10 elokuvat kuten alkuvuodesta

Viikkoina, kun katselin Inception, muistan viimeisen kohtauksen. Onko hän kuollut? Täytyykö hän todella palata koneeseen? Vietin ikuisesti löytää jotain verkosta, joka kertoisi, mitä loppu todella tarkoitti, mutta en keksinyt mitään. Useimmiten näyttää siltä, ​​että Inceptionin piti jättää katsojalle mahdollisuus päättää lopputuloksesta.

Elokuvan aikana voit käydä läpi monta unta maata ja todellisuus jatkuu jatkuvasti keskustelua varten. Kun olet katsellut elokuvaa, saatat joutua etsimään itseäsi kyseenalaiseksi, kuinka omaa todellisuutesi todellista on ja mitä unelmasi todella tarkoittavat. Aloittaminen oli hämmästyttävä elokuva, ja on liian huono, ettei ole enemmän sellaisia ​​elokuvia. Onneksi meillä on luettelo 10 elokuvasta, kuten Inception. Vaikka ne eivät ole täsmälleen samat, he jättävät sinut monien samojen taivutuskohtausten ja monimutkaisten juonien kanssa.

10 elokuvat kuten alkuvuodesta

1. unihäiriö

Ensimmäinen meidän luettelo on Sleep Dealer. Tämä on elokuva, jossa globalisaatio ja maahanmuutto ovat muuttuneet tärkeiksi kysymyksiksi. Tulevaisuudessa se sisältää aika-ajoa ja siinä on muutamia reikiä. Pohjimmiltaan ei ole mitään keinoa osallistua matkailuun elokuvassa ilman muutamaa reittiä, joten tämä ongelma on odotettavissa.

Muu kuin tonttireikiä, tämä elokuva on täydellinen. Elokuvassa hallitus käyttää sekaannusta kansalaisten ja heidän osastojensa hallita niitä. Se sisältää erinomaiset toimivat ja melko kehittyneet hahmot. Vaikka se oli tehty alhaisella budjetilla, Sleep Dealer päätyi melko hyvästä sci-fi -elokuvasta ja on ehdottomasti arvokasta.

10 elokuvat kuten alkuvuodesta

2. Shutter Island

Tämä elokuva tekee luettelosta muutamia syitä. Ensinnäkin, se on toinen elokuva, jolla on Leonardo DiCaprio tähtenä, joten se on varmasti katsomisen arvoinen. Kuten Inception, se jättää sinut kyseenalaiseksi todellisuudesta ja mietin, onko maailma, jonka näet on jopa todellinen. Se on ylivoimaisesti yksi viimeisten kymmenen vuoden parhaista psykologisista trillereista.

Tarina alkaa tutkijalla, joka lähetetään Shutter Islandin henkiseen oppilaitokseen tutkimaan puuttuva vanki. Hän löytää työntekijöitä, jotka eivät halua työskennellä hänen kanssaan ratkaistakseen tapauksen, ja hän alkaa ajatella, että jotain epäilyttävää tapahtuu. Jätetty saarelle, hänellä ei ole varmuuskopiota, ja hänen on löydettävä tapa ratkaista asian omalla tavallaan. Emme voi mennä liikaa paljastumatta dramaattiseen lopettamiseen, mutta sanomme, että on olemassa monia yhteisiä säikeitä, jotka tekevät siitä samanlaisen kuin Inception ja varmasti hyvä tapa viettää perjantai-iltana elokuvajuhlat.

10 elokuvat kuten alkuvuodesta

3. Matriisi

Matrix voi olla tämän luettelon vanhempi elokuva, mutta se on yksi parhaista elokuvista, kuten Inception, että on olemassa. Mielenkiintoista on, että jotkut Matrixin taustalla olevista tärkeimmistä käsitteistä ovat todellisuudessa Platonin tasavallan osasta, jossa hän keskustelee Cave-lehmän allegoriaa. Vaikka se ilmeisesti on nykyaikaisempi, se on erinomainen työ, joka kuvaa tätä filosofista konseptia.

(Spoiler Alert) Elokuva aloittaa vuonna 1999 ja pyörii Neo-tietokonehakailien ympärillä. Päivän aikana hänellä on normaali työ ja tuntuu tavalliselta kavalta. Yöllä hän on hakkeri. Hän päätyy tapaamaan ihmisjoukkoa, joka kertoo hänelle, että he tietävät todellisen totuuden maailmasta. Kuten useimmat ihmiset, Neo hylkäsi tämän idean aluksi ja kieltäytyi uskomasta heitä. Kun he kokivat heidät uudelleen, hän alkaa ajatella, että heidän tarinansa voi olla jotain.

Viime kädessä Neo tapaa Morpheuksen, joka kertoo hänelle, että hän voi valita kahden pillerin. Sininen pilleri tarkoittaa, että hän palaa normaaliin elämään ja unohtaa, että heillä oli koskaan keskustelu. Jos hän ottaa punaisen pillerin, hän alkaa oppia totuutta maailmasta. Neo ottaa punaisen pillerin ja alkaa heti nähdä totuuden maailmassa. Koko maailma on vain koneiden luoma jättiläinen simulaatio. Miljoonat muut ihmiset ovat vielä nukkumassa ja tietämättömiä tämän todellisuuden luonteesta. Viime kädessä elokuva keskittyy siihen, onko ihmisluonto voittanut koneita.

10 elokuvat kuten alkuvuodesta

4. Butterfly Effect

Olet luultavasti kuullut lainauksen siitä, että perhonen laittoi siivet yhteen paikkaan ja aiheuttaa tsunamin muualle. Maailma ja kaikki, mitä siinä tapahtuu, ovat läheisesti yhteydessä toisiinsa. Butterfly Effect keskittyy tähän käsitteeseen asettamalla kysymyksen: Jos voisit palata tärkeään hetkeen elämässäsi ja tehdä paremman valinnan, niin mitä tapahtuu? Miten maailma olisi erilainen, jos voisitte palata ja muuttaa sen hetken?

