Какво да пиша в карта за съчувствие

Когато някой премине, е трудно да разбере какво да каже. Има буквално нищо, което бихте могли да направите или кажете, което ще направи по-лесно да се справите с загубата на любим човек. За много хора е трудно да се намери начин да изразете чувствата си и да им окажете подкрепа. Този списък с указания е направен за множество ситуации и може да бъде персонализиран така, че да отговаря на вашите точни нужди. Имайте предвид, че винаги трябва да сте честни и искрени в писането си. Използвайте тези котировки, за да заснемете дълбочината на чувствата си и да накарате получателя да се чувства обичан по време на времето си на тъга.

Основните указания за това какво да пишете в карта за съчувствие

Картата за съчувствие не е вашият шанс да наваксате стар приятел или да бъдете сладък. Просто "Уважаеми ___" е всичко, което е необходимо, за да започнете картата. Следвайте това с няколко кратки, кратки изречения и го запазете формално. Освен ако човекът не е близък приятел или член на семейството, опитвайки се да бъде личен, неформален или псевдоним, може да се противопостави. Също така, трябва да се уверите, че използвате синя или черна писалка, защото по-бърз цвят като розов е твърде много за тържествен повод. Също така трябва да имате предвид религиозните вярвания на индивида, когато изпратите карта - "Той е с ангелите сега", ще бъде само напомняне за това, което е загубено, ако човекът е атеист. Най-малкото, целта ви трябва да бъде да не обиждате никого, когато изразявате сърдечните си съболезнования.

Поддържане на това просто

Невъзможно е да се каже правилното нещо или наистина да се изрази загубата, която току-що се е случила в живота на вашия приятел. Смъртта никога не е лесна за работа, но можете да опитате всичко възможно, за да избегнете сериозни измами или други проблеми. Дръжте го прости, нека знаят, че ви е грижа и сте кратки. Може да се почувствате студено, за да напишете само кратко съобщение, но все пак може да се чувствате топло и любящо, ако го напишете добре. Някои идеи за прости кратки съобщения включват:

Най-дълбоко съчувствие за загубата си.
Вие и вашето семейство сте в нашите молитви, докато вие скърбите Джон.
Аз съжалявам за твоята загуба.

Имайте предвид каква е връзката ви с починалия. Ако никога не сте срещнали семейството, може да искате да добавите бележка за това, как сте познавали починалия.

Показване на вашата поддръжка

Ако сте близки до семейството или просто сте особено наранени от загубата, винаги можете да предложите да ги подкрепите чрез тяхната скръб. Домашна работа, готвене и погребение са едни от най-често срещаните неща, с които хората могат да помогнат. Ако направите оферта за поддръжка, трябва да сте сигурни, че имате време и възможност да го следвате. Семейството не може да се справи с това, че е било опустошено в толкова трудно време, затова само предлагане на подкрепа, което можете да запазите.

Примерни идеи:

Знам, че сега вървиш много. Ако мога да помогна по някакъв начин, моля, кажете ми. Аз съм тук за вас по какъвто и да е начин.
Винаги сте в моите мисли. Докоснете се до мен, ако имате нужда от нещо.
Би било невъзможно да отнемаш болката и болката си точно сега, но мога да бъда рамо, за да плача, когато имате нужда от мен.

Какво да пишете в карта за съчувствие, когато споделяте същата вяра

В някои отношения споделянето на една и съща вяра може да улесни написването на карта за съчувствие. Не е нужно да се притеснявате да използвате правилната концепция за след живота или Бог, когато вярвате в едно и също нещо. Ако и двамата споделяте едни и същи основни убеждения, тогава можете да ги изразите в картата, без да се притеснявате за обида, и това може да осигури на семейството малко утеха.

Примери:

Аз съжалявам за твоята загуба. Джон сега е в Божията ръка и знам, че той все още е с нас.
Нека Бог те обича и подкрепя чрез този процес. Вие сте в нашите молитви.

Говорейки добре на болните

Когато някой изгуби обичан човек, може да бъде утеха да чува любезни мисли и спомени за болните. Можете да напишете кратко съобщение за вашите спомени, но само това, ако имате всъщност положителни спомени или положително впечатление за починалия. Искреността продължава дълъг път през тези времена и семейството със сигурност ще знае дали ще направите неверни комплименти.

Идеи:

Джон беше забележителен човек, който винаги е бил добър към всеки човек, с когото се е срещал.
Трудно е, както сега, да празнуваме живота на Йоан, защото той никога не е бил човек, който да живее в тъга.
Споделям вашата тъга - светът е загубил оригинална красива душа.

Използвайте оферта

Ако не сте сигурни какво да кажете, винаги можете да опитате да използвате оферта. Този цитат може да е любима поговорка на починалия или просто може да бъде послание, което ви накара да мислите за тях. Някои от най-популярните котировки включват:

"Елате при мене, всички, които сте уморени и изгорени, и Аз ще ви дам почивка" (Мат. 11:28).
"Споменът за доброто, извършеното от онези, които сме обичали, е единствената утеха, когато сме ги изгубили." -Demoustier
"Животът на мъртвите е поставен в паметта на живите" - Маркъс Тулиус Цицерон
"Въпреки че минавам през долината на сянката на смъртта, няма да се боя от зло, защото сте с мен." - Псалм 23
"Това, което някога сме се радвали, никога не можем да загубим. Всичко, което обичаме дълбоко става част от нас. "- Хелън Келер

Как да споделите тъгата

Когато се опитвате да разберете какво да напишете в карта за съчувствие, трябва да потърсите начини да се свържете. Нека онеправданите да знаят, че не сте сами и че разбирате всичко, през което те преминават.

Примери:

Липсва ми и Джон. Той беше невероятен човек и светът просто стана малко по-тъмен, без светлината на душата му.
Аз съм тъжна от загубата на сина ти. Той ще остане в сърцето ми - и сърцата на всички, които го познават - завинаги.
Липсва ми Джейн заедно с теб.

Осигуряване на комфорт в карта за съчувствие

Ако нямате правилната оферта или лична история, все още можете да утешите опечалените в карта за съчувствие. Трябва само да им изпратите послание за надежда и комфорт. Това може да се направи самостоятелно или като част от по-дълго съобщение.

Примери:

Дори и в това време на загуба всеки, който го познава, се утешава от многото добри спомени, които остават.
Сърцата ни излизат при вас и всички, които я познават.
Аз съм с вас в дух и мисъл по време на това трудно време.

Не забравяйте да направите последващо

Изпращането на съболезнователна карта винаги е добро начало за успокояване на опечалените, но няма да е достатъчно. Лишените ще трябва да се справят с продължаващите последици и самотата на загубата си. След няколко седмици и около празниците, излезте от пътя си, за да помогнете на близките си или да им изпратите любезно послание. Някои потенциални идеи включват:

Коледа никога няма да бъде същата без Джон. Ще ви пазя в молитвите и мислите си по време на празниците. Ако имате нужда от нещо или просто искате да говорите, винаги съм тук.
Мислех си за Джейн днес и исках да мога да направя нещо, което да ви подкрепя. Една годишнина никога не е лесна за работа и исках да знаеш, че ми е грижа.
Въпреки че погребението свърши, болката не изчезва толкова лесно. Винаги ще бъда там за вас, когато имате нужда от мен.

Leave A Comment

− 1 = 6