10 книги серия като глада игри

С приключването на книгата и сериите за филми за глада, много читатели остават без алтернативна серия книги. Ако търсите серия, която е подобна на тази на Hunger Games, следният списък е създаден с вашите желания в ума. В останалата част на тази страница ще намерите 10 серии книги като "Гладните игри". В обхвата от сериите Uglies to Unwind има повече от достатъчно опции в този списък, за да задоволят и най-претенциозните читатели.

дарител

Дарителят серия

Преди да има гладуващите игри, имаше Дарителя. Тази серия от четири книги е написана от Луи Лоури. Тя обхваща едно утопично общество, в което младите хора имат своите цели в живота, които им е казано от общността. В тази дистопична общност войната и болката са напълно завършени, като се превръщат в "единство". Това "единство" отнема отрицателните емоции, но оставя много от хората в серията книги без реална емоционална дълбочина. Книгата започва с избора на Джонас като приемник на паметта. Тази длъжност изисква Джонас да си спомни всичките истории и истории преди пристигането на приликата, в случай че тази информация е необходима. Сега, когато има познания за отрицателни и положителни спомени, Джонас трябва да реши дали трябва да напусне общността или да остане.

развивам

Открийте серията

Написано от Нийл Шъстърман, "Отпуснато" беше поставено след Втората световна война. В историята е приет закон, който защитава правата за възпроизвеждане. По принцип родителите могат да избират дали искат детето им да бъде използвано като донор на органи или да събере цялото си тяло. Ако сте скучни, може да се наложи да потърсите друга серия. За повечето любители на глада игри тази серия успява да удари типа на дитопията, която търсите. Това е книга с бързи темпове, която никога няма да разочарова от гледна точка на обрати или действия.

съвпадащи

Съответната серия

Подобно на играта на глада или през 1984 г. серията "Съчетани" обхваща общество, в което обществото като цяло решава какво трябва да мисли, вярва, чете или да гледа. Дори изборът на съпруг не зависи от индивида. Написана от Ally Condie, съвпадащата серия следва сюжета на Cassia, когато нейният партньор е избран. След като видя лицето на другаря си, Ксандър, на флаш екран, тя за кратко забеляза Ке Маркхам. Това беше просто проблем в системата, но един образ не може да бъде премахнат от ума й. В крайна сметка, Касия трябва да реши дали да се откъсне от обществото и да избере свой собствен партньор или да остане под палеца на обществото.

различен

Различните серии

Една от най-популярните серии от дистопични книги през последните години е Дивергентната серия на Вероника Рот. Сериалът разглежда едно общество, разделено на пет основни фракции. Всяка от фракциите е съсредоточена около насърчаване на една добродетел. Петте фракции са посветени на мирното, честното, безкористното, интелигентно и смело. Всяка година 16-годишните от поредицата трябва да изберат коя фракция искат да прекарат остатъка от живота си. В първата книга Беатрис е оставена да избере дали да остане с фракцията на семейството си или да следва собствената си личност. С напредването на поредицата, различните фракции се въвличат във война и всеки трябва да избере страна. Подобно на глада игри, тази книга е страница-обръщач с сладък heartthrob като основна любов интерес. Читателите ще получат шанс да следват избора на Беатрис във фракция по време на първата книга и да се насладят на всеки роман от поредицата, която следва.

лабиринт runner

Серия "Лабиринт"

Написано от Джеймс Дашнер, "Лабиринт" се фокусира върху група момчета, които вече нямат спомен за миналия си живот. Момчетата имат напълно изтрити спомени, преди да бъдат депозирани в поляната. Малко по малко те осъзнават, че новият им "дом" всъщност е заобиколен от смъртоносен лабиринт. Тъй като лабиринта се превръща в чакаща бомба, всички момчета трябва да излязат от лабиринта, ако искат да живеят. Тази серия книги е отлична алтернатива на поредицата "Игрите на глада". Подобно на глада игри, тя също е приета от Холивуд. През 2014 г. лабиринта Runner удари театри с Dylan O'Brien като главна звезда. Ако искате наистина да се насладите на поредицата, прочетете всички книги, преди да ударите филмите. Въпреки че филмът е доста добър, едва ли се справя с книгите като повечето филми.

