8 måter å midlertidig fargelegge håret ditt

Leter du etter en hårfargeskift, men ikke opptatt av permanente og skadelige kjemiske hårfarger? Du kan uttrykke din kreativitet med ikke-permanent, midlertidig hårfargestoff i stedet! Det er morsomt, flyktig og super lett å gjøre selv hjemme. Det er mange midlertidige hårfarging metoder, men vi har valgt 8 måter å midlertidig fargelegge håret ditt for å gi deg de beste mulighetene for å fargelegge låsene dine raskt og reversibelt.

Resultatene varierer ofte på grunn av forskjellige hårtyper, farger og forhold, men alle disse teknikkene er testet, testet og vist seg å gi gode resultater hvis de gjøres riktig. Midlertidige hårfargene er flotte for å eksperimentere med nye serier hjemme, prøve et slående utseende for en fest eller en kveld, eller bare for å uttrykke din nåværende stemning eller din personlighet. Mulighetene er kun begrenset av fantasien din!

1. Hårkalking

Temporary_hair_dye_02

Hårkalking er en av de enkleste måtene å legge til en midlertidig farge i håret ditt. Det er lett å bruke, og det kommer av etter noen timer (avhengig av hvor ofte du berører håret ditt!) Eller når du vasker håret ditt. Det virker på både lys og mørkt hår, og det vil ikke skade låsene dine på noen måte. Du trenger riktige myke kritt pasteller - IKKE normalt kritt, da dette ikke vil fungere. Det kan bli rotete, så du vil kanskje bruke en gammel t-skjorte og hansker når du bruker krittet til håret ditt. Varig tid: hvor som helst mellom noen få timer til 2 dager.

Hvordan:

Temporary_hair_dye_03

Mørkt hår:

 • Våt en del av håret, og kam gjennom det forsiktig
 • Våt din valgte farge pastell litt, og så gni den på håret ditt i en nedadgående bevegelse (aldri opp, dette vil forårsake dreadlocks)
 • La det lufttørke, og forsegl deretter fargen med varme ved hjelp av et flatt jern eller krøllejern
 • Stilhår og prøv å unngå å berøre det!

Lys / blondt hår:

 • Hold håret tørt (bare våt det hvis du vil ha en varig farge)
 • Vri en del av håret og bruk deretter ønsket farge med et tørt stykke kritt
 • Forsegling med varme (flat jern eller krøllejern)

2. Midlertidig hårfargespray

Temporary_hair_dye_04

Midlertidig hårfargespray er en morsom måte å fargelegge håret på, har lyse farger. Du kan bruke den til å endre hårfarge for en dag, og du kan til og med bruke stenciler til å sprøyte mønstre på dine tresses! Noen fargede hårsprayer inneholder glitter, noe som gjør dem perfekte for fancy dress eller fester. Fargen vasker ut etter en sjampo, slik at du kan eksperimentere med hvilken som helst farge du liker. Hvis du har veldig lett blondt hår eller bleket / farget hår, kan fargene flekke eller komme ut morsomt, så du vil kanskje prøve en av de andre midlertidige hårfargingsmetodene i stedet. Varig tid: noen timer, kommer ut med en grundig vask.

Hvordan:

Temporary_hair_dye_05

 •  Rist i buret godt, og hold det ca 20 cm fra hodet ditt før du sprayer fargen på håret ditt.
 • Hvis du vil bruke flere farger, bruk et papirhåndkle for å dekke deler av håret for å holde dem adskilt - dette vil tillate mer levende farger.
 • For langt hår trenger du minst to bokser for et fullt fargehodet.
 • Pass på at du ikke inhalerer sprayen, eller få den i øynene dine!

3. Anastasia Hypercolor Brow og hårpulver 

Temporary_hair_dye_06

Anastasia Hypercolor Brow og hårpulver er et produkt laget spesielt for å bruke midlertidig farge på håret ditt. Det er mye enklere enn krittring, og de lyse pulverfarger er utrolig levende på alle hårfargene. Men å bruke fargene er tidkrevende og veldig rotete, så du må klargjøre riktig for å forhindre flekker på klær eller motplagg! Med de riktige verktøyene får du fabelaktige resultater. Varig tid: hvor som helst mellom 5-18 timer, og det vasker rett ut.

