Кой остави Чиби да излезе?

Mirmo, Rima, Yashichi and Marumo

1. Мирмо, Рима, Яшичи и Марумо (Mirmo de Pon!)

Мирмо и бандата са хиби любовни феи, които са назначени да помагат на героите в любовните си проблеми. Тези chibis са съставени със супер деформирания тип chibi art, което ги оставя без носа и балон като тяло.

Помниш ли онези сладки герои, които виждаш в ранните сутрешни телевизионни шоута? Не не животинските герои, които виждате най-вече на западните анимационни филми, но това на популярния японски аниме показва? Ако не сте фен на аниме, може би не знаете какво се наричат, но определено сте съгласни, че те са много детски и прекалено сладки за своето добро.

Тези особени и интересни герои се наричат ​​"Chibis" или "Chibi" (ち び or チ ビ), които произхождат от японски аниме. Терминът "Чиби", което означава, че е малък, всъщност е дума за жаргон, която се дължи на разпознаването на тези дребни герои в Аниме и Манга (форма на японски комикси). Chibis са много добре известни с малкия и очарователен външен вид. Някои от техните разпознаваеми характеристики са, че те са широко отворени очи, главно с глави и малки символи. Главата на Чиби е обикновено два пъти по-голяма от тялото и в някои случаи Chibi се използва за изобразяване на комични ситуации в Аниме или Манга.

Чибис са там, за да подчертаят, че са чудесни, да са очарователни, да се прегръщат и да се прекъсват от иначе скучните ситуации в историята. По-често те лесно могат да привлекат вниманието и да харесат; освен ако не ги намерите странно, то наистина зависи от това да вземете пропорцията.

Един от най-ранните и известни Chibi в японската и западната анимация е "Chibiusa", тя е герой в анимето от 1993 Sailor Moon и е представена като по-малката версия на водещия герой Usagi (Rabbit). По този начин играейки с името Chibi и Usagi, идва Chibiusa (Little Rabbit).

В случай, че човек не е запознат с Anime, те ще бъдат много объркани, ако и двете са еднакви или различни. Чибита са част от Аниме. Това е само форма на изкуство в аниме и не е съвсем различно от първото. Аниме има много типове знаци, които може да предложи, а Чибис е един от най-лесните и най-забележителните, които да създадете. Поради лекотата на създаването им, много художници са склонни да създават форми на Чиби или Chibi fan art на любимите си аниме шоута.
Чертежът на Chibis позволява на художниците да изразят собствената си версия на героя, без да следват прекалено внимателно или да бъдат хванати в капана на оригиналната произведение на знаци. Да, може да има оригинални Чиби герои в шоуто на Аниме, но популярна тенденция за художници създава свои собствени Chibi версии на герой, който не е Чиби. Chibis са много забавни за рисуване и всеки художник може да включи собствената си техника, докосване или стил в характера на Chibi, който те работят. В други случаи, дори не-Аниме шоута имат фен изкуство на Chibi.

Популярни западни филми, книги и дори карикатури могат да имат версии на Chibi от фенове, които са художници. Това прави героите да изглеждат по-различно от начина, по който са преди и дават по-приятен и забавен сценарий на рисунката. Има дори някои художници, които обичат да черпят луди лица на Chibis, на които работят, защото, колкото и да са ужасни лицата, те винаги ще изглеждат смешни, очарователни или сладки, когато са привлечени от герой с голяма глава и малки ръце и крака.

Чибис герои

Ран, Miki, and Su (Shugo Chara)

2. Ран, Мики и Су (Шуго Хара)

Пазителите от Shugo Chara са чудесно представяне на сладките и магически основни chibi герои. Те помагат на главния човешки протагонист да открие истинското си себе си и коя наистина иска да бъде в живота.

Konata Izumi, Kagami Hiiragi, Tsukasa Hiiragi, and Miyuki Takara (Lucky Star)

3. Конбата Измии, Кагами Хиражи, Цукаса Хирааги и Миюки Такара (Лъки Стар)

Това изкуство на Чиби включва по-малко деформация. Това все още е известно като "chibi" дори ако героите имат почти пропорционални размери, поради колко малко изглежда героите, въпреки че са в гимназията.

AmericaAlfred F. Jones (Axis Powers Hetalia)

4. Америка / Алфред Ф. Джоунс (Axis Powers Hetalia)

Това е друга форма на изкуството на Чиби, което придава на героите по-голяма глава, малки крайници и широки очи. Въпреки че героят има нормална форма в анимето, той все още се променя в своята форма на киби за по-комичните взаимодействия.

Sasame and Kei (Nukoduke!)

5. Сасам и Кей (Nukoduke!)

Много популярен герой в японския аниме е котенцето или момчето. Това са chibi версия на споменатите герои и са изобразени, за да се раздават по-сладките и очарователни chibi версии на вече сладките и очарователни редовни котки момичета и момчета.

Aisaka, Taiga (Toradora)

6. Aisaka, Taiga (Toradora)

Пример за това, как ужасните изрази все още могат да изглеждат сладки, когато се наричат ​​чиби. Това също е извадка от комична сцена, при която, ако е направена с обикновен характер, няма да изглежда толкова забавно, колкото направено с характер на Чиби.

Nakahara, Sunako (yamato Nadeshiko Henge)

7. Накахара, Сунако (ямато Надешико Хенге)

Сцената ясно определя границите между редовно търсените знаци в сравнение с символите на chibi. В този сценарий, когато главният герой Sunako се трансформира в нейното chibi самостоятелно, тя лесно може да бъде вдигната от ризата от обикновен характер. Тя може да изглежда на разстояние отначало, но това е смешно и идеално за сцената.

Прероден (Katekyo Hitman Reborn!)

8. Прероден (Katekyo Hitman Reborn!)

Прероденият е характер, очертан под формата на бебе, но е напълно възпитан в ума. Човек в тялото на бебето няма да може да ходи и да говори като "Преродения", но защото той е Чиби, той може. Друго чудесно нещо при рисуването на Чибис е, че имате свободата да пресъздавате черти на лицето, без да изглеждате по-малко чиби.

Hamtaro (Hamtaro)

9. Hamtaro (Hamtaro)
Не само магически същества, половинки котки и хора, които могат да бъдат в чиби форма, животни също. При животните има повече място за привличане на креативни сокове при изготвянето на киби. Един художник може също да избере да подчертае определена част от животното като ушите или очите.

Chibiusa (Sailor Moon)

10. Chibiusa (Sailor Moon)

Chibiusa е първият известен chibi в Аниме. Тя се характеризира с по-голяма от нормалната глава, дори по-голяма прическа и широки очи. Големите и широки очи след това се използват като търговска марка за създаване на chibi герои след това.

Чиби художници

Има много художници Чиби в японската анимационна индустрия и тук има някои художници от Манга и Аниме, които са създали успешни chibi герои.

  • 1. Кагами Йошимизу (Лъки Стар)
  • 2. Hidekaz Himaruya (Axis Powers Hetalia - Webcomic)
  • 3. Yoshito Usui (Crayon Shin Chan)
  • 4. Наоко Такечи (Сайър Луун)
  • 5. Пуйо и Нюроан (Сусумия Хархухи-чан не Ююуцу)
  • 6. Рицуко Кавай (Хамаро)
  • 7. Kakifly (K-On!)
  • 8. Акиуки Шинбо (Puella Magi Madoka Magica)
  • 9. CLAMP (Cardcaptor Sakura)
  • 10. Хидейки Сорачи (Гинтама!)

Leave A Comment

+ 66 = 67