смъртен

Серия Mortal Instruments

Ако искате да сравните книгата с филма, имате късмет. Серията Mortal Instruments бе превърната във филм през 2013 г. Преди да се установите, за да гледате филма, не забравяйте да дадете на книгите справедлив шанс. Те са написани от писателя, Касандра Клер. Клер първоначално е започнала с писането на фентъзи, но ние аплодираме нейната промяна към романите на масовия пазар. Серията Mortal Instrument успява да бъде изключително творческа и уникална история за всеки паранормален любовник. Книгите се въртят около една жена, наречена Клари Фрай. Клари се захваща с очите на сенчарите (воини, които се борят с демоните), убивайки някого. Тази сцена представя любовния интерес, Джейс, и загубата на майка си. След като майката на Клеър изчезне, Клари развива уникални паранормални способности и решава да се опита да я намери. Това е бърза серия, която е почти невъзможно да се свали.

делир

Серия Delirium

Ако наскоро сте имали раздяла, това е книгата, която да прочетете. Лорън Оливър е създал серия, която основно се фокусира върху живота в свят без любов. В серията Delirium, всеки гражданин трябва да излекува, когато навърши 18-годишна възраст, така че никога да не изпитва любов или някакви отрицателни емоции, които идват с него. Като типичен член на обществото, главният герой, Лена Холоуей, всъщност очаква с нетърпение лечението. Без любов, тя вярва, че вече няма да се занимава с никакви непредсказуеми болки. За съжаление животът има начин да направим избор за нас. Лена се влюбва в оставащите само 95 дни, докато не е достатъчно възрастен, за да получи лечението. С тази новопоявила се любов, която бие в сърцето си, тя трябва да реши дали ще получи лечението или да стане беглец от обществото.

uglies

Сериалът на Uglies

Написано от Скот Уестърфелд, серията Uglies е друга серия, основана около един дистппийски свят. В този свят всеки трябва да има процедура, която ги превръща от грозни в красиви, когато са само на 16 години. За съжаление, подлагането на тази операция всъщност води до проблем с лезии, развиващи се в мозъка. Всяко от тези лезии не позволява на индивида да се ядосва, желаейки да бъде различен или изразяващ своята креативност. Тази функция първоначално е била желана от града, за да се предотврати война и отрицателни емоции.

Основният герой в романа, Tally, е на път да се подложи на процедурата. Подобно на останалите младежи на нейната възраст, тя е развълнувана от мисълта да стане хубава. Преди да може да се проведе процедурата, тя се среща с някой грозен, познат като Шей. Новият й приятел й разкрива, че има бунтовнически групи, които решават да останат удиви и да се скрият. Тъй като Тели научава за грозната природа зад своя красив свят, читателите се наслаждават на четири различни книги в сериите Uglies.

грация

Серия "Грейсилинг"

Написана от новоизлюпената писателка Кристин Кашоре, серията Graceling е идеалната алтернатива на гладните игри, ако търсите книга със силен женски модел. В миналото авторите обикновено използват мъжки главен герой (например в поредицата "Хари Потър"), защото им е казано, че мъжки читатели няма да четат книга с женски главен герой. Серията игри на глада опроверга този "факт", а сериите като Грейсинг са част от нова вълна от силни женски главни герои.

Тази серия удря земята, изпълнена като първата книга, създадена някога от талантливата Кристин Кашоре. Следва историята на момиче воин, известно като Каца. Тя предприема епично пътешествие до самооткриване, което не можете да си позволите да пропуснете. Още по-добре - тази книга е придобита от Reliance на 25 април, така че филмът е в работата.

бобър

Картинки от хрониките

За разлика от предходната серия, "Кастери" Хрониките заслужават напоследък тенденцията да се използва женски разказвач. В романите ние следваме историята на младата Итън Уайт. Етан продължава да има необичайни сънища за едно момиче, което никога не е срещал. Когато се събужда, той намира мръсотия, вода или други физически доказателства от мечтите си, лежащи около леглото му. Това завършва с пристигането на Лена Дучан в града. От момента, в който влезе в града, Итън е необичайно привлечен от нея - дори когато се опитва да го отблъсне. Итън се опитва да открие връзката между тях и да защити тайната си от останалата част на града.

Тази нова серия вече е достигнала до театрите. Първият филм "Красиви същества" се появи на театри на 13 февруари 2013 г. Общо има четири книги от поредицата, ако включите половината от романа "Dream Dark.

Leave A Comment

− 2 = 4