Topp 9 templer i Sør-India | Stiler på livet

Sør-India er hjemmet til mange flotte Dravidian-stilte templer. Gopuramene eller templetårnene er de viktigste egenskapene i sørindiske templer. Disse templene ble bygget over århundrer siden. Folk fra hele verden tar en tur i Sør-India for å besøke de hellige pilegrimsferdene som staten har å tilby. La oss se på de 9 øverste templene i Sør-India i detaljer.

1. Meenakshi Amman Temple i Madurai, Tamil Nadu:

templer in south india

Dette vakre tempelet ligger i tempelbyen Madurai, og Tamil Nadu har 14gopuramer med høyeste 170 fot. Det er også kjent som Meenakshi Sundareswarar Temple som egentlig er alternative navn på Parvati og Shiva henholdsvis. Tempelbyen Madurai kom til eksistens for 2500 år siden med denne hellige strukturen. Det er to gylne skulpturerte vimanas, helligdommene over de hellige guddommer. Ifølge statistikk besøker 15.000 besøkende om dagen og 25.000 på fredager Meenakshi Sundareswarar-tempelet. Et estimat på 30.000 skulpturer er skryt av dette tempelet. I månedene april og mai besøker en million besøkende templet for å feire den årlige 10-dagers Meenakshi Tirukalyanam-festivalen.

2. Badami Cave Temples At Badami, Bagalkot District, Karnataka:

templer in South India 2

Det klassiske eksempelet på indisk rock-cut arkitektur, The Badami Cave Temples er utsøkt kjent for den. Ligger i Badami, er en liten by i Bagalkot-distriktet i Karnataka datert tilbake på det 6. århundre. Dette tempelet ligger på vestsiden av en kunstig innsjø. Templene har fire huler skåret ut på den myke Badami-sandstenen på en ås klippe. Hulene er planlagt i henhold til en veranda eller mukhamandapa, en kolonisert mandapa eller hovedhallen og de små torgene som også kalles garbhagriha. Alle hule templene er knyttet sammen med trappetrinn.

3. Mahabaleshwar Temple i Gokarna, Karnataka:

templer in South India 3

Mahabaleshwar-tempelet ligger ved Gokarna i Uttara Kannada-distriktet Karnataka, og har en fromme Shiva Linga som vender mot bystranden i Arabiahavet. Det er også referert til som DakshinKashi fordi det regnes for å være like hellig som Shiva-tempelet til Kashi i Nord-India. Mayurasharma, en hersker av Kadamba-dynastiet, konstruerte denne Dravidian-stilarkitekturen i løpet av 345-365 e.Kr. Shiva Ratri i februar måned er enormt feiret her.

4. Ambalapuzzha Sri Krishna Temple i Ambalapuzzha, Kerala:

templer in South India 4

Dette Shri Krishna-tempelet ved Ambalapuzzha, Kerela ble bygd den 15.-17. E.Kr. av den lokale herskeren. Den idol av Sri Krishna fra Guryavoor-templet ble brakt her for å opprettholde sikkerheten under Tipu Sultans regjering i 1789. Idolet ligner Parthasarthi med en hellig kegle på venstre hånd og en pisk i høyresiden. Payasamet som et tilbud er kjent blant de hinduistiske hengivenhetene, og det antas at Guruvayurappan når til PalpayasaNeydameveryday for å få det.

5. Thillai Natarajah Temple i Chidambaram, Tamil Nadu:

templer in South India 5

ThillaiNatarajah Temple i Chidambaram, Tamil Nadu er dedikert til Lord Shiva. ThillaiKoothan eller Natarajh er guddom som presiderer her siden det 12. århundre. Dette tempelet var begynnelsen på alle templene til Saivittene. Chidambaram representerer Aakash (aether), en av de fem klassiske elementene i de hellige Shiva-templene, kjent som PanchaBoothaSthalams. Chidambaram-templet feirer ulike festivaler rundt året rundt.

Se mer:  Berømte templer i Nord-India

6. Veerabhadra-tempelet i Lepakshi, Andhra Pradesh:

templer in South India 6

Dette Vijayanagara-stiltemplet bygget på 1500-tallet ligger i Lepakshi i Anantapur-distriktet i Andhra Pradesh. Fresco-maleriene i lyse kjoler og farger skildrer historiene om Rama og Krishna fra Ramayana, Mahabharata og Puranas. Templet har en stor Nandi eller tyr, Shiva-fjellet på ca. 200 meter fra templet. Templet er bygget på en berghøye granittrock som er i form av en skilpadde.

7. Sri Venkateswara Swamy Temple i Tirupati, Andhra Pradesh:

templer in south india 7

Når det gjelder donasjoner mottatt og rikdom, er det det rikeste tempelet i verden sammen med å være det mest besøkte sted for tilbedelse. Tempelet ligger i en bakkeby, kalt Tirumala i Tirupati, Andhra Pradesh, og er dedikert til Lord Venkateswara, en inkarnasjon av Vishnu. Templet er referert til som "templet i syv åser" og er konstruert i Dravidiansk arkitektur. Under den årlige Brahmotsavam besøker rundt 500.000 pilegrimer på stedet.

Se mer:  Berømte templer i Ahmedabad

8. Oachira Temple i Kollam, Kerala:

templer in South India 8

Oachira tempel er et akutt tempel som ligger i Kollam distriktet Kerala. Det er pilegrimsferdssenteret til Parabrahma og dedikert til ham. OachiraVrishchikam festival og IrupatthatamOnam er de høyt feirede festivaler her. Folk tilbeder Brahma eller Vishnu under pent bevarte trær her. Tempelet har ikke dekket strukturer for tempel som er en av en slags.

9. Chennakesava Temple At Belur, Karnataka:

templer in South India 9

Chennakesava-tempelet ligger ved bredden av Yagchi-elven i Belur i Hassan-distriktet i Karnataka. Den er dedikert til Chennakesava, en form for Hindu God Vishnu. Templet ble bygget i 1117 e.Kr. under Vijayanagara perioden og er designet asekakavavimana eller enkelt helligdommen. Tempelets inngang er kronet med en Rajagopura som er en overbygning.

Se mer: Templer i Visakhapatnam

Bilder Kilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

48 − 40 =