10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

Poika putkella - Garçon à la Pipe, 1905

Aikaisen Picasson maalaus, joka on nimetty Rose-jaksolle. Hän maalasi tämän työn pian sen jälkeen, kun hän tuli Pariisiin, näyttämällä poikaa, jolla oli putki ja jossa oli kukkakuvio.

Pablo Picasso on niin kuuluisa tänään, että hän usein toimii synonyyminä parhaalle taiteilijalle. Hän oli varmasti harvinainen nero ja yksi tärkeimmistä luvuista 1900-luvun taiteen kehityksessä. Hänen rohkeiden ja innovatiivisten taiteellisten pyrkimyksiensä ansiosta tämä espanjalainen nousi maailmanmiehiin ennen 50-vuotiaita, ja hänestä tuli läntisen pallonpuoliskon ainoa arvostettu taiteilija.
Hänen ainutlaatuinen tyyli ja jumalallinen lahja tekivät Picassolle kuvan, jolla oli suurin ja merkittävin vaikutus nykytaiteen evoluution ja taiteen maailmaan.


Pablo Picasso syntyi vuonna 1881 Espanjan Magalan kaupungissa. Hän löysi elämänsä soittamalla aikaisin, ja hän ilmoittautui ennakkoluokkaan 15-vuotiaana. Hänen lapsuudensuuntautuneisuutensa jo näyttivät jonkinlaisen ainutkertaisen ilmeensä.

Elämänsä suuren osan, Picasso vietti Ranskassa, jota hän rakasti. Hän muutti Pariisiin vuonna 1904, ja vuonna 1947 hän siirtyi maan aurinkoon etelään.
Picasson teos jakautuu yleensä jaksoihin, jotka kaikki ovat erottuvia ja mielenkiintoisia.
Hänen varhaisen Sinisen jaksonsa oli noin 1901 ja kesti noin kolme vuotta. Suurin osa tämän vaiheen piirustuksista tehtiin tummissa, syvänsinisissä vaaleissa.
Rose-aika syntyi noin 1905, miehittää uransa vuoden. Tämä vaihe on ominaista kevyemmälle paletille, ilahduttavalle tyylille, jossa on teatteriesimerkkejä.

Vuonna 1907 toteutettu maalaus Picasso merkitsi paitsi siirtymistä taiteilijaksi uudeksi tyyliksi, mutta se muutti itsestään modernin taiteen kulkua. Se oli "Les Demoiselles d'Avignon", kubismin tärkein maalaus ja modernin taiteen rakastettu ikoni. Maalaus aiheutti paljon sekasortoa yhteiskunnassa, koska sitä pidettiin skandaalina kuvittelemaan nude-prostituoituja niin kauheasti. Yleisö ymmärsi myöhemmin, että tämä kuva siirsi maalauksen edustuksellisia ominaisuuksia ja asetti perustan käsitteelliselle ja surrealistiselle taiteelle.

Esittäytyessään toisen maailmansodan ja Espanjan konfliktista Picasso maalasi toisen kuvataiteen 1900-luvun taiteesta - "Guernica". Välitön inspiraatio oli Guernican pommitukset, ja maalaus oli suurta mittakaavassa taiteilijan kiihkeä protesti. Hän esitteli hirvittävän taistelun, kietoutuneita hahmoja tuskissaan ja taistelussa, kun hän kiusoitteli loppua ja tuomitsi fasismia. Guernica oli mahtava poliittinen kuva ja loistava taideteos, joka merkitsi merkittävää kohtaa nykyaikaisessa taiteessa.

Hänen uransa eteen Picasso omisti suurimman osan ajastaan ​​tutkia komediaa ja fantasiaa. Hän kääntyi muun median, kuten graafisen taiteen, veistoksen ja keramiikan, välille. Jatkuva työskentely, hän loi valtavan määrän kuvituksia, piirustuksia ja malleja tällä kaudella hupaisella sisällöllä.
Picasso pohti myös muiden merkittävien kollegojensa luomien taideteosten jäljittelyä. Hän maalasi Velasquezin ja Delacroixin muunnelmia uransa loppuvaiheessa. Nämä kappaleet ovat ilmiömäisiä tulkintoja, jotka ovat tähän mennessä pysyneet suosittuja taiteellisen laadun kannalta.

