποβάλει το φραγμό του δέρματός σας. 

Το δέρμα σας είναι το εξωτερικό μέρος του δέρματός σας που διατηρεί την υγρασία και σας προστατεύει από τα μικρόβια, τα βακτηρίδια, τη ρύπανση κλπ. Τα θειικά άλατα είναι τόσο ισχυρά και αλκαλικά, ώστε να τα βλάψουν προσωρινά προκαλώντας ερεθισμό, ξηρότητα, υπερβολική παραγωγή πετρελαίου, κνησμό ή ερυθρότητα. Αφού τα χρησιμοποιήσετε, μπορεί να χρειαστούν ώρες για το δέρμα σας'ώστε το pH να επανέλθει στο φυσιολογικό. Έτσι αν εσύ'καθαρίζετε καθημερινά, δύο φορές την ημέρα, με θειικά άλατα, φανταστείτε το άγχος σας'επανατοποθετώντας το δέρμα σας!

Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να έχετε ένα καλό καθαρισμό με προϊόντα χωρίς θειικά (επίσης γνωστά ως "χωρίς σαπούνι") προϊόντα. Το προτιμώμενο υποκατάστατό μου είναι η κοκομιδοπροπυλική βεταϊνη, η οποία προέρχεται από καρύδες και καθαρίζει αποτελεσματικά αλλά απαλά, χωρίς να προκαλεί ξηρότητα.

Παρακολουθήστε το δέρμα σας

Εντάξει, ας's τύπους δέρματος συζήτησης τώρα! Δεν μπορώ't απαραιτήτως συμφωνούν με τις ευρείες ταξινομήσεις του λιπαρού, ξηρού, συνδυασμού, επιρρεπής στην ακμή ή ευαίσθητου. Πολλοί από εμάς είμαστε δύο ή τρεις από αυτές κάθε μέρα! 

Έτσι, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να μείνετε ενήμεροι για το πώς το δέρμα σας φαίνεται και νιώθει, και τσίμπημα σας ρουτίνα ανάλογα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σας αρέσει ένα καθαριστικό πηκτής σε ορισμένα μέρη του έμμηνου κύκλου σας ή στη θερμότητα του καλοκαιριού. Το χειμώνα ή, ας πούμε, μετά από μια θεραπεία με λέιζερ, ίσως θέλετε κάτι πιο κρεμώδες και πιο ενυδατικό. Εναλλακτικά, μπορεί να πέσετε σε ένα συγκεκριμένο τύπο δέρματος και να είστε εντάξει χρησιμοποιώντας το ίδιο καθαριστικό όλη την ώρα. Αν εσύ'δεν είσαι πραγματικά σίγουρος, τότε's ίσως καλύτερα να σκεφτείτε από την πλευρά της ευγένειας και να προσαρμόσετε καθώς πηγαίνετε από εκεί.

Στις προτάσεις προϊόντων...

Κανονικά έως λιπαρά καθαριστικά δέρματος

Οι πηκτές και οι απαλοί αφροί θα είναι οι καλύτερες επιλογές για να καθαρίσετε τη βρωμιά και το σμήγμα από μια χυμώδη επιδερμίδα, χωρίς να σας αφήσουν απογυμνωμένο, απλά θυμηθείτε να ελέγξετε ότι δεν περιέχουν θειικά άλατα! Το σαπούνι με ράβδους είναι συχνά πολύ σκληρό, αλλά υπάρχει το σπάνιο που παρασκευάζεται με καλά συστατικά, όπως αυτό το 100% πηλό μπαρ. 