Et todennäköisesti koskaan saa selville todellista vastausta tähän kysymykseen, mutta Butterfly Effect seuraa tarinan joku, joka tekee. Tarina Evan on 20-vuotias opiskelija kollegossa. Hän onnistuu löytämään keinon palata elämänsä hetkiin ja muuttaa asioita. Tämän tarinan ytimessä on kysymys siitä, muuttuvatko asiat todella parantavat asioita. Jossain vaiheessa sinun on oltava halukkaita vain hyväksymään todellisuus siihen tapaan ja siirtyä elämässä. On joitain asioita, joita et voinut - ja ei pitäisi hallita.

10 elokuvat kuten alkuvuodesta

5. Kolmastoista kerrosta

Tämä elokuva on asetettu Los Angelesiin 1990-luvulla. Kuten monet scifi-elokuvat, se keskittyy simuloidulle maailmalle. Kolmastoista kerroksessa loi loistava ohjelmoija vuonna 1937. Kun hän on luonut ohjelman, hänet kuolee ja hänen ohjelmointisuutensa kuolevat yhdessä heidän kanssaan. Ainoa jäljelle jäänyt asia on yksi viesti, joka voisi mahdollisesti määrittää maailman kohtalon.

Elokuvassa Douglas Hall oli ohjelmoijan paras ystävä ja häntä epäillään murhasta häntä. Jonkin ajan kuluttua hän jopa alkaa kysyä, onko hän murhannut hänen ystävänsä. Vielä tärkeämpää on, mikä viesti hänen ystävänsä yritti antaa? (Spoiler-hälytys) Yhtäkkiä koko tilanne muuttuu selvemmäksi. Hän ymmärtää, että se on itse asiassa 2024. Hän ajatteli, että hän asui 1990-luvulla, mutta käy ilmi, että hän oli simuloinnissa simuloinnissa. Hän ja hänen ystävänsä olivat ajatelleet, että he vetävät merkkijonoja, mutta joku muu ajaa näyttelyn. Hallin on nyt selvitettävä, kuka oikea murhaaja oli, ja selvittää, miksi hän tappoi ystävänsä. Tämän elokuvan simulointi-sisällä-simulointi-osa on yksi syy siihen, miksi tämä elokuva on niin samanlainen kuin Inception.

10 elokuvat kuten alkuvuodesta

6. Machinist

Tämä elokuva on vaikuttava esittely työstä, jonka näyttelijät kulkevat käsityöään varten. Christian Bale lähti hänen lihaksikseen sidottujen Batman-päiviensa jälkeen Machinestin anoreksikohtaisesta kuvasta. Elokuvassa hän kamppailee käsittelemään, miten hän kokee todellisuuden. Hahmolla on vakava unettomuus, joka aiheuttaa petoksia ja outoja käyttäytymismalleja. Ennen pitkää nämä käyttäytymiset työntävät läheiset ihmiset. Kuten Inception, jätätkö miettimään, mikä osa elokuvasta on todellista ja mitkä osat eivät ole.

10 elokuvat kuten alkuvuodesta

7. Muut

Toisissa taas yksi äiti yrittää pitää lapsensa turvassa maailmalta odottaessaan miehensä paluuta kotiin toisesta maailmansodasta. Uudet palvelijat saapuvat, ja he alkavat huomata, että outoja asioita tapahtuu. Melkein tuntuu, että kartano on ahdistunut. Vaikka tämä on kauhuelementti kuin Inception, käänteet, käännökset ja päättymät tekevät siitä katsomisen arvoiseksi.

10 elokuvat kuten alkuvuodesta

8. Äärettömän mielen ikuinen auringonpaiste

Tässä elokuvassa yksi pari kulkee yli-aluksella unohtamatta hajoa poistamalla heidän elämästään muistot. Ennen pitkää he alkavat ymmärtää, kuinka kauhea tämä suunnitelma on, ja haluavat löytää keinon lopettaa prosessi ennen kuin se tulee liian myöhään.

10 elokuvat kuten alkuvuodesta

9. Lähdekoodi

Tämä elokuva hyppää heti tarinaan. Se seuraa Colter Stevensin tarinaa. Stevens on Yhdysvaltojen armeijan lentäjä, joka herää Chicago-junalla, mutta tajuaa, että hän on jonkun muun ruumiissa. Hänen viimeinen muisti oli kaatunut koneensa Afganistanissa, joten ei ole mitään järkeä, että hän olisi täällä. Kun hän yrittää selvittää, mitä tapahtuu, pommi räjähtää ja hän löytää itsensä uudelleen ohjaamossa. Nyt hän joutuu kamppailemaan päättämään mikä on todellista. Hänen elämänsä ennen, hänen elämänsä nyt, molemmat tai ei?

10 elokuvat kuten alkuvuodesta

10. Memento

Tässä elokuvassa Leonard on päähenkilö ja sillä on yksi tavoite elämässä. Hän haluaa vain selvittää, kuka vastasi vaimonsa raiskauksesta ja murhasta ja hakee kostoa. Valitettavasti hän kärsii lyhytaikaisesta muistihäviöstä, joten on lähes mahdotonta seurata hänen johtolankoja. Kun hän löytää tärkeän vihjeen, hän tatuoaa sen ruumiinsa niin, että hän muistaa sen. Kuten monet elokuvat tässä tyylilinjassa, äkillinen kierre jättää sinut järkyttyneeksi sen jälkeen, kun elokuvassa oli arvaamassa, mitä tapahtuu.

Leave A Comment

45 − = 39