20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

3. Høst i Murnau, 1908

Et ekspresjonistisk landskap, som allerede markerte den langsomme overgangen til abstraksjon.

Wassily Kandinsky var en russisk maleren og kunstteoretiker og en av de viktigste figurene i utviklingen av moderne kunst. Han var den som befriet maleri fra begrensninger av representasjon og dermed satte grunnlaget for evolusjonen av abstraksjon. Hans innflytelse på kunstverdenen var enorm, og det endret måten maleriet oppfattes for godt. Hans arbeid ble grunnlagt på en solid filosofisk grunnlag, da den vedvarende utviklet seg til en syntetisk malerisk visjon.


Han var kanskje en tenker før han var maleren, da han kjente den eneste retningen hvor den mettede figurasjonen kunne bevege seg og forfølge det ubarmhjertig og sette et eksempel på andre avantgarde-reklamer å følge. Kandinskys abstraksjon er essensen av en universell syntese av musikk og maleri, betraktet som paralleller til filosofi og vitenskap.

Wassily Kandinsky ble født i Moskva i 1866. Fra en tidlig barndom ble han forbløffet over den kromatiske rikheten i naturen, og han var konstant interessert i kunsten. Han studerte økonomi og lov, men til slutt ga han opp en lovende karriere innen samfunnsvitenskap for å følge en mer kreativ sti.

Den endelige push mot det kunstneriske liv ble gitt til den unge maleren da han så en utstilling av Claude Monet, som inspirerte ham til å dedikere seg til visuell forskning. Da han først var med på kunstskolen i München, var Kandinsky allerede 30 år gammel. Han ble ikke engang akseptert i begynnelsen, men han fortsatte å studere alene.

Han tilbrakte to år på kunstskolen, etter som kom reiseperioden. Kunstneren besøkte Nederland, Frankrike, Italia og Tunisia. I løpet av denne perioden skapte han malerier som var sterkt påvirket av post-impressionisme, og fremkalte sin barndom i Russland i fantasifulle landskap av idealistisk betydning for kunstneren. Han bosatte seg i en by Murnau, nær München og fortsatte sin utforskning av landskap som vitaliserte dem med kraftige linjer og dristig, voldsom farge.

Kandinsky tenkte på musikk og forsøkte å overføre sine rent abstrakte egenskaper til andre former for kunst. En gruppe kunstnere av samme sinn ble dannet i 1911 i München, ledet av Kandinsky. Deres navn var "The Blue Rider" - "Der Blaue Reiter" og tyske ekspressionister som August Macke og Franz Marc tilhørte forsamlingen blant andre. Gruppen publiserte en almanak med sine syn på moderne kunst og holdt bare to utstillinger, etter at den ble avbrutt ved begynnelsen av første verdenskrig i 1914.

Den nye bruken av grunnleggende billedelementer markerte en begynnelse av den dramatiske perioden i Kandinsky's oeuvre og foreslo fremkomsten av abstrakt kunst. Han unnfanget en ny stil i dag kjent som lyrisk abstraksjon, etterligner strømmen og dybden av musikalsk stykke med maling og tegning. Samtidig okkuperte den malte seg med dyp begrunnelse om emnet og skrev og publiserte en seminal studie "På den åndelige i kunsten" i 1912.

Kandinsky ble tvunget til å vende tilbake til Russland i 1914, men han sluttet aldri å eksperimentere. Han deltok selv i omstilling av russiske kunstinstitusjoner etter revolusjonen. Imidlertid ble den virkelige betydningen av hans innovative geni først synlig etter at han reiste tilbake til Tyskland og ble med i Bauhausens undervisningskorpus i 1923, hvor han ble venner med en annen forkledd kreativ, Paul Klee.

Hans engang rent lyriske abstraksjon skiftet i retning av mer strukturert, vitenskapelig sammensetning. Kandinsky jobbet på en ny visuell formel, laget av linjer og prikker og kombinert geometriske figurer som presenterer sin nyeste forskning av det visuelle og det intellektuelle.

Etter et tiår med flittig arbeid ble Bauhaus stengt av nazistiske myndigheter i 1933 og Kandinsky ble tvunget til å flykte til Frankrike, hvor han tilbrakte resten av livet.

De siste elleve årene var det russiske geni dedikert til kontinuerlig jakten på The Great Synthesis av hans abstrakte ideer og visuelle funn, fortsatt like drevet av livets vitale krefter. Han vendte tilbake til intens farge og lyric, maler med en fast hånd, og bekreftet igjen sine opprinnelige syn på malingenes sanne natur. Den store kunstneren aksepterte fransk statsborgerskap og opprettet noen av de mest berømte kunstverkene i sitt nye hjemland. Han døde i 1944 i byen Neuilly i en alder av 77 år.