Hvordan:

Temporary_hair_dye_07

 •  Forbered deg forsiktig - du vil trenge en permisjon eller hårserum for å gi en base for at håret holder seg til, hårspray, en børste, hansker, et gammelt håndkle eller en t-skjorte og hårklipp. Det er best å bruke fargen på badet da det er en veldig rotete prosess.
 • Børst håret ut, bruk permisjon på hårets tips, og del det deretter i seksjoner. Separat seksjonene fra resten av håret ditt med klipp for å hindre at fargene løper inn i hverandre.
 • Sett på hanskene dine, drap håndkleet over skuldrene, og smør en av fargeskivene mellom hårseksjonen og tommelen. Dra den nedover (aldri opp!) For å bruke farge. Gjenta til du får ønsket fargeintensitet.
 • Sett med hårspray og stil som vanlig!

4. Øyeskygge

Temporary_hair_dye_08

Farger håret med øyenskygge er et billigere alternativ til å kjøpe dyre midlertidige hårfargeprodukter som Anastasia Hypercolor eller Hair Flairs Color Rub, og det gir en like levende farge. Det er best å bruke øyenskygge som kommer i små potter eller badekar, slik at du kan gni det rett på håret ditt istedenfor å blande et fargestoff. Jeg vil anbefale å bruke gammel øyenskygge og ikke ditt favoritt eller dyreste merke, uansett hvor pen fargen er. Det er en flott unnskyldning for å bruke den skyggefulle lyse øyenskyggen du kjøpte en stund tilbake og aldri prøvd! Varig tid: Noen timer, avhengig av mengden av overføring. Vaskes rett ut.

Hvordan:

Temporary_hair_dye_09

 • Som du vil, når du farger håret ditt med Hypercolor-pottene, må du beskytte klærne og huden med et håndkle over skuldrene, og bruk hansker. Det kan bli veldig rotete!
 • Gni litt balsam i den delen av håret du vil farge, og børst håret forsiktig.
 • Smør gryten mellom hårseksjonen og tommelen og gni nedover for å bruke fargen. Fortsett å bruke farge til du er fornøyd med resultatet.
 • Bruk hårspray for å forsegle fargen - dette kan ikke alltid fungere, så eksperimentere med forskjellige måter (varme, andre hårprodukter).

5. Matfarging

Temporary_hair_dye_10

Ved hjelp av mat farge (den typen du kjøper i små flasker i bakervarer i supermarkedet) er en utrolig enkel måte å fargestille håret på. Det er teknisk en semi-permanent hårfarge, siden den varer for flere vasker, og kan ligge i måneder i lys blondt hår. Vær oppmerksom på dette før du farger håret ditt hver regnbuefarge, da det kan være fast slik at håret ditt er lettere og mer absorberende! Matfarging fungerer godt for et fullt fargehodet, så lenge du bruker det jevnt. Varig tid: 1 uke til 3 måneder, avhengig av hårtype og farge.

Hvordan:

Temporary_hair_dye_11

 • Drap et håndkle over skuldrene dine, og hell litt matfargestoffer etter eget valg i en engangs kopp.
 • Påfør farge jevnt med en tannbørste, pass på å holde fargen vekk fra huden rundt ørene, ansiktet og nakken. Det kan bli flekk, så vi anbefaler å beskytte hårlinjen med vaselin før du starter.
 • La håret ditt absorbere fargen i 15 minutter.
 • Blås tørket hår, og ikke vaske det i minst 24 timer. Den første vasken vil trolig fjerne overflødig fargestoff, så bruk gamle håndklær for å unngå flekker.

