Forskjellen mellom Ombre og Balayage

Hvis du noen gang har sett noen av disse frisyrene, vet du at det er veldig liten forskjell i utseendet deres. Men det er faktisk en stor forskjell når du faktisk går til salongen og ber om den ene eller den andre. Og nei, du kan ikke be om en "ombre balayage". Din stylist vil sitte og spørre, "Vel, hvilken vil du ha?"

Sannt, de er veldig like, og du vil ende opp med et blikk som kan forveksles som enten en ombre eller en balayage. Men du vil kanskje vite forskjellen mellom de to for å nøyaktig bestemme hvilken du virkelig vil ha og som du ikke gjør.

Forskjellen mellom Ombre og Balayage Forskjellen mellom Ombre og Balayage

The Ombre

Dette er frisyret som tok verden med storm så sent som mulig. Og det er det bare det stil av håret ditt er ombre. Dette kommer fra det franske ordet, "skygge" og reflekterer derfor en skygge. Det er stilen som går fra en mørkere nyanse på røttene til en lettere en på endene.

Forskjellen mellom Ombre og Balayage

Hvem skal få denne stilen? Vel, en ombre fungerer vanligvis best på de som allerede har mørke røtter. Dette gir et mer naturlig utseende, og det kan vokse ut uten å bli redone for mye lenger enn om du selv har veldig lett hår.

Derfor er det også en flott overgang frisyre å ha. De som har mørkt hår, men ønsker å gjøre overgangen til lys, har en lettere tid å gjøre hvis de først får en subtil ombre og deretter går opp derfra. Det vil gjøre overgangen mye lettere på håret ditt og ikke så sjokkerende for alle andre å se.

Forskjellen mellom Ombre og Balayage Forskjellen mellom Ombre og Balayage

The Balayage

Dette kan se ut som ombra, men det er faktisk veldig annerledes. En balayage er faktisk en teknikk som brukes til å fargestille håret og ikke en faktisk stil selv. Hvis du ber om en balayage, vil de fargestille det på en helt annen måte enn hvis du ber om en ombre. Når det blir sagt, kommer du fremdeles ut med et lignende resultat - men ikke akkurat det samme.

Balayage er det franske ordet som betyr "å feie". Og hvis du noen gang har hatt eller sett noen få farget hår på denne måten, vet du hvorfor. Dette er når de tar hårstykker i trekantsseksjoner og feier fargen på et bord eller folie, som vist på bildet.

Forskjellen mellom Ombre og Balayage

Denne teknikken har definitivt en lignende effekt som et ombre, fordi flere av hårfargestoffet hviler på enden av håret - noe som gir den en mer flytende overgang fra roten ned. Imidlertid er de to forskjellige fordi det ikke er nesten like drastisk som en ombre. Det er subtilt og ser ut som høydepunktene gir håret enn en ombre.

Hvem passer denne stilen best? Det er definitivt bedre for de som leter etter en mindre drastisk endring. De som vil forandre farge, men vil ha det til å se mer naturlig, vil ha mest nytte av en balayage.

Begge frisyrene er fantastiske og ser bra ut på noen. Men å vite at du virkelig vil, kan hjelpe deg med å få håret farget på en måte du definitivt ikke liker.

Leave A Comment

5 + 3 =