Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Η σχεδίαση των ανθρώπων μπορεί να φαίνεται περίπλοκη και αποκλειστικά για τους εκπαιδευμένους και μόνο φυσικά κεκλιμένους. Ωστόσο, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται στην αρχή, αφού υπάρχουν πολλά κόλπα και συμβουλές που μπορούν να κάνουν σχεδόν κάθε ενθουσιώδη ικανό να τραβήξει ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο σώμα.


Ένα σημαντικό μυστικό του σχεδίου είναι ότι κάθε αντικείμενο μπορεί να χωριστεί σε βασικά, απλά γεωμετρικά τμήματα, τα οποία επίσης πηγαίνουν για το ανθρώπινο σώμα. Αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσει μια εύκολη, βήμα-προς-βήμα οδηγίες για το πώς να σχεδιάσετε τους ανθρώπους, παραδείγματα σε ένα θηλυκό σώμα, αλλά ισχύουν για οποιοδήποτε είδος ανθρώπινης μορφής. Σημειώστε ότι αυτή είναι μόνο η βασική οδηγία σχεδίασης και για το τελικό σχέδιο, πρέπει να συντονίσετε τη φαντασία στο μέγιστο.
Το πρώτο πράγμα είναι το πρώτο - το υλικό σχεδίασης: θα χρειαστείτε ένα μολύβι, μια γόμα και χαρτί. Είναι καλή ιδέα να κρατήσετε γύρω από το μολύβι.

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Οι παρακάτω οδηγίες σχεδίασης αρχίζουν με το σχέδιο βασικών σχημάτων, κύκλων, οβάλ, ορθογωνίων και τριγώνων. Ολόκληρο το σώμα περιγράφεται έπειτα από αυτά τα βασικά. Τα βασικά γεωμετρικά σχήματα πρέπει πάντοτε να σχεδιάζονται ελαφρώς, επειδή σβήνονται πάντα όταν το σχήμα του σώματος γίνεται. Ακολουθώντας τα εκπαιδευτικά σχέδια, δώστε προσοχή στις κόκκινες γραμμές σε κάθε βήμα. Τα περιγράμματα από προηγούμενα βήματα γίνονται με μαύρο χρώμα, όπως έχουν ήδη γίνει.

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Όταν τελειώνετε τα περιγράμματα ολόκληρου του σώματος, πάρτε μια μόνιμη μαρκαδόρο και περάστε τις γραμμές του σώματος ή το κάνετε με το μαλακότερο και πιο σκούρο μολύβι Β. Μόνο τα περιγράμματα που θέλετε να κρατήσετε στο τελικό έργο θα πρέπει να διασταυρωθούν με το στυλό. Όταν το μελάνι στεγνώσει, μετά από λίγα λεπτά, διαγράψτε τις γραμμές μολυβιού. Αν κάνετε τελικές γραμμές παχύτερες με ένα μολύβι Β, διαγράψτε προσεκτικά, γιατί θα διαγράψει και θα μουτζίσει το σχέδιο εάν δεν είστε προσεκτικοί.

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Όταν γίνεται το βασικό σχέδιο σώματος, μπορείτε να προσθέσετε ρούχα, να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά μολύβια, υδατογραφίες, μαρκαδόρους ή κραγιόνια για να φέρετε κάποια ζωή στη δουλειά σας. Η κιμωλία είναι επίσης μια καλή επιλογή για σκίαση, αν το χαρτί είναι χρωματισμένο ειδικά, αλλά χρησιμοποιήστε κιμωλία ή ακουαρέλα όταν έχετε εξασκηθεί λίγο.

Η σκίαση γίνεται συνήθως για να παρέχει μια πιο ρεαλιστική εμφάνιση του σχεδίου και να προσθέσει μια διάσταση. Εάν η πρώτη απόπειρα σκίασης δεν είναι τέλεια, συνεχίστε να ασκείστε και σύντομα θα φτάσετε εκεί! Όταν σκιάζεις και χρωματίζεις το κομμάτι σου, το σχέδιο γίνεται! Kudos σε σας και θυμηθείτε - πρακτική κάνει τέλεια!

Βήμα 1
Περιγράψτε το γεωμετρικό πλαίσιο του ανθρώπινου σώματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει λίγη ανάγνωση για την ανθρώπινη ανατομία - αυτή η γνώση θα βοηθήσει πολύ. Τα ποσοστά είναι τα πιο σημαντικά όταν περιγράφουν ένα σώμα.
Δώστε προσοχή στις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών αναλογιών και διαφορετικών αναλογιών τύπου σώματος. Συνήθως, ένα κανονικά αναλογούν ανθρώπινο σώμα έχει 7-8 κεφάλια μήκη σε ένα σώμα.

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Βήμα 2
Σχεδιάστε τα περιγράμματα του σχήματος του σώματος για να κάνετε την ανθρώπινη μορφή και να της δώσετε ρεαλιστικό όγκο.

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Βήμα 3
Όταν τελειώσετε με βασικά σχήματα ανθρώπινης μορφής, προσθέστε λεπτομέρειες όπως τα χέρια, τα μαλλιά, τα δάχτυλα, τα δάχτυλα των ποδιών και άλλα μικρά μέρη του σώματος.

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Βήμα 4
Περιγράψτε ολόκληρο το σκίτσο για να κάνετε το σχέδιο κοντά στο τέλος και για να δείτε πώς θα φαίνεται.

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Βήμα 5
Διαγράψτε όλα τα ελαφρά σκίτσα στο ανθρώπινο σώμα.

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Βήμα 6
Χρωματίστε το σχέδιό σας.

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Βήμα 7
Σκίαση διαφήμισης, καθιστώντας την εικόνα πιο ογκώδη και ρεαλιστική.

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Βήμα 8
Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε μια κλήρωση ανθρώπων σε διαφορετικές θέσεις - κάθονται ή ξαπλώστε!

Πώς να σχεδιάζετε άτομα

Leave A Comment

1 + = 11