Лъв Татуировка Значение

Луната татуировки са идеални за всеки, който вярва в по-висока мощност, астрономия или просто харесва причудливи татуировки. От предисторията човекът е очарован от външната природа на Луната. Промените на луната, когато са свързани с приливите и наблюдавани внимателно. Някои култури смятат, че Луната притежава специални сили или е управлявана от бог. В зависимост от вашия татуировка дизайн и лични интереси, вашата луна татуировка може да има уникално значение.

луна-2

Луната татуировка Значение

Въпреки че има много значения, свързани с лунната татуировка, някои от най-често срещаните значения включват:

- Женска мистика
- Фертилитет
- Циклична природа
- Уикановите вярвания
- Проклятие
- Освобождаване на отрицателната енергия
- Лудост
- Магия
- Творчество
- Силата на астрологията
- Тъмнина
- Памет на любимите
- рядкост
- Растеж

Има различни варианти, които могат да се направят, за да се промени значението на татуировката. В допълнение, можете да включите други символи в татуировката си, за да направите по-уникален символ. Тъй като Луната восъци и изчезва всеки месец, първата стъпка е да решите кой цикъл на луната искате. Приливите се управляват от луната, така че може да искате да включите водни елементи в татуировката си, за да представите природата или взаимосвързаността на света.

луна-1

Пълнолуние татуировка Значение

Пълната луна е източник на суеверия от началото на човека. Когато Луната е пълна, тя има най-силната небесна сила над Земята. Докато това е пряко свързано с прилива на океана, много култури вярват, че пълнолуние е свързано с промяната и лудостта. Според някои суеверия пълна луна е време, когато границите между тук и следващия свят са особено флуидни.

Когато създавате татуировка на пълнолуние, някои хора избират да прегърнат връзката с другия свят. Те могат да използват символи от Wicca или изображения като вещица, плаващи през луната. Готически емблеми като трансформацията на върколаци по време на пълнолуние също са популярни. За по-реалистична татуировка можете да привлечете морско съкровище и други забележителности от Луната. Този стил е особено популярен сред хората, които обичат да изучават астрономията.

луна-3

Полу-луна и Полумесец Луната татуировка Значение

Половината луна е идеален естествен елемент за представяне на ин и ян на света. В този момент луната е в перфектен баланс между кола маска и изчерпване. Това може да символизира отстраняването на негативната духовна, професионална или лична енергия. Във фазата на настъпването на полумесец можете да създадете символ на творчество и растеж.

Тъй като полумесецът е сравнително малък, той е идеален за малки части на тялото, като зад ухото, китките или глезените. Тя може да бъде попълнена или само очертана в черно. Други символи като пеперуди или лози могат да направят луната по-женствена. Докато Луната често се изчертава в жълто или бяло, няма причина да се ограничавате само до тези цветове. Луната често се свързва с женската, така че можете да създадете женска луна. Тъй като се смята, че е време на лудост, бихте могли да създадете луда природна сцена или лунно изглеждаща луна, за да представите този идеал.

Злото Татуировка Значение

Светлината често се свързва с чистота, честност и доброта. Поради това луната понякога се смята за тъмна или зла. Можете да създадете татуировка, която визуализира по-зловещите аспекти на луната. Можете да създадете зловещо изглеждащо лице на луната или мрачни очи.

луна-6

Половин луна и полунощ

За естествена репликация на символа ин и ян, можете да проектирате татуировка, която е направена наполовина от слънцето и половината от луната. Луната представя лунни черти като интуиция и емоции. Слънцето символизира слънчевите черти като лидерство, интелект, разум и его. Балансът на тези две черти е необходим за хармоничния живот. Ако сте в хармония със себе си и света, може да искате да накарате слънцето и луната да се изправят един друг в удоволствие. Ако сте изправени пред вътрешна борба и не сте в хармония, може да искате да накарате луната и слънцето да се отдръпват един от друг. В крайни случаи можете дори да създадете татуировка, където луната и слънцето се отдалечават един от друг.

луна-5

Сините лунни татуировки Значение

Синята луна е рядко събитие, така че често се използва за символизиране на неочаквано събитие или лично постижение. За татуировки Луната често се прави буквално в син цвят. Можете също да направите луната бяла със синя аура, която я обкръжава. Могат да се добавят и други причудливи елементи като черна котка или звезди. Тъй като синята луна символизира нещо рядко, всяка звезда може да бъде любима, която почина. Звездата показва тяхната уникалност, докато синьото луна показва, че те са рядко, специален човек в този свят.

Драконът и Луната татуировка Значение

Един популярен елемент за лунните татуировки е драконът. В китайската култура драконът е символ на щастието и силата. Когато се комбинира с пълнолуние, тя може да символизира свръхестествената сила на луната. Нарастващата луна и дракон може да покаже нарастващо чувство за сила. Тъй като Луната е най-силна, когато е пълна, един дракон с пълнолуние увеличава силата и щастието на дракона и луната.

Вълкът и Луната татуировка Значение

Вълците са известни като интелигентни животни, които работят добре с членовете на пътя. В родната американска култура вълкът е свързан с отвъдния живот. Когато използвате един вълк и една луна на едно и също изображение, тя създава дълбока връзка с отвъдния живот. Пакет вълци може да се използва, за да покаже, че сте лидер или вярвате, че сте изключително добри в комуникацията. Вълците се използват също и в татуировки от хора, които имат дълбока връзка с природата или екологичен начин на мислене.

луна-4

Значения на алхимията

В алхимията луната се смята за свързана със среброто. Среброто е изясняваща и пречистваща енергия. Тя е силна, ковък и отразяваща. Когато се свързва със слънцето (злато), среброто създава космическо равновесие. Това значение е особено вярно в татуировки, които използват слънцето и лунния мотив.

Религиозни значения на лунната татуировка

В местните американски култури можете да намерите истории за луната като Великата жена. Тя се свлича от луната като вечно, всезнаещо същество, което гледа над творението. В египетската култура Луната е свързана с Кралицата на Небесата, Изида. Междувременно таоизма твърди, че Луната е ин. Това е око, което прониква през тъмнината и е символ на осветяването на едно просветено същество. В много митологии Луната е символ на богиня, жрица, майка или любовник.

Докато можете да имитирате митологична луна или да създадете основна жълта луна, вашата татуировка може да бъде всичко, което можете да си представите. Тя може да бъде заобиколена от цветни звезди или нарисувани в черно и бяло. Вашата луна може да има котка, спяща покрай ръба, или вълк, вилнещ в дъното. Просто се уверете, че да се консултирате с вашия татуировка художник, преди да получите татуировка, за да сте сигурни, че вашият дизайн може да бъде изготвен добре на мястото, което искате да бъде.

Leave A Comment

16 − = 15