A-vitamiini aknea kohtaan: miten se auttaa, parhaita lisäravinteita ja annostus- ja turvallisuusvinkkejä

Kaikissa minun ihastututkimuksissani yksi tärkeimmistä löydöistä I've on tehty A-vitamiinista. 

Erityisesti uskon, että A-vitamiinin puute voi olla taustalla tekijä aknea ja monia muita ihokysymyksiä, kuten psoriasis, keratosis pilaris, kalkkitaudit, ekseema ja jopa kuivuus.

Sinä näet, ei liian kauan sitten, perinteiset ruokavaliot olivat korkeita niin paljon kuin kerma, munat, voin ja urkuelimet. Kaikki nämä elintarvikkeet ovat runsaasti A-vitamiinin lähteitä, muun muassa ravintoaineita. 

Mutta nykyään, ateriat näyttävät täysin erilaisilta. Ne'rehun vihanneksia, vähän proteiinia, ja monet ihmiset wouldn't unelma maidosta, puhumattakaan maksa. Ei mikään ihme'uudelleen nähdään epidemia iho-oloissa, mukaan lukien aikuisten akne.

Related: Miten päästä eroon maidosta ja meijeristä?

Tässä artikkelissa saat selville:

Huomaa, että nämä tiedot ovat vain tiukasti opetustarkoituksia varten. 

Miten A-vitamiini voi auttaa aknea

A-vitamiinin perusmekanismi on vastustaa keratinisoitumista (ihosolujen irtoaminen).

Kuinka monilla iho-olosuhteilla, kuten akne, psoriasis ja keratosis pilaris ovat yhteisiä, kaikki sisältävät poikkeava keratinisaatioprosessiin.

Vaikka terveet huokoset voivat vain vuodattaa yhden kerroksen kuolleita ihosoluja päivässä, aknen potilailla, tämä prosessi nopeutuu. Tätä kutsutaan retention hyperkeratosiaksi. 

Kun ylimääräinen kuolleen ihon kerääntyy ja yhdistyy sebumiin, syntyy vaikutuksia, jotka voivat muuttua akneiksi.

Joten mitä tapahtuu, kun lisäät A-vitamiinin saantia?

Se hidastaa ihosolujen liikevaihtoa ja tekee ne toimimasta kauemmin ennen kuin ne irtoavat. Toisin sanoen, A-vitamiini auttaa kääntämään retentio-hyperkeratoosin. 

Tällä voi olla dramaattinen vaikutus ihon terveyteen ja ulkonäköön, ihonpuhdistuksen estämiseen ja vaikutusten estämiseen.

A-vitamiinin ruoka-aineet

Ravitsemuksen saanti ruoan lähteistä on aina turvallisin panostuksesi.

Nämä ovat elintarvikkeita, joilla on korkein A-vitamiinipitoisuus:

Useimpien ihmisten pitäisi pystyä täyttämään A-vitamiinivaatimuksensa yksinkertaisesti yksi annos maksua kerran viikossa.

(Marilyn Monroe oli oikeassa idea "ruokavaliossaan vitamiinipitoinen maksa, munat ja maito!")

Runsaasti beetakaroteenia sisältävät elintarvikkeet, kuten porkkana tai bataatti, eivät ole hyviä A-vitamiinilähteitä'koska joku, jolla on hidas aineenvaihdunta tai maksan vajaatoiminta, ei pysty helposti muuttamaan karoteenia elimistössä A-vitamiiniin. Karoteeni estää myös kilpirauhasen toimintaa. 

A-vitamiinivalmisteet

Jotkut meistä, jotka eivät't kasvaa syö maksa vain voi't hankkia maistaa sitä. Että'jossa A-vitamiinivalmisteet saattavat tulla sisään.

