Er Retin-A Giftig? Hvorfor jeg stoppet med Retin-A

For over tre år siden skrev jeg en utbredt artikkel om alle fordelene med Retin-A. 

Det kan plomme opp huden din; bekjempe rynker, solskader og akne; og bli kvitt tilstoppede komedoner. 

Jeg fortsatt don't er uenig med noe av det. Bortsett fra at jeg ikke lenger bruker Retin-A selv. 

Idag'Jeg skal forklare hvorfor, fordi du kanskje vil tenke på det også... 

1. Retin-A forstyrrer kroppen din's evne til å bruke vitamin A

Jeg've har alltid hevdet at vitamin A er det viktigste viktige næringsstoffet for hudens helse. 

I slekt:Fikk acne? Denne flasken med rent vitamin A kan være din nye BFF

Men ved bruk av Retin-A og andre reseptbelagte topiske retinoider (Stieva-A, Tazorac, Renova, Differin, etc.)'t det samme som å spise mat rik på vitamin A, som lever. Når vi inntar vitamin A, må den omdannes av våre enzymer til aktiv form, retinsyre. Men Retin-A, eller tretinoin, er allerede retinsyre, og det binder til våre retinoidreseptorer for å fremkalle ulike responser i huden. 

"Vitamin A er en grunnleggende metabolsk faktor, i hjernen og endokrine kjertler, lever og nyrer, etc., jeg tror det's farlig å eksperimentere med stoffer som forstyrrer det, sier Ray Peat, PhD.

Kroppene våre trenger vitamin A for så mange funksjoner, inkludert progesteronsyntese, proteinsyntese og celledifferensiering. Ironisk nok er disse tingene alle kritiske for langvarig hudhelse, så kanskje jo lenger du'På Retin-A, jo verre kan huden få?!

2. Retin-A er assosiert med økt dødelighet

Sjokkerende men sant: En klinisk prøve som sammenlignet 0,1% tretinoinkrem til placebo ble stoppet seks måneder før den skulle avsluttet, på grunn av det uventede høye antallet dødsfall i tretinoin-gruppen. 

Selv om dødsfallene var statistisk signifikante, begravde forskerne studiet i fire år; da den ble endelig publisert, ble dødsfallene tilskrevet "sjanse". Kanskje det faktum at ledende etterforsker fikk økonomisk støtte fra Johnson & Johnson, en produsent av tretinoin, hadde noe å gjøre med det? 

Selv om FDA og Health Canada har vært stille, redegjorde Arkiv for Dermatologi redaksjonelt at medisinske leger "kanskje ønsker å diskutere resultatene av [studien] med alle pasienter som bruker aktuelt tretinoin." 

Jeg gjør n'Jeg vet ikke om deg, men en økt risiko for død fra et hudpleieprodukt er noe jeg'd vil vite om! Jeg tviler på meg'd har rørt Retin-A hvis jeg ble gjort oppmerksom på dette. 

3. Retin-A forårsaker irritasjon og betennelse

Vi vet alle Retin-A er irriterende. Så mye at jeg skrev en hel artikkel om hvordan man skal håndtere rødhet og flakhet. Med riktig behandling og applikasjonsstrategier, finner noen mennesker, vanligvis med hardere hudtyper, en måte å håndtere den på. Andre, inkludert meg, bare don't. 

Jeg prøvde, jeg gjorde det, men nå da jeg'm av Retin-A, må jeg innrømme at huden min ser ut og føles mye bedre. Den's ikke lenger tørr, irritert, rød, følsom, crepey under øynene eller mørkere enn resten av kroppen min. I tillegg, jeg'har du oppdaget langt bedre måter å håndtere premenstruelle breakouts det var å hjelpe med (mer om det på en sek!), så det var egentlig ikke't noen poeng i å bruke den. 

"Men det er ikke't Retin-A gullstandarden for anti-aldring? "Jeg hører deg spørre. Jeg pleide å tenke det, men nå jeg'Jeg er ikke så sikker. Jeg mistenker at den milde plumping effekten er på grunn av irritasjon og påfølgende betennelse. (At's også mekanismen bak de "mirakuløse" oksygen ansiktsbehandlinger, forresten.) Så det vises å bli kvitt rynker og få deg til å se yngre ut, men det kan bare være en midlertidig hevelse. Når du slutter å bruke Retin-A, går huden tilbake til normal, men fordi betennelse er knyttet til for tidlig aldring, kan du faktisk bli verre. 

