Topp 20 Favoritt Typer Cuisine

I de fleste kulturer er mat en måte for folk å samle. Det bringer familie og venner sammen for banketter, potlucks og ferier. I de senere år har forskjellige matlaginger tatt på seg en ny popularitet. De fleste byer har nå kjøkken som spenner over alle verdens hjørner. For nye matlagingsideer eller restaurantalternativer, sjekk ut noen av disse globale kjøkkenene.

meksikansk

Meksikansk mat

Meksikansk mat er en felles favorittmat i Amerika. Fra chili con carne til enchiladas, er krydret meksikanske retter et populært valg. Vestlige restauranter bruker vanligvis nordmeksikansk mat, men det finnes en rekke andre alternativer. Gamle maya-retter har en subtilere smak mens sentrale og sørlige Mexico har en sofistikert smak. Restaurant goers kan nyte egg, grønnsaker, bønner, chili og spidskommen i store meksikanske retter. Sjokolade, tomater og salsa er alltid favoritt også.

mark cheese

Italiensk kjøkken

Med en kulinarisk historie som strekker seg tilbake århundrer, er italiensk mat en av verdens favoritter. Spumoni-is, spaghetti, lasagne og pizza er tradisjonelle retter som er allment tilgjengelige i USA. Utover disse grunnleggende retter er det en rekke regionale favoritter som parmesanost og Parma skinke. En del av Italia er selv kjent for å lage en slags maggotost. Osten er gjæret og får lov til å sitte, slik at fluene legger egg. Etterpå er det pakket på det perfekte tidspunktet for magen å utvikle seg. Det kan ikke passe alles smakløk, men det er en spesialitet fra landet. Hvis denne osten ikke er din smak, har landet mer enn 400 typer ost.

Selv om italiensk mat varierer fra region til region, vil hvert måltid vanligvis settes opp på samme måte. Det vil begynne med antipasto eller forrett-menyen. Deretter kan du nyte primo kurset som består av pasta eller ris. Det andre kurset er et kjøtt. Til slutt er det siste kurset dolce eller dessert kurset.

Indian

Indisk mat

India er et av de tettest befolkede landene på planeten. Med så mange mennesker i nasjonen er indisk mat svært variert. Karriretter er den tradisjonelle prisen, men indisk mat er ikke begrenset til bare karri. Det finnes en rekke regioner som lager vegetariske retter, og ayurvediske medisinske tradisjoner brukes ofte til å skape mat. Innen India vil besøkende finne en rekke søte, varme og krydrede retter. Enda bedre, nasjonen er hjem til millioner av gatematestativer. På disse stativene kan besøkende prøve unike godbiter til en veldig billig pris.

cajun

Cajun mat

For lenge siden måtte de franske akadiske folket flykte fra Canada. Selv om noen av Acadians dro tilbake til Frankrike, valgte andre å flytte til Louisiana. En gang der, kombinerte de fransk matlaging med lokale råvarer. Denne typen mat er vanligvis formatert i tre retter. Den første gryten inneholder hovedretten mens en annen krukke inneholder grønnsaker. En tredje pott vil vanligvis inneholde en blanding av dampet ris og sjømat. Populære kjøttvalg inkluderer svinekjøtt, reker og fisk. På grunn av området fokuserer Cajun-kjøkkenet sterkt på selleri, paprika, hvitløk og løk. Andre smaker inkluderer cayennepepper, løvblad, sort pepper og grønnløk.

sjel food

Sjelemat

Under slaveri ble bare afroamerikanske slaver gitt rest, uønsket mat. Ofte ville slaveeiere prøve å mate dem så lite som mulig som en måte å spare penger på. Denne tidlige opprinnelsen førte til at sjelmat utviklet seg. Slaver på tider som brukes collards, sennep greener, rope topper, løvetann og rødbeter å gjøre opp deres kosthold. De ble ofte gitt de uønskede delene av kjøttet som avl, oksestjell, grisør, lard og tremasse. Med disse uønskede, billige stykkene, klarte slaverne av tiden å skape en unik, deilig mat. I dag består sjelmat av retter som chitlins, stekt kylling, hog maw, griser føtter, stekt okra, collard greener, maisbrød, grits og hush valper. Etter et deilig måltid av sjelmat, kan du ikke være sulten nok til å spise dessert. Hvis du er, kan du se frem til skomaker, pecan paj eller søtpotetterte.

thai

Thai-mat

Det siste tiåret har Thai mat vokst i popularitet. Hands down, den mest populære parabolen er pad thai. For å virkelig oppleve thailandsk mat, bør du gå vekk fra den grunnleggende puten thai og prøve noen av buljonger og nudler som gjør dette kjøkkenet så delectable. Dette kjøkkenet fokuserer på mange urter og tilbyr en rekke søte, sure, krydrede og bittere smaker. Det fokuserer på friske urter, så dette kjøkkenet har alltid en levende smak.

