Dette er hvordan aktivert trekull kan hjelpe huden din (og forbedre helsen din!)

Kanskje du'Jeg har sett det på helsekostbutikken eller i hudpleiegangen.

Eller kanskje du'Jeg rullet forbi noen på Instagram med en svart ansiktsmaske eller holdt en skummel utseende svart drink. 

Aktivert trekull "ja", kull& # x2014; er blitt en av de hotteste ingrediensene for skjønnhet og velvære.

Men du ikke't trenger å splurge på kostbare kull-infused produkter eller juice for å høste fordelene. Længe før det gikk vanlig, tok jeg faktisk aktivert kull oralt som et hjem avgiftingsmiddel. Virker det? Ja!

Så lenge du bruker det riktig, er aktiverte trekullpulver en trygg, rimelig og effektiv måte å eliminere giftstoffer på. At's fordi de støtter opp stoffer som ikke bare kan skade helsen din, men også føre til hudproblemer som akne, dehydrering, betennelse og til og med aldring. 

Fascinert? Her's hva du trenger å vite:

Hva er aktivert trekull?

Aktivert trekull er et svart pulver som ikke har smak eller lukt. Det er en form for trekull (vanligvis avledet av tre, torv eller kokosnøttskjell) som har blitt oppvarmet for å øke sin evne til å absorbere ting.

Faktisk er det så effektivt å gripe og binde stoffer som alkohol, narkotika og gifter at det har blitt brukt i mange år på sykehus som et alternativ til magepumping.

Siden det ikke gjør det'Ikke bli absorbert av kroppen, aktivert trekull vil hjelpe til med å utføre giftstoffer før de kan nå blodet. Du trenger bare å konsumere det mens forbindelsene fortsatt er i magen.

Når det gjelder sikkerhet, mener Dr. Michael Lynch, medisinsk direktør for Pittsburgh Poison Center og assisterende professor i departementet for beredskapsmedisin ved University of Pittsburgh School of Medicine, at en daglig dose av aktivt kull har minimal risiko (selv om jeg ikke't foreslår at du bruker det så ofte som det).

Når skal du bruke aktivert trekull

Mesteparten av tiden er kroppene våre i stand til å eliminere giftstoffer alene. Men ifølge Dr. Jeffrey A. Morrison, det'Det er ikke en dårlig idé å ta aktivt kull etter en natt med tung drikking eller en stekt matbinge.

Her's når jeg ville vurdere å bruke det:

1. Når du drikker alkohol

Hvis du'bli noe som meg, bare et glass eller to vin kan la huden din bli sløv og dehydrert. Det kan til og med føre til kviser som tar dager å reparere. 

Når jeg bruker aktivt kull og vann innen få timer med å drikke alkohol, merker jeg at huden min ser mye bedre om morgenen, sammenlignet med bare å ha vann alene. Den'Jeg er nesten ikke så tørr og livløs, og jeg'm langt mindre sannsynlig å få en breakout. 

Bonus tips: Jeg'Jeg har funnet ut at aktivt kull dramatisk reduserer bakrus symptomer også!

2. Når du spiser problemmatvarer 

For mange mennesker kan visse matvarer som for eksempel søppelmatvarer, oljeholdige matvarer eller stivelsesholdige matvarer utløse akneoppblussninger, utslett, betennelser og andre hudproblemer. 

Skriv inn aktivt kull. Det bidrar til å slå opp bakteriell endotoksin, som er toksiner laget av tarmbakterier som øker i befolkningen når du spiser noe du ikke't fordøye riktig eller det irriterer tarmene. Endotoxin øker også når du spiser fermenterbare karbohydrater, fordi de gir mat til bakteriene. 

Overdreven endotoxin kan føre til forhøyet østrogen og kortisol, som har mange negative, aldrende effekter for huden din og kroppen. Ifølge Ray Peat, PhD: "Bakteriell endotoksin er vanligvis det grunnleggende problemet som forårsaker hormon ubalanse, ved å være en kronisk byrde for leveren, holde den fra å lagre nok sukker til å behandle skjoldbruskkjertelen og de andre hormonene effektivt." 

Du vil definitivt ta tiltak for å unngå endotoksin utløser i ditt daglige kosthold, men når det'Det er ikke mulig, aktivert trekull kan komme til nytte. Jeg stole på det når jeg må spise måltider, stivelse, visse konserveringsmidler og / eller PUFA-tunge matvarer, som uunngåelig manifesterer på ansiktet mitt som breakouts. På samme måte som et antibiotikum, bidrar det aktive kullet til å holde huden myk og klar ved å stoppe bakteriell og hormonell etterspørsel. 

3. Når du'bli syk

Selv om denne er kanskje mindre spesifikk for huden, er en tredje bruk for aktivt kull når du føler deg som den're kommer ned med forkjølelse eller influensa. 

Denne studien bemerker at kroppen vår behandler inflammatoriske bakterier "a.k.a. endotoxin som en infeksjon, og monter et immunsystemrespons som gir feber og hodepine. Ray Peat, PhD, forklarer: "Det er rimelig å tenke at noen av symptomene på 'influensa' er produsert av absorbert tarmtoksiner. " 

Så aktivt kull er definitivt verdt et skudd. Jeg'Jeg har sikkert hatt stor suksess med å ta en større dose av det ved første tegn på symptomer. Mange ganger har det forhindret meg i å bli syk i det hele tatt! 

Hvordan ta aktivt kull

Klar til å komme i gang med aktivt kull? Vær oppmerksom på disse tipsene:

De beste aktiverte trekullprodukter

Den's Svært viktig å bruke et høyverdig aktivert kull av farmasøytisk klasse. 

Det finnes tre typer tilgjengelige:

Aktivert trekullspulver

Fint pulver er den mest "aktive" formen av aktivt kull, på grunn av økt overflateareal. Det kan imidlertid være rotete, og det er bekymringer om forspenning i blodet. Jeg reserverer det bare for akutte problemer (som de sjeldne anledninger at jeg har mer enn en drink).

Beste valg:

Granular Activated Charcoal 

Granulert pulver er en større partikkelstørrelse av aktivt kull, hvilket er ikke't som rotete som fint pulver, og er sannsynligvis litt tryggere for langvarig bruk. Dette er hva jeg tar mesteparten av tiden.

Beste valg:

Aktiverte trekull kapsler

Kapsler inneholder den fine pulverformen av aktivert trekull, men du gjør det ikke'Du må ikke bekymre deg for å håndtere rotete rester. Bare sørg for å se etter et merke uten tilsetningsstoffer.

Beste valg:

Konklusjon

Det kan være trendy akkurat nå, men aktivert trekull er et fantastisk verktøy for å holde i din skjønnhets- og velvære arsenal. 

Den's spesielt relevant hvis du, som jeg, har en historie med alkohol eller visse matvarer som forårsaker problemer med huden din. Jeg har alltid følt at min skjønnhet så verre dagen etter å ha spist ut eller (duh) hatt noen glass vin. Nå vet jeg det's på grunn av disse toksinene, dårlige tarmbakterier og de resulterende hormonelle ubalanser.

Som sagt sier forebygging er den beste medisinen. Hvis du kan'Ikke unngå et forbrytende stoff helt, så er ditt neste beste bud å knuse det opp med trekullet. Hvis du husker å ta det så snart som mulig etter å ha tatt giftet, kan det avværge mange av problemene du'd bruker normalt timer eller til og med dager som prøver å behandle.

Jeg'Jeg elsker å høre om dette middelet virker for deg!

Har du prøvd aktivt kull?
Hvilke resultater har du lagt merke til med huden din??

Leave A Comment

− 2 = 3