Slik forebygger og reduserer fet hud

Velkommen til vår Ask Beauty Editor-kolonne, der våre eksperter svarer på hår, hud og sminke spørsmål. Å be om hudpleie råd:

Vennligst merk: Alle bilder vil bli publisert.

Q: Hvordan kvitterer jeg med mitt oljeholdige ansikt? Uansett hvilke produkter jeg bruker om morgenen, er pannen og haken et smøremiddel i løpet av noen få timer. & # X2014; Sandra

EN: Sandra, jeg føler deg. Den dystre blikket kan være på trend akkurat nå, og fet hud har trøstprisen for å få færre rynker senere i livet. Men de er neppe beroligende når du're håndtere sminke smelting og bangs clumping sammen.

Så her's det jeg foreslår for fet hud, både lokalt og internt:

1. Unngå sulfater og harde hudpleieprodukter

Ofte kan hudpleieprodukter som er målrettet mot fet hud, gjøre mer skade enn godt. Sulfatbasert ansiktsvask, for eksempel, kan rense huden din, ta av seg barrieren og endre dens pH i timer. Over tid kan dette utløse mer oljeproduksjon ettersom huden din prøver å kompensere.

Det samme gjelder for sterke tonere og "oljebestemmende" behandlinger. Selv varmt vann kan dehydrere huden din og føre til at den produserer mer olje enn den trenger.

Den's bedre å holde fast med en lett, men mild hudpleie rutine. Vask ansiktet med en mild, sulfatfri rengjøringsmiddel som Caudalie Instant Foaming Cleanser eller First Aid Beauty Face Cleanser og varmt (ikke varmt) vann. 

Vi'Jeg snakker om fuktighetskrem og toner neste!

2. Lys opp fuktighetskremet

Vurder å lette opp fuktighetskrem, hvis du har det't allerede. Du don'Ikke bruk en rik krem ​​hvis huden din allerede produserer rikelig med egen olje.

Lett, hydratiserende serum og ansiktsdåser er perfekte for deg. Produktet jeg anbefaler på nytt som en lys-luft-fuktighetskrem, er Consonant HydrExtreme, et klart flytende serum som inneholder bare to ingredienser: vegetabilsk glyserin og Cassia angustifolia frø ekstrakt. 

Den's blir en helårsstift for meg, og i sommermånedene er det vanligvis alt jeg har på meg for fuktighetskrem. Garantert IKKE for å gjøre deg smartere.

Andre gode serumvalg inkluderer SkinCeuticals Hydrating B5 Gel eller Schaf Radiance og Firming Serum.

Hvis du vil gå enda lettere, se etter en fuktighetsdyktig tåke som Tata Harper Hydrating Floral Essence eller Pai Lotus & Orange Blossom BioAffinity Skin Tonic.

3. prøv jojoba olje

Hvis du'Leter du etter et naturlig, aktuelt middel for å kontrollere olje, så betrakt jojobaolje. Ja, en olje. På fet hud.

Årsaken er at jojoba (teknisk en plantevoks) er kjent for å bidra til å regulere talgproduksjonen. Den's nærmeste ting til sebumen produserer vi naturlig, og når du bruker det, registrerer huden at det er tilstrekkelig olje til stede, og derfor gjør det ikke't må slippe så mye.

Jeg'har opplevd det for å være sant. Odacité Jojoba Lavendel Serum Concentrate er produktet jeg'Jeg har brukt; Den inneholder kaldpresset, sertifisert jomfru organisk jojobaolje, sertifisert økologisk lavendel-essensiell olje og sertifisert GMO-fri vitamin E-olje. At's det!

Et annet godt valg er MV Organic Skin Care Pure Jojoba.

Du vil bare bruke den minste mengden & # x2014; si en eller to dråper & # x2014; og se hvordan det fungerer for deg. Som med hvilken som helst olje (eller hudpleieprodukt generelt), der'er fortsatt en sjanse for at det kan være comedogenic for deg ... men absolutt verdt et skudd!

4. Tilsett salisylsyre

Salisylsyre kan gjøre en stor forskjell med oljeproduksjonen. Som en beta-hydroksy-syre er den unik fordi den kan trenge gjennom dyprening av porene. (Alfa-hydroksysyrer er derimot vannløselig, ikke oljeløselig.)