gresk

Gresk mat

Som italiensk mat, går gresk mat tilbake tusenvis av år. Mange vanlige greske retter har ukjent opprinnelse fordi de har eksistert så lenge. Dette kjøkkenet har en unik blanding av forskjellige middelhavsstiler. Tilbake på dagen var grekerne godt posisjonert for å bli en stor havn for havhandel. Hver gang seilere returnerte fra å reise, brakte de tilbake forskjellige retter og spisesteder. I Hellas kan besøkende forvente friske urter, olivenolje og feta. På grunn av sin beliggenhet nær sjøen er fisk et populært spisemuligheter. Svin og lam er vanlige kjøttvalg fordi mange av øyene er for små til å være vert for storfe.

kinesisk

Kinesisk mat

Hvis karakteriserende indisk mat var vanskelig, er kinesisk mat umulig å klemme seg ned. Kina har en av de mest varierte blandingene av kulturer og kjøkken i verden. De viktigste åtte stilene med matlaging er: Fujian, Kantonesisk, Anhui, Zhejiang, Szechuan, Shandong og Hunan. I kinesisk tradisjonell medisin og kultur må motsetningene til yin og yang alltid holdes i balanse. Den samme balansen strekker seg til mat. Når du lager mat, forsøker kineserne å balansere forskjellige farger, smaker, teksturer og lukter. Dette fokuset har lønnet seg og gjort kinesisk mat til en av verdens fineste.

I et tradisjonelt kinesisk måltid kan du forvente å ha nudler eller ris. Selv om mange amerikanskbaserte kinesiske restauranter bruker stekt ris, serverer de fleste kinesiske baserte kinesiske restauranter grunnleggende dampet ris. Med en sterk buddhistisk historie, er vegetariske retter som tofu fortsatt populære. Interessant er hvitløk og chili betraktet som ikke-vegetarianer i buddhismen fordi de stimulerer chi. Hvis du går til en kinesisk vegetarisk restaurant, ikke forvent mye krydder. For ikke-vegetariske retter kan du forvente Peking duck, tusen år gamle egg, blekksprut og en rekke kjøttretter. Grønnsaker er alltid inkludert med middag, og de er langt fra mors mors brokkoli. Kinesiske grønnsaker er ofte den mest delikate delen av måltidet.

libanesisk

Libanesisk mat

På grunn av beliggenheten har Libanon vedtatt arabisk og middelhavsinnflytelse. Libanesisk mat bruker mye frisk frukt, grønnsaker og sjømat. Annet enn fisk, inneholder det ikke et stort fokus på kjøtt. Når du spiser på en libanesisk restaurant, kan du forvente deilige pickles, unike salater, arabisk brød, vegetabilske retter og vegetabilske dips.

japansk

Japansk mat

Hibachi- eller Teppanyaki-grillen er noen av de mest delikate av japanske spisemuligheter. På en Hibachi grill kan du se en kokk flip, steke, grille og kutte maten foran deg. Dette kjøkkenet fokuserer på nudler, tofu, sushi og grønnsaker. Hvert måltid er omhyggelig forberedt og usedvanlig deilig. Enda bedre serverer japanske restauranter ofte oolong eller grønn te.

amerikansk

Amerikansk mat

Amerikansk mat er et ekstremt populært spisemuligheter. Med så mange kulturer som beveger seg inn og ut av landet, omfatter amerikansk mat en rekke forskjellige spisesteder. I Chicago har den dype parabolenpizza blitt kjent. Texas har fem-alarm chili mens Pacific Northwest er hjemsted for mikrobryggerier og kaffe. På de fleste tradisjonelle amerikanske diners kan du forvente pølser, hamburgere, bøffelvinger, kjeks og saus og omeletter.

Marokkansk

Marokkansk mat

Forvent at marokkansk mat skal bli den neste store suksessen i det kommende tiåret. Med en så rik historie og unike retter, er dette kjøkkenet en av verdens fineste. Det bruker middelhavet frukt og grønnsaker for å lage krydret, smakfull mat. Lam er en populær kjøttrett, og har en subtilere smak som vestlige lamskål. På grunn av sin beliggenhet nær sjøen spiller fisk og skalldyr en sterk rolle i marokkansk mat. Oksekød og kylling blir ofte spist. En lokal favoritt er kjent som en Tagine og inneholder kylling, frites og oliven. Mange av disse rettene er flavored med tørket frukt, sitronplukk og olivenolje. På lunsjtid spiser marokkanere en varm eller kald salat og brød. Famously inneholder dette kjøkkenet couscous. Brød er en stor tallerken og er kjent som Khobz. Det varierer fra by til by, men ser ofte ut som en type baguette. Andre spesialiteter inkluderer saltet kjøtt og marokkanske pannekaker.