4. Glykolsyre er like effektivt

En av grunnene til at jeg vedvarende så lenge med Retin-A, prøvde å få det til å fungere for meg, er fordi jeg trodde jeg la huden min ned (og innbydende skummel fremtidig aldring!) Hvis jeg ikke gjorde det't. jeg kan't fortell deg hvor mange dermatologer har rost det i løpet av årene, i løpet av dusinvis og dusinvis av intervjuer jeg've utført som magasin skjønnhetsforfatter.

Men da fant jeg ut om Dr. Neal Schultz. han spiller'Ikke engang foreskrive Retin-A lenger. "Årsaken til at jeg flyttet til glykolsyre er bivirkningene fra retinoider. De kan føre til misfarging, irritasjon, flak og jevnhet." Han legger til, "De to mest effektive kjemiske exfoliants er glykolsyre og tretinoin. Men glykolsyre er gullstandarden. Glykolisk, når den er riktig formulert, er mild. Det gjør nesten alt for anti-aldring som tretinoin gjør." 

voilà, ingen grunn til å føle at du skal bruke Retin-A. Gå frem og syre tone, min venn!

I slekt:Hvorfor du bør exfoliate (forsiktig!) Hver dag

I slekt:13 av Best Exfoliating Pads

5. Retin-A Doesn't adresse roten årsaker

Selv om du får gode resultater fra å bruke Retin-A, varer de bare så lenge du fortsetter å bruke stoffet. Så i beste fall, det's en båndstøtte for hva slags hudproblemer du har'Prøv å løse. 

At'Det er ikke alltid en dårlig ting, forresten. Det er visse tider i livet ditt (som din bryllupsdag, for eksempel) når du bare trenger å ha klar hud. Og takk skal vi ha dermatologi yrke for å hjelpe oss med det!

Men det gjør jeg ikke'Jeg liker Retin-A som en langsiktig løsning. Det er folk som holder seg på det i årevis og årtier. Som en stor "underliggende årsaker" person, gjør det ikke'Ikke satt rett med meg. Istedenfor å stole på et stoff for å holde et problem under kontroll eller for å forhindre et mulig fremtidsscenario, vil jeg'D jobber på permanent forbedrer huden min ved å forbedre min ernæring, min hormonbalanse og min generelle helse.

I slekt:Er lav skjoldbrusk forårsaket din "hormonelle" akne?

I slekt:Er flerumettede oljer den virkelige årsaken til hud aldring?

I slekt:Den beste maten for yngre utseende hud

Noen få ting som har hjulpet meg mer enn Retin-A har gjort: Øke skjoldbruskfunksjonen min, etter et pro-metabolisk diett, øke vitamin A-inntaket, få bedre søvn, dublere fuktighetskremer, slutte silikoner, påføre niacinamid, gjøre rødt lysbehandling og eksfolierende daglig. 

Konklusjon

Så der har du det, hvorfor jeg'Jeg har sluttet min Retin-A vane og flyttet videre til andre strategier. 

Jeg'Jeg dømmer ikke alle som fortsatt velger å bruke retinoider, eller hvem føler de kan'Ikke gå av dem og takle den resulterende hudfallet. Jeg'Jeg har definitivt vært der!

Jeg bare don'T tror du kan oppnå SUN hudhelse hvis du trenger å stole på Retin-A for at den skal se bra ut. Eller generelt helse, for den saks skyld, siden det er nok "røde flagg" om Retin-A-sikkerhet for å gjøre meg bekymret. 

Bunnlinjen? Bare fordi mange leger tror Retin-A er vær-alt og ende-alt for anti-aldring, gjør det ikke'jeg mener det ikke's vårt eneste alternativ. Faktisk, jeg'Jeg har funnet langt mer suksess ved å jobbe på huden min fra innsiden ut. Fortell meg hva du tenker:

Har du brukt Retin-A?
Elsker du det eller hater det?
Hva har forbedret huden din mest?

Leave A Comment

− 4 = 2