20 най-сладки породи кучета

Нека да се изправим пред това, всички кучета са сладки, но някои просто имат малко повече "фаянс" фактор, отколкото други. Сега, ако има едно нещо, за което е създаден интернет, той разглежда снимки на животни, така че този списък ще ви покаже 20 от най-сладките породи кучета там. Докато тези змии може би сте откраднали сърцето си с купчините пух и очите на кученцето, не забравяйте, че има милиони кучета, които се нуждаят от дом. Като такава, ако имате намерение да донесете кучешки спътник във вашия дом, приемете; не пазарувайте! Приютите за животни често имат чистокръвни кучета, които се нуждаят от нови домове, но не забравяйте, че великолепните смесени породи могат да бъдат също толкова сладки!

1. Китайски глупак

китайски-грива

Китайският Crested е малко очарователно малко куче, което се предлага в две разновидности: без косми и пудра. Безкосленият китайски Crested е, както подсказва и името, без косми, освен краката, главата и опашката му, което го прави прилича на отдавна изгубения пети член на Motley Crue. Разновидността на пудрата има дълга и мека козина. Те измерват до 12 инча височина и не трябва да надвишават 10 килограма тегло. Китайските кучешки кучета идват във всички цветове и могат да бъдат твърди, смесени или зацапани. Тези малки кучета са интелигентни, бдителни, гъвкави и много привлекателни. Въпреки името си, те всъщност произхождат от Африка, където те са били използвани за лов на паразити.

2. Чихуахуа

Чихуахуа

Няма списък с най-сладките кучета, без да се споменава Чихуахуа. Тази порода куче е най-малката в света, с размери от 6 до 10 инча и с тегло само от 4 до 6 паунда. Независимо от малките си ръст, Чихуахуа има огромни личности и отлични приятели. Чихуахуа не обича нищо повече от това да бъде близо до хората си и ще ги следва навсякъде, ако им се даде възможност. Тези миниатюрни малки са също много интелигентни и се учат бързо. Те са склонни да изявяват отлични постижения в дейности като групови и покорни изпитания. Поради техния размер, важно е да бъдете бдителни, тъй като има повече заплахи за тяхната безопасност. Въпреки това е важно да не се бебето тези кучета и те могат да се развалят.

3. Pomeranian

померански

Тези миниатюрни топки от пух са никога не скучни и са известни като страховити и силно желани спътници. Името им идва от провинция Померания в Германия. Poms са много интелигентни и изключително лоялни към техните семейства. Но не ги взимайте от външния им вид; това са независими и смели кучета с техните умове. Тяхното забележително пухкаво палто обикновено се предлага в плътни цветове, като оранжево, червено, бяло, кремаво, кафяво, синьо или черно, но могат да имат и цветни палта. Цялата тази козина идва на цена: тези кучета се нуждаят от ежедневно измиване, за да останат в най-добро състояние.

4. Чоу Чоу

мешана туршия

Сладкото не означава, че означава пинта. Chow Chows са доста големи кучета, но са толкова сладки и пухкави, колкото идват. Те са известни с техните очарователни бръчки и изобилие от козина, но знаехте ли, че чайките също имат сини езици? Тези скъпи кучета, които произхождат от Китай, са известни като изключително упорити и трудно могат да се обучават. Въпреки това, те са забележително лоялни и не обичат нищо повече от прекарване на време с хората, за които се грижат.

5. Papillon

Papillon

Papillon, означава "пеперуда" на френски език, което е позоваване на ушите на това куче, което се казва, че прилича на крила на пеперуда. Въпреки че малки и сладки, papillons не са кучета обиколка. Вместо това, те имат отношение на много по-големи кучета и ще поемат всичко, което им попречи. Тези кучета със сигурност не действат така, сякаш те тежат само от 4 до 9 паунда. Тези кучета също се нуждаят от повече упражнения, отколкото може да очаквате и често да процъфтяват, когато участват спортни състезания като гъвкавост или рали. Тъй като тези кучета са изключително склонни да се моля, те са чудесни при изучаването на трикове и командите на послушание.

6. Petit Basset Griffon Vendeen

Petit Basset Griffon Vendeen

Petit Basset Griffon Vendeen е удивително шафрано малко кученце, което просто ще ви разтопи сърцето. Членове на тази порода мярка между само 12 и 15 инча височина на рамото и тежи между 25 и 40 паунда. Подобно на Dachshunds, тези кучета са по-дълги, отколкото са високи и имат подобен на наденица вид. Тези великолепни пооци са смели, любопитни, уверени и оживени.