hummus

Middelhavskjøkken

Det er noen debatt om det faktisk er et middelhavsmat. Dette begrepet utviklet seg mest på 1970-tallet da det var et middelhavsdiett. Generelt består den av frisk frukt, grønnsaker, sjømat og olivenolje. Avhengig av hvem du spør, kan det inkludere forskjellige greske, italienske, arabiske, europeiske eller nordafrikanske retter.

fransk

Fransk mat

Si Oui, Oui til fransk mat! Femstjerners kokker blir ofte trent i fransk matlaging. Den bruker ost, sjokolade og baguetter til deilige måltider. Selvfølgelig ville et fransk måltid aldri være komplett uten noen vin! Til tross for fokus på ost, brød og sjokolade, forblir franskene tynn. Kanskje å spise mer av dette kjøkkenet kan være et vekttap plan?

spansk

Spansk kjøkken

Spansk mat er eksepsjonell fordi det begrenser krydder. I stedet for å gjemme smaken av en tallerken med spidskommen, chili eller pepper, bruker den bare nok krydder for å få fram den naturlige smaken av maten. På grunn av sin beliggenhet langs kysten har spansk mat et sterkt fokus på sjømat. Famously, kafeer og restauranter i Spania tilbyr tapas eller pinches. Disse snack-sized retter kan gjøres i utgangspunktet alt og bare koster et par euro. Før siesta kan spanjoler stoppe i en lokal kafé og få et glass vin og en tapa for bare et par euro.

tysk

Tysk mat

Fra surkål til bratwurst er tysk kjent for sine smakfulle retter. Restaurant goers kan forvente spatzl (poteter), rike varianter av brød, ost og pølser. Enda bedre, dette landet er kjent for sine mange deilige øl. Omgitt av de verdensberømte kjøkkenene i Italia, Spania og Frankrike, har Tyskland ikke fått den oppmerksomheten det fortjener fra foodies.

koreansk

Koreansk mat

Mange prøver kimchi og gir opp på koreansk mat for godt, men dette kjøkkenet er mer enn bare kimchi. Hvis du ikke har hatt denne retten før, er kimchi en gjæret kålrett som blandes med eddik og krydder. Annet enn denne vanlige retter inneholder koreansk mat ris, kjøtt, grønnsaker og sjømat. Den har en unik smak som du pleier å elske eller hate.

vietnamesisk

Vietnamesisk mat

Vietnamesisk mat har ikke fått nesten den oppmerksomheten det fortjener. På grunn av den franske koloniseringen av området, inneholder vietnamesisk mat tradisjonelle retter og fransk mat. Besøkende kan nyte grønnsaker, vietnamesisk mynte, rekerpasta, lime, basilikumblader, soyasaus, fiskesaus, frukt og grønnsaker i måltidene sine. Disse måltidene er laget for å balansere de fem elementene og smaker i parabolen, så det er en blanding av søtt, krydret, bittert, surt og saltt. Vanlige retter kan inkludere balut, and-kjøtt eller ingefær.

tyrkisk

Tyrkisk mat

Kaffe og sjokolade er bare en brøkdel av hva Tyrkia har å tilby. Dette kjøkkenet har en deilig grønnsakspot, eggplantretter og sjømatbaserte måltider. Fyllte dolmas er alltid herlig og yoghurt er scrumptious. Foodies liker å spise dumplings, kebab og baklava. Olivenolje brukes i overflod og friske grønnsaker er et must-ha for tyrkiske retter. Min personlige favoritt er kebaben. Hvis du finner en gateleverandør, kan du se ettersom de skiller kjøtt fra spytten. Du kan spise den på en pinne, eller noen gateleverandører vil sette kjøttet i en pita sandwich-lignende form.

caribbean

Karibisk mat

Karibisk mat er en blanding av afrikansk mat og lokale delikatesser. Denne maten inneholder et imponerende utvalg av paprika og tropiske frukter. Fra stekt plantains til saltfisk, er karibisk mat en velkommen endring fra europeiske og middelhavsretter. Dette kjøkkenet legger sterkt fokus på å bruke mat som grønne grønnsaker, geitkjøtt, søte poteter, ris, erter og kokosnøtt. Hvis du aldri har hatt karibisk mat, start med en jerk kylling, geit curry og en mango salsa-du vil ikke angre på det.

Leave A Comment

96 − = 88