Pablo Picasso kuoli Ranskassa vuonna 1973 91-vuotiaana. Kuolemansa jälkeen tunnistettiin 22 000 modernin mestarin luomaa taidetta.
Se, että Picasso ei koskaan lopeta kokeilemista ja tutkimista, ja että hän pysyi uskollisena omaansa ainutlaatuiseen tyyliin, on auttanut häntä merkitsemään hänelle yhtenä edeltävän vuosisadan suurimmista taiteilijoista ja ehkä myös taiteen historiasta.

Maalausluettelo

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

Vanha kitaristi, 1903

Maalaus kuuluu siniseen aikaan. Se näyttää vanha, sokea, heikko mies, joka kovaäänisesti pitää kitaransa. Hän on katu pelaaja Espanjassa. Maalaus kuvataan sinisen sävyjen läpi ja se nojaa ekspressionismiin.

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

Les Demoiselles d'Avignon, 1907

Ehkä vallankumouksellinen maalaus nykytaiteessa. Se purkasi kaikki hyväksytyt esteettiset säännöt, loukkaantui ja järkytti puristeja kuvaamalla prostituoituja ja muuttanut taideteosta itsestään selkeämmin. Sitä pidetään kubismin ensimmäisenä maalauksena. Se edustaa viidestä nude prostituoidusta Barcelonalaisesta bordelltilahjasta.

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

Still Life with a Bott of Rum, 1911

Maalaus päättyi, kun Picasso pysyi ranskalaisissa Pyrineesissä, muusikoiden, runoilijoiden ja taiteilijoiden suosikkikohteena. Kuubistit rakastivat tätä vuorta ennen ensimmäistä maailmansotaa ja se on tavallaan liikkeen toinen koti. Maalaus toteutetaan runsaassa kubistisessa tyylissä.

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

Tête - Head, 1913

Tämä kuuluisa kappale on yksi abstrakteimmista kubistikollageista. Pään profiili voidaan jäljittää hiilellä piirretty puoliympyrä, mutta kaikki kasvojen elementit ovat huomattavasti pienempiä geometrisia muotoja.

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

Still Life yhdistelmällä ja lasilla, 1914-15.

Puhtaiden väri- ja monimutkaisten esineiden muodot asetetaan rinnakkain sopusointuiseen koostumukseen. Picasso tutustui tämän maalauksen rakenteeseen ja pintoihin muistuttaen usein käyttämistään kollaasikäytännöstä.

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

Tyttö ennen peiliä, 1932

Maalaus edustaa Picasson nuoren rakastajan Marie-Thérèse Walterin muotokuvaa. Tyttö ja hänen heijastuksensa ovat kuvia hänestä päivän ja yön aikana ja tyttöjen siirtyminen viettelevään naiseen.

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

Guernica, 1937

Tämä maalaus kuvaa sodan traagista luonnetta ja viattomien uhrien kärsimystä. Teos on monumentaalinen mittakaavassa ja merkityksessä, ja se on hyväksytty maailmanlaajuisesti sodanvastaisen symbolin ja rauhan julisteena.

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

The Weeping Woman, 1937

Picasso oli yleensä kiinnostunut kärsimyksestä. Tämä maalaus on viime vuonna sattuneiden naisten sarjan viimeinen, ja siinä on yksityiskohtaisin kokoonpano. Teemaa pidetään Guernican jatkona.

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

Naked nainen rannalla ja lapio, 1960

Toinen Picasson tulkitseva maalaus, joka perustuu historialliseen työhön. Näyttämö vähenee huomattavasti, kolmas ulottuvuus heikkenee. Se on myöhäinen kubistinen tyyli, jolla on selvät vaikutukset surrealismista aiheessa ja tapana, jolla se maalattiin.

10 kuuluisia Pablo Picasso -maalauksia

Sabine Women Rape, 1962

Tämä maalaus on tulkinta historiallisesta sävellyksestä. Se tehtiin Kuuban ohjuskriisin huipulla, jossa näkyi itä ja länsi varjo ja uhkailivat sodan uhkaa.

Leave A Comment

+ 29 = 39