7. Йоркширски териер

йоркширски териер

Докато може да мислите, че йоркширските териери изглеждат малки и елегантни, те всъщност са много оживени и преждевременно, тъй като те първоначално са работещи кучета, използвани за ловуване на плъхове и мишки. Тези малки са изключително приключенски и дори могат да бъдат донякъде злонамерени. Яриите са много сладки и любящи към своите хора, но често са подозрителни към непознати. Те са ентусиазирани бургери, които могат да бъдат проблем, ако живеете в оживен квартал. Те не се нуждаят от огромно количество упражнения, но ежедневните разходки и някои игри извън тях са от съществено значение, за да бъдат спокойни и щастливи. 

8. Кокер шпаньол

кокер шпаньол

С тези дълги, увиснали уши и тъжни, кученце кучешки очи, списъкът на най-сладките кучета просто трябва да включва кокер-шпаньола. Тези кучета са известни с това, че са щастливи и равнодушни и затова правят отлични семейни кучета. Всъщност те обичат своите собственици толкова много, че обичат да се харесват и са склонни да бъдат изключително послушни и лесни за обучение. Дългите им палта са много привлекателни, но те изискват известна работа, за да се поддържат в добра форма. Независимо от претеглянето 20 до 30 паунда, трябва да помните, че това са спортни кучета и се нуждаят от много упражнения.

9. Самоид

самоед

Тези великолепни снопове хапчета изглеждат външно щастливи и винаги имат усмивка на лицата им. Първоначално отгледани от хората от Северозападна Сибир, тези кучета са били развъждани, издърпват шейни и спят с хората си, за да ги затоплят през нощта. Тесните отношения, които имаха с хората, които ги развъждаха, вероятно са причината те да са все още необикновено сладки, любящи и нежни кучета днес. Те обичат да бъдат част от семейния живот и мразят да бъдат оставени сами твърде често. Известно е, че са особено добри с децата. Може би една от основните причини те не са по-популярни е, че тези кучета имат огромно дебело палто, което може да бъде кошмар за младоженеца.

10. Японски брадичка

японска-брадичката

Японските брадички са били популярни членове на китайски и японски императорски съдилища в продължение на хиляди години, но в Япония техният отличителен външен вид е разработен. Тези кучета са много интелигентни и добре възпитани, но те имат свои собствени силни воля и няма да ви подчиняват без съмнение, ако не се чувстват като тях. Тези зъби имат някои от характеристиките на котките, като способността да се изкачва, любовта да бъдеш на високи места и тенденцията да се чистят. Тези кучета обичат човешкия контакт и правят отлични кучета придружители. Въпреки, че са дълги коси, палтата им е сравнително ниска поддръжка и изисква само седмично четкане.

11. Бостън териер

Бостън териер

Бостънските териери са едни от единствените породи кучета, които се развиват в Америка. Смокиноподобните им белези са спечелили прякора "американски господа". Въпреки че първоначално са били развъждани като бойни кучета, днес те имат изключително сладки и любящи темпераменти. Тези кучета са оживени и силно интелигентни, комбинация, която може да ги накара да изпаднат в беда. Бостънските териери са известни с глупави темпераменти и са малко глупави.

12. Немски шпиц

немски шпиц

Германският шпиц е очарователен пухкав малък човек с остри лисични черти и голяма личност. Тези кучета идват в три разновидности или размери: гигантски, стандартни и средни. Те обикновено се считат за всички членове на една и съща порода, но в някои страни те са класифицирани като различни, но свързани, видове кучета. Независимо от размера им, всички тези кучета се наслаждават на човешкото внимание и са достатъчно интелигентни, за да се справят много добре в подготовката за подправяне и подчинение.

13. Базенджи

Basenji

Зашеметяващото базени има изключително кралски вид и е елегантно и елегантно. Тези кучета произхождат от Африка, където са били развъждани за лов. Една от най-интересните черти на тази порода е, че те не могат да лаят, но това не означава, че не вокализират. Вместо това те вият, викат или крясъка, за да ви привлекат вниманието. Въпреки че са прекрасни кучета, те трудно се обучават и може би са прекалено интелигентни за свое добро (или за ваше собствено добро, по-точно). Тези независими кучета обикновено няма да правят нищо, освен ако не смятат, че има основателна причина. Казано, те все още могат да направят страхотни другари за опитни собственици.