Μερικοί από εσάς μπορεί να ακολουθήσουν την αρχή "όπως προσελκύει σαν" και προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα πετρέλαιο για να καθαρίσουν. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνω jojoba γιατί'είναι ένα μονοακόρεστο λίπος και είναι ένα από τα έλαια που είναι λιγότερο πιθανό να φράξει τους πόρους. (Αν εσύ'ξυπνήστε από τα βαρύτερα έλαια όπως το καστορέλαιο, το ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε άλλο δημοφιλές με τη μέθοδο καθαρισμού πετρελαίου, αφήστε την ιστορία μου να είναι μια προειδοποιητική ιστορία!) Γνωρίζετε ότι κάθε τύπος δέρματος μπορεί να έχει ευαισθησία σε οποιοδήποτε λάδι και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές αστοχίες, ακόμη και αν καθαρίσατε μόνο μαζί τους μία ή δύο φορές.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου προϊόντα καθαρισμού για λιπαρό και συνδυασμό κανονικό-λιπαρό δέρμα:

Εάν το δέρμα σας αισθάνεται σφιχτό και στεγνό μετά τον καθαρισμό, εάν εμφανίσετε τσούξιμο ή εάν πρέπει να εφαρμόζετε συχνά ενυδατική κρέμα, αυτά είναι ενδείξεις ότι δεν πρέπει't να χρησιμοποιείτε ένα λιπαρό καθαριστικό δερμάτων και χρειάζεστε κάτι περισσότερο ενυδατικό / απαλό αντί αυτού. 

Κανονικά έως ξηρά και ευαίσθητα καθαριστικά δέρματος

Εάν το δέρμα σας είναι σε ξηρή ή ευαίσθητη πλευρά, εξετάστε τις κρέμες, λοσιόν και γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν απαλά ενώ διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη. Ωρες ωρες οι αφροί μπορούν να ενυδατωθούν αρκετά, όπως αυτό. Εάν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ανεκτικό και ευαίσθητο στο νερό, οι δερματολόγοι μου το έχουν πει αυτό's πρόστιμο να χρησιμοποιείτε μικκυλιακό νερό ως κύριο καθαριστικό σας, το οποίο δεν απαιτεί έκπλυση. 

Και πάλι, να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα με βάση το πετρέλαιο. Είπα ήδη ότι το λάδι jojoba είναι ασφαλές. έτσι είναι το λάδι καρύδας και το λάδι macadamia εδώ (και τα δύο είναι λίγο βαρύτερα, τόσο καλύτερα για το ξηρό δέρμα). ΜΑ ΕΓΩ'Δεν είχα δει ποτέ κανένα δημοφιλές βάλσαμα καθαρισμού / έλαια που δεν έκανες't έχουν προβληματικά συστατικά: είτε πολυακόρεστα έλαια είτε ορυκτά έλαια, ή και τα δύο!

Εδώ'η συμφωνία. Τα PUFA είναι έλαια όπως σόγια, ηλίανθος, κρόκος και αμύγδαλο. αυτά είναι εξαιρετικά ασταθή και προάγουν τη γήρανση του δέρματος, οπότε απλά δεν θα ήθελα'δεν θέλω να τα τρίψετε στο πρόσωπό μου σε οποιαδήποτε σημαντική συγκέντρωση, ανεξάρτητα από το πόσο "πολυτελές" αισθάνονται. Όσο για το ορυκτέλαιο, εκτός και αν απομακρυνθεί απολύτως, μπορεί να αφήσει μια μεμβράνη στο δέρμα όπως η βαζελίνη. Όχι μόνο μπορεί να σας δώσει φραγμένους πόρους, αλλά μπορεί πραγματικά να αφυδατώσει το δέρμα σας παρεμβαίνοντας στα κύτταρα σας' φυσική διαδικασία εκκαθάρισης και ανανέωσης. Ξέρω ότι οι τύποι καθαριστικών Eve Lom "hot cloth" είναι πολύ δημοφιλείς, αλλά είναι απλά πετρελαιοειδή. Το'ίσως η χειρωνακτική ενέργεια του υφάσματος που κάνει το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας, μπορείτε να πάρετε ένα εξίσου αποτελεσματικό αλλά πιο υγιεινό καθαρισμό κάνοντας τη διαδικασία δύο σταδίων που ανέφερα. Αν εσύ πρέπει χρησιμοποιήστε ένα ευθεία PUFA ή ορυκτέλαιο, το κάνετε το πρώτο βήμα ώστε ο δεύτερος σας καθαρισμός με ένα διαφορετικό προϊόν να το πλένει όλα μακριά.

