Topp 8 fordeler med brokkoli under graviditet | Stiler på livet

Brokkoli er en vanlig grønn grønnsak som kommer fra Italica Cultivar-gruppen av familien Brassicaceae. Det kan tas både som rå og kokt; men det er alltid bedre å dampe det litt og deretter røre stek. Hele delen av denne grønnsaken, inkludert de blomstrende hodene og stilken, er spiselige. Brokkoli er vanligvis den forkortede versjonen for Calabrese broccoli, selv om det finnes andre varianter, som spire brokkoli og lilla blomkål.

fordeler of Broccoli during Pregnancy

Denne cruciferous grønnsaken er kjent for å inneholde en rekke medisinske egenskaper, for eksempel forebygging av kreft og fordøyelsessykdommer, kontroll av kolesterol og blodtrykksnivåer, avgiftning av kroppen, forbedring av immunsystemet, forebygging av fødselsskader og hudallergier , beskyttelse mot øye og visuelle problemer, og økning av vitaminer pluss mineralopptak. Brokkoli huser også en rekke næringsstoffer, som for eksempel vitamin A, B6, C og K, kalium, selen, magnesium, fosfor, fibre, magnesium og tryptofan. Det er også en rik kilde til organiske ingredienser (phytonutrient glukosinolater, flavonoider) og antioksidanter.

♦ Er brokkoli bra for graviditet?

En sunn forventende mor bør alltid se etter den perfekte diettplanen. Kan gravide kvinner spise brokkoli? For å svare på dette spørsmålet og for å vite om denne grønne veggie gir deg de nødvendige næringsrike komponentene, la oss bla ned til punktene nedenfor:

♦ Brokkoli fordeler under graviditet:

1. Brokkoli inneholder store mengder jern og folsyre. Regelmessig inntak av denne grønnsaken hjelper til med å opprettholde optimale nivåer av hemoglobinnantall, og reduserer dermed risikoen for anemi.

2. Folat i brokkoli hjelper til med å minimere flere nevrologiske feil, som spina bifida i din nyfødte baby.

3. En gravid kvinne er ofte utsatt for svekkelse av bein eller osteoporose. Mineraler som fosfor, kalsium, sink og magnesium i brokkoli sikrer at beinene dine forblir sterke og solide.

4. Hudrelaterte problemer er et vanlig problem hos en forventende mor. Glukoraphanin og sulforafan i Broccoli beskytter huden mot skade fra UV-stråler. Tilstedeværelse av vitaminer A, B, E og K, sammen med omega-3 fettsyrer, aminosyrer og folat sikrer en utstrålende hud og forebygging av hudrelaterte forstyrrelser.

Se mer: er rødbeter god for graviditet

5. Forbruk av brokkoli mens gravid reduserer sjansene for ulike typer kreft, både for moren og fosteret. Det har flere anti-kreft ingredienser, for eksempel-glucoraphanin, diindolylmetan, beta-karoten, selen, vitamin C, A og E, sink, kalium og aminosyrer. Brokkoli har vist seg å være spesielt veldig gunstig for livmor og brystkreft hos gravide kvinner.

Brokkoli

6. I henhold til forskning er brokkoli også nyttig for å opprettholde en god øyevisjon og hindre ulike øye sykdommer, inkludert katarakt. Vitaminer A, B6, C og E, og fosforhjelpemidler for å styrke øynene ved å beskytte mot skader fra stråling under svangerskapet.

7. De flere vitaminer og mineraler i brokkoli hjelper deg med å forbedre immunforsvaret ditt og er dermed gunstig både for moren og henne som utvikler foster.

Se mer: kål under graviditet

8. Diabetes er et gjentakende problem hos mange gravide kvinner. De høye mengdene fibre i lavsukkerbrokkoli kontrollerer blodsukkernivå, minimerer insulininntaket og forhindrer også forstoppelse.

Brokkoli er kjent for sine ulike næringsegenskaper; men morskap er delikat og du må være ekstra forsiktig alltid. Glem aldri å sjekke utløpsdatoen for frossen brokkoli i butikkene og sørg for at den er fri for tilsatte konserveringsmidler eller natrium. Brokkoli inneholder også flere forbindelser som kan ha negative effekter på huden din. Så vær sikker på at du ikke er følsom eller allergisk mot denne grønnsaken. Konsumere det i moderate mengder og ta råd fra helsepersonell mens du inkludere denne ingrediensen i din diettplan for graviditet.

Se mer: spiser blomkål under graviditet

Bildekilde: Shutterstock

Leave A Comment

42 + = 44