Topp 9 Utrolig helsemessige fordeler med potet | Stiler på livet

Den ydmyke potet har funnet sitt sted av betydning i nesten alle hjem og på hver tallerken. Det er sagt at knollen er en av de mest konsumerte og spist matkilder i hele den brede verden. Det er mange helsemessige fordeler som man kan få fra å konsumere poteter hver dag, sier eksperter. Derfor bruker halvparten av verdens befolkning poteter på mange måter og for mange retter også.

fordeler of potato

Poteter hjelper med

 • Fordøyelse
 • Kolesterol nivåer
 • Hjertehelse
 • Beskyttelse mot polypper
 • Anti kreft
 • Anti diabetes
 • Immunsystemet
 • Omvendt aldring
 • Bedre hud
 • Blodsirkulasjon
 • Blodtrykk
 • Væskebalanse
 • Søvnløshet
 • Øyehelse osv

Derfor er det umulig å ikke ha en tallerken hvor poteter ikke brukes som en aktiv base.

Topp 9 Utrolig helsemessige fordeler med potet | Stiler på livet

Beste fordelene med potet (Aloo) for hud, hår og helse:

1. For mer energi og kraft, ville det være bra å ha poteter hver dag, si kilder. Dette skyldes at knollen har mange næringsstoffer, mineraler og vitaminer i den, og sammen med det er også et kraftverk av essensielle organiske forbindelser. Mineraler som finnes i poteter har mye mangan, fosfor, kalium, magnesium i den. Bortsett fra det har forskningen vist at knollen har nok av sink, kobber og jern som hjelper kroppen til å fungere normalt også.

Se mer: Havsaltbruk

2. Vil du legge på litt vekt og det også på den sunne måten, hvis ja, vennligst ha poteter. Dette skyldes at knollen er fylt med karbohydrater og mindre protein, noe som gjør den ideell for de som er undervektige til å legge på seg. Vitaminene som finnes i poteter hjelper til med å absorbere karbohydrater på riktig måte også. Hvis du sjekker diettplanene for brytere, har de mange poteter i dem, fordi de trenger mye energi til å brenne.

3. Poteter kan også hjelpe fordøyelseskanalen, fordi det har karbohydrater som lett kan fordøyes. Babyer og eldre som har problemer med å fordøye mat vil trenge energi, som potet ville gi, sier eksperter.

4. Ikke mye, men bare en liten hver dag ville holde fordøyelseskanalen glad, siden fiberen i knollen ville hjelpe med peristaltisk bevegelse og hjelper magesaftene også å gjøre underverk. Tykktarmen også ville bli holdt trygt mot kreft, og kolesterolet ville bli skrapt ut av blodårene og arteriene også. Dette sikrer et godt hjerte, og at du også er trygg mot kardiovaskulære sykdommer

5. For de som trenger hjelp med huden, kan vitaminene i poteter hjelpe spesielt vitamin C og B-kompleks. Mineralene som finnes i poteter kan også gjøre underverk for huden. Det er sant at pastaen av potet når den blandes med honning og brukes som en ansiktspakke, kan bidra til å nærme huden og fjerne mørke sirkler også. Den samme pastaen kan også brukes til nicks, kutt og sår, og de heler raskere, sier holistiske eksperter.

Se mer: Saguaro Fordeler

6. Man kan kvitte seg med skjørbuk på grunn av vitamin C i potet, sier leger. Selv revmatiske smerter kan gjøres unna med, takket være magnesium, kalsium og vitaminer som finnes i potet. Selv om du bruker vannet der potetene er kokt som sirup eller lokalt, kan lettelse av smerter og betennelser i stor grad bli brakt ned.

7. Undersøkelser har vist at det finnes visse raser av poteter som kan bidra til å bekjempe kreft, spesielt russet og rød poteter som har rikelig med karotener, vitaminer og antioksidanter i dem. Den ødeleggelse som er opprettet av frie radikaler, kan bli brakt ned, og det ville være mindre sjanser for kreft eller svulster som skjer i kroppen også.

8. For de som lider av høyt blodtrykk, på grunn av dårlig fordøyelse, spenning, diabetes og mangel på næringsstoffer i kroppen, kan poteter være en velsignelse. Knotten er kjent for å bringe ned spenningsangrep og angst som da vil arbeide for å redusere blodtrykket. Med mye C-vitamin og fiber i det, vil blodtrykksnivåene holdes i sjakk. Dette er også et godt alternativ for de som vil at fiberen skal klare seg og fordøyelsessystemet også, som hvis de blir ukontrollerte, kan forårsake ødeleggelse med blodtrykksnivåer.

Se mer: Pomegranate helsemessige fordeler

9. Tilstedeværelsen av vitaminer, glukose, oksygenforsyning, aminosyrer, fettsyrer osv. Som finnes i poteter og mineraler, bidrar også til normaliteten av hjernens funksjon. Knollen er høy i karbohydrater, men nivåene av glukose i blodet skulle opprettholdes også. Tretthet vil ikke påvirke hjernen i det hele tatt, derfor vil aktiviteten være kognitiv og hele dagen, med høy ytelse som alltid blir levert. Vi vet hvor viktig det er for hjernen å få oksygen, og dette er mulig når nok av hemoglobin når blodet, siden det har mye jern i det. Poteter har jern, og det er derfor mulig å transportere oksygen i blodet til hjernen, slik at kroppen blir aktiv hele dagen.

Vennligst sjekk på nettet og du vil finne et bredt spekter av andre fordeler for poteter. Du vil også finne mange blogger som fremmer potetkjøkken og oppskrifter også. Hvis du har noen tips og ideer eller oppskrifter å dele, vær så snill å ta kontakt også, deling er omsorg du ser!!

Disse var de beste ni grunnene til at vi elsker potet. Hvis du vil dele noen av dine tips og ideer med oss, vær så snill å skrive inn eller kommentere nedenfor. Vi elsker å høre fra deg som vi elsker å dele med deg.

Bildekilde: Lukkermateriell, 2.

Leave A Comment

6 + 2 =