Εδώ είναι οι κανονικές-για-στεγνές και ευαίσθητες επιλογές καθαρισμού δέρματος:

Εάν το δέρμα σας φαίνεται και αισθάνεται λιπαρό σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το πλύσιμο με ένα από αυτά, ή αν απλά δεν συμβαίνει'δεν αισθάνεστε καλά καθαρό, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να μεταβείτε σε ένα ισχυρότερο gel ή αφρίζον καθαριστικό.

Ένα γρήγορο κείμενο σχετικά με τα μαντηλάκια προσώπου

Εσείς'θα παρατηρήσετε ότι τα μαντηλάκια προσώπου / τα καθαριστικά πανιά δεν βρίσκονται πουθενά στις λίστες των προτεινόμενων καθαριστικών. Νομίζω ότι είναι ωραία και βολικό να χρησιμοποιηθούν περιστασιακά, όταν εσείς'εν κινήσει, στο γυμναστήριο ή σε οτιδήποτε άλλο, αλλά δεν πρέπει ποτέ να αντικαταστήσει τον τακτικό, συνεπή καθαρισμό. 

Εγώ'βρήκατε ότι οι περισσότεροι από αυτούς περιέχουν αμφισβητήσιμα χημικά, περισσότερο από ότι σε απλά μικκυλιακά νερά, και αυτό είναι πιο ανησυχητικό γιατί'αφήνετε να παραμείνετε στο δέρμα σας αντί να ξεπλένετε την αποχέτευση. Επιπλέον, είναι σπατάλη! 

Εάν θέλετε τα μαντηλάκια προσώπου να είναι μέρος της ρουτίνας σας, προτείνω να τα χρησιμοποιήσετε ως ένα πρώτο βήμα για την αφαίρεση μακιγιάζ και στη συνέχεια να τα ακολουθήσετε με ένα κανονικό καθαριστικό. Η επιλογή μου θα είναι η νέα RMS Beauty The Ultimate Remover Makeup Wipe, η οποία είναι απλά λάδι καρύδας!

συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε ότι εγώ'Σας έπεισα ότι τα καθαριστικά είναι ένα σημαντικό κομμάτι του σχήματος περιποίησης της επιδερμίδας σας και ότι όλα δεν δημιουργούνται ίσα!

Το σκέφτομαι'δεν είναι κακή ιδέα να διατηρήσετε μια ντουλάπα μίνι καθαρισμού, αν θέλετε, που περιέχει μια χούφτα καθαριστικά που σας αρέσει για το δέρμα σας'διαφορετικές ανάγκες, λιπαρότητα, ξηρότητα, αφαίρεση μακιγιάζ κλπ. Πολλοί από εμάς περιστρέφουμε τα προϊόντα για τα μαλλιά μας με αυτό τον τρόπο, οπότε γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και για το δέρμα σας; εγώ μπορώ't είναι το μόνο που το δέρμα του δρα διαφορετικά ανάλογα με την ημέρα, το μήνα, την εποχή...

Ανεξάρτητα από το ποια καθαριστικά επιλέγετε, θυμηθείτε ότι εξακολουθείτε να μην είστε'δεν θέλω να καθαρίσω. Όπως εξήγησα εδώ, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα micellar καθαριστικό ή ακόμα και μόνο πιτσίλισμα νερό στο πρόσωπό σας είναι επαρκής τα πρωινά. Η Σάλμα Χάιεκ κάνει αυτό και εγώ'το λέω's που δουλεύει αρκετά καλά γι 'αυτήν! Πέραν αυτού, συνιστώ πάντα ένα καλό καθαρισμό τη νύχτα πριν από το κρεβάτι, για να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ, το λάδι και τη σκόνη που συσσωρεύονται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Θα ήθελα πολύ να σας ακούσω την ρουτίνα καθαρισμού σας και τα προϊόντα που σας αρέσουν καλύτερα! Βρήκατε ακόμα το τέλειο καθαριστικό?

Διπλά καθαρίζετε?
Ποια καθαριστικά χρησιμοποιείτε?
Αποφεύγετε λάδια ή θειικά άλατα?

Leave A Comment

1 + 4 =