Øvre ryggsmerter under graviditeten | Stiler på livet

Selv om sluttresultatet er vakkert, kan ni måneder med graviditet vise seg å være en prøvelse for forventende mødre. Mens kvinner er velsignet med evnen til å vokse, gir graviditet hormonelle forandringer som ofte resulterer i en rekke helse komplikasjoner.

Tilbake pain during pregnancy

Øvre ryggsmerter under graviditeten er ganske vanlig og er resultatet av babyens vekt som vokser i mors livmor, endringer i mors kropp og hormonelle endringer. Les videre for å forstå årsakene til øvre ryggsmerter under graviditet, dets symptomer og behandling.

Se mer: Ramdev Baba Yoga For Ryggsmerter

Årsaker og årsaker:

Det er flere årsaker og årsaker til øvre ryggsmerter under graviditeten. Den mest åpenbare og vanlige årsaken til ryggsmerter under graviditeten er den voksende massen av babyen i livmoren. Dette kombinert med vektøkning hos forventede mødre er kjent for å øke presset på øvre del av ryggen. Dette er mest sannsynlig at det skjer i tredje semester. Bortsett fra vektøkning hos både mor og barn, fører det senere graviditetsstadiet også til hormonelle forandringer. I løpet av sistnevnte stadier av graviditet, frigjøres visse hormoner i kroppen, forbereder det til levering.

Dette medfører vanligvis løsningen av muskler og ledbånd. Som følge av løs muskel og leddbånd blir ryggen og bekkenet ustabil og musklene legger mer innsats for å opprettholde kroppsbalanse. Dette stresset på alle de store musklene, inkludert øvre ryggen, kan ofte resultere i smerte og muskelspasmer. En annen grunn til ryggsmerter er den økende størrelsen på brystkjertlene som legger press på øvre rygg. Selv om alt dette er uunngåelig og smertestillende er ikke tilrådelig, kan enkle øvelser og forholdsregler avlaste smerten. Les videre for å få vite mer.

Forholdsregler og behandling:

Heldigvis er det visse skritt en forventet mor kan ta for å unngå overdreven øvre ryggsmerter. Enkelte metoder kan til og med gi lindring i løpet av ubehag og smerter i øvre rygg.

Se mer: Ryggsmerter i Ayurveda

1. Korrekt stilling mens du står:

Mens gravide mødre vil nyte å hvile for hele graviditeten, er det ikke helt mulig eller tilrådelig. Det kan være tilfeller når en forventet mor må være stående i lengre tid. Under slike omstendigheter bør man sørge for riktig holdning som gir minst mulig stress på øvre del av ryggen. Å holde en bred holdning, med ens ben spredt ut og kroppsvekt fordelt like på begge sider, kan i stor grad hjelpe.

2. Korrekt stilling mens du sover:

Forlengede timer med ligge på ryggen under graviditet kan forårsake smerte. Det er best å sove på ens side og dermed opprettholde en sikker og nøytral stilling. Bare den rette mengden puter vil også sikre at nakken og ryggraden blir komfortabelt løst under søvnens varighet. Høye puter er et klart nei.

3. Korrekt stilling mens du sitter:

Man bør opprettholde riktig holdning mens du sitter. Knærne skal aldri være over bena, så det er best å unngå å ligge på stoler og sofaer. En stol med god lendestøtte eller lumbalputer kan være veldig nyttig i svangerskapet.

Det er best å holde begge føttene jordet og en skulderbredde fra hverandre. Dette sikrer en jevn fordeling av vekt og minimal stress på ryggen. Når nedre rygg er godt polstret og støttet, er øvre ryggen stressfri og avslappet.

Massasje og trening:

Rådgivning av fysioterapeut og regelmessig massasje kan hjelpe under graviditet. I løpet av smerter, kan gjenopplæringsteknikker som varmt og kaldt vannputeapplikasjoner hjelpe.

Se mer: Øvre ryggsmerter

Jeg håper at over artikkelen øvre ryggsmerter under graviditeten er nyttig for deg.

Leave A Comment

5 + = 8