5-те най-добри шампоани за увредена коса

Повечето жени страдат от някакво увреждане на косата, независимо дали става дума за разделени краища, раздразнен скалп, пърхот или допълнителни сухи и стройни нишки. Обикновено тези проблеми могат лесно да се погрижат чрез подстригване, слаб шампоан за пърхот или седмично дълбоко балсам. Но тежко увредената коса, която все още е налице - обикновено се причинява от прекомерно използване на топлинни инструменти и продукти за коса, правилно боядисване, излагане на слънце и други екологични елементи - трябва да се грижи и да се третира редовно, тези конкретни въпроси.

Намирането на лек, хидратиращ шампоан е първото място, от което да започнете. Въпреки това, има едно ключово нещо, което може би не сте мислили и трябва да имате предвид: Шампоани косата си прекалено много може да доведе до излишна сухота, която, иронично, ще доведе до Повече ▼ щета. Освен ако косата ви не е изключително мазна, трябва само да я измиете два до три пъти седмично. И ако косата ви е суха, веднъж седмично дори може да направите този трик, в зависимост от неговата дължина и колко често го придавате. Продуктите, които използвате след почистването и състоянието си, също са нещо, което трябва да имате предвид. Намаляването на количеството гел, лак за коса или мус, който използвате, ще ви позволи да шампоан по-рядко.

Но всичко казано, разбира се, трябва да запазите косата си чиста, за да я държите елегантно, блестящо и здраво изглеждащо. Нечистотиите, маслото и остатъците от замърсявания могат да причинят също толкова големи щети. Следните пет шампоани са специално формулирани, за да подхранват сухи, повредени, крехки брави и да ги върнат към живот. Те също така впръскват косата с необходимите хранителни вещества и протеини, за да направят някога глупавата ви грива да изглежда чудесна, здрава и силна - и да остане така.

1. Kerastase Bain Nutritive Satin 2 Шампоан, $ 58

  5-те най-добри шампоани за увредена коса

Kerastase е известна като една от най-добрите линии за грижа за косата за репаративни продукти и Bain Nutritive Satin 2 шампоан е наистина превъзходно средство за почистване, когато става дума за тъпа, повредена коса. Той е пълен със сгъстяващи белтъчини и основни хранителни вещества, всички от които укрепват и възстановяват космения вал отвътре навън. Той прочиства ефективно, но също така нежно, така че козината ви не е повредена в процеса. Крайният резултат оставя косата ви да изглежда блестяща, гладка и най-важното - здрава. При редовна употреба ще имате коса, която е по-мека, по-силна и много по-управляема. Нанесете Keratase Lait Vital Conditioner, $ 42, след почистване за най-добри резултати.

2. Мароканоил Шампоан за възстановяване на влага, $ 22

5-те най-добри шампоани за увредена коса

Ароматът сам по себе си е достатъчно, за да се влюби в шампоана за ремонт на Мароканоил. Но това е идеално и за поправяне на трудни направления. Шампоанът е нежен, докато почиства, но все още премахва всички замърсявания, мазнини и остатъци, които могат да навредят на косата ви. Също така съдържа високо подхранващи съставки, като арганско масло и кератин, както и лечебно действие на мастни киселини и протеини. След употреба, косата ви остава чудесно блестяща и мека на пипане, особено когато се следва с Moroccanoil Moisture Repair Conditioner, $ 23. Опитайте мароканоилната възстановителна маска за коса, $ 43, за още по-болезнени резултати, които водят до създаване на хранителни вещества.

3. Фредерик Фекай PrX Репарабити Шампоан, $ 49

5-те най-добри шампоани за увредена коса

Шампоанът за дълбоко почистване и пречистване на Фредерик Фекай е формулиран за борба с уврежданията чрез премахване на вредни примеси и тежко натрупване в косата, така че да може напълно да абсорбира репарабилните хранителни вещества и антиоксиданти на шампоана. Той също така хидратира, омекотява, опипва и разплисква, така че някога крехката и бледа грива остава лъскава и гладка. Използвайте с PrX Reparatives Conditioner на Frederic Fekkai, $ 49, за да добавите ключови протеини и омекотяваща сила, както и да подобрите счупването с до 98%.

4. Ojon Damage Reverse Възстановяващ шампоан, $ 24

5-те най-добри шампоани за увредена коса

Не се изненадвайте, когато изстискате златист крем, подобен на гел, когато използвате Ojon's Damage Reverse Restorative Shampoo. Не се бойте - тя наистина е шампоан, но е обогатена с пшенични протеини и кремообразни почистващи препарати, произведени от кокосов орех, които правят формулата да изглежда като гелообразна. Въпреки това, тя бързо се превръща в богата пяна, след като се втрие в мокра коса, и започва незабавно да поправя щетите, изглаждайки нежеланите кутикули и леко размазващи възли, за да предотврати счупването. Това е супер хидратиращо и ще ви донесе косата обратно до изключително здравословно състояние, когато се използва редовно. Можете да помогнете още повече да подсилите стреса си, като следвате с Ojon Damage Reverse Restorative Conditioner, $ 25.

5. Успокояващ шампоан за дълбока овлажняваща маска за суха, повредена коса, $ 4

5-те най-добри шампоани за увредена коса

Тайна любима сред много известни личности, опаковката на Mane 'n Tale може да не изглежда толкова бляскава, но шампоанът вътре създава коса, която е 100% червен килим достоен. Формулата му е пълна с подхранващи хранителни вещества, като витамин Е и провитамин В5. Шампоанът съдържа и дълбоко хидратиращи ботанически и микро-обогатени протеини, които също спомагат за укрепването на щандовете. Крайният резултат е блестяща, копринена и здрава коса, която е лесна за употреба, пълна с блясък и невероятно мека. Опитайте да използвате Mane 'n Tail Deep хидратиращ балсам за суха, повредена коса, $ 4, след като почистите за допълнителна хидратация и дори по-лесно управляемата грива.

Leave A Comment

+ 69 = 78