Verkene til Wassily Kandinsky, sammen med stykker av hans jevnaldrende, Marc Chagall, Paul Klee, Franz Marc og Piet Mondrian ble proklamert som degenerert av de nye nazistiske myndighetene i 1937, og to år senere over tusen malerier og tusenvis av skisser og arbeider på Papir ble brent offentlig i atrium av brannstasjon i Berlin. Likevel hadde den overveldende styrken og den øyeblikkelige effekten Wassily Kandinskys kunstverk og fremdeles har på kunst, all den vanskeligheten i historien og oppsto en vinner på scenen til kunsthistorien.

Liste over malerier

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

1. The Blue Rider, 1903

Dette maleriet tjente som inspirasjon for navnet bak en av de mest innflytelsesrike gruppene i moderne kunsthistorie - Der Blaue Reiter. Maleriet er på randen av abstraksjon, selv om det er et tidlig stykke.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

2. Strandkurver i Holland, 1904

Et landskap fra sin tur til Nederland. Scenen antyder påvirkning av impressionisme.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

4. Okhtyrka. Røde Kirke, 1908

Et fantasifullt russisk landskap, en oppfordring av hjemledsartisten.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

5. Et fjell, 1909

Nesten helt abstrakt landskap med små konturforslag av en høyde og menneskelige figurer.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

6. Første Abstrakt Akvarell, 1910

Dette arbeidet er historisk viktig som den første rent abstrakte akvarellen Kandinsky noensinne utført.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

7. Improvisasjon 10, 1910
Improvisasjon i tegning og farge, tyder på, men leverer aldri helt konkret bilde. Et tidlig abstrakt arbeid.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

8. Lyrisk, 1911
Da han ofte baserte sitt maleri på musikalske ideer, kom den lyriske naturen til hans slag naturlig. Dette er et rent billeddikt.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

9. Sammensetning IV, 1911

En anekdote sier at Kandinsky bare trodde at han var ferdig med maleriet når assistenten ved et uhell viste det til sin side - endringen av perspektivet forandret helhetsinntrykket av stykket og gjorde det perfekt.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

10. Improvisasjon 26 (Rowing), 1912
En improvisasjon på musikk. Kandinsky titler ofte sine verk som musikalske stykker, kaller dem improvisasjoner og komposisjoner.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

11. Improvisasjon 31 (Sea Battle), 1913

Typisk eksempel på lyrisk abstraksjon, sterk i farge og emosjonelt innhold.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

12. Fargestudie: Firkanter med konsentriske sirkler, 1913

Allerede dypt i abstraksjonsområdet, utforsket Kandinsky verdiene og forholdet mellom farger. Dette er en kromatisk og geometrisk studie.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

13. Sammensetning VI, 1913

Etter å ha opplevd en blokk på grunn av omfattende forberedelse til dette maleriet, fullførte Kandinsky den om tre dager, og gjentok kjerneinspirerende ord "uberflut", flom på tysk, som en mantra under maleriet. Musicaliteten av dette ordet fortalte kunstneren hvordan han skulle fullføre arbeidet.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

14. Moskva, 1916

Under sin bolig i Moskva i løpet av krigen, ble Kandinsky rammet av urolighetene i den store byen. Dette er mer av et portrett av byen enn et landskap, fanger all sin makt og turbulens.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

15. Blå, 1922

En annen studie av farge, med svært reduserte geometriske former.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

16. Black and Violet, 1923

En av maleriene som ble gjort på hans retur til Tyskland. Fortsatt rik på farge, komposisjonen har tatt en særdeles skarpe og geometriske sving, og skyver bort de frie lyriske penselstrøkene.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

17. På Hvit II, 1923
Den visuelle representasjonen på kontemplasjon på to grunnleggende nyanser - svart og hvitt. De to motsetningene skaper en sterk kontrast, og holder spenningen i maleriet, som emulerer kampen mellom liv og død.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

18. Gul, Rød, Blå, 1925

Som antydet av tittelen, er dette først og fremst studiet av potensialet for grunnleggende farger, som pryder sammensetningsgeometrien.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

19. Oppfølging, 1935

Dette er nesten et musikalsk stykke, som markerer sen perioden i Kandinskys kunst. Hans felt ble lukket, flytende og klart i form, mens komposisjoner inneholdt spredte elementer. Han kom tilbake til sine abstrakte røtter.

20 berømte Wassily Kandinsky-malerier

20. Sammensetning X, 1939

Ofte relatert piktorisk til musikalske komposisjoner, er dette arbeidet direkte påvirket av musikk. De visuelle elementene er proporsjonale med de musikalske elementene i en perfekt symfoni. Kandinsky trodde dette var hemmeligheten til rent maleri.

Leave A Comment

23 + = 27