Избор на редактора: 7 от най-добрите скуланови масла (и как да избера най-подходящия за кожата си)

Скалановото масло е официално една от най-горещите съставки в грижата за кожата.

аз'Не казвам, че причиних това, но може би помогнах? Виждате ли, преди повече от една година, когато почти никой не говореше за това, заявих, че скуаланът е най-доброто масло, което може да постави на кожата си.

Сега, изглежда, практически цялата индустрия за красота се качва на борда! През последните няколко месеца аз'не само видели десетки статии за скуала на други сайтове, но аз'също го наблюдавате по-често в списъците на съставките (дали за смеси от масло или кремове).

Това каза, аз'm все още е най-големият фен на използването на чисто, 100 процента скуланово масло върху кожата ми. 

Ако имаш'не сте преживели магията на скулана, или вие'не сте сигурни коя марка е най-добра, тази статия ще обхваща:

Какво е Скуалановото масло и защо трябва да го опитате?

Сквалан (с "А") е стабилизираната форма на сквален (с "Е") масло, което естествено се намира в човешкия себум, което поддържа кожата ни хидратирана и защитена. 

Скваленът също се среща в растенията и черния дроб на акула, въпреки че ние'не се интересувате от последното поради вредността му както за акулите, така и за околната среда! В грижата за кожата, аз'Виждали са само чистите масла, получени от растителни източници, обикновено маслини или захарна тръстика. 

Независимо откъде идва, скваленът е твърде нестабилен, за да бъде използван в грижата за кожата, тъй като той ще се разруши много бързо. Че'защо се преработва (хидрогенира), за да стане сквалан, 100% наситено масло. Отивам в повече подробности за наситените срещу ненаситени масла и защо наситеното е най-доброто тук.

Свързани: Защо Скваланът е най-доброто масло за лице

Това са някои от предимствата на скулана:

Това, мой приятел, е причината всички да бръмчат за скуланово масло дори за хора, които не са'т обикновено като масла за лице!

Най-добрите скуланови масла

Сега, че аз'(надявам се) да ви убеди да опитате squalane, има ли разлика между марките?

аз'm често зададох този въпрос и моят отговор е ... да и не.

Технически, химичната структура на сквалан е една и съща, независимо от източника. Така че може да не забележите голяма разлика (ако има такава) между продуктите, особено ако сте'поставяйки нещо друго на върха, като грим или слънцезащитен крем. То'е по-трудно да се каже, ако ти'използвайте само една капка или две масла за цялото си лице (което е това, което аз препоръчвам за нормални до мазни хора), тъй като тя ще потъне толкова бързо.

Лично аз мога само да различа едно или две от масла от другите, което аз'Ще споделя за секунда. Но знам, че други хора са съобщили за незначителни разлики в теглото на маслото и степента на усвояване. Това може да се дължи на наличието на различни източници на сквалан, с вариации в чистотата. В този доклад се съобщава, че както слюнът, произведен от маслини, така и сгуланът, добит от захарна тръстика, могат да варират между 74 и 95 процента чистота. Че'е голяма пропаст!

Другите съображения са цена и опаковка. Така че тук'Погледнете по-отблизо всеки продукт.

Инди Лий Скуалан нефт за лице

Indie Lee Squalane Facial Oil е 100% скуланово масло, произведено от маслини. В Индия'собствените думи: "Намерих най-високата степен, която можете да получите".

Свързани: Инди Лий за стартиране на естествената й линия за грижа за кожата, тенденцията на скваланското масло и повече

То'не е изненада, че това масло има красива текстура. (Това беше първият скуалан, който някога съм опитвал'това, което ме накара да се закачам!) Бих го описал като тънко масло, абсорбиращо без мазни остатъци. И все пак'все още дълбоко овлажняващ. 

Опаковката, която е най-красивата и най-"инсталабируема", е стъклена бутилка с капкомер. В сравнение с останалите продукти в стъкло, това е задържало най-доброто, тъй като там'няма етикет, който да се отлепи. Понякога отнема малко усилия, за да го отворите, но това'няма голяма работа.

Къде да купя: Nordstrom & # x20; Well.ca & B-Glowing & Beautylish & Credo Beauty & # x2022; Детоксичният пазар & # x2022; Cult Beauty & Dermstore " Anthropologie & # x20; Saks Fifth Avenue & # x20; Follain " Citrine Natural Beauty Bar & # x2022; Bluemercury & # x2022; Нуждаете се от доставка Co. & # x2022; Инди Лий

Обикновеният 100% растителен скуалан

Обикновеният 100% растителен сквалан е скуланово масло, получено от растителни източници, но те не't разкрива кои от тях. Тъй като'е един от най-скъпите скуалини на пазара, предполагам, че те използват всичко, което могат да получат най-евтино - вероятно маслини, захарна тръстика или комбинация от двете. 

