Topp 9 rikeste templene i India | Stiler på livet

Det er en rekke rike templer i India som er kjent over hele verden og får besøkende fra nesten alle land. Disse templene hadde rike grunnlag og er bygget med den beste kvaliteten av murstein og noen med ren marmor, slik at de fortsatt står sterke mot alle de naturlige ulykker som fant sted på disse religiøse stedene. Siden India er et land med templer og folk her, synes det å være svært viet til deres religion, og noen av dem viser sin hengivenhet ved å donere en utrolig mengde penger til templene. Hvis du er nysgjerrig på hvor mye rikdom og skatter disse templene inneholder, er her listen over de 9 øverste templene i India.

Rikeste templer i india:

1. Padmanabhaswamy Temple:

rikeste temples in india

Dette tempelet ligger i Kerala, og regnes som det rikeste templet i India. Den store mengden rikdom som er skjult i lokalene til denne strukturen gjør det også til det rikeste tempelet i verden. Det er av høy historisk verdi og oppnådd verdensomspennende anerkjennelse som den rikeste tilbedelsesstedet i verden i 2011 da det ble oppdaget store mengder gull fra de hemmelige kjellene i denne bygningen. Ifølge rykter har dette tempelet sekker fulle av diamanter, en gullbue, antikvarisk gulltilbehør osv.

2. Tirumala Tirupati Venkateswara Temple:

Tirumala Tirupati Venkateswara Temple

Det nest rikeste templet i India er også det mest hellige tempelet i India og ligger i Andhra Pradesh. Tempelet ser på statuen av Lord Balaji som er hellig for sørindianerne. Ifølge myter er den hellige guddom i dette tempelet laget med mer enn 1000 kg gull. Ifølge den nylige folketellingen er omsetningen fra salg av laddu i dette tempelet mer enn 10million rupees årlig.

3. Sai Baba Temple i Shirdi:

Sai Baba Temple in Shirdi

Dette er det tredje rikeste tempelet i India, og er blant de mest besøkte pilgrimages i hele verden. Bygget på 1800-tallet, er det antatt at dette tempelet har en rekke hemmeligheter i den antikke verden. Fylt med sølv og gull ornamenter dette er en av de rikeste pilgrimages i byen også. Det mest interessante faktum om dette templet er at folk fra alle religioner besøker dette tempelet og mer enn 40.000 hinduer samles i dette tempelet for bønner på daglig basis.

4. Siddhivinayak Temple i Mumbai:

Siddhivinayak Temple in Mumbai

Å være det rikeste templet i Mumbai og et av de mest besøkte templene, ble Siddhivinayak-templet bygget i det 18. århundre. En rekke kjendiser og VIPs besøker dette tempelet. Rykter sier at en gang en bengalsk forretningsmann donerte mer enn 3,8 kilo gull som senere ble brukt til å lage kuppelen.

5. Golden Temple:

gylden Temple in Amritsar, Punjab, India.

Vi vet alle om dette tempelet. Det meste av templet er laget av gull som skildrer et guddommelig gyldent lys om natten. Dette er en av de mest besøkte pilgrimages i Punjab. Det blir besøkende fra steder rundt om i verden. Templet ble bygget ut fra europeiske designprinsipper. Folk sier at dette tempelet er fylt med gamle gull- og diamantsmykker.

Se mer:  Templer i London

6. Somnath-tempelet i Gujarat:

Somnath Temple in Gujrat

Dette er en av de berømte templene i India, og får daglig tonnevis av besøkende. Under de årlige bønnene har templets lokaler kapasitet til å holde en betydelig mengde mennesker. Dette tempelet ble ødelagt en rekke ganger, men står fortsatt sterkt til dato.

7. Meenakshi Temple i Madurai:

Meenakshi Temple in Madurai

Å være et av de største og rikeste templene i India, er Meenakshi-tempelet en guddommelig pilegrimsferd for alle tilbedere i Tamil Nadu og over hele India også. Tempelet ser den mektige Parvati-guddom som regnes som den kraftige kone til Lord Shiva.

Se mer:  Hindu tempel i Canada

8. Jagannath Temple i Puri:

Jagannath Temple in Puri

Dette er et tempel og også et turiststed for folk over hele verden. Dette ekstremt rike tempelet er viet til Lord Jagannath.

9. Kashi Vishwanath-tempelet i Varanasi:

Kashi Vishwanath Temple in Varanasi

Dette tempelet får tusenvis av pilegrimer daglig, som kommer fra hele verden for å betale ærbødighet til den hellige guddom.

Se mer: Temple i Amerika

Bilder Kilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

11 + = 16