Ehdotan, että etsit niitä, joissa on vain vähän apuaineita ja monityydyttymättömiä öljyjä. Tässä muutamia've löytänyt:

Genestra A-Mulsion

Mistä ostaa:Amazon.com & # x2022; Well.ca & # x2022; Amazon.ca

Ainekset: A-vitamiini (A-vitamiinipalmitaatti), puhdistettu vesi, ksylitoli, modifioitu tapioka-tärkkelys, sitruunaöljy, ksantaanikumi, luonnon sekoitetut tokoferolit, sitruunahappo, kaliumsorbaatti

BioCare Vitasorb A

Mistä ostaa:Amazon.com

Ainekset: ekstra-neitsytoliiviöljy, A-vitamiini (retinyylipalmitaatti), antioksidantti (DL-alfa-tokoferoli)

Terveys Natura Yksinkertaisesti A

Mistä ostaa:Terveys Natura

Ainekset: Retinyylipalmitaatti, MCT (keskikokoiset triglyseridit) kookosöljystä.

BulkSupplements A-vitamiini Palmitate -jauhe

Mistä ostaa:Amazon.com

Ainekset: A-vitamiini (palmitaatti), arabikumi, tärkkelys, DL-alfa-tokoferoli.

Nämä ovat täydennyksiä I DON'T suosittelevat: 

A-vitamiinin annostus ja myrkyllisyys

Joten nyt saatat ihmetellä annostusta ja pitäisikö sinun olla huolissaan A-vitamiinin toksisuudesta. 

Onko se todella turvallista ottaa nämä lisäravinteet? Tässä's tiedot I'olet paljastunut.

Mitä viranomaiset sanovat A-vitamiinista

US National Institutes of Healthin mukaan aikuisten toleroitava ylempi saanti on 10 000 IU / vrk A-vitamiinia.

Samassa organisaatiossa varoitetaan myös liiallisen A-vitamiinin terveysriskeistä, viitaten Arcticin tutkijoiden raporttiin, jossa kehitetään päänsärkyä, oksentelua ja muita oireita sen jälkeen, kun he ovat syöneet useita miljoonia ihmisravinnoksi tarkoitettuja vitamiineja polar-karvasta tai sinettimaksusta. 

Niissä mainitaan myös muita hypervitamuloosi A -haittavaikutuksia, joita tämä raportti kutsuu "vaihtelevaksi ja epäspesifiseksi" ja voivat sisältää maksan poikkeavuuksia, huimausta, pahoinvointia, ihoärsytystä, nivelten ja luiden kipua, koomaa ja jopa kuolemaa.

Mitä muut tutkimukset sanovat A-vitamiinista?

Perustamisestaan ​​lähtien vuonna 1985 National Poison Data System ei ole kirjannut yksittäistä kuolemaa ottamasta A-vitamiinivalmisteita (eikä muita vitamiineja tämän lähteen mukaan).

Myös osa tutkimuksesta, jota käytettiin "todisteena", että liiallinen A-vitamiini on myrkyllinen, voi olla vakavasti puutteellinen, mukaan lukien tämä 22 000 raskaana olevan naisen tutkimus, jonka jälkeläiset synnyttäneet synnynnäisiä vikoja. Sally Fallon ja Mary Enig paljastavat tämän tutkimuksen.

Viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että A-vitamiinin toksisuutta koskevat raportit voivat olla liioiteltuja suuresti:

Joten miksi viranomaiset varoittavat meitä ottamasta alle 10 000 IU päivässä A-vitamiinia?

Ray Peat, PhD: "Jotkut tarinoista sen myrkyllisyydestä oli keksitty myymään synteettisiä retinoideja, eläinkokeet ovat osoittaneet, että se vie hyvin suuria määriä, joilla on puutteellinen E-vitamiini, on myrkyllistä."

Miten turvallisesti ottaa A-vitamiinia

Nyt minä'm ei viittaa siihen, että käytät näissä tutkimuksissa käytettäviä suuria A-vitamiiniannoksia. (Itse asiassa, kuin ei-lääketieteen harjoittaja, voin'älä suosittele mitään erityistä annosta, koska tämä on vain opetustietoja.) 