14. Корги

Corgi

Ако те са достатъчно добри за английската кралица, тогава кортизите са повече от достатъчно добри за нас. Това сладко малко pooches са известни като любими на кралица Елизабет, който има цял пакет от тях, но има повече за тези кучета, отколкото това. Те са разделени на две породи: Cardigan Welsh Corgi и Pembroke Welsh Corgi, но освен някои малки козметични разлики, двете са много сходни. Те са известни да бъдат активни и забавно-любящ и трябва да се забавляват с разходки и игрални сесии.

15. Bedlington Terrier

Бедлингтън-териер

Трудно е да се очарова повече от Бедлингтън териер, който има външния вид на малко агне. Уникалните им къдрави палта често са изрязани по гореописания начин, но те също могат да бъдат оставени дълго, за да изглеждат по-шафрани. Но те идват, тези териери не обичат нищо повече, освен да бъдат център на вниманието и често клоун наоколо, за да забавляват и забавляват хората си.

16. Shiba Inu

Шиба-Inu

Популяризиран от думата "додж", shiba inu всъщност е древна японска порода куче, която първоначално е била използвана като ловно куче. Въпреки, че са малки по ръст, тези кучета са изключително активни и гъвкави и се нуждаят от много упражнения, за да ги поддържат щастливи и здрави. Тези огнени малки кучета трябва да бъдат оживени, смели и бдителни, но много добри. Докато са любящи и щастливи, те са независими и свободно мислещи, така че не винаги са най-лесните кучета, които да тренират.

17. Миниатюрен пиншер

миниатюрни-пинчер

Миниатюрният пиншер - често познат като "мини пин" - е като по-малка и по-хубава версия на "Добърман". Тези кучета са смели, безстрашни, горди, любопитни, уверени и игриви. Техните безстрашни личности могат да ги изпитат от време на време в беда, но те обикновено са много сладки и любящи на своите собственици. Енергичният дух на тези кучета означава, че те се нуждаят от много упражнения, независимо от техния малък размер.

18. Lowchen

lowchen

Името на този немски поок грубо се превежда като "малко лъвче куче", т.нар. Защото те често спортуват лъв. Лоучън е любящ и любящ и обича да бъде с хора. Това малко куче измерва само 13 до 14 инча в рамото и тежи между 9 и 18 паунда, но е изненадващо силно и обича да играе. Те нямат изключително високи нива на активност, което е идеално, ако искате куче, което не трябва да ходи много далеч. Обаче, една от най-обичаните им хобита е лаенето и те ще викат всичко или всеки, който минава в дома ви, освен ако не ги обучите добре от ранна възраст.

19. Италиански хрътки

италиански хрътки

Лекият и изискан италиански хрътки тежи само от 6 до 15 паунда, което ги прави идеален малък спътник. Тези кучета са били обичани от италиански благородниците през Средновековието, но те са повече от просто кучета и са също така енергични и достатъчно гъвкави, за да бъдат използвани като ловни кучета. Макар че са по-малки, те са минутни спортисти и ще имат нужда от собственик, който е готов да осигури достатъчно ежедневно упражнение. Тези кучета са нежен, любящ и любящ от хората си, но може да бъде предпазлив от непознати. тези интелигентните кучета могат да бъдат лесни за трениране, но понякога няма да ви се подчиняват, освен ако не могат да видят полза за тях (затова третира са вашите приятели!).

20. Св. Бернар

ST-Бернар

Гигантският Свети Бернар може да не е първото куче, което ми се струва, когато казвате "сладък", но не можете да отречете очарованието си. Хайде, кой не искаше един от тези прекрасни кучета след като гледаше филмите на Бетовен? Те са били отгледани в Алпите като спасително куче, така че не можете да сте в по-добри ръце с верния член на семейството. Въпреки че тези кучета са неоспоримо огромни, те са известни като нежни гиганти, които са изключително добри природолюбители и обичат да прекарват времето си, като се хвалят с човешките си семейства.

Снимките са предоставени с любезното съдействие на Pinterest. 

Leave A Comment

9 + 1 =