6. Koolhjelp

Temporary_hair_dye_12

Kool Aid som hårfarve har mange blandede anmeldelser. Dette fargede juicekonsentratet kan fargelegge håret ditt vakkert, men det kan også flekke hår eller skade det - det avhenger sterkt av håret ditt, og metoden din. Vi anbefaler å prøve det ut på hårets tips først, eller på bare én streng, for å se hvordan håret ditt reagerer. På den måten kan du forhindre noen fargekatastrofer! Fargene er levende og lyse, og programmet er ganske enkelt. Perfekt for dip-dying og ombre. Varig tid: hvor som helst mellom 1 uke og 6 måneder!

Hvordan:

Temporary_hair_dye_13

 • Velg en farge (eller blanding av farger) av usøtet Kool Aid eller et lignende farget juice konsentrat og kjøp minst 3 sachets, mindre for en subtil farge og mer for en veldig lys farge.
 • Bland innholdet i posene i en bolle med meget varmt eller kokende vann. La det avkjøles litt, siden du ikke vil skade håret ditt.
 • ELLER, bland Kool Aid i en bolle med et enkelt hvitt hårbalsam til du får den farge du vil ha.
 • Draper et håndkle over skuldrene dine, sett på noen hansker, og dykk håret inn i løsningen, og la det være i farget vann i 2-5 minutter. Med balsamversjonen må du male den på håret ditt med en hårfargebørste.
 • Fjern håret og flekk det med et gammelt håndkle og / eller papirhåndklær. Dette kan være rotete!
 • La håret tørke, og vask det i kaldt vann. Hvis du vil at håret ditt skal være ekstremt lyst, kan du la det tørke og vaske det bare etter 24 timer.

7. Farget Mascara

Temporary_hair_dye_14

Farget mascara er utrolig enkelt å bruke, og det passer godt til å legge til fargede striper på håret ditt, eller skape en dip-farget effekt på tipsene. Du kan kjøpe farget mascara i de fleste butikker som selger sminke, selv om fargespekteret er litt begrenset. Vanntett mascara leverer de beste resultatene som det ikke vil overføre. Varig tid: en sjampo.

Hvordan: 

Temporary_hair_dye_15

 • Hvis du har lys eller blondt hår, må du bare bruke fargen med mascara-staven, med bare nedadgående streker. Tillat å tørke, og du er god til å gå!
 • Hvis du har mørkt hår, må du kanskje bruke en hvit mascara primer først for fargen å skille seg ut. Du kan til og med bruke sitronsaft til å belaste håret før du legger farge, men husk at høydepunktene varer mye lenger enn fargen du bruker! For å lage naturlige høydepunkter med sitronsaft, bland litt ferskpresset sitronsaft med permisjon og en teskje olivenolje. Påfør løsningen på deler av hår du vil lette, og så bare sitte i solen for en stund!

8. Farget vaskbare markører

Temporary_hair_dye_16

Fargede markører er en annen rask og enkel måte å midlertidig fargestille håret på. Det er mange metoder for å fargelegge håret ditt med markører, alt fra å fargelegge låsene dine med niben for å lage en flytende fargestoff med blekk, men vi har valgt den enkleste metoden for å spare tid og rotete eksperimenter. Varig tid: 1 uke til 1 måned

Hvordan: 

Temporary_hair_dye_17

 • Forbered deg med hansker og et papirhåndkle for å forhindre flekker og bruk en gammel t-skjorte.
 • Fjern baksiden av markøren, og trekk ut plastrøret som holder fargestoffet.
 • Bruk hansker, kut tuben åpen og trekk filten ut. Våt det deretter med noen dråper vann slik at fargen overføres lett.
 • Gni filten på håret ditt i en nedadgående bevegelse til du får fargen du vil ha. Du må kanskje klemme fargen ut av filten på håret ditt.
 • La det tørke, og sett med hårspray.

Dette er de beste måtene å Farger håret midlertidig - har du prøvd noen av disse metodene? Gi oss beskjed om dine tanker og erfaringer i kommentarene!

Leave A Comment

57 − = 52