Seuraavassa on joitain yleisiä ohjeita, jotka voivat auttaa sinua:

1. Elintarvikkeiden lähteet

Jälleen kerran haluan toistaa, että ruokatarvikkeet, erityisesti maksa, ovat turvallisin tapa saada A-vitamiini sisään. Vain kokeilla täydennyksiä, jos voit ehdottomasti't saa tarpeeksi ruokaa.

2. Aloitusannos

Jos valitset täydentävän, nestemäinen vitamiini, joka mielestäni tyypillisesti sisältää 2500-10 000 IU pudota kohti, niin tämä saattaa olla hyvä paikka aloittaa.

3. Oikean annoksen löytäminen 

Yritätko suurentaa annoksia on sinun ja lääkärisi mukaan. Koska meillä kaikilla on erilainen aineenvaihdunta, ruokavalio, ravitsemukselliset vaatimukset ja niin edelleen, ei ole yhtä "oikeaa" annosta. (Kuten minä'Tällöin ihmiset, joilla on paremmat metaboliset hinnat, ovat korkeampia ravitsemuksellisia vaatimuksia, joten he saattavat tarvita enemmän A-vitamiinia kuin toiset.) 

Henkilökohtaisesti kokeiltiin itsekokeet löytääksesi parhaiten sopivan annoksen, joka helpotti A-vitamiinin puutteen oireita, pitäen mielessä, että usein on useita syitä.

4. Seuraa Palmsiasi

Kun kudoksesi kyllästyvät A-vitamiinilla, käsien kämmenten (ja jalkojen pohjien) kouristukset alkavat värjätä oranssin värisävyä. Tämä on merkki siitä's aika palata pienemmälle annokselle.

5. Seuraa kilpirauhasen toimintaa

Koska vitamiini on tyydyttymätön, se voi ylittää kilpirauhasesi. Kun otat lisäravinteet, se'on aina hyvä seurata kilpirauhasen tilaa seurannalla heräämisen lämpötilaa ja pulssia. Jos A-vitamiinin suuret määrät alkavat laskea molempia, se saattaa merkitä sitä'ottaa liian paljon.

6. Lisää E-vitamiinia

Pieni määrä E-vitamiinia yhdessä A-vitamiinin kanssa voi auttaa kehoasi parantamaan A: n käyttöä ja saattamaan jopa pienentää annostasi. Ray Peat, PhD: n mukaan "äärimmäisen suurien annosten, kuten 500 000 - miljoonan IU: n myrkylliset vaikutukset, näyttävät olevan joko hapettavia prosesseja (rancidity), jotka estetään riittävällä E-vitamiinilla tai antityreoiduilla vaikutuksilla, noin 100 IU E-vitamiinia auttaisi pitämään A-vitamiinia tuhlaamatta hapettamalla ja mahdollisesti vähentämään vaatimustasi. " 

Paras E-vitamiinivalmiste I'löytyi: 

johtopäätös

Sinun pitäisi nyt olla paljon parempi käsitys siitä, miten A-vitamiini vaikuttaa ihon terveyteen. 

Hauska, kuinka me'useimmat ihon asiantuntijat ja tuotemerkit kertovat, että solujen liikevaihto on "hidas", kun se on's monissa tapauksissa päinvastoin! 

(Jopa silti uskon, että kevyt kuorinta on hyvä idea useimmille ihotyypeille, koska se voi auttaa näitä ylimääräisiä soluja pois ennen kuin ne aiheuttavat ongelmia.)

Sillä välin, jos sinä'uudelleen akne kärsiville, voit normalisoida keratinisoitumista varmistamalla, että täytät A-vitamiinivaatimukset. Toivottavasti tämä on auttanut selventämään sitä, miten tämä tapahtuu, sekä käsittelemään huolta mahdollisesta toksisuudesta.

Kuten aina, haluan kuulla ajatuksiasi näistä ajatuksista!

Oletko kokeillut A-vitamiinia akne- tai muille iho-ongelmille?
?

Leave A Comment

90 − 88 =