Това е единственото скуланово масло I'опитах се, когато аз'сте забелязали леко по-тежка текстура. В сравнение с останалите, по-бавно се абсорбира. Но ние'все още говорите скуайън тук - така в голямата схема на нещата, това е много леко масло. Можете обаче да го предпочитате, ако имате по-суха кожа. 

Пакетът е стъклена бутилка с капкомер, но снимката по-горе не е представителна за това как ще изглежда в рамките на няколко месеца. Това всъщност е нова бутилка, която купих - оригиналът ми изглежда така'преживели война! Само главата нагоре, ясният пластмасов етикет ще дойде и ще остави онзи отдолу, за да се оцвети цялото масло. Но за цената, кой го е грижа?

Къде да купя: Beautylish & Well.ca & Хъдсън's Bay & quot; ASOS & # x2022; Cult Beauty & Beauty Bay & # x2022; Escentual & Кислород Бутик & # x2022; Feel Unique & Adore Beauty & Обикновеният

Питър Томас Roth Oilless 100% пречистено сквалан

Питър Томас Roth Oilless Oil 100% пречистено сквалан е скуланово масло, произведено от захарна тръстика. Марката споделя много подробности за това как те извличат, ферментират, отделят и пречистват течността от суровата захарна тръстика. Те дори споменават, че имат собствен метод на обработка. Какво те не'Да ти кажа, че е така'всъщност се произвеждат от биоинженерни дрожди, които се хранят с захарна тръстика (източник). Не е толкова секси или "естествено", нали?

И все пак'е чудесен продукт, който вие'd, тъй като има и по-висока цена. Структурата е сравнима с тази на Инди Лий'може би малко по-тънка и тя прониква прекрасно, за да ви оставя хидратирана, а не мазна.

Отново опаковката е стъклена бутилка с капкомер, но този капкомер е по-здрав от другите. Що се отнася до етикета, в крайна сметка се отлепва, точно както Обикновеният'с. Записах го за тези снимки!

Къде да купя: Nordstrom & # x20; B-Glowing & Anthropologie & # x20; Beauty Bay & # x2022; Dermstore " Orchard Mile & # x20; Питър Томас Рот 

Биосанс 100% скуланово масло

Биосанс 100% Скаланово масло е скуланово масло, получено от захарна тръстика. Те също използват патентован процес, за да го извлекат ... и да познаят какво открих? То'произведени чрез същата биологична мая, използвана от Питър Томас Рот, и от същия доставчик (Amyris, който всъщност е Biossance'дружество майка). 

Така че, в основни линии, изглежда, че Biossance и Peter Thomas Roth използват точно същото скуланово масло, само в различни опаковки! Унция за унция, Биосанс'е по-евтино (но не толкова евтино, колкото Обикновеното'с). То'определено от по-тънката страна, затова бих помислил, че ако търсите супер лека опция.

Друга разлика е пластмасовата бутилка с помпа. В зависимост от количеството петрол, което искате да използвате, това е или удобна функция, или раздразнение (тъй като може да се отдели повече масло, отколкото ви е необходимо). Така или иначе, това е удобно за пътуване, тъй като идва с малко пластмасово парче, за да го заключите.

Къде да купя: Sephora " Biossance

Други скуланови масла, които да опитате

Аз имам't лично ги опитах, но другите скулeнови масла I'намерени са:

Непрекъснато масло от сквалан

То's, получени от маслини, и ако получите по-голямата бутилка, то'дори по-евтино купува (за унция) от Обикновеното'с. Според тази писателка тя й дава "най-добрата кожа в живота ми". Сега какво'е одобрение!

Къде да купя: Amazon.com & # x2022; eBay & безкраен

Mullein & Sparrow чиста серия Скаланово масло

Също така от маслини и опаковката е толкова прекрасна. Имайте предвид, че бутилката е половината от размера на останалите, така че цената за унция е около същата като Indie Lee'(освен ако не я купите директно от марката, в който случай тя'е най-скъпата). 

Къде да купя: Amazon.com & # x2022; eBay & Мъллийн и врабче

Olivarrier течно масло Squalane

Тази опция K-красота е един от най-скъпите избори, но тя'че се произвеждат от най-висококачествените маслини - само 0,2% отрязват! Чух, че това е по-тежко тегло, още повече, отколкото Обикновеното's, така че'е добър залог, ако искате по-богато масло. 

Къде да купя: Peach & Lily & lt; / RTI & gt; eBay & YesStyle

заключение

За да обобщим, направих бърз списък на най-добрите избора на петрол в зависимост от това кой е вашият бюджет и приоритети. Надявам се това да помогне!

Редактор на магазини'Избрани снимки

Опитвали ли сте все още скуланово масло??
?

Leave A Comment

− 2 = 2