Jeg'har hatt stor suksess med COSRX BHA Blackhead Power Liquid, som er en klar fuktighetsgivende gel infisert med pilbarkekstrakt (en naturlig form for salicylsyre), niacinamid og hyaluronsyre. Prøv å bruke det en eller to ganger om dagen ... du ikke't må ha blackheads å bruke den!

Paula's Choice Skin Perfectioning 2% BHA Liquid bør ha en lignende effekt, selv om jeg'Jeg har hørt det etterlater en oljeaktig rest, som du sannsynligvis ikke'Jeg vil ikke. 

SkinCeuticals Blemish + Age Defense (vurdert her) er et annet alternativ. Den inneholder salicylsyre pluss dioic acid, som er spesielt nyttig for å redusere overskytende talg.

5. Hold blotting Papers Handy

For å øyeblikkelig ta bort olje på dagtid, må du alltid bære blottepapir i vesken din. Jeg liker Boscia Green Tea Blotting Linens.

For oljebehandling kan det være lurt å prøve en mattende primer under sminke. Mitt forslag er BECCA Ever-Matte Poreless Priming Perfector (vurdert her). Siden det inneholder silisiumdioksyd, ikke silikoner, bør det ikke't tette porer. Den's den mest mattende primeren jeg'jeg har aldri funnet!

6. Reseptopsjoner

Hvis du vil ringe inn de store våpenene, så er det et aktuelt alternativ på reseptnivå: Retin-A. Selv om retinoider er teknisk foreskrevet som behandling for akne, har de vanligvis også en viss effekt på oljeproduksjonen. (Noen rapporterer at Retin-A gir dem mer oiliness, ikke mindre, men det kan ha å gjøre med å bruke for høy styrke.) 

Snakk med legen din om denne behandlingen kan være hensiktsmessig. Du kan lese mer om Retin-A fordeler her, og søknadstipsene mine her.

Også på reseptnivå er det orale medisiner som kan hjelpe med oljeproduksjon: prevensjonspillen, spironolakton (en anti-androgen foreskrevet off-label for acne) og antibiotika. Men jeg'Jeg er motvillig til å foreslå dem som de vanligvis gir bare en midlertidig løsning og kommer med bivirkninger.

Hvis du virkelig ønsker å få tak i grunnårsakene, bør du vurdere at din oljeholdige hud kan være forbundet med lav skjoldbruskkjertel, en vitamin A-mangel eller begge deler...

7. Øk skjoldbruskfunksjonen

Som jeg nevnte da jeg skrev om årsaken til "hormonell" akne, er hypothyroidisme ekstremt vanlig og kan ikke oppstå på blodprøver. Som denne MD påpeker, er fet hud bare en av de mulige symptomene.

Jeg foreslår at du overvåker din puls og temperatur for å få en ide om skjoldbruskkjertelen din (se her for veibeskrivelse). 

Hvis du mistenker at skjoldbrusk er lav, kan du prøve å øke sin funksjon ved å følge noen av disse fornuftige næringsforslagene. (Ernæringseksperten Emma Sgourakis har også gode ideer.)

8. Få mer vitamin A

Fet hud kan også indikere at du er aren'Ikke møte kroppen din's vitamin A krav. I dette intervjuet snakker Ray Peat, PhD, om hvordan huden produserer mer fuktighet og olje som skjoldbruskfunksjonen forbedrer. Imidlertid trenger "en stadig varm, fuktig, fungerende hud mer vitamin A."

Den beste kilden til vitamin A er leveren. Ja, dyreartet. For å sette det inn i konteksten har leveren 22.175 IE vitamin A per porsjon sammenlignet med 260 IE i ett egg. En servering en gang i uken er vanligvis nok til å tilfredsstille vitamin A-behov, men det kan hende du må gjøre litt selvforsøk for å finne riktig nivå.

Et alternativ til leveren er supplementet Genestra A-Mulsion. Den inneholder vitamin A i form av retinylpalmitat, og hver dråpe har 10.000 IE.

Du finner mer informasjon om forbindelsen mellom vitamin A og hud, sammen med doseringstips, her. 

jeg håper dette hjelper!

Leave A Comment

65 − 61 =