Роза татуировка Значение

Розата е символ, който може да намери дом както за жените, така и за мъжете. Любовта и красотата са аспекти, които надхвърлят всички обществени и културни граници. Атрибутите на розата могат да разкрият много скрити значения и понятия. Позволете на вашата вътрешна красота да се впише на платното на вашето тяло. Много известни личности са избрали да се украсят с рози, както и да знаят, че сте в компанията на известните и скандални.

роза-1

Роза татуировка

1. Любов и вярност

Афродита, богинята на любовта в гръцката митология, се казва, че е превърнала розите от бяло в червено, защото болезненият й пръст ги е червеел с божествената си кръв. Кръвта над любовника й, Адонис, се казва, че е породила розов храст. По време на Св. Валентин и по време на медения месец розата е определена като символ на любовта.

2. женственост

Докато розата може да украси мъжете и жените, розата е символ на женственост. Намира се на моряци, розата може да означава приятелка, съпруга или майка. Розите бяха предложени както на Афродита, така и на Изида, една от основните египетски богини. Дева Мария често се свързва и с розата. Красотата, аспект на женската енергия, също е ясно представена от розата

роза-2

3. Смърт и загуба

Розата също може да бъде символ, използван за напомняне на хората за смъртността и непостоянството. Мориция, матриархът на семейство Адамс, използва черна роза като символ на заболеваемостта и смъртта. От друга страна, черна роза често се използва за означаване на загуба по време на паметници. Вълшебната или мъртва роза може да символизира трайната загуба на любов, дължаща се на изневяра или злодеянията. Те могат да се използват и като символ на сбогом.

4. Чистота и благодат

От друга страна, розата също може да бъде символ на повдигащи се аспекти на живота. Младежите и чистотата често се свързват с бялата роза. Девиците могат да се украсят с бели или розови розови пъпки, за да означат своята добродетел. Грейс и елегантност могат да бъдат показани и чрез бели рози. Много жени могат да открият, че бялата роза напълно отговаря на тяхната личност.

5. Ентусиазъм и омагьосване

Розите също могат да обявят вълнуващи емоции. Оранжевата роза може да се използва, за да представлява ентусиазъм и любов към живота. Пурпурните рози може да символизират очарованието и мистерията. Сините рози може да покажат връзка, която е желана, но никога няма да бъде. Тези вариации могат да се използват от тайни почитатели, за да разкрият скритите желания на дарителя.

роза-3

Роза татуировка Значения вариации

1. Цвят

Цветът може да се разкрие по още повече начини, описани по-горе. Жълти и прасковени рози са символи за задоволство, щастие и приятелство. Многоцветните рози може да показват смесица от емоции. Чрез поставянето на една бяла роза в полето на червените рози може да се посочи силно желание, ограничено от чистота. Чифт черни и сини рози може да символизира вдовица или вдовица, която вече не търси любов. Разнообразната розова роза с червени ивици може да разкрие детско приятелство, което разцъфтя в брак.

2. Тръни

Тръни могат да направят една роза по-различно значение. Тръни могат да символизират опасността, свързана с любовта. Тръни могат да покажат, че несъвършенствата са нещо, което прави нещо съвършено. Някой, който е бил наранен от любов, може да има кървави тръни. Черепите и тръните често се срещат заедно, а розите без тръни могат да покажат сигурност или чистота.

Розата може да бъде изпълнена с голямо разнообразие от значения. Независимо дали се опитвате да покажете емоционални връзки, скрити чувства или религиозни представителства, ще откриете наличието на розата. Вашият татуировка художник ще има безброй преживявания с рози и значения, и те са ценен ресурс, който ще ви помогне да решите на добра татуировка.

Leave A Comment

− 6 = 1